Dreamer :
Nico : Merhaba Arkadaşlar,

2002 Yılında Potty ile açmış olduğumuz Ultima Online oyun sunucumuzu tekrar 2009 yılında hayata geçirmek istiyoruz.Tabi 2002 yılında kullandığımız sürüm 55i'ydi. 2002'den bu yana 7 sene geçti bir çok bug ve yenilikler oldu. Bu sunucumuzda 630-650 online oyuncu mevcuttu.

630-650? Civciv katliamı yarattın resmen.


Neden ki olabilir Nebula gibidir belki ayırmışlardır hatırlarsanız quann ve locusda 300 sınırı vardı ve buna rağmen oyuna giremiyorduk.

Tabi Nebula'dan başka böyle kalabalık server varmıydı onu bilmiyorum. Varsa da ben duymadım. Olmaz demiyorum , olabilir.
Marlock : Abi herşeyi geçtim hani o 650 playeir falan diyonuzda şimdiye eskilerden kim kaldı bana öreten adamlar bıraktı o kişiler geri gelicekmi şimdiki yaşı çok çok küçük burda 10-13 yaşlardan bahsediyoruz daha %100ph da kasmaya üşenirken ve türkiyenin %50 sini bu çocuklar oluştururken siz 650 playerdan mı bahsediyorsunuz nebula bile eski playerlarını henüz yakalayamadı ayrıca burda kimse kimseye yaptığı eleştiriyi değerlendiremez burası eleştiriye açık bi forum istemeyen yazmaz.

Yaşın 16 ve sende eskilerde kaç yaşındaydın ?? Biraz mantıklı düşün.Hepimiz bu yaşımızda oynamaya başlamadık.Hepimiz 9-10-11 yaşında ki çocuklardık.O zamanın adamları bize, bunlar daha velet,eskilerden kim kaldı diyormuydu ?? Biraz mantıklı düşünün lütfen.Ultima Online'ı yaşatan kişiler gençlerimiz olucak.Ne kadar çok genc ögrenirse o kadar çok populer bir oyun olur.Yaşa bakmayın zeka yaşına bakın...
yanlış ben 13 yaşımda başladım tam 4 sene abilerimi izledim büyüklerimden oynayışlarından ders çıkardım ben hiç bi zaman lamer olarak tabir edilen player olmadım her oynadıgım serverda az çok mal sahibi olurdum hiç bi zaman kimseye ihtiyacım olmadı 4 sene izledim 13 de başladım 3.5 sene lik uocuyum ama zamanında başlasam 7 yıllık olucaktım bunun bana ne + sı olucaktı sıfır uo hakkında bilmediğim hiç bişey yok allaha sükür ama şimdiki cocuklar merak sarmıs dolasıolar abi 5 k falan gururlarını çöpe atıyorlar.
Marlock : yanlış ben 13 yaşımda başladım tam 4 sene abilerimi izledim büyüklerimden oynayışlarından ders çıkardım ben hiç bi zaman lamer olarak tabir edilen player olmadım her oynadıgım serverda az çok mal sahibi olurdum hiç bi zaman kimseye ihtiyacım olmadı 4 sene izledim 13 de başladım 3.5 sene lik uocuyum ama zamanında başlasam 7 yıllık olucaktım bunun bana ne + sı olucaktı sıfır uo hakkında bilmediğim hiç bişey yok allaha sükür ama şimdiki cocuklar merak sarmıs dolasıolar abi 5 k falan gururlarını çöpe atıyorlar.

Buna biz bu oyunda dilencilik deriz.Eğer böyle bir şey yapmasalardı bence oyunun bir parçası eksik olurdu.En azından tamamen role play'e uyuyor.Para için adam satmalar , vs vs . Bunlar olmasa zevki olmazdı.Dolandırıcılık bu oyuna birer parça katıyor.
hayır alakası yok 5k yı aldıkdan sonrada dolasıolar abi 5 k ihtiyacları oldugu icin 1 kere tamam ama arsız gibi dolasmak iğrenç bir davranıs ha cok role play istiyorlarsa skili var kasabilrler
Spawnsas :
Xantier : Nebulaya kalitesiz diyenler nebula oynamış mı ? Şuana kadar hangi oyuncu , oynadığı sunucudan memnun olabilmiş ki ? PvP ortasında 2 defa ölüyolar sinirden foruma ne yazcaklarını bilmiyolar , client düşüyor nasıl client yaptınız diyolar... Baştan programladılar sanki

Ben Pagan'dan memnundum.En güzel server bana göre.Orda samimi arkadaşlıklarda edindim.Scriptlerine kadar herşeyi çok güzeldi.Ph biraz kapalıydı ama kapalı olması onu özel kılıyordu.

