@berkancık

Hayır , istatistik bakımından Türkiyeye gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyuncu.
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex, 28 golle Gol Kralı oldu. Sambacı iki kez gol kralı olan ilk yabancı futbolcu unvanını da kazandı.

Hala konuşabiliyormusunuz?
Syntax : Fenerbahçeye saygınız yoksa ALEX e saygınız olsun.Gereksiz ve boş konuşmayın.Sizde şampiyon olursunuz bi ara hadi bakalım

1 metrelik offsideı açı maçı ayağına getirip birşey yok deme noktasına getiren sen gereksiz ve boş konuşmadan bahsediyorsun :) Sizde şampiyon olursunuz bir ara demen gerçektende komik olmuş.Görende üst üste 3 yıl şampiyon oldunuz sanıcak.Bir uyarıda bulunuyumda,geçen seneki gerçek değildi.

@Kell

Sizin bu Kral diye nitelendirdiğiniz Alex'iniz Paok'lar,Young Boys'lar,Yeni Malatya'lar karşısında şebeğe döndüğünüzde neredeydi ? Ne yazıkki Avrupalı hakem kendini yere bırakan adama tölerans tanımıyor demi.Sırf bu adam yüzünden önce Şampiyonlar Liginden elendiniz,oda yetmedi gittiniz UEFA'dan elendiniz ha bunlarda yetmeti gittiniz Türkiye Kupasın'dan elendiniz Alex gitsin artık yeter takıma zarar veriyor,aç gözlü takımdan para koparmak için sözleşmesini uzatmama numaraları yapıyor dediniz bunu kendi oyuncusuna söyleyen taraftar gelmiş bizden o oyuncuya saygılı olmamızı bekliyor.

Neyse tartışmaya girmicem.Şampiyonluğunuzun tadını çıkarın.Bana göre hernekadar Trabzon haketsede malesef olamadılar.
Sadece küçük bir örnek verip daha yorum yazmayacağım(konu uzamasın diye; futbol siyasetten daha beterdir)

hagi:barcelona,real madrid,galatasaray,steaua bucharest.uefa kupasi super kupa.
alex:parma,fenerbahce,flamengo buyuk bir basarisi yok.

oynadıklar takımlar, madem kıyas yapabiliyorsunuz bunlarıda dikkate alın derim.
Hadi bakalım nerelere gidecek başlık :yes
Okuman olmadığı için üstteki yazıya direkt alıntı yapıyorum

unknow : @berkancık

Hayır , istatistik bakımından Türkiyeye gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyuncu.

@tedbunny
Christiano Ronaldo dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösteriliyor.Şampiyonlar Ligi finalinde oynayan takımlar Barcelona-Manchester United.İspanya ligi şampiyonu Barcelona.Ne demek istediğimi anlarsın heralde o kapasite de vardır sende.
Bizi çeyrek finale taşıyan kişi de Alex di ne çabuk unuttunuz bazı şeyleri.İlla sürekli gözünüze sokmak lazım tabi bu gibi şeyleri ki hatırlayasınız.
Expert
34.0001
bizim uefa kupamız var yiaa. muhabbet hep aynı, hiç değişmiycek :D
Syntax : Okuman olmadığı için üstteki yazıya direkt alıntı yapıyorum

unknow : @berkancık

Hayır , istatistik bakımından Türkiyeye gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyuncu.

@tedbunny
Christiano Ronaldo dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösteriliyor.Şampiyonlar Ligi finalinde oynayan takımlar Barcelona-Manchester United.İspanya ligi şampiyonu Barcelona.Ne demek istediğimi anlarsın heralde o kapasite de vardır sende.
Bizi çeyrek finale taşıyan kişi de Alex di ne çabuk unuttunuz bazı şeyleri.İlla sürekli gözünüze sokmak lazım tabi bu gibi şeyleri ki hatırlayasınız.

Sen hangi dünyadan bahsediyorsun bilmiyorum fakat şu anda hepimizin bildiği dünyada en iyi oyuncu Messidir.Kendileri yılın en iyi oyuncusu seçilmiştir.Sen Ronaldo ligde Messi'den daha çok attı bu yüzdende Ronaldo daha iyidir diyorsan savunduğumuz şeyler başkalaşır.Sizi çeyrek finale taşıyan da sadece Alex falan değildir.Başta Zico olmak üzere,Uğur Boral,Vederson,Deivid,Aurelio ve Volkandır ve Alex'den çok daha fazlasını vermişlerdir.Sizler gol endeksli izleyiciler olduğunuz için bazı şeyleri göremeyebilirsiniz.Şununu da belirtiyim, Deivid'i oraya sırf çok gol attı diye yazmadım.

