ne günlere kaldık
gerizekalılık denir buna, bildiğin.
iste malesef bu tur insanlar var. cok birsey bilgidini zannedip aslinsa hic birsey bilmediginin farkinda olmayan o kadar cok insan varki. ayni sey sokakda olsa kimse orali bile olmaz. cunku o sirada hiyy eyvah adam dustu oldu neyse ben bakmayimb baskasi nasil olsa bakar simdi basima falan kalir neme lazim... gibi bir dusunce gececektir aklindan buyuk ihtimalle.
Disseize : İmam sevaba gireyim derken bütün cemaati günaha sokmuş.
Bu konuda biraz bilinçli olmak lazım.

+1 katiliyorum
Evet namaz bozulmalıydı ve o kişiye yardım edilmeliydi.Fakat şunu da unutmamak lazım ki sonuç değişmiyecekti.Çünkü bazı kaderler (doğum,ölüm vs) insan daha doğmadan önce belirlenir.Vakti geldiğinde vuku bulur.


Başlık = Namaz bozulmasın diye öldü

Alakası yok.Dediğim gibi bir insanın öleceği zaman belirlenmiştir.Ecel ne bir dakika geç, nede bir dakika erken gelir.
EVET ASLİNDA BİRAZ DOGRU SOYLUYORSUN ECEL İSTE ..
Kafalar artık böle çalışıyor. Namazdan kalkarsan mazallah taş olursun diye düşünceler sonucunda böle oluyor ülkemiz insanları. İmam çıkmış tv ye bi ses duyduk dio ben dönüp bakmadım dio. Walla direk sövüceksin böle insanlara okadar yani neymiş 3 rekat fazladan namaz kılınca dünyadaki tüm günahları affolacak. Ulan adam ölüo yanında yok elleme ölsün diolar. Kasımpaşa hesabı

@copyright

Hacı o zaman hastanelere ambulansa ne gerek war adam ölüyorsa bırakalım ölsün. Yada can çekişirken bırakalım eceli gelmişse ölür die bekleyelim. Belki ölmez dimi ?
[Holygun]
İnsanların ecelini, insanlar belirlemez.
Ambulanslar sadece önlem almak içindir. ''Eceli gelmiştir bırakın'' diye bir zihniyet yok. Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Senin düşüncen cok yanlış arkadaş o anlamda söylemedi ama sen o anlamda anlamak için çaba sarfediyorsun.
Kader olayı zaten başlı başına bir saçmalık deyipte ortamı germek istemiyorum. :)


Ama, bir kişinin hayatını kurtarmak, namaz'ı bozmanın getireceği günahtan daha fazla sevap getirir diye düşünüyorum.

Ne olursa olsun, karşındaki bir hayat. Bir ömür.


Tanrı'nın da bunu anlayacağını düşünüyorum.
Kader'e kısmet'e göre yaşamınızı yönlendirmek bence yanlış. Her kötü olana kader her iyi olana kısmet dersek bize verilen akıl ile yaptıgımız şeyler neye giricek onu bilmiyorum. Neyse ben herkesin düşüncesi kendine. Ben kendi düşüncemi yazdım. Bu arada bu şekilde düşünmek içinde bi çaba sarf etmiyorum. Adamın eceli geldi diye bir adamı bırakıcaksak hiç yaşamayalım daha iyidir.

"Fakat şunu da unutmamak lazım ki sonuç değişmiyecekti. Çünkü bazı kaderler (doğum,ölüm vs) insan daha doğmadan önce belirlenir.Vakti geldiğinde vuku bulur."

Benim şu cümleden anladıgım aynen şudur: Eğer bir adam ölücekse eceli geldiyse ölür. Peki ölüm denilen şey tıbben kalbin durmasıdır. Kalp masajıyla yeniden hayata dönenler war. Kalp krizi geçirenlerin çogunada bu uygulanıyor. Yani ben mi yanlış anlıyorum. Anlamadım
HP-Nexiel :
Tamam bir ikitane cahil olurda tum camiden bi tane kisinin yardim etmemesi cok yazık..


Osuran imamın cemaatin hesabı olmuş bu. Herkeste uymuş imama... Yazık olmuş ölen kişiye Allah rahmet eylesin diyorum.

Alakası yok.Dediğim gibi bir insanın öleceği zaman belirlenmiştir.Ecel ne bir dakika geç, nede bir dakika erken gelir.

Ben çekip vursam seni zamanı gelmişti mi diceksin ?
Yuh diyorum sadece.Burası seviyeli bir playform olduğu için sadece yuhla yetiniyorum.Allah rahmet eylesin o adamcağıza inşallah o cemaatte yardım etmeyen herkesin başına bu olay gelir..
Orda tahmin ediyorumki herkes imamı beklemiş olsa gerek yoksa o kadar kişinin arasında herkesin cahil olması düşük ihtimal ama imamıda beklemek de cahillik midir bilmem
Allah rahmet eylesin..!
Bence Tamamen Cahillik Birde Söyle Düşünelim Hocam diyelimkii Vatanımıza Saldırı Başka Milletlerden Camideyken Saldırı Geliyor.Siz Olsanız Namaz mı Kılardınız Yoksa Vatanımızı Korumak İstersiniz Aynen Oo Ölen kişiyi Vatan olarak görelim.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.