Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.



ya birazda benim gözüme çok kötü geliyo runuo tabiki daha kolaydır daha kapsamlıdır vs vs. bunlar var ama göze hoş gelmesi bence önemli olan. gidiyosun envayi çeşit yaratıkdan saçma saçma yok luck dır yok fire damagedır cold damagedır.

uo tüm bu şekil oyunlardan daha önceye dayanan bi oyun ve onların düzeyine gelmek için runuo ile kendini kasmış gibi geliyo. Bırak onlar senin seviyene düşsün sen niye ortamı karıştırıp milletin kafasını yoruyosunki.

ve bence sphereın oynanmasının nedeni iki tane gm mage runuo da karşı karşıya geliyo ve biri birini durduğu yerden yenebiliyo. çok item merkezli oyunları sevmiyorum. sphereda ne kadar artık değişsede bir eşitlik söz konusu. Aynı gearı toplamak çok kolay ve aynı geardaki iki adamın birbirlerine üstünlüğünü kanıtlaması için beceri gerekmekde. bu beceri çekiyo spherea insanları.
bi kere girmesniziz oneririm...
Neran Sphere emu ile UODreams gibi OSI still sunucu yaparım mı diyosun yani. ok sen önce bi KR açta sphere ile sonra gerisini yaparsın eminim. Sen yapana kadar sanki OSI o sırada boş durcak uosa çıkıo yakında.. Yaparım ederim diye boş konuşma diyorum anlatamıyorum varsa OSI still bi sphere söylede oynıym ya. Hiç mi osi still sunucu görmedin nedir o sistemleri yazmana ömrün yeter mi? 2-3 runuo scrpt ini aylarca uraşıp yazarsınız sonrada dersiniz Sphere RunUO'dan daha ii. Sphere bildiğim kadarıyla KR ile uyumlu değil, KR'yi baştan yazmana ömrün yeticek mi?

Yani neticede RunUO ile OSI'ye çok benzer sunucular yapılabiliyor (Örn UODreams) ancak Sphere ile yapılamıyor. (Yapılabiliyorsa bile hiç bir örneği yok)

Buna göre RunUO mu daha güncel ve gelişmiş Sphere mı?

Ama siz OSI'ye benzemesinden bize ne biz başka sistemler yapalım derseniz o oynun adı UO olmaz! yapılan şey UO nun adını kirletmek olur! UO oynamak isteyenleri yanlış yönlendirmek olur!

Ayrıca bir noktayada deyinmeden geçemiycem:
UO ile ilgili büyük ve adından söz ettirmiş sitelerin yani UOStratics veya UOGuide gibi sitelere girdiimizde anasayfalarında OSI'den başka bir şey bulamayız. Ancak Türkiye'deki en gelişmiş UO platformu U-S'ye girdiimizde anasayfada OSI haricinde ne ararsak buluruz. Yani oynayıcıları yeniliklere kapalı olmakla suçlamak yanlış asıl suç onları yönlendirenlerin yeniliklere kapalı olmasında.
@basic inde dediği gibi uo dünyasının dünyada en geniş kitleye sahip olduğu kanıtlanır... 2-3 tane kendini bilmez kalkıp wowdur odur budur en çok playeri olan ama değil öyle gözükesinin sebebi toplu olması mesela kinight oynayanlar vardır aranırzda o kadar insanın aynı anda oynamasının dez avantajları 1 levelsin kasıyorsun tam canavarı kesecen adamın biri gelip vuruyor experians ona çanta ona sen kesiyorsun ama sana açılmıyor. Ama çanta ya sende görünürde nasıl görünme yani bu şeye benzer senin elinde bir poşet var içini senden başka biri açamaz poşetide senden başka biri göremez. İşte runuo nun ooyun tarzıda buna doğru gidiyor... Buda iyiye diil kötüye işaret kanımca :)
runuo yu denemeniz lasım. oynucakalr soylesin. haftaya toplucam milleti :D pm den ulaşın bana ve dc - gama ye . soyleyelim serwerı toplanalım. tadına varın =) aiile gibi toplanırızz orda türklerin gücünü gosteririz :D
tortuga : runuo yu denemeniz lasım. oynucakalr soylesin. haftaya toplucam milleti :D

