Burda uğur'dan özürdilerim.
https://www.ultima-strike.com/forum/off-topic/onemli-q49009
Efe tatarla alakalı olan bir mesele için konu açmıştım bunu açma gereksinimi hissettim benim meselem olmasada zoruma gitti aynı şey benim başıma veya burdaki çok yakın bir arkadaşımında başına gelebilirdi Hatta uğur'un başınada gelebilidi ama efe tatarın başına geldi.

Efe tatarla olan muhabbetim mrb mrb'dan öte değildir. Kimse bana zor konu açtıramaz ve kimse zorla birşey yaptıramaz bu özürüde uğur istediği için değil ona olan saygımdan ve arkadaşlığımızın verdiği önemden dolayı diliyorum.

Uğur bu konuyu açmama çok kızdı bir mod olarak tarafsız olmam gerektiğini, ortada daha kanıt olmadığını, verdiğim ip'nin internet kafeye ait olduğunu ve sabit olduğunu söyledi, ben kişisel görüşlerimi belirttim dememe rağmen sen mod'sun belirtemezsin dedi. efe tatarın yaptığı işler beni alakadar etmez böyle bi olay hanıma yapıldığı için çok kızdım ve bunun arkasındayım yoksa efe tatar beni bağlamaz.
Bende uğurdan modluğu almasını istedim. Buradaki mod'luk benim bazı değerlerimi egale edemez. Bu olayı herkes gibi bir vatandaş olarak ağırıma gittiği için yazdım. Yapılan şerefsizliktir ve suçtur hala arkasındayım yine olsa yine yazarım fakat yazdıklarımı burada sakıncalı olduğu için ve kanıt olmadığı için kimseyi suçlayamazmışım. Resimleri isteyene gönderebilirim.

Bugünden itibaren U-S ailesi ile bir alakam kalmamıştır bilginize.
Düzeltme yapayım.

Ben yetki kullanarak ip adreslerini karşılaştırıp bu yapmıştır diye gösterilmesine bir yetkili olarak yapılmasını saçma buluyorum. Ve konu hukuk alanına taşınmışken. Yoksa her kim yaptıysa yapılan şerefsizliktir.

Biz burda kimseyi suçlu olarak göstermemiz gerekiyor. Konu normal bir kullanıcı tarafından açılsaydı da konu site ile alakası olmayan kişilerin kendi aralarında ki bir sorun ve boşa sayfalarca polemik yaratacak bir hadise olacağı için tekrar kilitlenicekti.

Normalde bu başlığı okunmasına bile imkan vermeden silebilirdim ama Mert ile arkadaşlığımızdan ötürü açık bırakıyorum. Gereksiz polemiklere dönerse tekrar kilitleyeceğim.

not: fotoğrafları ve siteyi görmedim haberim bile yoktu ilgili konu açılınca haberim oldu.
Çıkan ip'i yapi hosting'in giriş yaptığı account ile aynıydı ki bu bir kanıt sayılır. Yapı hosting'in accountuna sadece iki kişi giriş yapıyor.
Mert senin içinde gerçekten üzüldüm, bende senden özür dilerim.
Ben'de rizedeydim uzun zamandır internete giremiyordum, girdim konuya vakıf olan bir arkadaşım özet geçti vallahi çok üzüldüm. Yapılan şey ahlaksızca bir şey bu yüzden geçmiş olsun. Eğer olay mahkemelikse veya avukata bile gittiyse bizim burada yapacağımız en güzel şey konuyu budaklandırmamak. Yoksa haklı haksız, haksız haklı durumu olur.

Mert sanada üzüldüm yahu.
Mert Üzüldüm. ;( Seni tanımıyorum fakat yaptığın uğraşları ve işleri biliyorum hakkında hayırlısı olması dileğiyle. Bu konuda burda kapansın derim herşey adalet karşısında belli olacaktır.

Efe tekrardan geçmiş olsun.
Ardıl üzülcek birşey yok yahu (: doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. İnsanlık adına bişey yaptık Şerefsizin biri bi pislik yaptı ibret olsunki bunun bir suç olduğunu bilsin bidaha kimse kimseye böyle bişey yapmasın mantığıyla konu açtık taraf olduk. Efe en büyük kankamdı taraf olmasam ayıp olurdu beni arkadaşlıktan red ederdi o yüzden taraf olmaz zorundaydım mecburiyetten açtım konuyu.

@Crany saolasın merak etme 1-2 mesaj sonra kapanır gereksiz polimiklere giriyorum çünkü. (:
Mert'im öncelikle seni haklı bulduğumu bilmeni isterim, lakin uğurunda haklı olduğu yerler var. Sen insanlık görevi olarak görüp müdahele etmek istedin, ama uğur olaya daha profesyonel ve tarafsız bakmanı önerdi. Bence konunun buralara kadar gelmesi saçma zaten. Sizin tartışmanız dahi forumda mesaj olarak değil yüzyüze veya daha yakın iletişim araçlarıyla yapmalıydınız. Neticesinde ikinizde sevdiğim, değer verdiğim arkadaşlarımsınız. Bu konuyu yakinen konuşun ve bu başlığıda silmenizi öneririm..
Expert
34.0001
Anemon bu sitenin bir değeridir.
Umarım bütün tartışmalar tatlıya bağlanır ve sorun kökten çözülür. Bir kişinin açtığı başlık ortalığı bu kadar karıştırıp geriyorsa vah halimize..

