merhaba arkadaşlar,

artık bu kaçıncı makalem bilmiyorum. bildiğiniz gibi runuo konu moderatorüyüm. Şimdi bakıyorum en son 30 gün önce bir yazı yazılmış. Oda bir runuo scripting sorusuna bir sphere ci tarafından yanlış cevap verilmiş. Benim merak ettiğim bir konu var?

Runuo Kingdom Reborn destekliyor, yenilikler var, onun script dilini öğrendiğiniz zaman bir yazılımcı kadar oluyor ve program yazabiliyosunuz. Runuo açısından çok daha kolay ve seri şekilde script yazılabiliyor. Peki neden hala SPHERE?

bunun bana sakin ve anlaşılır bir biçimde cevabını verin, bende bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışayım.

* abilityleri mi sevmiyorsunuz? Malasımı? Ilshenar ımı?

cevapları bekliyorum.

Runuo ya başlamak istiyenler [email protected] u ekliyebilirler.
Novice
-0.500001
Nedenini Bilmiorum Ama Runuo Hic Oyanamama Ragmen Ilgimi Gıdım Cekmior..
Run uo çok daha kapsamlı çok daha güzeldir. Player olarak oynamışlığım var script vs hiçbirşey bilmiyorum. Ama oynaması daha zevkli sanki.. Kingdom reborn da Run Uo bazlı çıkarılmış zaten onu da oynadım. Benim sorunum zamanında run uo server bulamamamda ve arkadaşlarımın sphere de oynamasıydı.. Spherenin de bazı yönleri güzel ama kapallı skiller, kapalı büyüler işi iyice bozuyor. Şimdi ultima oynamıyorum.. Oynasaydım server ismi isterdim senden :P
ya run uo daki o unicprn u gorunce bidaja oynamadım kağıt gibi :D bide sehirleri kotu sonra serverlar için gateway kullanıyosun fln sphere tek tıkla giriosun ayrıca runuo hangi servera başladıysam çöktü ondan sonra burda 10gp bile çok değerliydi sanırsam 10gp ile atmı alıyoduk yani sphereden sonra karışık gelio hiç ilgi çekici değil
Gateway 4 sene önce kapandı arkadaşım kaç tarihindesin sen?

Unicorn editi mesela çok basit. 30 saniyelik iş onu düzeltmek

serverlara gelince

- UO Hybird
- HallowMind
- UO Defiance
- UO Divinity
- The ATA Revival

gibi sunucular uzun süreli güzel sistemli sunuculardır.
Ya Aslında RunUO çok ilgi çekici.
RunUO'ya girince kendimi Uo ya yeni başlamış gibi hissediyorum fakat ne biliyim bi türlü ayak uyduramıyorum RunUO ya :)
ben c+ kodu kullanmıştım delphide gerçekten kodları yazmak bana göre çok berbat yani mesela sphere kodu okuduğumda birşey çıkarıyorum fakat c+ da hiçbirşey... 2.si iyi bir ingilizce gerekiyor ki ben ingilizceyi çok sevmiyorum... bu nedenle... 3.süne gelirsek c+ çok kapsamlı bir kod ve onu öğreneceğime java öğrenirim... şuanda dünyada java bilen kişi sayısı çok az yani java kodunu öğrendikten sonra zengin olurum daha iyi ... 4.sü runuo hiç hoşuma gitmiyor gerek sistemleri gerek gelişmişliği uonun kendi düzenini bozuyor... bir kumar makinesini spheredede yazarsın runuo dada ama run uo da kodları o kadar bir kısaltıp o oyunu o kadar bir geliştiriyorsunuz ki bir süre sonra insanın canı çekmiyor oynamak... yani bu bu benim şahsi düşüncem diğer herkesin nasıl düşündüğü yine kendine kalmış :D
Nyctinus'a teşekkür ediyorum.Az önce beni uo:demiseye başlattı girmek gayet basitmiş.Sunucular çok güzel ve inanın yabancılar bizim türkler gibi degil çok yardım severler herkese tavsiye ediyorum.
bizim türkler pvp ve dövüş manyağı olduğu için runuo kulalnmıo. üstelik runuuo scritpelryile daha çok şeyin yapılabilirliği var... Ama bizim türklere küçükten sphere ı alıştırmışlar... dewamı da oyle gitmiş. hadi bari ciddi bi rp sunucusu acın sphere da desek hiç bi özelliği olmuyo. diyooruz rp skilleri nerde ? rp ye uyarlanmış mekkan vb vb nerde? cdvap yok =) yada ceapları uonnun orjinaliini bozmayalm... asıl orjinali o zaten.. dahha fazla nesini bozucaksın ki =) runuonun en sewdiim oselli çoğu ayarının direkt scpyle ayarlanabilir olması ve rp ye daha uyumlu olması... herkes sphere dan seerwer acıcaına biraz da runuo açsa =)
@tortuga

