arkadaşlar konuya belki cok gec yazıyorum ama yinede yazıcam cok haklısınız aradan neredeyse 2 sene gecti ve bugun bu sitenin sunucular bölümünde 1 tane bile rp server tanıtımı yok bi kactane de olsa pp server var ve online sayıları cok az :( ben uzun süredir oynamıyorum ama kendi çapımda yazdım rpler var ve rp yapmayı cok seviyorum belki gülünç bi durum ama bir arkadasımı oyuna baslattım ve pp bir serverda 2kişi rp yapmaya calısıyoruz. bakıyorum role play bölmünde okadar cok rp yazan arkadaş var ama niçin ultima onlinede rp bir server tutmuyor veya acılmıyor ? cok merak ediyorum
çünkü insanlar ikiyüzlü. sadece sunucusunu açacak olan role play'i övüyor. gerisi de destekliyor çünkü onlar da sözde role play sunucu sahibi. e herkes role play sunucusu sahibi olunca kim oynayacak ? zaten oynamak sunucu sahibinin de işine gelmiyor. e sunucu zaten tutmuyor çünkü role play'i skill ve para kasıp güçlenmek olarak görmeyen çok az kitle var. az kitle olunca koskoca haritada rol yapacak kişi kalmıyor ki kimse kalkıp da NPCler var, kendi kendine de yaparsın demesin. çünkü mmorpg olarak tasarlanan oyunlar adı üstünde "mmo (massive multiplayer online)" olmayı gerektirir. sonuçta ilerlemeli bir oyun oynamıyorsun ve rol yapman gerekiyor ama oyunun dinamiklerini de oyuncu sayısı belirliyor. böyle bir döngü işte.
anladım ama cok yazık gercekten :( demise girdim admın yanında ölüosun bkmaya bile tenezül etmiyo cesede bizim serverlardan birinde biri ölsün herkez direk loot için cesedin basına toplanıyor :( ingilizcem iyi olsa demisede devam ederdim ama malesef ingilizcemde kötü buda demek oluyorki benm için ultima onlinede rp baslamadan bitti... bu arada cevap verdin için tesekürler bn kimse tınlamaz okuyup gecer diye düşün müştüm
alakasız gibi dursa da günlük yaşantı, zihniyet, yaşam kalitesi ve aile terbiyesi de etkili kişinin oyun içinde yaptıklarına. biraz oynamak, görebilmek için yeterli.
doğru söylüyorsun az önce bi server buldum magic&arrow diye rp diyolar bir bilgin varmı acaba ?
lol ilk defa xantiere katıldım
ne için hakaret etme ihtiyacı duydunu anlayamıyorum
reklam yapmaya gerek yok aslında. gerçekten rol yapmak istiyorsan yapabilirsin ama dediğim gibi çok kişi olmayınca zevki olmuyor.
peki yardımların için teşekürler :)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.