Harbi Güsel Olmus Ama ya :P
XandLo : Günlerden bir gün Britain şehrinin efendisi Lord British'in biricik kızı Prenses Elizabeth Yew ormanlarında gezintiye çıkmıştı.

Prenses'in yanında yardımcıları yoktu.Yüce ağacın yanına gidip o'nunla konuşmak istiyorda.

Ama Tanrım!.Oda ney!.Prenses'in yanına bir düzine kötü suratlı ork geldi.!
Prenses çok korkmuştu.Bağırıyordu,ama etrafta sesini duyacak kimsecikler yoktu.

Prenses'i kamplarına kaçırıp oradaki hücreye hapsettiler ve bekçilik yapması için kırmızı renkli bir dragon koydular.

Prenses çok korkuyordu.Ağlıyordu,üşüyordu.


Lord British kızının kötü suratlı orklar tarafından kaçırıldığını duyunca ; tüm Britain ordusuna haber verdi.Kızını kurtarana çok güzel beyaz bir at hediye edilecek ve 1000 kese altın verilecekti.

Bunu duyan yaşlı marangoz Carpion oğlunu alarak Yew ormanlarına doğru yola çıktılar.Ama marangoz Carpion'ın atı çok yaşlanmıştı ve yolu tamamlayamayacaktı.

Bu yüzden yürüyerek gitmek zorunda kaldılar.3 gün 3 gece hiç dinlenmeden yürüdüler.Orkların kampına gelince plân kurdular.Carpion'un oğlu kırmızı renkli dragon'u oyalayacaktı , kendisi ise Prenses'i kurtaracaktı.

Ama o da ne ! Carpion yaralanmıştı ve esir düşmüştü.Oğlu 1 gece ormanda kaldıktan sonra babasını ve Prenses'i kurtarmak için tekrar kampa doğru yöneldi.

Nöbetciler fark etti ve oğlunu öldürdüler.Evet ne yazıkki Carpion'ın oğlunu öldürdüler.Aradan 4 gün geçmişti.Prenses ve Carpion acımasız orkların ellerinde tutsaktılar.

Lord British , Britain'in en iyi silahşörlerini,en iyi büyücülerini,en iyi okcularını topladı.Vede bir kaç iksir yapan görevliyle yola çıktılar.

Ulu ağacın orda 1 gün dinlenen orda tekrar yola çıktı.Kampa vardıklarında kızı ve Carpion'un elleri,ayakları bağlı bir şekilde hücrenin içinde hapsolmuşlar.Büyücülere emir veren British orklara saldırmalarını istedi.Ardından silahşörler ve ardından okcuların kırmızı dragon'a saldırmalarını istemişti.

Çoğu askerini kaybeden British orkları yenmeyi başarmıştı.Ama kırmızı dragon halâ hayattaydı.Unicorn'undan inen biritiş yüce kılıcıyla dragonu yendi.Kızını ve Carpion'u kurtardı.


Yoruldum bea biraz saçmaladım ama neyse afiyetle okuyun bakem :p

"Oda ney" ? Oda, evin bölümü. Ney, üflemeli bir enstruman. [O da ne?]

..Oğlunu alarak... Çıktılar... "Oğlunu alarak çıktı"...

Ulu ağacın orda? Mahallede yol tarif eder gibi :S

1 gün dinlenen orda tekrar yola çıktı.. "1 gün dinlenip? Dinlendikten sonra?"

hep British demişsin, sonundaki britiş?



Aşağılamak gibi olmasın ama, diğer hatalardan çok Türkçe kusurları gözüme çarptı.
Biraz yavan omuş,
genelde ben İlham isimli küçük meleği bulduğumda, söylenenleri bir kağıda yazarım,
bu bilgisayyarındaki bir bielge de olur. Sonra ayrıntıları vermek için sonra tekrar tekrar uğrarım.
Tamam Lord British kızıl ejderi öldürür ama Nasıl öldürür bu ejderi o var.
Şimdi Bu adam ona büyü mü yapıyor? Yoksa Ejder'in bir gözü kör ve bu kör gözlü yönünü kullanarak o köşeyi mi kullanıyor? Ayrıca bu orklar niye bu ejderi buraya getiriyor aralarında nalaşma mı var? Yoksa Orklar savaş yapmış ejder yenileceğini anlamış ve pes mi etmiş? Bu orklar niye bu ejderi oraya getirmiş? Nasıl o kadar akıllarını kullanmışlar yoksa bunların akıllı bir efendisi mi var? Ayrıca çirkin yüzlü orklar niye? Orkların yüzünün çirkin olduğunu bilmeyen var mıdır? Diyelim ki ayrıntı için kullandın peki niye bu ayrıntıları başka yerlerde kullanmadın? Mesela Böyle soylu bir Lord'un kızı niye korumasız dolaşıyor?Ayrıca Prenses niye bu orklara karşı direnmiyor? Yoksa orkların kalplerinin güzel olduğunu düşünüp onlara aşık mı oldu? Bu orklar prensesten bir bilgi mi almaya çlaıştı yoksa masallardaki kötüler gibi bir amacı yok muydu?