Kanglaoo : Sizin tartışmanız dahi forumda mesaj olarak değil yüzyüze veya daha yakın iletişim araçlarıyla yapmalıydınız. Neticesinde ikinizde sevdiğim, değer verdiğim arkadaşlarımsınız. Bu konuyu yakinen konuşun ve bu başlığıda silmenizi öneririm..

katılıyorum.
Hadi ama lokman sen karadeniz çocugusun benden daha tutarcı davranman gerek bu konuda. Profesyonellikmi?
Uğur'un savunması - Kanıt yok, suçlu belli değil, o olmayabilir, ip internet cafe ip'si, sabit ip.

1- IP sabit ve o kafeden sitemize 2-3 kişi takılsaydı üye olurlardı.
2- Yapıhost aynı ile efetotor aynı ip
3- Farzedelim bu siteye takılan kafeden 2 kişi vardı Yapıhost ve user diyelim. 2 sinin ip si aynı olur. 3.sü efetotor olurdu tereddüte düşerdik haklısın derdim.
4- Profesyonellikse bu sitedeki kullanıcıların bunu bilmeye hakkı var. Hala sitemizde yaş ortalaması düşük uo sunucusu açma hevesinde olan kardeşlerimiz var ve bu adam ortalarda yapıhost diye geziyor ve bu adamla uygun fiyat diye iş yapmaya çalışan kişiler olabilir ve sitemizdeki kişilere bir şekilde bu olayı farkettiğimizi ve bu konuda dikkatli olmalarını söylemek zorundayız mesajı silmek yerine yazıyı düzgün bir uyarı ile düzeltebilirdi buda iyi bir uyarı olurdu..
6- Bana göre bu adam %99 yapıhost nickli kişi anket yapılsa benim gibi düşünen %80 çıkar buda benim fikrimi doğrular.
7- Sadece US forumlarında gezmiyorum yaptığım işi başka mod'larında yaptığı ADMİN'lerininde ona destek verdiği birçok forum gösterebilirim bu forumların bazıları US den belki daha profesyoneldir.
8- Profesyonellik taraf olma dedikten sonra yazdığım konuyu silmek değildir.
9- MOD olmadan önce insanız vicdanımız var. Bana göre "Bu sitede" moderatör demek gereksiz tartışmaları, hakaretleri, haksızlıkları, yanlışları önlemektir. MOD olmak tarafsız olduğumuz anlamına gelmez. Tarafsız moderatör bir oturumu veya ortaya konulan bir konudaki tartışmayı yöneten kişilere söz hakkı tanıyan kişiye denir...
Ayrıca benim bildiğim US'de biz birbirimize aile deriz sen daha iyi bilirsin lokman. Ben o başlığı açtıysam ve beni az çok tanıyosan yazım şeklimden nekadar sinirlendiğimi anlamışsındır. Biz aileyiz dediğimizde birbirimie saygı duyarız ozaman. Aramızdaki ilişki bu siteden öteyse senin dediğin gibi bu işi daha yakın iletişim araçları kullanarak telefon vs. daha kibar bir dille emir kipi kullanmadan o yazıyı düzeltitrmisin bizim politikamıza aykırı diyebilirdi ki daha önce böyle şeyler yaşadık. Bir anlık sinirle yazmış olabilirdim hatamı kabul edebilirdim (ki bana göre hatalı değilim ama saygıdan eyw der çekilirdim yazımıda silerdim editlerdim bişiler yapardım.) ama bu söylediklerimin 10'da 1'i bile olmadı.

Ben tarafsız davranıp küçücük(!) bir kanıta dayanarak birini suçlayarak ve bunu herkesin bilmesi gerektiğini düşünerek profesyonellik dışı davrandıysam harbiden suçladığım kişidende özürdilerim en büyük şerefsiz benmişim ozmn.

zaten bu yazıda sen okumadan silinir belki lokman.
Mertim ben sana hak verdiğimi dile getirdim zaten, ama söylediğim gibi konuyu iki taraflı büyüttünüz. Hala bunu burada tartışmamız bile yanlış. Neticesinde bizim arkadaşlığımız sanaldan öte samimi ve yıllardır süren bir arkadaşlık. Ama konuların bukadar uzaması yersiz. Özelden ulaşmaya calıstım sana ama ulaşamadım yarın telefonla arıcam konuşuruz kardeşim.
@Anemon

Dilim varsada yazsam şuraya keşke istediklerimi ama yetkili sfatında olduğumuz için elimizden fazla konuşma fırsatımız yok. Ama yaptığın davranışta ne kadar duygusal bir insan olduğunu göstermekte. Bence bu başlığın bu şekilde olmaması , bu şekilde açılmaması gerekti. Kuruluşumuz 2004 ten bu yana ilk defa yönetimsel bir konunun üyelerle paylaşıldığını gördüm. Bu da bizi diğer insanlara , aramızda irtibat yokmuş hissi vermekte bana göre. Başlık kaldırılsın. !

