Silindi
Almanya'nın Köln kentinde oynanan Süper Kupa finalinde, Beşiktaş'ı Deivid ve Kezman'ın golleriyle yıkan Fenerbahçe kupayı kazanarak, 100. yılımızda bir kez daha taraftarlarını sevindirdi.

Stat: Rhein Energie
Hakemler:Fırat Aydınus , Emre Eyinsoy, Bahattin Duran

Fenerbahçe: Serdar, Önder, Can, Edu, Roberto Carlos , Mehmet Aurelio, Deniz, Uğur (Dk. 64 Ali Bilgin ), Deivid, Alex (Dk. 79 Kazım), Kezman (Dk. 90 Selçuk)

Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, İbrahim Toraman, İbrahim Kaş, İbrahim Üzülmez, Mehmet Yozgatlı (Dk. 62 Serdar Özkan), Koray (Dk. 88 Can Erdem), Cisse, İbrahim Akın (Dk. 46 Tello), Delgado, Bobo

Goller: Dk. 14 Deivid, Dk. 86 Kezman (Fenerbahçe), Dk. 20 Bobo (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 90 İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 5 Edu, Dk. 15 Deivid, Dk. 50 Roberto Carlos, Dk. 87 Kezman (Fenerbahçe), Dk. 43 İbrahim Üzülmez, Dk. 67 Koray, Dk. 90 İbrahim Toraman, Dk. 90 Bobo (Beşiktaş)


4' Uğur Boral soldan ceza alanına girmeden ortasını yaptı. Serdar ayak koyunca maçın ilk kornerini Fenerbahçemiz kazandı. Alex'in ortasında Beşiktaşlılar topu uzaklaştırdı.

7' Alex'e yapılan faulde Roberto Carlos topun başına geçti. Yıldız futbolcunun sol çaprazdan yaptığı vuruşta top yerden gitti barajdan döndü.

10' Koray'ın ceza alanına gönderdiği aşırtma pasta İbrahim Akın aşırttı. Serdar'ı aşan topu son anda Edu uzaklaştırdı.

11' Delgado'nun vuruşunda top üst direğimizden döndü.

14' Kezman'la başlayan hızlı atakta oyuncumuz defansın arsında Alex'i gördü. Brezilyalı oyuncu kaleci ile karşı karşıya durumda pasını daha müsait aolan Deivid'e verdi. Hakan açıyı kapatmak istemesine rağmen Deivid'in yerden vuruşu ağlara gitti ve takımımız 1-0 öne gecti.

20' Bobo Beşiktaş'a beraberliği getiren golü attı, 1-1.

22' Ceza alanında Carlos'a yapılan harekete hakem devam dedi.

23' Deivid kaleyi cepheden gören noktadan kaleye nefis vurdu. Top az farkla yandan auta gitti.

36' Alex'e İbrahim Toraman'ın hava topunda yaptığı faul sonrasında kaleyi cepheden gören noktadan kazanılan serbest vuruşta Alex kaleyi denedi. Sert şut barajdan döndü. Dönen topa tekrar Alex'în vuruşunu kaleci Hakan topu kontrol etti.

42' Bu dakikada ilginç bir pozisyon gelişti. Aurelio'nun uzun pasında Deivid ceza alanı içi arka direk önünde topu göğsüyle önüne indirdi. Vuruşunda top kaleci Hakan'dan döndü ama araya giren Kezman oldu. Bu sırada Sırp oyuncu yerde kaldı ve penaltı bekledi ama hakem devam kararı verdi. İlk yarı 1-1 sona erdi.

57' Delgado'nun Bobo'ya derin pasında vuruş şansını sağ çaprazda yakalayan Boıbo oldu ama araya Can Arat girip büyük tehlikeyi önledi.

58' Carlos sol kanttan Kezman'ın vuruş alanına güzel bir orta yaptı ama Kezman geride kalıp pozisyonu değerlendiremedi.

65' Önder Turacı beklenmeyen bir şekilde sağ çaprazdan kaleye sert vurdu. Kaleci Hakan topu kontrol etti.

70' Can Arat'ın Cisse'ye faulünde sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Delgado kaleye gönderdi. Carlos topu uzaklaştırdı.

72' Aurellio'nun ceza alanı arka tarafına ortasında Ali Bilgin topu kafayla tam köşeye gönderdi. Hakan Arıkan topu son anda kornere çeldi. Köşe vuruşunda Beşiktaş defansı topu uzaklaştırdı. Serdar Özkan'ın ani atağını da defansımız kesti.
86' Deniz'in ara pasında bir anda ceza alanında topla buluşan Kezman, Serdar'ın müdehale etme çabasına rağmen düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı ve takımımızı 2-1 öne geçirdi.
90' Kezman'a topun oynanmadığı noktada sert bir müdahalede bulunan İbrahim Üzülmez direk kırmızı kart gördü.