Bende Runuo Ya Başlamak İstiyorum Ama Öğreten Yok Malesefki ;(
peki sizin ultima onlineyi bozmak dediğiniz sphereyse al evilde gör bakalım run uo yu birde nasılmış



sizin uonun temel kalması konusundaki görüşleriniz bumu ???

peki ya alttaki ne arkadaki şeye bak koptum huhaha :D ne bu yaf



ninjayı görüyormusunuz ? :D



Evil kusura bakma ama gerçekten övdüğün server buysa diyecek hiçbirşey bulamıyorum...

Bu konu xwerswoodx tarafından düzenlendi(2009-02-07 00:25, 15 yıl önce)
xwerswoodx : peki sizin ultima onlineyi bozmak dediğiniz sphereyse al evilde gör bakalım run uo yu birde nasılmış



sizin uonun temel kalması konusundaki görüşleriniz bumu ???

peki ya alttaki ne arkadaki şeye bak koptum huhaha :D ne bu yaf



Peki . Sphereyi Övdün Övdün Kaliteli Uzun Ömürlü Bugsuz , Speedsiz Bir Server Bulabildinmi ? Sphere Oynicak Player Kitlesi Okadar Azki . Artık Tadılmayan Yeni Bir Sistem Yeni Şeyler Lazım . Bunuda Yapsan Bile İllah Bir Bugunu Bulup Server Mahfoluyor . En Azından Run Uo Da Sistem Eklemeleri Bug Olmayan Ve Yüzlerce Player Kitlesi Var . Ne Karışık Olsa Bile Run Uo Gerçekten Bu Yıl Önde .
ne var ki bunlarda?
2 nizde beni yanlış anladınız spherede yapılamaz dediler bu server hani görüyorumda bunları spherede her sn görüyoruz hatta spherenin en kolay scriptsleri bunlar runuoda baya zor anlaşılan :P

bide altlarındaki bineklerde uonun temeli ztn
xwerswoodx : 2 nizde beni yanlış anladınız spherede yapılamaz dediler bu server hani görüyorumda bunları spherede her sn görüyoruz hatta spherenin en kolay scriptsleri bunlar runuoda baya zor anlaşılan :P