Pagan açık kaldığı süre içerisinde item res şu res 1-2 kere olmuştur.

Tabi bunun yanında iğrenç serverlarda var.

Storm - Quarrel - Odessa - Erador ve yeniden Storm olarak 5'lemede var

Editin en baba basıldığı serverlar.Zaten sahipleri aynı sahtekarlıkta bir numaralar.Eğlencesine açan ownerlar vs.


Tabi saydığım listede adı geçen serverların hepsini 1 kişi açtı aynı adla aynı kadroyla.



Ben ilk sphere sunucusu olarak Quarrel de oynadım vede oyunu tam olarak orada kavradım bence güzeldi su anda oynadıgım bi rp sunucusu var ısmını soyleyip kotulemek cok ısterım ama reklam gıbı sayılacak o yuzden konusmuyorum orada kastıgıma bile inanamiyorum dakka bası skıll dummy konuluyor ph acılıyor item res geliyor tum her gun MUTLAKA geri alınıyor vede 140 online player. Hatta bi aralar ilk mesaj atıldıktan sonraki yerın hemen altında reklamı vardi.Adam gibi bir sunucu acılacagını pek sanmıyorum zaten bundan sonra öyle böyle kapanıyor sonunda bı sunucu vardı %5 ph ile açıldı dırek 130 player bende kastım RunUO idi çok eğlenıyordum hemde cok , kasmak 1 haftamı aldı ama değdi ama sonradan açlıklarından olduler daha fazla player cekmek ıcın ph i %100 yaptılar sonuc = 20 online player. bende bıraktım o zamandan bu yana UO oynamıyorum.
Skili dışında dolandırıcılık yapanlardan nefret ederim şuana kadar başıma o kadar çok geldiki satmalar yatırsam bişi deilde bi arkın seni satınca çok koyuyor inan +3 katana bile kaybetsen koyuyor insana
Marlock : hayır alakası yok 5k yı aldıkdan sonrada dolasıolar abi 5 k ihtiyacları oldugu icin 1 kere tamam ama arsız gibi dolasmak iğrenç bir davranıs ha cok role play istiyorlarsa skili var kasabilrler

Aslında o dediğin kişiler farkında olmadan Rp yapıyor.Bende bi abimizle gece canımız sıkılırdı benim hırsız char vardı oda yeni char açardı ezik gibi çıplak ortalarda gezinirdik.Birisi biyere giderdi bizde peşinden giderdik.Adamı bıktırana kadar konuşurduk.Ben o arada çantasını karıştırırdım.Böyle şeyler yapardık.Öyle para istiyenlere lamer gözüyle bakmayın.Gerçek hayatta olduğu gibi Ultima'da da dilenciler olabilir.
Herkesin bazı görüşleri oluyor tabiki.

Ancak madem Quarrel Erador vs. kötü sunucuydu, neden Türkiyede oyuncuların 4 te 3 ü bu sunucularda oynadı ?
Neden bu sunucular kötüydüde Spawnsas 100 lerce online saat bu sunucudaydı. Neden Messenger üzerinden sürekli muhabbet ettiğim insan bunları söyledi. Acaba kimin dolduruşuna geldi...

Herneyse player lafları duyar, aa öyle mi der, inanır ve onu benimser. Sonrada platformlara yazar.
yaklaşık 1 sene sonra U-S deki ilk postum bu. Gerekli olduğu için yazma gereği duydum. Kimsenin beğenmediği şeyi kitle zaten oynamaz. Hangi ownerlar zevk için sunucu açıyormuş Deniz ? Bunlarıda öğrenelim ? Eradorda 7/24 tamer olan ben miydim ?

Neden hakkımızda ileri geri konuşmak yerine bunları söylemiyoruz ? Ben veya benim ekibimden hiçbir kişi zevk için sunucu açacak seviyeye inmedi. Eğer zevk için sunucu açacak olsaydım, wish'in direk çöküş vakti ve Elpidanın tam kapanış döneminde açardım. UO'nun yoksulluk ve yetersizlik dönemlerinde.. Alçalmaya gerek yok nedenler açık ve net, Ultimayı bırakmış bir arkadaşın içinde kalanları veya kulaktan duyma bilgilere dayanarak söylediği hususlardır. Sonuçta Deniz veya bir başkası yetkili değildi bu sunucularda. Biz vardık.
Spawnsas :
Storm - Quarrel - Odessa - Erador ve yeniden Storm olarak 5'lemede var
Editin en baba basıldığı serverlar.Zaten sahipleri aynı sahtekarlıkta bir numaralar.Eğlencesine açan ownerlar vs.

