İyide rp demek exp ile kimse öldürmüceksin, atı kimseye saldırtmıcaksın, hırsızlık yapmıcaksın demek değilki....
Ben kötü birisiyimdir, kötü iksirlerimle giderim herkesi havaya uçururum, buda rpnin bir parçasıdır. Bundan doğal ne varki ??
katılıyorum cherno+ .rp yapmayı benimsemiş olmayanların önüne hiçbirşeklide geçemezsiniz .oyuncu söylediği sözler ve yaptığı haraketlerle amacını belirtir, exp sistemini kaldırıp atı başka playerla saldırtmayı engelleyip hatta playerin konuşmasını yasaklasanız bile kimseye zorla rp yaptıramazsınız rp yi bozmak isteyen bu önemler alınsa dahi karakterine mouse u ile veridiği yönüyle bile bunu yapabilir..

Bu konu 05 tarafından düzenlendi(2007-01-08 15:47, 17 yıl önce)
rp bi yaşayış tarzıdır
Arkadaşlar bence pvp siz rp olmaz eğer karakterinize uymuyorsa o ayrı bir madencinin(minerin) yada bi marangozun (carp'ın) savaşması pek alışılmış değil.
Bu arada benim aradığım server sadece rp ye yönelik ve böylebir server 1 tane var onunda sitesine ulaşılamıyor şimdilik :P
Neran : Medieval RP Shardı mı idi?

abi bu ne :D shard ımı idi :D:D:D
Adept
4.3
Bir sorun veya gariplik göremedim?
Adept
4.3
Tabii ki, ancak gerçekten RP yapma niyeti ile gelenler bazı konularda emek vermek zorundadırlar. Özgeçmiş tarzı şeyler yazarak veya karakter kağıdı doldurarak. Bu hem onların bu konuda ne kadar hevesli olduğunu gösterir, hem de onlar için RPye bir giriş olur. Yani atıyorum Orta Dünya konseptine sahip bir RP sunucusunda oynayacaksan, en azından o sitede yazan araştırma yazılarını okuman gerekir. Forumda da soru sorarsın, nedir nasıldır diye, tavsiye alırsın.

Çünkü her isteyeni oyuna alınca, daha sonra sorun çıkınca geç kalınmış oluyor, çünkü adam bütün ortamı bozuyor. Bozmadan bir şekilde bunların önüne geçilmesi gerekir.
Türkiyede RP Shard yok Sanırım Halbuki U-S Role Player Konularında Arkadaşlar Çok Bilgili rp hakkında bilinçli bir uocularız ama neden rp shard yok varsada bilmiyoruz?
Adept
4.3
Var aslında da önem veren yok. Ancak ben kendi projem ile bir şeyler değiştirmeyi hedefliyorum. Yani bir RP sunucusunu gerçek anlamda tanıtmayı düşünüyorum.
Şahsen Ben RP yapmayı pek fazla bilmem ama Rpye çok hevesli bir uocuyum bana yardımcı olursan sevinirim pm'ini bekliyecem kardeşim
Arkadaşlar Rp ülkemizde hep besleme gibi kaldı, neden kimse Rp serverı açmaya yanaşmıyor? Şahsen script bilgim olsa ve yeterli kaynağım olsa 1 gün bile beklemem. 7 senedir bunu hayaliyle yaşıyorum. Yabancı serverlarda çok güzel bir şekilde yapılıyor bu. Ve yabancı serverlarda oynayan bir çok Rp sever türk oyuncu var. Aslında sorun şu; herkes kolaya kaçmaya çalışıyor. Gerçek bir Rp serverı olduğu zaman o server gerçekten kaliteli bir server olur. Elit kimselere hitab eder ve Türkiye Uo dünyasında çok şeyleride geliştirir kanaatindeyim. Rp seven oyuncu hiçte azımsanacak seviyede değil....
Adept
4.3
Kesinlikle, RP bir Shardı hayatta tutabilen öğedir. Ancak, bu konudaki çalışmalar henüz emekleme safhasında ne yazık ki. Gene de bir çıkış var, Türkiye'deki RP sunucu denemelerini takip ederseniz, 2006 Şubat'tan bu yana, RP kitlesinin iki katına çıktığını görürsünüz. Ayrıca RPye ilgi de genel olarak şekilleniyor, sadece bilgilendirme yetersiz, insanlar RPnin tam olarak ne olduğunu bilmiyorlar.
Silindi
Adept
4.3
shardımda 15 kişi devamlı online ve hepsini tek tek izlediğimde içlerinden 10 u devamlı rp yapıyor.ve ben bunları takdir ediyorum..
Evet The Raskolun shardında şahsen bende oynuyorum. Ellerinden geldiğince destek veriyorlar Rp ye, ve kendi çabalrımla 3 kişiyi daha Rpye başlattım. 15 kişi var serverda, 9-10 kişi Rp yapıyor.. Allahtan server Pwp kurbanı olmadı ama günümüz şartları dolayısıyla şu an varolma savaşı veriyor. "Rp zorunludur" ibaresi olmadığından dolayı oyuncu geliyor, eğer Rp yapılırken görüp beğenirse o da başlıyor yapmaya.. Böyle böyle 9-10 kişilik Rp kitlesine ulaştık. Ama normal serverda Rp yapılmasını değil, Rp zorunlu shardda oynamayı isterdim. Raskol elinden geleni yapıyor, ama elinde olmayan sebeplerden ötürü yeterli değil... Yinede böyle serverların çoğalması ve Rpye tam destek vermek işimizi kolaylaştıracaktır.
Silindi
Members
0
olm ben yemin ettim ya rp olacak ya rp olacak .eğer olmassada boynum dik kapatırım shardı.
yani tek amacım gerçek ultimayı göstermek.isteğen gelir isteğen gelmez player kaygımız yok ;)

umarım rp server'ları artış gösterir ilerde...



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.