Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.



Dsp güncellemesinin otomatik olması sıkıntılı. Dsp değiştirdiğin zaman spherede de değiştirmen gerekir. Sunucuyu da her sabah kapatıp açmak sıkıntı. Her hafta haftalık bakım adı altında 10 dakika sunucu kapatılıp dsp değiştirilebilir.
@Michaell
PHP'de hazırlanıcak bir script dspyi otomatik olarak güncelleyip sunucuyu kapatıp açabilir .) hatta yell geçer page bile bakar :P
Ben zaten yapılamamasından bahsetmiyorum ki =) Sen her sabah sunucuya restart atma olayını gerçekleştirecekmisin cidden ? Ben sunucuma attırmam. İnsanların planları programları var. Adam makroya bırakıp işe bile gidiyor olabilir. Senin serverin her sabah dc verirse çoğu insanın işine gelmez. Yani sonuçta kesintisiz oyun sözüyle çıkıyorsun meydana. Bakım adı altında haftada bir yapılabilir. Kalite açısından zedeleyici bir durum olur hergün sabah 6 da dc verilmesi.
Ultio : Öncelikle, yorumlarınız için teşekkürler.

Charlish:
Client için detaylı bilgi vermek gerekirse;
Speed için "%100" önlem olarak ; Client çalışan bir bilgisayarda speed açmaya kalktığınızda bus veya RPM hızı yükseldiği için bilgisayar hızlanmakta ve buna önlem olarak client açıldığı zaman bilgisayarınızın bus ve rpm hızını kayıt edip, oranda 1-10 arası bir artış olduğunda otomatik kapanmakta ve id ban atmaktadır. Bu şekilde speed açtığınız görüldüğü anda clienti bir daha format atmadan kullanamamaktasınız. Easyuo için henüz erken, onun için ne yapabileceğimiz konusunda bir karar alamadık.Umarım bu bilgi, Anti-hile yazan arkadaşlarında yararına olup, Ultima Online daki speed lanetine çözüm bulmamızı sağlar..

- > Speed rpm hızını önemsemez. RPM dediğimiz şey ( Round Per Minute ) fanın dönüş hızıdır. Bus speed vs vs bunlar kulaktan dolma bilgilerdir. İşin aslında farklı bir sistem kullanılır ancak detaylarını vermem ekmek yememi engeller. Client açıldığı zaman bilgisayardaki bir değeri kaydetmesi client açık olmadan önce o değerin engellenebileceği anlamına gelmez :). Ayrıca ufak bir registery takipcisi , kernell tool ile 15 satırlık bi program yazılıp banlanma sistemini önleyebiliriz. Bu işin ters mühendislik tarafı, ancak sıfırdan bir client yazılması sıfırdan bir emülatör yazılması anlamına da gelir. Client ile emülatör arasındaki problem : client ile ana sunucu fonksyonlar , data paketleri , encapsulation gibi veriler ile anlaşırken emülatör ile client sadece clientin yönlendirdiği paketleri trace edip bu paketleri işler ve serverin geri döndürdüğü paketleri simule eder. Bu nedenle server ile client arasındaki sistem güvenli olabilirken ( bkz wow, aoc ) emülatörlerde speed ve benzeri programlar kullanılabiliyor.

Şimdi, benim orada vermek istediğim örnek ; Speed in bilgisayar'daki yapmış olduğu hız değişikliği ve buna bağlı olarak bilgisayarın o hızının client açıldığında alınıp , artış değerine göre speede engel olmak. Aynı şeyden bahsediyoruz zaten bu konuda önlem için bir kaç şey yapacaklar. Ayrıca, eğer bahsettiğim gibi "Tamam yapıyoruz abi" dediklerinde tamamiyle baştan sona değil 2.0.3 baz alınarak yapılacak. Assembly ile sanırım değişikliklere göz atarak yapıcaklar open source olmadığı için. Ayrıca, Verdata-staidx-login gibi dosyalar clientin içinde yer alacağı için normal bir oyuncunun sunucu ip adresini bulmasının bile zor olacağını gösteriyor :) Bunların yanında dsp den çok daha güvenli bir iletişim-güvenlik onayı sistemi yazdırıyoruz. Sphere'dede editlemeler olacak. Ama eğer baştan sona adamlar " yok yapamayız abi" veya düşündüğümüzden fazla para isterlerse büyük ihtmalle tek çare Wildgenie kalıyor. Onunda çalışma mantığı neredeyse aynı; Zeki abi Connector değil Client yazıyor çünki neredeyse..