Tabi saydığım listede adı geçen serverların hepsini 1 kişi açtı aynı adla aynı kadroyla.

Storm hakkında yorum yapmayacağım ancak ;

Quarrel ve erador hakkında birkaç görüşümü sana belirtmek istiyorum.
Quarrel 2005-2006 yıllarının en popüler ve en sevilen sunucularından biriydi. Kimse bunun aksini söleyemez. Bu servera bir çok emek veren Priamos , Buxiun , Touchy , Morpheus ve adını hatırlamadığım bir çok staff arkadaşlarım olmuştu. Zaten stafflık dönemimin en parlak dönemlerindendi. Eradorda aynı şekilde.
Sahipleri ve staff kadrosu hakkındaki yorumların benim daha çok ilgimi çekti. SAHTEKARLIK konusu! Bir sunucu ne için açılır ? Ticaret ? Para kazanma hırsı ? Yoksa eğlencesine , milleti eğlendirmek için mi açılır ?
Tabiki eğlencesine açılır. Serverı açan kişiler Cyclone (nekadar parayı tek berkay ödesede) , Buxiun bunlar millet için parasını boş yere harcamaya mecbur mu ? Milleti eğlendirmek için tabiki.
Birde edit konusuna gelince hangi açılan ve kapanan serverda edit olmadı ? Editten kurtulmaya çalışılmadı ? Edit her serverda vardı ve böle giderse olmaya devam edicek. O konuda eleştiri yapan kimseye birşey söleyemem ancak sahtekar , hilekar gibi sözleri sarfetmeniz hoşdeğil.

Herkesin standart bir staff kadrosu vardır. Buxiun da bu kadrosundan memnun olduğundan dolayı hep bu kadroyla serverı açıyor.
Sonuç olarak ben şunu anlıyorum ki bu adı geçen serverları açan bir kişi var ve staff kadrosu aynı olmuş demişsin. Demekki zihinlerde kalmayı başarmışız ve hala hatırlanıyoruz bu bizim başarımızdır ve başarısızlığımız olarak görebiliriz. Quarrel zamanının en iyilerindendi , Erador zamanının en iyilerindendi , Storm zamanının en iyilerindendi ve Storm defalarca kapanıp açılmasına rağmen yine en iyilerinden olmuştu. Demekki sevilen bir grubumuz , sevilen bir playerımız varki her server açtıklarında tutuluyoruz. !!
Bak Anlamıyorsnz Tamam Hadi RP için yapsalar neyse hadi siz yine hırsızlık için dolandırıcılık içn yapıoymssnz oda iş icabı hareket ama diyorum efendi efendi yok kusura bakma ana avrat sülale gidiyo bu cocuklarmı ? küçükler çok sever klavyede erkek olmayı orada zarar görmüyorlar ya bak burda 2 cocuk var yine bnm öğrendıgım adamlardan örendı az buz onlarda cocklar +9 katana için birbirlerine küsüyolar oyunda dalıolar düşman kesiliyolar uo güzel ama arkadaşları birbirine düşürebiliyor.not:bizide satanlar oldu
Marlock sana şunu sölemek istiyorum. Eskilerden kim bu şekilde davranışlar sergiliyor ? Kim küfür ediyor ? Ya da bunun oyun olduğunu bilen kim ?

Yeni nesilin hırsına yenik düşerek en yakın arkadaşını bile satması sunucuyu açanların suçu mu yoksa bunu yediremeyip hırs haline getiren ve küfüre başvuran embesil bir kişiliğin mi ?

Benim düşünceme göre küfürü seçenler , bunun bir oyun olduğunu anlamayan kişilerin aile içinde , arkadaş ortamında yani kısaca sosyal hayatında önemli ve baya büyük bir problemi olduğuna inanıyorum.
Herşey ailede biter. Aile eğitimini adam gibi sağlamadıysa ve çocuğunu daha küçükten kollamadıysa bu çocuğun değil ailenin (!) suçudur.
Peki sana çok güzel bi soru sorucam eskilerden kim kaldı ??????????????????????????????????????????????????????????????
Arada denk geliyor eski :)
abi çok az ama yani toplasan 50-100 etmez 2-3 sene daha dayanırsa uo kurtulur bence artık playerlar yaşını alıp biraz daha olgunlaşıcaklar



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.