Silindi
Merhabalar;

Son iki gündür dikkat ediyorum.Topicler sıklıkla kitleniyor ve bu da yetmezmiş gibi kitleyen kişi son postunda adeta küçümseyici bir yaklaşım sergiliyor.

Sonuçta ben yada başkası o topiği hazırlarken bir emek sarfetmiş olabilir.Bunun sonucunda kurallara uymuyorsa kilitte olabilir fakat hiçbir zaman karşısındaki kişiye onu küçük görecek şekilde yorum yapmak akıl karı değildir.

Bir de bunun yanında "burada 10 yaşındaki çocuklarda var" tutumunun sergilenmesi pekte normal değil. Sonuçta burası geniş kapsamlı bir forum.Sizler 10 yaşındaki çocuğa hitap etmeyin onlar kendilerini geliştirsin ki forumda seviye düşüklüğü olmasın. Ha 10 yaşındaki çocuklara hitab etmek istiyorsanızda orasını da siz bilirsiniz tabii ki.

Tüm bunların yanında topic kilitlemek çarelerin en basiti.Eğer bir topic b*ka sarıyorsa uyarılacak kişiler uyarılır ve postlar editlenebilir. Ama bu konuda herkese eşit olarak davranılması gerekir.

Örneğin; iki kişide Atatürk topiği açıyor -ki birisi Gençliğe Hitabe- İki topicte konu dışına çıkıyor. Birinde topic kitlenirken diğer topicte ise bazı postlar editlenip topic akışı devam ediyor.

Hadi hepsini geçtik lütfen biraz saygı gösterin. Faşist yaklaşımlarla hiçbiryere varılmaz. Kaldı ki bunun en güzel örneklerini burada gördük. Herkesin bir sabrı vardır ve yaş itibariyle kaldıramaz olabilir. Yaş ortalamasını user'lar değil site yöneticileri belirlesin. Ki şuan bahsettiğim denizdeki sadece bir su damlası.

Son olarak tabii ki bu forumun önceden belirlenmiş kuralları vardır. Ve eğer burada takılıyorsakta bunlara uymamız gerekiyor.Kimseye ders vermek amacıyla yazmadım bunları. Sadece bir kaç kişi daha böyle bir sitemde bulununca paylaşmak istedim.

Buradaki insanlar birşeylerini paylaşmak için uğraşıyorlar.
Ama lütfen karşınızdaki insanları rencide edici davranışlarda bulunup onları küçümsemeyin.


Bu yazımda kusurum varsa özür dilerim.
Master
59.2997
Örnek bir link verebilirmisin bana bu şekilde kilitlenen??
Katilmamak elde degil :)
https://ultima-strike.com/forumlar-m-mesajlar-q-31980-n-last.html#bottom


Şu topicte,




Bunları senmi söylüyorsunun açılımı gelirse mendilini al gel.Aldığı cevapların oturaklığı gözlerini yaşartabilir

Bunu söyleyen adamın postu editlenmiyor, uyarı almıyor


Sadece, o adamın yazdıklarını alıntı yapan ve yorumsuz diyen benim ise mesajım editleniyor ve uyarı alıyorum.



Yetkili, umarım tarafsız davranmayı öğrenebilir.
Silindi
Novice
5
Benimde bu konuda bir sitemim olacak.Forumda tartışmadan korkan bir yönetici tutumu var.Yahu bırakın insanlar tartışsın.Ne zaman ki iş hakaret boyutuna varır o zaman istediğiniz müdaheleyi edersiniz.Herkes aynı fikiri savunmak zorunda mı ? Neden aksi olunca kilitliyorsunuz ?
Neden acaba genelde senin açtığın topicler kilitleniyor?? Bunu hiç düşündünmü?? Sen 10 tane topic açıyorsan 8i genelde kilitleniyor? Sebebini kendinde aradınmı hiç?
Anemon : Neden acaba genelde senin açtığın topicler kilitleniyor?? Bunu hiç düşündünmü?? Sen 10 tane topic açıyorsan 8i genelde kilitleniyor? Sebebini kendinde aradınmı hiç?

+9999 Kişi kendinde aramalı hatayı
Öncelikle eleştirmelerinizi eleştiri bölümüne yazınız.
Şimdi bu konuyu açma gereğini duyman gayet normal son topiç'den dolayı...
Bunun için topiç açmaya gerek yoktu. Topiç'i kilitleyen zaten sebebinide yazıyor.
Herkez kurallara tam uyuyormukide moderatörleri eleştirmeye başladınız ?
Arkadaşlar başlık açarken kücümsediginiz şeylere dikkat edin alay konusu yaptığınız şeylere dikkat edin. Insanların'da bir gururu bir onuru vardır. Kaldıramıyacağın yükün altına girmezsin olur biter...

