Adept
4.3
Beni rahatsiz eden bir seyi daha eklemek isterim; Sphere ve RunUO'dan bahsederken, UO versiyonlari ile iliskilendiriyor birkac kisi, bunu neden yaptiklari kafamda soru isareti olusturuyor acikcasi. Sphere ve RunUO emulatördür, herhangi bir UO versiyonu ile alakalari yoktur. Default olarak gelen ayarlari vardir, ancak ikisi de güncel hale getirilebilir. OSIyi takip ederek ve sürekli yenilikler ekleyerek yapilabilecek bir sey bu. Sunucularin sorunu bu, emulatörlerin sorunu degil. Dolayisiyla yukaridaki sondan birinci mesajda listelenen nedenler ile "hem RunUO, hem Sphere'den nefret ederim" söylemi bagdasmiyor.

Ne kadar bu basligin asil konusu daha cok Sphere ve RunUO emulatörlerinin karsilastirilmasi olsa da, Ultima Online versiyonlarina söylenecek cok basit bir sey var: görecelidir bunlar. Eskiler eskileri sevmeye megillidirler. OSI de bir zamanlar bircok resmi olmayan Ultima Online sunucusunda kullanilan versiyonlarda idi. En basitinden UOGamers'a bagli Divinitiy sunucusu T2A'yi baz alan bir RunUO sunucusudur ve online sayisi 800 ila 1000 arasinda seyretmektedir.

xwerswoods:
Run uo çok gelişmiş diyorsunuz! ama hayır değil...

Buraya kadar takip ettiysen bu basligi RunUO'nun gercekten de gelismis oldugunu kavramis olman gerekiyor artik. (:
biz yabancıdan alcaımıza kaliteli serweerı kendimiz kaliteli yapalım. gusel yapalım. yenilikleri takip edelim.. ML YUKLEYİP PATCH atalım yeter =)
soonrasında zaten player gelir.. gusel olur.. spher ı runuo su farktmes.. ama rrun uoda uyggulanabailirlik fazla.. C# bilenelde azcık insan o yusden sphere yapılcaksada orjinalliğini bozmadan uo nun yeniliklerini takip ğederek gusel bi serwer kurulsun. bu arada parasız yabancı uo serwerları bana çok boş geliyo :D
ML ve patch dememin sebebi daha çok eşya daha çok npc daha çok yenilik olmasındna dolayı =)
ve kalabalık parasız serwerlar eskidendi.... =)
@neran

ben bura kadar herşeyi takip ettim ama yinede sphereninde runuo kadar gelişmiş olduğuna inanıyorum...

bu benim şahsi düşüncem :)
Neran dediklerimi bir daha oku ben evet ikisindende nefret ederim dedim ancak aynı ölçüde nefret ederim demedim. OSI'ye yakın güncel gelişmiş olan hangisiyse onu daha çok severim..

sphere ve RunUO'yu UO versiyonlari ile iliskilendiriyorum çünkü hayatım boyunca herhengi ek pakede sahip sphere sunucusu görmedim.. (benim script bilgim yoktur ben yalnızca bir playerim ve ne gürüyorsam onu söylerim)

Ayrıca sphere ile bunlar bunlar yapılabilirmiş diyip durmanın bi manası yok. UOdreams i sphere emu ile geçinde görüym... !!! saçma sapan konuşmanın bi manası yok !!
@Evil abi

şimdi benim inandığım birşey varsa hayatta imkansız die birşey yoktur...

nası lböyle birşey yoksa sphere emulatör ilede Uodreams geçilebilir... Ama bizim amacmız dünyanın en iyi serverini oluşturmak diil en sağlam serverini oluşturmak...
Arkadaşlar sphere'nin çekirdeğinin açık kaynak kodlu olmaması size bir dezavantaj sağlamazki. Size core'a ulaşmak için bir çok yöntem sağlanmıştır aslında. Emu'ların yaptığı gibi paketleri kontrol edip gerekli geridönüşleri yapabilirsiniz. Ancak exe üzerinde bir değişiklik yapmanız yada kaynak kodu eklemeniz mümkün değildir.

Aslında şu açıdan baktığınızda RunUO bir C# FrameWork'üdür ve bu FrameWork ile gelen bir yazılım olarak düşünülebilir. Sphere ise tamamiyle bir emulator ve scripting dilidir.
Aslında güzel fikir eğer yeterli scripting bilgim ve imkanlarım olsaydı öyle bir sunucu düşünebilirdim. Run Uo tarzında Sphere.. Düşünsenize biraz Run Uo daki şeyleri sphere serverinde :)

Verdata biraz ağır olur ama katlanılır yapılırsa da çok güzel olur :)
@OMFG

Runuo tarzı sphere demek olur ki sen uo yu sıfırdan değişiyorsun böyle şeylere gerek yok biz değişmemesinden yanayız...
OMFG : Aslında güzel fikir eğer yeterli scripting bilgim ve imkanlarım olsaydı öyle bir sunucu düşünebilirdim. Run Uo tarzında Sphere.. Düşünsenize biraz Run Uo daki şeyleri sphere serverinde :)

Verdata biraz ağır olur ama katlanılır yapılırsa da çok güzel olur :)

Hehe :D .. Zaten Run Uo Serverlerinin Bazi Connector Leri Falan Oluyor Sanırsam .. Onlarda bi 200mb ve yukarısı ediyor Yani Onlarda Baya Bir Verdataya Yükleniyor :D
KeLL : defalarca başlamaya çalıştım ama her denemem yarıda kaldı bana bıkmadan öğreticek biri varsa başlıyabilirim player olarak :D

Biz xantier fln bi kaç arkadaş daha bi sunucudayız istersen bize katıl (:
Adept
4.3
evil:
Ayrıca sphere ile bunlar bunlar yapılabilirmiş diyip durmanın bi manası yok. UOdreams i sphere emu ile geçinde görüym... !!! saçma sapan konuşmanın bi manası yok !!

Sacma sapan konusmanin bir manasi yok demissin, Sphere ile UODreams'de ne varsa yapilabileceginden emin olabilirsin. Teknik konularla ile alakan ne kadar bilmiyorum ama, bazi konularda yorum yaparken daha iyi düsünmen iyi olacaktir. Sana zevkle eski projelerimden referans gösterebilirim.

Eski projelerimden biri olan DipsizKuyu'nun sitesinin eski bir versiyonunu tekrar upload ettim, buyrun: https://www.loredan.net/DK/index.php?page=systems

Ve bunlar sadece yapilabileceklerin bazisi...
@Neran

Şehir muhafızı scriptsi süpermiş bende çok önceden 55r de yapmayı denemiştim ama yapamamıştım sonrada uğraşmadım ama hala dahada nası yaılabilir bilemiyorum :)

bu arada benimde dediğim aynı şey işte saatlerdir sphere emulatör ilede aynı şeylerin yapılabileceğini söyüyorum ama dinletemiyorum :S
DC-Game :
KeLL : defalarca başlamaya çalıştım ama her denemem yarıda kaldı bana bıkmadan öğreticek biri varsa başlıyabilirim player olarak :D

Biz xantier fln bi kaç arkadaş daha bi sunucudayız istersen bize katıl (:


Acaba Bana Yardımcı Olabilirmisin Oynamam İçin ? :asik2
gayet gusel runuo serwerları =) gelmenizi öneririm.
bence spher emulatör serverleri runuo dan kat kat daha zevkli ve güzel ;)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.