2002 de bildiğim en sağlam iki sunucu da şuan açık.Sizinkini hatırlıyamadım bana da pm atabilir misiniz?
Sayın arkadaşlar,

Hepinizin yorumuna canı gönülden katılıyorum. Herkes bu konuda derin darbeler aldığını bizzat biliyorum.
Ultima Online'a 1999 yılında Sanane UO'da başladım bilmem bilirmisiniz. Sanane UO bozuldukdan sonra Nebula açıldı. Ardından bu server'ı nasıl açıyorlar diye merak etmiştim ve araştırdım. Neticesinde uğraşmalar sonucunda (piyasada script dahi yokken) default script dil kodlarına bakarak birşeyler çıkarttık. Yaptığımız scriptten başka bir script çıkarttık derken yıl oldu 2002 sistem rayına oturdu.Size en hit bir scriptimizi söyliyeyim Dünyada "Skill Dummy" adlı bir script yoktu, Tahta dummy'ler vardı bilirsiniz, Bunlar var ama 30.0'a kadar skill veriyor, biz bunun player görünümlü npc'sini yapalım 100'e kadar versin dedik.Bunu kendi sunucumuzda oyuncularımıza yaptık nasıl mı? Ozaman scripti yazmadan çok basit bir sistemle aynı şu şekilde yaratıldı. Dummyler için kullandığımız ilk komut .add c_man ile bir insan yarattık ve bu insana 999999 str,hit ve 0 dex verdik. Bu npc kımıldıyamıyor hareketsiz olarak oyunculardan saldırıya uğruyordu. Baktık oyuncularımız çok sevdi bunun üzerine heal kasmak istediler. Onuda düşündük aynı şekilde onuda şöyle yaptık. .add c_woman ile bir insan yarattık ve 999999 str,1 hit ve 0 dex verdik. Hit'i doldukca gelip 1 e indiriyorduk.Snooping içinde yapmıştık aynı şekilde bir insan daha cantasına minik poşetler dupeleyerek snooping ve stealing skill'ini çalışmalarına yardımcı olduk. Bunu yapmamızın amacı insanların bizden skill editi istememeleri rahatlıkla skill kasabilmeleriydi.Bunun üzerine Potty bu böyle olmaz, gelip devamlı hitlere bakmayalım dedi.Ozaman bunu script e dökmeye karar verdik ve yapıldı o işlem başarıyla tamamlanmıştı. Ardından bunu gören oyuncuların sayısı kulaktan kulağa dolarak arttı arttı ve dahada artarak bir ünvana kavuştuk.

Değerli @Tymaron;
Ozamanki host koşullarına gelirsek, P4 2.0 işlemcili 512 MB Ram'li yada 1GB tam hatırlayamıyorum. 512 veya 1GB ram nasıl kaldırıyor diyen olursa google'dan arşivleri biraz kurcalamasını rica edeceğim. O günün şartlarıyla çok rahat bir şekilde hizmet verdik. Host firması ise www.ilknet.net.tr diye bir firma idi. Aylık masrafı 400 USD + KDV idi. Bu masraf nasıl çıkıyordu? - Bu masraf staff arasında belli bir rakkamlara bölünerek arada toplanılıyordu. En büyük destek veren Potty ve Bendim. Diğer staff arkadaşlarımız 10 kişi ise biz 2 kişi 200 USD veriyorsak onlarada 240 USD Civarında geri kalan parayı bölüyorduk yani 10 staff'ımız varsa kişi başı destek ücreti 24 usd oluyordu. Günümüzde dediğiniz gibi dedicated server yada vps server'a gerek duymuyoruz. Bildiğiniz üzere "Co-Locate Server" mevcut. Kendimizin topladığımız makinayı host firmasına yerleştirerek host firmasından sadece bağlantıyı almaktayız. Stafflarımızdan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Bize yaklaşık aylık masrafı 100 ila 150 YTL gibi ufak bir masraf açıcağı garantidir.Bu konuda endişemiz olmamakla birlikte emin adımlar atacağımız kesindir.

Serverı kapattıkdan 1 sene civarı sonra Script Potty, Since PVP'yi açmıştı hatırlayacaksınız.
Server'ın ismini çok yakında açıklayacağım 2002 tarihinde nebuladan hiç çıkmayan oyuncular hatırlayamabilir. Google'da kısa bir server adıyla araştırma sonuçucunda dediğim noktaya varabiliceğini hatırlatıyorum. Herkese sevgimi saygımı sunuyorum sağolun varolun.

Bu konu Nico tarafından düzenlendi(2008-12-13 05:40, 15 yıl önce)
Potti değil mi o :)
Lexis : Potti değil mi o :)

Potti idi pardon yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkür ederim. aradan 7 sene geçti yaklaşık tabi. Kendisine ulaşabilen varsa lütfen bana ulaşmasını rica etsin tşkler.
tuuttum bu işi :D inşallah başarılı olursunuz
1.si benim amacım kötülemek degildi.Sadece 2002 yılının en büyük sunucusu diyor.Ayrıca 600-650 online olsa ben kesinlikle o serverin ismini duyardım.Serverın adını bana pm ile atarsan sevinirim.Ha,ayrıca hangi hosting firmasından aldın merak ediyorum makinanı.??
bahsettiğiniz sunucuyu biliorum gerçekten çok güzeldi zamanında tekrar açılırsa oynarım şahsen
:bagirmaŞu sunucunun adı nedir bir pm atarmısınız
aa Sanane sunucusunu hatırlıom orda kastıydım bi ara. Sanırsam Türkiyedeki ilk sunucuydu. 99 senesinde miydi o ya. zaman ne çabuk geçio..
Sananeye başlamadan önce Atlantic teydim sanırsam pinglerden adım atamıodum :D Ama o zamanlar ne biliym ping i mingi rasgele girdiydim bi sunucuya .. Ama o zamanlar OSI süperdi binlerce kişi .. sonra uogamers felan çıktı UO öldü unutuldu gitti... o zamandan bu yana UO kendi sunucunu aç oyna tarzı bi oyun oldu çıktı..
pek inandırıcı gelmedi ama başarılar :)
sanane ve nebulada oynamadım ama onlarında 650 playerı kaldırıcak kapasitede makinaları olup o online sayısına ulaştıklarını sanmıyorum, eğer ki o kadar oyuncun olsaydı eminim ki nebula sanane gibi senin sunucunun adınıda herkes hatırlar p.m ile atarmısın diye sormazlardı : )
@Fearsome
Snn ve Nebula'da bende oynamadım fakat abimlerin Nbl'ya girmek için 10 saat uraştıklarını bilirim. Sanırım nbl nın Quann ve Locus adında 2 sunucusu vardı ve ikiside full dolu oluyordu. Snn'yi bilmiyorum.

Benimde 2002 de bildiğim pek bir server yok fakat Arcadia olabilir. Ama Arcadia sanırsam 2004 civarlarında açılmıştı (: . Orda başlamıştım Uo'ya.
Herneyse arkadaşa başarılar umarım 2002 ' de yakaladığı başarıyı 2009 tekrar elde edebilir (:.

Not:Sunucunun ismini bilen ö.m atsın xD
yaw adam 2002 yılının en iyi sunucusu dediine göre her gün en az 600 online playeri buluyordur zaten garanti...
O zamanlar böle 10larca sunucu yoktuki. herkez tek bir serverda oynardı.

O yıllarda Pagan diye bi server duymuştum o mu ki
Bu sunucunun adı yok galiba =) Hayal ürünü...
astrafastın ilk başladığı sunucu :D



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.