Saygılarımla
Michaell : Ben zaten yapılamamasından bahsetmiyorum ki =) Sen her sabah sunucuya restart atma olayını gerçekleştirecekmisin cidden ? Ben sunucuma attırmam. İnsanların planları programları var. Adam makroya bırakıp işe bile gidiyor olabilir. Senin serverin her sabah dc verirse çoğu insanın işine gelmez. Yani sonuçta kesintisiz oyun sözüyle çıkıyorsun meydana. Bakım adı altında haftada bir yapılabilir. Kalite açısından zedeleyici bir durum olur hergün sabah 6 da dc verilmesi.

Michaell sen hem problemin tamamen çözülmesini istiyorsun hem de önüne taş koyuyorsun. Eğer bu mantık ile yola çıkarsak çözümü direk speed veya diğer programları yayanları , kullananları öldürmekten geçiyor. :) Eğer bir sistem yazılacaksa illaki dezavantajları ve avantajları olucaktır.

Charlish : Şimdi, benim orada vermek istediğim örnek ; Speed in bilgisayar'daki yapmış olduğu hız değişikliği ve buna bağlı olarak bilgisayarın o hızının client açıldığında alınıp , artış değerine göre speede engel olmak. Aynı şeyden bahsediyoruz zaten bu konuda önlem için bir kaç şey yapacaklar. Ayrıca, eğer bahsettiğim gibi "Tamam yapıyoruz abi" dediklerinde tamamiyle baştan sona değil 2.0.3 baz alınarak yapılacak. Assembly ile sanırım değişikliklere göz atarak yapıcaklar open source olmadığı için. Ayrıca, Verdata-staidx-login gibi dosyalar clientin içinde yer alacağı için normal bir oyuncunun sunucu ip adresini bulmasının bile zor olacağını gösteriyor :) Bunların yanında dsp den çok daha güvenli bir iletişim-güvenlik onayı sistemi yazdırıyoruz. Sphere'dede editlemeler olacak. Ama eğer baştan sona adamlar " yok yapamayız abi" veya düşündüğümüzden fazla para isterlerse büyük ihtmalle tek çare Wildgenie kalıyor. Onunda çalışma mantığı neredeyse aynı; Zeki abi Connector değil Client yazıyor çünki neredeyse..

Saygılarımla

Eğer bu kadar uğraşıcaksanız bir tane runuo scripteri bulup tamamen spherede kullanılan sistemin klonunu neden yaptırmıyosunuz? Bence daha mantıklı hatta bu sistemi yayınlayıp veya satıp para bile kazanabilirsiniz .) Bu kadar araştırma , ters mühendislik , kod yazılması , server / client tabanlı bir program... Bence RUNUO düzenlemek daha mantıklı bir düşün derim
@Ultio
Tabii ki dezavantajları olacak. Ama bu kadar da kasmaya gerek yok bence. Hergün dsp değiştirmek gereksiz değil mi sence ? 4-5 günde veya haftada bir defa yapılabilir. Hergün yapmak oyuncuyu soğutur. Gereksiz yani.
Dsp değiştirmek ne işe yarar ki? Dsp'yi bulmak bir dakikayı almaz. Dsp speedi engellemiyor.
Dsp engellesin diye değil zaten. Connectordeki client harici clientlerle girilemesin diye. Ayrıca Client kodlarını kilitlersen öyle bir dakikada falan bulamazsın.
Bir dakikada bulamaz 3 dakikada bulur heryer unpacker kaynıyor.
Tekrarlıyorum ;

Client yazılırken , Client 2.0.3 baz alınarak yazdırılıyor. Zaten herşey içinde olacak (login,verdata vs) ayrıca, dsp yerine mysql-sphere bağlantısı kullanıyoruz. Hex ve benzeri bir program ile client kodlarına baktığınızda abuk subuk şeyler görebilirsiniz, öyle mysql random kodunu görmeniz zaten imkansız. Clienti kırmakta , şöyle söyleyim Başlı başına bir client olacak içine bir client gömülmeyecek zaten hani kırabileceğiniz birşey olmayacak ortada. Ayrıca belki bir connector de yazarsak artık o önlenmesi imkansız dediğiniz speedin açılması imkansız gibi birşey oluyor..
Client yazılırken , Client 2.0.3 baz alınarak yazdırılıyor ?

Baştan client yazılacak ha tabi yazarsınız siz.
Forumda 5. mesajını atıcak gereksiz arkadaşlarla tartışacak durumda değiliz, gerekli bilgi verilmiştir.

Client hazırlandığı zaman görebilirsiniz bay ukala.
Senden böyle bir cevap bekliyordum yanıltmadın beni.Dediğin client hazırlanana kadar yaşamak sana da nasip olmaz banada =)
"Baştan client yazılacak ha tabi yazarsınız siz. "

Bu yoruma karışlık teşekkür mesajı bekliyorsan yanılıyordun.

Neyse gerekli bilgi verildi yukarıda.

(Yazımı silen moderator arkadaşa da teşekkürlerimi sunuyorum.)
Teşekkürüne öyle bir ihtiyacım vardı ki sorma.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.