Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.



Adept
4.3
@Lord

Yeni bir accesslevel eklemek sorun degil. Tank ile kastin nedir?

@Falcon

Evet bir örnek istiyorum; 5x Client ve 56b kullanan bir sunucu olsun.
Neran : @Lord

Yeni bir accesslevel eklemek sorun degil. Tank ile kastin nedir?

@Falcon

Evet bir örnek istiyorum; 5x Client ve 56b kullanan bir sunucu olsun.

Sizce 5x Client Kullanacak Sphere Sunucusu Kaldımı ? :asik2
@lord abi şimdi tank falan sormuşsun spheredede sphereye tank yükleyebiliyoruz yani sonuçta verdatamız buna yarıyor yanlış anlama ama dediğim gibi spherede herşey yapılabilir... :)
Adept
4.3
@Falcon

Bu cevabindan ben ne anlayayim simdi? 56b ve 5x Client kullanirsan Speed falan etki etmez, dolayisiyla Sphere'in sorunu degildir bu. 5x Client kullanmayan Türk sunucularin sorunudur.
Neran : @Falcon

Bu cevabindan ben ne anlayayim simdi? 56b ve 5x Client kullanirsan Speed falan etki etmez, dolayisiyla Sphere'in sorunu degildir bu. 5x Client kullanmayan Türk sunucularin sorunudur.

Zaten Burda Türk Sunucuları İle İlgili Konuşmuyormuyuz ? Biz Türküz Türk Sunucuları İle Yorum Yapmak Zorundayız :bagirma Daha Örnek Verecek 5x Clientli Serverimiz Yokken Sphere yi Hala Niye Zorlamaya Çalışıyorsun ;-) Seninde Türk Sunucularının Kullandığı Client Versyonlarını Araştırmanı Öneririrm .:selektor
Adept
4.3
Türk sunucularin kullandiklari versiyonlari biliyorum, birkac tane 5x kullananlar da var, daha önce de oldu. 1-2 sene önce kullaniyordum ben.

Ayrica asil konu RunUO ve Sphere'in "teknik" olarak karsilastirilmasi.
Ben bütün sunucularıdma 5.x.x client kullandım. Yeni projemde 6.0.10 kullanmayı bile düşünüuorum ( Winter client )
sphere versiyonu içle runuo versiyonunu kaşılaştırma diil burası 2 si arasındaki farkları konuşuyoruz... :D
xwerswoodx : sphere versiyonu içle runuo versiyonunu kaşılaştırma diil burası 2 si arasındaki farkları konuşuyoruz... :D

Biliyorum Canım Benim . Speed Sorunu Cliente Uzandığı İçin Client Muhabbeti Oluştu :) İşi Biliyorsan Post At Lütfen :asik2
ben 6 senedir scriptlerle uğraşıyorum :D nese client konusuna gelirsek bunları zaten herkes biliyor inş. spheredeki bugları tek tek çözmeye çalışıyoruz. şuana kadar çözülen buglar ay sabitmez;)

hele bir başlık vardı orda bu bugları yazıyordu :D
xwerswoodx : ben 6 senedir scriptlerle uğraşıyorum :D nese client konusuna gelirsek bunları zaten herkes biliyor inş. spheredeki bugları tek tek çözmeye çalışıyoruz. şuana kadar çözülen buglar ay sabitmez;)

hele bir başlık vardı orda bu bugları yazıyordu :D

Tebrik Ederim. Bende TR Sunuculardaki Sphereyi Run Uo Dan Ayıran Speed ve Diğer Bugların Olduğunu Söylüyorum Ve Spherede Yapılan Bugları 11-12 yaşındaki çocukların bile yaptığını söylüyorum. Türkiyede ''Şu Anda'' 5x Client Kullanan Server Olmadığı İçin Her Allahın Kulu Çatır Çatır Speed Açıyor Diyorum . Sphere Üstadları Siz Değilmisiniz ? Buyrun Düzeltin Ozaman. Yabancılar Gibi Adaletli Oynuyalım Hilesiz Oynuyalım Diyorsunuz . Ama Serverlarda 2x 3x Client Var ! Niye Ozaman 5x Clientli Serverlar Mevcut Değil ? Server Açıcaksanız Bazı Soruları Kafanızda Canlandırıp Açın . Buraya Gelip Sphere de Herkez Herşeyi Yapar Demeyin . Spherede Her Yapılan Kod un Bir Açığı Bulunuyor Nedense .?
Adept
4.3
Illa sert bir dil ile cevap vermem gerekiyor sanirim.

Verilen cevaplarda 5x clientlerin kullanildigi projelerin oldugunu söyledik. Bu bizi alakadar etmez o nedenle, Sphere'in sorunu degildir bu. Kullanmayan varsa, bilgisizliklerindendir. Oku lütfen.

5x client kullandiktan sonra sorun olmayacagindan, neyi düzeltmekle ugrasaim?

Ayrica Sphere'de herkes her seyi yapar gibi anlamsiz bir cümle de kimse kurmadi saniyorum ki. Ya sen yanlis anliyorsun, ya da yanlis anlamak istiyorsun, veya yanlis anlamak isine geliyor. Sphere'de teknik olarak her seyi yapmak mümkündür diyoruz kac mesajdir, yapabileni vardir yapamayani vardir...

Sphere'de her yapilan kodun bir acigi bulunuyor gibi bir cümle kuruyorsan, sen kusura bakma ama ne kodlamadan, ne runuo'dan, ne de sphere'den anliyorsun. C#'da da kötü yazilan bir kodun aciklari bulunabilir, Sphere'de de. Kodlari kim yaziyorsa onun marifetidir bu. Neye dayandirarak söylüyorsun böyle bir seyi anlamis degilim.

Iyi niyetle güzel güzel tartisalim diyoruz, pisman ediyorsunuz.
@[Falcon]
Spherede her yapılan kodun bir açığı yoktur. Kodu yazan scripter ters mantık kullanmazsa açık olur.

örnek :

[function safeat]
if (<src.hits> == 0)
src.go safe
src.ressurect
endif

Mantıken baktığımız zaman bu kodun çalışması gerektiğini hepimiz düşünürüz ancak bir oyuncunun ölü olup olmadığını sorgulamanın en kalıcı yolu flaglarını sorgulamaktır.
evet neranın dediği çok doğru aslıdnaki buglar kodlardaki hatalar ve kapatılabilir bunları kapatmak çocuk oyuncağı... He bugu nerden anlayacağız derseniz... deneyerek bulamazmıyız buluruz... Playerlere bugarı bildirenlere ödül veririz o bugdan kazanacağının 2 katı kadar... peki bunu duyan player bugu neden söylemesin söyler bizde kapatırız ödülünü veririz.. :D

He spherede 5x client kullanan var hatta son duyduklarım doğruysa bir kaç server daha client değişmiş isimleri aklımda yok ama duyulmuş serverlerdi... Neyse yani kısaca türkiyede çoğalıyor 5x server :D
way tartışma fena.
nese biri bana oynancak
sphere veya run uo server söylesin türk olur cavur olur
cavur olsa daha ii sanki.
runuo söyliyecek varsada yardım etsin ++ .xD



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.