Ayrıca şunu da belirtiyim.Real'in finalde olmamasının sebebi Ronaldo değildir.Fakat sizin Şampiyonlar Liginde ve Uefa'da olmama sebebiniz kesinlikle Alex'dir.Young Boys maçını tekrar izlemeni öneririm.Üşenip izlemezsen veya izleyipte farkına varamazsan sana bunun açıklamasını hiç sıkılmadan yapabilirim.
Bağnazlığı bir kenara bırakıp olaylara nesnel olarak bakıp başklarının başarılarını tebrik edin demiyorum , en azından konuyu amacından saptırmadan tartışmaya zemin oluşturmayacak türde yorum atmaya özen gösterin.
Old Boys maçını stadda izlediğimi belirtmek isterim.Ayrıca Ronaldo en iyidir demiyorum bana göre de Messi en iyidir fakat en iyi gösteriliyor diyorum aradaki farkı anlayabilirsin sanırım.

Futbol veya diğer sporlar(genel olarak)takım oyunudur ve kesinlikle tek oyuncuya endeksli değildir bu konuda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynarken tüm oyuncular üst düzey futbol oynadıkları için böyle bir başarı(Fenerbahçe tarihinin en büyük başarısı) elde edilmiştir.Fenerbahçe iyi oynarken herşey takıma mal edilirken Fenerbahçe UEFA dan elendiğinde ise herşeyin Alex e endekslenmesi ise çok saçma.2010-2011 sezonunda Alex in istatistiklerini bir kenara bırakıp oynadığı futbolu izleseniz bile ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu anlarsınız.

Konuyu çok fazla da uzatmak istemiyorum.iyisiyle kötüsüyle çekişmeli ve bana göre güzel bir sezonu geride bıraktık ve hakettiğimiz bir şampiyonluk kazandık.
Kanglaoo : Tabiki gönül isterki şampiyon TrabzonSpor olsun, ama federasyon ve FB'nin işbirliğiyle, hakemlerin katkıları ve emeği geçen herkezle şampiyonluğa yürüyor FB =)

Federasyonun FENERBAHÇE'li olduğunu söylüyolar. Bu federasyonla Beşiktaş'ın 4 kupası 1 şampiyonluğu var, Galatasaray'ın 1 şampiyonluğu var, Bursa'nın şampiyonluğu var, Fenerbahçenin tenekesi yok. Federasyon başkanı Altay'lı Altay küme düşüyor.. Başbakan olaya el attı diyorlar Rize playy off lara bile kalamıyor, Kasımpaşa küme düşüyor. Kim koruyor FENERBAHÇE'yi ? Kimse kimseyi kandırmasın... ;)


Alexe salak diyenler aynaya bakmalarını öneririm , Türkiyedeki en iyi istatistiklere sahip olan oyuncuyu böyle eleştirmek bence aptalliktir :)

Ha bana göre trabzon suçlu 9puanlık farkı kapatmamıza izin verdiği için teşekkür ederiz :)

FENERBAHÇEME ŞAMPİYONLUK HAYIRLI OLSUN NİCE ŞAMPİYONLUKLARA (;
Ronaldoyu kim en büyük olarak gösteriyor merak ettim.Ronaldo'nun takım arkadaşları bile Messi'nin büyüklüğünden söz ederken.

Aslında anlatmak istediğim şey çok basit.Başarılı olan takımlara bakın hepsinin orta sahası çok iyidir.Alex bir orta saha oyuncusu olarak gösterilsede bir yardımcı forvet oyuncusudur.Tek forvet oynadığında iki stoperin arasında kesinlikle bu kadar çok gol atamaz.Asıl forvetin boşalttığı alanlara girerek gol atan birisidir.Alex tempo olarak hayatta orta saha oynayabilecek birisi de değildir.Durum böyle olunca Fener o maçlarda hep çift forvet gibi oynadı.Avrupalı ortasaha ve defans oyuncuları da Türk defanslar gibi aklı bir karış havada olmadığından boş alanları kapatıp duruyorlardı.Bu yüzden etkili olamıyordu.Alex ilerde forvetin yanında olduğu için Emre'de ileri top dağıtıcı olarak çıktığı için kaptırılan toplarda ortasahayı tek kişi yakalayıp sonuca gidiyorlardı.Ve bilirsin ki Avrupa takımları çok hızlı kontra atağa çıkar.Bu yüzden de sonuç hüsrandı.Ayrıca Avrupalı hakemler de tek omuz darbesiyle düşen adamlara faul çalmaya tenezzül etmezler.Belki yanlış anlamışsınızdır bu açıklamayı yapıyım.Alex'e yeteneksiz kötü futbolcu demiyorum bu kadar gol atmasında yeteneğininden belki daha fazlası yukarıda belirttiğim aklı bir karış havadaki kişiler yüzündendir.
Çekemeyenler kendilerini belli ediyor zaten =) Malum kendi ekipleri bu kadar büyük transferler yapamayınca kıskanacaklar doğal =)
Alex'in oyun zekasına bende hayranım ama ne bileyim adam sahada yürüyor hiç koştuğunu görmedim bende o yönünü eleştirebilirim
Diğer türlü fenerbahçeye yaptıkları tartışılmaz
Koşmadan bunlari yapan biri koştuğunda neler yapar onu düşün birde 8)



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.