Bu arada Sn Xlore;
Bu zamana kadar bu platformda kişi yada kişilere karşı yapılmış ayrıma tanık olabildinmi ? Olabilirmisin ?
Platform'da hiç ama hiç kimseye ayrım yapılmamaktadır. Boşu boşuna güzel parmaklarınızı yormanıza gerek yok. O anki gözlemler neyi gerektiriyorsa öyle uygulanıyor.
Michaell : Benimde bu konuda bir sitemim olacak.Forumda tartışmadan korkan bir yönetici tutumu var.Yahu bırakın insanlar tartışsın.Ne zaman ki iş hakaret boyutuna varır o zaman istediğiniz müdaheleyi edersiniz.Herkes aynı fikiri savunmak zorunda mı ? Neden aksi olunca kilitliyorsunuz ?

Bende bu konu da Micheal'e katılıyorum en ufak bir tartışma sezildiğinde topic kilitleniyor veya üyenin biri "kilit" diyor o zaman kilitleniyor... Üyelerin dediklerine göre değilde kendi sezilerinize göre bu topic'lerin kilitlenmesi daha iyi olur diye düşünüyorum; baktınız ki ağır hakaret, küfür vs. var o zaman kilitlenir topic. Tartışmaların boyutuna bakılmalı ve üyeler "kilit" dediğinde topic kilitlenmemeli. Bunlar tabi ki benim fikirlerim, herkes kendi görüşünü bildiriyor yine son kararı yönetimin vereceği mutlak.
Publisher kendi sezilerin göre topic kilitleyenlere gidicek laf ozaman :)
Tartışılıcak konular var tartışılmıyacak konular var.
İnsanlar nefretlerini, kinlerini bu platforma dökerse bu platform aglama duvarına döner.
Herkez birşeyler açıp herkez bi tartışma çıkartır. Gerek varmı tartışmaya ? Tartış biz herzaman söylüyoruz tartışarak bir çok şey öğrenilir. Bir çok hatalar kapanır. Tartışmayı cok severim şahsen ama uslubunde ve seviyesinde...
Silindi
Journeyman
4
Sadece bir örnek.

Erkekler için Türban Tutorial

Topiğin açılış amcı belli ve gayet hoş yorumlar yapılmakta iken yetkilinin gelip ::

"Bırakın böyle boş işlerle uğraşmayı...
Locked..
"

Yazması hiçte hoş değil.
Kusura bakma ama ben senin bu konu hakkında taraflı olduğun yorumunu yaparım.

Locked diye ayrı bir kelimede yazarak resmen karşınızdaki insanla dalga geçer gibi bir tutum sergiliyorsunuz.

Bir kerede kendini topiği açan yerine koysan ve sana biri dalga geçer gibi Boş işlerle uğraşma.Locked yazsa nasıl kaldırırsınız bu durumu?
al işte bi tane daha
Publisher : Üyelerin dediklerine göre değilde kendi sezilerinize göre bu topic'lerin kilitlenmesi daha iyi olur diye düşünüyorum; baktınız ki ağır hakaret, küfür vs. var o zaman kilitlenir topic. Tartışmaların boyutuna bakılmalı ve üyeler "kilit" dediğinde topic kilitlenmemeli. Bunlar tabi ki benim fikirlerim, herkes kendi görüşünü bildiriyor yine son kararı yönetimin vereceği mutlak.

Katılmamak elde değil gerçekten..
Öyle bir duruma geldikki insanlar topic açmak istemiyor çünkü çoğu topiğin sonucu değişmiyor..Bazı topiclerde bırakında tartışalım saygı çerçevesini aşmadan her tartışmaya girilebilinir diye düşünüyorum..Ama artık her nedense öyle olmuyor bir tartışma havası estiği zaman yetkililer olaya müdahale ediyor hatta ve hatta artık yetkililerden önce userlar "kilit" gelmesini düşünüyor..Bu kadar yazıyoruz ediyoruz ama inşallah boşuna çabalamıyoruz.
Sonuçta bu siteye üye olup vakit geçiren bizleriz ve bazı kararlarımıza saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum...
Peki birdahakine ''Topiç'i kilitliyebilirmiyim ?'' yada ''Kilitliyorum ?'' yada ''Kilitlemek üzereyim ?'' gibi terimlermi kullanıcağım ?
Şimdi ben sana ne diyebilirimki ? Erkeğe türban diyorsun;
1 ) Türbanı aşşağılıyorsun.
2 ) Erkekliği aşşağılıyorsun.
Alay konusu ediyorsun. Gerek varmı böyle boş alay konularına ?



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.