Bu konu DESPERATE tarafından düzenlendi(2013-03-26 08:16, 11 yıl önce)
Kanglaoo : Mertim ben sana hak verdiğimi dile getirdim zaten, ama söylediğim gibi konuyu iki taraflı büyüttünüz. Hala bunu burada tartışmamız bile yanlış. Neticesinde bizim arkadaşlığımız sanaldan öte samimi ve yıllardır süren bir arkadaşlık. Ama konuların bukadar uzaması yersiz. Özelden ulaşmaya calıstım sana ama ulaşamadım yarın telefonla arıcam konuşuruz kardeşim.
Beni uzun süredir az çok tanırsın kardeşim bu olaya ellerimi yorup bukadar yorum yaptıysam ve hala arkasındaysam benim demekki benim için büyük bir mesele otaraftan bakınca her nekadar küçük gözüksede...

DESPERATE : Dilim varsada yazsam şuraya keşke istediklerimi ama yetkili sfatında olduğumuz için elimizden fazla konuşma fırsatımız yok. Ama yaptığın davranışta ne kadar duygusal bir insan olduğunu göstermekte. Bence bu başlığın bu şekilde olmaması , bu şekilde açılmaması gerekti. Kuruluşumuz 2004 ten bu yana ilk defa yönetimsel bir konunun üyelerle paylaşıldığını gördüm. Bu da bizi diğer insanlara , aramızda irtibat yokmuş hissi vermekte bana göre. Başlık kaldırılsın. !
Kanglaoo : Sizin tartışmanız dahi forumda mesaj olarak değil yüzyüze veya daha yakın iletişim araçlarıyla yapmalıydınız. Neticesinde ikinizde sevdiğim, değer verdiğim arkadaşlarımsınız. Bu konuyu yakinen konuşun ve bu başlığıda silmenizi öneririm..
Neden yok? Kişisel görüşlerimizi söylememiz hatamı? değil. daha öncede söyledik 2005'ten beri burdayım yetkililerin bazı olaylarda taraf olduguna şahit oldum tek tek forumda arayıp bulma zahmetine girmicem bile sende benim kadar burdasın sende şahit olmuşsundur bu yaptığım olaymı hataydı? Bu açtığım başlıkmı yanlıştı? Aramızda irtibat olsaydı şuanda bunları yazıyor olmazdım zaten. Açtığım konu bile gereksiz göründüğüne göre değil irtibat değer bile yokmuş aramızda. Bence de silin artık.
Novice
12.5
Ben U-S yönetimini yıllardır eleştiren biriyim.Hakkını yemeyeyim bugüne kadar bir çok kez banlanabilirdim ama bir uyarı bile alamadım.Lucretius'un bu başlığı okunmadan silebilirdim mesajı bile bazı şeyleri anlatmaya yetiyor.

Aslında genele vurursak öneri/şikayet başlıklarının diğer mesajlara göre otomatik silinme zamanlamasına baksak bile yönetim anlayışının bilinçaltını görebiliyoruz.

Mert adına üzüldüm kendisini U_S'nin her zaman sevimli modu olarak hatırlayacağım.Ancak Lucretius bu konuda haklı olduğunu düşünüyorum.Yargıya girmiş bir konunun forum üzerinden tartışmak yanlış olur.
Adept
4.3
Yazmayayim dedim, cünkü bence de bu konunun yeri burasi degil. Ancak bazi seyleri belirtmekte fayda var; US ne kadar firma degil, daha cok bir aile olsa da, yetki ile beraber belli bir sorumluluk ve profesyonelligi beraberinde getirir. IP adreslerinin paylasimi aslinda bu sorumluluklarin ötesine gider, cünkü kullanicilarin Email adresleri gibi, özel bir bilgidir. Diyelim ki statik IP kullanan bir kullanicinin IP adresi herhangi bir yerde paylasilsa, bazi saldirilarin hedefi olabilir neticede. IP adresleri hakkinda bilgi, yetkililerin yaptirimlarini uygulamasi icin yardimci niteliktedir. Amac ne olursa olsun, gizli tutulmasi gerekir. Bu her platformda böyledir.

Tabii ki bir yetkili belli bir konuda düsüncelerini belirtebilir ve o konuyu acimasiz bir sekilde de yargilayabilir. Ancak yukarida belirttigim gibi, belli kurallar icerisinde. Lucretius (Ugur GÖK) de herkesin görebildigi gibi, resmiyetten uzak bir sekilde konu hakkindaki düsüncesini belirtti birkac yerde. Bu konunun kaynagi olan yazi da kisisel düsünceden ibaret olsaydi, hicbir sorunun olmayacagindan eminim. Ancak IP adreslerin incelenmesi ile baska kullanicilarin isin icine cekilmesi (bilgi dogru olsa da yanlis olsa da) pek dogru degil. Elestirilen konu da bu.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.