Yani bunları yapman şart değil ama bunu aynene al ve bir word belgesine koy sonra yavaş yavaş ayrıntıları ekle...
Böylece biraz daha güzelleşebilir. Burada benim yazdıklarım dışında daha bir sürü ayrıntı var onları yazabilirsin.
Sadece odaklanman gereken nokta, herşeyin bir neden sonuç ilişkisi ile olduğu ve Hikayelerde İlla Lord British gibi çok yüksek güç sembollerini kullanmana gerek yok;

Mesela hikaye şöyle başalyabilir.

Magincia'nın zengin ve abartılı mimarilerinden çoğuna sahip olan bir kişi vardı.Bu kişi hep birkaç korumasını eksik etmeyen biridir. Kızı ise çok güzel bir hanımdır. Güzellikleri ile gün ışığı yanında soluk kalıyor. Papatya, Menekşe,Günbatığı,Pursula Çiçeği onların yanında balık kokusuna bürünmüş çöp gibi duruyordu. Hanım ata binmeyi çok severdi. Hergün birkaç saatini ata binmeye harcar idi. Korumalar ise onun baş düşmanı idi. Ah keşke şu babasının korumalarından kurtulsaydı da birkaç saatini gerçek bir kadın gibi hissedebilseydi. Zaten babasını da hiç anlamazdı ki,
Niye ona kılıç eğitimini aldırırdı, niye bu lanet paslı demir parçasını yanında taşırdı? Kız akşamüstü bir at gezisine hazırlandı, ne kadar akşam olmak üzereydiyse de bu havayı daha güzel bir renge kavuşturuyodu... vs...vs...
bak bunları yazman hem hikayenin akıcılığını değiştirmemişken hem sürükleyici oluyor hem de birşeyler hakkında daha fazla bilgin oluyor, nasıl anlatsam bilmiyorum. Ama birşey bilmelisin ki bazı şeyleri anlatmanın ve bazı şeyleri anlatmamanın, hikayedeki küçük değişikliklerin aslında yazdığın şeyi daha da değiştirmesini akıcı hale getirmesini sağlarken, bir yandan da aslında fark etmeden bir roman'ın ilk adımlarını atıyorsun. Aslında bu hikaye bu kadar ayrıntısız ve özentisiz olmasa güzel bir roman olabilir. Sakın yanlış anlama seni aşağılamıyorum, ama izlenimlerime göre hhikayeyi yazmak için sadece birkaç saat harcamışsın. İyi bir hikaye özveri ve çalışma ister, bu yüzden hikayelerim ya yarım kalır(kaybolurlar bir şekilde bende anayamıyorum) ya da asla kimseye yayınlanmaz. Ama hikayeleri yaza yaza ve suna suna öğreneceksin yani bunların pek bir önemi yok şu an, bu sadece öğrenebilmek için küçük bir deneyin say bunu, tabi eğlenmen de bunu yaparken önemli, bunları yaparken canın sıkılacaksa yine böyle böyle yazmaya devam et veya canın sıkıldıkça ayrıntı ekle...

Hepsini dikkatlice ve anlayarak okursanız bu satırların, o zaman beni daha iyi anlarsınız, öbür türlü her sözüm sizin için bir hakaret gibi durur.Benim tek isteğim size yardımcı olmaktır. Hatalar göz önüne gelmelidir ki bir daha yapılmasınlar. İlk hikaye için oldukça güzel bir başlangıç aslında bu, benim ilk hikayemde bundan da çok hata vardı :)
Çokk Gsellll



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.