bide altlarındaki bineklerde uonun temeli ztn

Biliyorum Arkadaşım .Bunu Herkez Biliyor . Spherede Ne Kadar Yenilik Yapsan Bir Bugu Çıkıyor Anlıyorsun Dimi ? . Ama Run Uo Da Kolay Kolay Bu Sorunlara Raslanmıyor. Run Uo nun Alt Yapısı Sphereden HerZaman Güçlüdür . Bence 1 Kezde Olsa Run Uo Yu Tadmakta Fayda Var. En Azından Hilesiz Bir Temel ( AltTaban) Herzaman Daha İyidir .
xwerswoodx ii misin demek istiyorum bi?
UO temel kalsın diye bi şey ne zaman demişim ya. Ben yeni paketleri sabırsızlıkla bekleyen biriyim. Artı ne varmış sslerde anlamadım? bildiğin uo ne var bunda. OSI UO'yu bozuyo mu demek istiyosun? UO'yu o yarattı !! sana mı sorcak ne yapcağını?
Evil-mc : xwerswoodx ii misin demek istiyorum bi?
UO temel kalsın diye bi şey ne zaman demişim ya. Ben yeni paketleri sabırsızlıkla bekleyen biriyim. Artı ne varmış sslerde anlamadım? bildiğin uo ne var bunda. OSI UO'yu bozuyo mu demek istiyosun? UO'yu o yarattı !! sana mı sorcak ne yapcağını?
sakin :)
işte orada dur ben kendi adıma konuşayım asla runuo nun veritabanını kötülemedim çok iyi fakat bug dediğin önlenebilir şeyler ve bizim işimizde bunları önlemek... Ama bir gerçek vardır ki runuo nun nasıl yapılabilecekleri fazlaysa sphereninde kontrolü elinin elinde o kadar fazla yani sphereyi istediğin şekilde her şekle sokabilirsin ama runuo yu yapamazsın ki bugüne kadarda yapanını görmedim... esas konuya gelirsek daha önceki yorumlardada söylendiği gibi runuo script değil bir program kodu ve sphere script farkı bu aslında run uo ile oyun üstüne program yazıyorsunuz ama spherede oyunu geliştirmek için yazıyorsunuz buda eşittir ki run uo da oyunu editliyorsunuz spherede oyunun üstüne ekliyorsunuz... Bu bir gerçek yani bunu herkes bilir. Şahsen ben uo nun sadece gelişmesinden yanayım gereksiz özelliklere pek ihtiyacımız olacağını sanmıyorum helede demin resimlerde gördüğüm 2 elle kılıç alma yok bilmem ne gücü işte kalkanın üstündeki boşlukta... bunlara ne ihtiyacımız varki bizim?

@Evil-Mc
1 sn ya sen Osinin avukatımısın benim ağzımdan osiye lafmı çıktı alla alla bende herkes gibi kendi yorumumu yapıyorum... Saygısızlığa hiç gerek duymuyorum...
Adept
4.3
@Evil

Ben sunu bunu yaparim demiyorum, ben artik bunlarla ugrasmiyorum. Yazdiklarimi okumuyorsun veya anlamak istemiyorsun. Sana Sphere ile nelerin yapabilecegini sergiledim, göstermek istedigim; RunUO'da yapilabileceklerin cogunun da Sphere ile yapilabilecek olmasi, özellikle oyun dinamikleri alaninda. Teknik ile alakam yok diyorsun, ancak RunUO'daki 2-3 sistemi Sphere'e gecirmenin aylarca süreceginden bahsediyorsun. Sana tavsiyem bu isin teknik alani konusunda kendini bilgilendirip öyle konusman veya teknik alani ile ilgili konusmaman. Oyuncu olarak yorum yapiyorum diyorsun, o halde lütfen anladigin ve bildigin konularda yorum yap.

Gene bir önceki mesajlarimda yazmis oldugum gibi, tekrar yaziyorum: Sphere'i RunUO seviyesine getirmek icin eklentilerini sphere.ini'den acmak yeterli. Aninda bütün kapali skiller, luck, resistance'lar bilmem neler gelsin.

Bana OSI'yi savunuyorsun, bunu yaparken de diger sunuculari kötülüyorsun. OSI'nin benim veya baska bir sunucunun rakibiymis gibi konusuyorsun. OSI resmi bir sunucudur, oyunu istedigi gibi degistirebilir. Ne bekliyorsun ki? OSI her zaman bir adim önde olacaktir, ancak herkes resmi sunuculara para vermek istemiyor. Tamamen farkli kulvarlar bunlar, o nedenle bana lütfen burada OSI'yi anlatma. Basligin ilk mesajina dönüp, basligin konusunun asil ne olduguna tekrar bakmani isterim. "en iyi sunucu hangi sunucu" basligi degil bu, Sphere ile RunUO'nun "teknik" olarak karsilastirmasinin yapildigi bir baslik. O nedenle bana burada ahkam kesme "ömrün yetecek mi?", "bos duracagini mi saniyorsun" gibisinden tabirlerle. Yanlis tartismanin icersinde bulunuyorsun saniyorum ki.

Daha önceki yazilarimda dedigim gibi Sphere ile KR sunucusu acmak mümkün ayrica.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.