Maçın son düdüğüyle birlikte Fenerbahçe Süper Kupa'nın sahibi oldu.

































Bu konu Michaell tarafından düzenlendi(2007-08-06 01:55, 16 yıl önce)
İbrahim kezmana iyi yaptı valla bende aynısını yapardım. Çok kaşındı çünki.
Gereken cezayıda aldı. Kezman tabiki onu yapacaktı. Tüm futbolcular bunu yapıyor.
Ben bir bjkli olarak skora lafım yok ancak o hareket son damla oldu.
Siz önde olsanız vede son dakikalar olsa sanki aynı oynadığınız gibi oynayaksınız. Vakit geçirmek için yapılır. Ben bunu taktik olarak görüyorum. Bu harekete tek yorumum profesyonelce ama etik değil.
@fistandantilus

+1
Silindi
Members
0
tartışma çıkarıcak postlar atılmasın lütfen...

Yakışır fenerbahçeme.
Hehe.:)

Bizi çekemediler halat koptu.(Anlayan anladı.:))
Silindi
Expert
2
Güzel maç oldu ilk yarı fener çok iyi oynadı 2. yarı bjk çok iyi oynadı ama 2. yarıda gene gol atan fener olunca böyle bi durum ortaya çıktı.Ne fener bjkden ne bjk fenerden iyi oynadı.

Devied, Alex, Carlos, Arurelio ciddi anlamda güzel oynadılar.Kalecimiz serdar ve canda çok iyiydi.Deniz de geçen seneden daha iyi gördüm.
Adept
4.3
Bence çok güzel maç oldu. Yeni gelen transferleri görmek için izledim. Bence Roberto Carlos tecrübesi ile iyi geldi Fener'e, birçok pozisyonu iyi kurtardı. Diğerleri konusunda pek yorum yapamadım, ancak sanırım iyi oynamaya çalışıyorlar, sırf para için gelmemişler gibi...

Kezman profesyonel bir oyuncunun yapması gerekeni yaptı sadece. Tabii ki iyi bir hareket değil, bunu hepimiz biliyoruz, tartışmaya gerek yok bence.
Benim yorumum, Beşiktaş'tan Delgado, Serdar Özkan, İbrahim Üzülmez olumlu hareketleriyle gözüme çarpanlardı. Bunların dışında yeni transferler olan Cisse, Mehmet Yozgatlı ve Tello'da takıma alışmış gözüküyor. Fenerbahçe'de ise Alex ve Devied gol pozisyonu dışında pek gözükmediler. Roberto Carlos oynadığı olumlu futbol kadar hata da yaptı. Deniz Barış ve özellikle Ali Bilgin beğendiğim isimler. Kezban'ın yaptığıda hiç profesyonelce değildi bence. Ayrıca 13 bin kişi ile 22 bin Fenerbahçeli taraftarı susturan Beşiktaş taraftarınıda kutlarım.

Fenerbahçe'yi tebrik etmiyorum

Bu konu Mchatlak tarafından düzenlendi(2007-08-06 13:49, 16 yıl önce)
Silindi
Banned
0
Mchatlak:
Kezban'ın yaptığıda hiç profesyonelce değildi bence.

İbo bence yanlış anlattın veya duygusal bir sözdü bu sanırım.

Beşiktaş'da performansını beyendiğim futbolcular ; Bobo,Mehmet Yozgatlı,Delgado
Fenerbahçe'de performansını beyendiğim futbolcular ; Uğur Boral,Deniz,Aurelio,Deivid ( sanırım Deivid pek beyendiğim biri değildir ama bu maç için çalıştığı belli )

Birde oyunu soğutma veya durdurma (yerde durmak veya sakatlanma numarası yapmak bişi değiştirmez) günümüz futbolunda hemen hemen bütün takımların yaptığı bir şeydir ancak İbrahim Üzülmez eğer bir kaptan ve tecrübesi var ise bu haraketi yapmaması gerekirdi.
Benim yorumum bjk maçta fenerbahceden kat kat daha iyiydi...

@fistandantilus
+5 benden sana çok haklısın

fb yine haksızlıkla maçı kazanmayı bildi.

bide ibrahim üzülmezin yerinde olsam aynı şeyin 10 katını yapardım kezmana

benim düşüncem Beşiktaş bu maçı hakketmişti.
maç ßjk nın hakkıydı diye düşünüyorum.
Silindi
Members
0
xwerswoodx : fb yine haksızlıkla maçı kazanmayı bildi.

Ne denek şimdi bu?

Ne haksızlık yaptıda maçı kazandı?

Lütfen bi cevap bekliyorum.Ne yaptıda haksızlık oldu.Haa haklısın çıkıp top oynadılar bide gol attılar o yüzden.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.