herkes senin gibi düşünmüyor kardeşim örnek oalrak ben :)
Master
59.2997
Aslında olaya objektif olarak bakarsak Türkiye'de Sphere'ın daha yaygın olmasının nedenleri arasında;
1) Kolay öğrenilebilir olması ve RunUO'ya göre daha az karmaşık olması.
2) Teknik bilgilerin daha kolay öğrenilebilmesi. (Sphere gibi birden fazla dilin karışımı bir dili öğrenmek C#'a göre daha kolay geliyor sanırım.)
3) Yeniliklerden inatla kaçan bir toplum olmamız gibi bilgileri verebiliriz.

Bu örnekler çoğaltılabilir. Ayriyetten şunu da eklemek istiyorum şu anki son Sphere 56b yayınları ile nerede ise RunUO ile eşit bir sunucu yaratma imkanı mevcut. Tabiki RunUO kadar esnek ve açık kaynak kodlu olmasa da neredeyse denk bir sunucu açılabilir.

Ayriyetten, üstte bahsettiğim nedenlere bağlı olarak bu kadar Sphere manyaklığının bulunduğu bir toplumda daha Ultima Online Age Of Shadows versionunun tam olarak bilinmemesi ve kullanılmaması v e LBR zihniyetinde çakılı kalmış bir toplum bulunduğu için RunUO biraz ağır geliyor. Bunu değiştirmenin yolları da oyuncularımızı yeniliklere ve yeni Ultima Online sistemlerine, özelliklerine ulaştırmaktan geçiyor. Umarım bir gün Türkiye'de Sphere'dan daha fazla RunUO oyuncusu görürüz.

Son olarak teknik olarak RunUO'nun gelişmesini istiyor ise burada bilgili arkadaşlara iş düşüyor. Eğer sitedeki Sphere kaynağı kadar RunUO kaynağı olsa bir derece de olsa ilgi çekebilir. Bu son Oyuncu Rehberi gerçekten bu konuda iyi bir kaynak oldu ancak buna benzer birkaç RunUO dökümanı hazırlanıp yaıyınlanması da gerçekten RunUO için çok büyük bir artı olacaktır. En son yayınlanan RunUO dökümanının tarihine bakarsan çok vasat bir durumdayız.
@slothere

bak şurda çok önemli bir noktaya değindin...

----

Eğer sitedeki Sphere kaynağı kadar RunUO kaynağı olsa bir derece de olsa ilgi çekebilir. Bu son Oyuncu Rehberi gerçekten bu konuda iyi bir kaynak oldu ancak buna benzer birkaç RunUO dökümanı hazırlanıp yaıyınlanması da gerçekten RunUO için çok büyük bir artı olacaktır.

----

ama genel olarak yorum yapacaksam...

ben sphereyi runuodan daha çok seviyorum ben memnunum bugünden sonra değişmeye niyetim yok ama sonuçta runuoda bir server ve onun üstündede çalışmak gerek ama bu sitede adam bir konu açsa herkes araştırsan bulurdunda odurda budurda adamın mesaj sayısı 0.1 birdaha girmiyor... ama eğer arkadaşım biraz araştırırsan bulursun deseler belki sphere kadar runuo konusuda açılacak fakat benimde dediğim gibi konu dışı bölümününde ilk 7 de gösterilmesi siteyi karmaşık hale sokmakla kalmayıp birde konuları aşağı itiyor baktığınızda çoğu konuya cevap getirilememiş insanlar burda istediğini bulmayınca kaçıyor işte eğer burada sphere kadar bilgili olan kişiler olsa 1 tane diil 10-15 tane bakın görün runuo bölümü nasıl işliyor fakat yok işte... :S
slothere;

1- evet daha kolay öğrenildiği için mario oyunu gibi 9 yaşındaki çocuklar piyasada..
2- tamamen yanlış, c# mantıgını anlıyana çok basit bi dildir.
3- haklısın.

ve böyle bir server açmak istiyen içinde msn adresim yazıyor, kadroda bulunmam ama yardımcı olurum seve seve.
modum 1.seçenekte sonuna kadar arkanızdayım ama 2.seçenekte pek arkanızda olamayacam...
Novice
-0.500001
Cahillik Bagnazlıgı Dogurur..

Bu yuzden Bnim Gibi Cahiller Hayatında Hic Girmeselerde Hic Begenmiorum Dior Bnde Simdi Bi Denicem..



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.