Camide kalp krizi geçiren adama müdahale için 4. rekatın beklenmesi imam ile cemaati karşı karşıya getirdi

Erzurum’da 70 yaşındaki emekli Hilmi Gürsoy dün öğle namazını kılmak üzere Taşmağazalar semtindeki Şafiler Camii’ne gitti. İmamın kıldırdığı farz namazının 3’üncü rekatında Gürsoy aniden olduğu yerde yığılıp kaldı. Gürsoy yere düşmesine rağmen ne imam namazı durdurdu ne de cemaatten kimse müdahalede bulundu. Ancak 4’üncü rekat kılınarak “selam” verilmesinin ardından Hilmi Gürsoy için 112 Acil Servis’e telefon edilerek ambulans istendi.

Gelen sağlık görevlileri, hayat belirtisi olmayan Gürsoy’a solunum cihazı bağlayarak sedye ile camiden çıkardı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Gürsoy’un kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.

Camideki bazı kişiler “Zaten küçük bir cami. İmam bile düşmeyi sesinden fark etti. Namazın bozulması ve hemen 112 Acil Servis’in çağrılması gerekirdi. Çünkü inşan hayatından değerli bir şey yok” diyerek Hilmi Gürsoy’a anında müdahale edilmemesine tepki gösterdi.

İmam: Allah’ın takdiri

Şafiler Camii İmamı İsrafil Yılmaz ise “3. rekattayken bir ses duyduk. Cemaatten birinin arkadan düştüğünü fark ettik. Namazın son rekatını kılıncaya kadar bekledik. Namaz bittikten sonra cemaat müdahale ettiyse de bir sonuç elde edemedik. 112 Acil Servis gelerek götürdü. Allah’ın takdiri neyse o olur” dedi.

Erzurum Müftülüğü: Namaz bozulmalıydı

ERZURUM Müftülüğü Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, Hilmi Gürsoy’un ölümüyle ilgili “İmam ve cemaat hata yaptı” dedi. Çiftçi şu açıklamayı yaptı: “Namaz büyük ibadetlerden biridir. Namaz, Allah’la konuşmaktır, Allah’ı hatırlamaktır. Ancak, böyle ani bir hadisede, yangın, deprem, selde ibadetin şekli ne olursa olsun onu bozup, o insanı kurtarmak gerekir. Ayette deniliyor ki ’Bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmek gibidir.’ Bir insanı kurtarmak da bütün insanları kurtarmak gibidir. Dolayısıyla adam ölmüş, siz ‘Ben ibadet ediyorum’ diyemezsiniz. Bu durumda ibadet etmek İslam’a iftiradır. Namaz bittikten sonra yapılan müdahale çok büyük bir yanlışlıktır, hatadır. Yapan kardeşlerimiz İslam’a gerçekten zarar vermişlerdir. Anında müdahale ederek o insanı kurtarmak gerekirdi. Bu gibi olayların tekrarlanmamasını istirham ediyorum. En önemli namaz, farz namazıdır. Ama böyle durumda farz namazı bile bozulur. O namazı tekrar kılabilirsiniz.”



Siz olsaydiniz ne yapardiniz ? :?
Ben olsam allahım günahsa affet der ilk mudahaleyi gerçekleştirirdim.

deprem olsaydı o adamcağıza yardım etmeyenler

nasıl kaçışırlardı..
narcotich +1

Kıldıkları namaz sanki kabul oldu..
Aynen nexiele katılıyorum! Bir tane insan oğlu yardım etmezmi ya koskoca cemaatin içinde. Biz olsak o ölen adamın yerinde bizde aynı şekilde gidicez demekki. Yazık vallahi, yanında bir insan can veriyor sende namazına devam ediyorsun. Harbi yazık.
1)ilk gördüğümde ne guzel secdede öldü dedim
2)Sonradan öğrendim muhabir namaz bozulmasın diye yardım etmemişler dedi

Cevabım Selam verip namaz bozup adam yardım edebilirlerdi

Hemde Allah [c.c.] Demiş ki Etrafınızda Zordurumda olanlara yardım edin [ Namazda iken biri kalp krizi geçirir ve ya başka bir şey olursa namazı boza bilirsiniz] bilmem anlatabildim tam bilmiyorum böle idi her halde
Yazık olmuş Allah rahmet eylesin...
İmam sevaba gireyim derken bütün cemaati günaha sokmuş.
Bu konuda biraz bilinçli olmak lazım.
Silindi
Members
0
eger orada 1 can kurtarmış olsalardı o kıldıkları namazdan daha buyuk sevaba gırıceklerdı.... Cahillik diyorum baskada birsey demıyorum
Beyler eğer namaz sırasında bir olay kanama,hastalanma ve kalp krizi gibi durumlarda namaz bozulması ve mudahaleden sonra kaza namazı ile tekrardan bu sevabı kazanmalı ki orda yapılması gereken mudahele en büyük sevaptır.

Tamam bir ikitane cahil olurda tum camiden bi tane kisinin yardim etmemesi cok yazık..
Çok yazık hem de...
Yapılabilecek tek şey secdede vefat edip şehit odluğunu düşünerek avunmak...
Böyle bir şey olamaz,yabancılar görse güler galiba.
bu haberi televizyonda gördüğümde yuh dedim bukadar mı olur insan bi mudahale eder allah rahmet eğerlesin

Allah rahmet eylesin..
en azından görevini yaparken öldü onada bakın.Sevap kazanırken öldü.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.