Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.



Silindi
e o zaman bunu söylemelisin =) senin için tek kriter ph ve sadelik değilmiş demek ki.

Benim için sorun olan şey gariplik, çelişki vs. Sadelik anlayışına bir yönden ulaşıp( hiçbir şeyin olmaması) diğer yönden çok absürd durumda. Yetkili vs bir alakam da yok başarılar tabi ki, herkes istediği noktaya ulaşsın ama senin o sunucuda oynamanı istemiyorum !!!111! xd

neyse başarılar öptüm sizi
e tabi ki de ph tek başına kriter olamaz. farklılık da önemli. bi deneyip göreyim hele
Yeni haritaya karşı olan biri olduğumu her zaman dile getirmişimdir. Başlığı sadece tanıtım amaçlı açmıştım. Cevap yazmayı pek düşünmüyordum ama ön yargılara karşı bir kaç kelime edeyim dedim.Dergide İdeal düzen üzerine başlıklı bir makale yazdım. Orada az da olsa Kadir'in anlamlandırmaya çalıştığı şeyler yazıyor fakat orayı okuyacak sabır ve sükunete sahip olduğunu sanmıyorum.

Sade bir yapıdan kastımız şeklin yazmamın nedeni, Ultima'nın script anlamında Türkiye'de gelişiminde bir bütün olarak görülmemesi her yenilik veya eklentinin bu bütünün bir parçası olduğunun görülmemesi, sürekli olarak sunucuları altından kalkamayacakları bir dengesizliğe itiyor fakat her ne hikmetse oyuncular ile pazarlık moduna dönüşen bir etme bulma platformu haline gelmesi konusunda kimse ağzını açmıyor. Herşeyin en stable olduğu dönemden başlayarak tarihin tekerrür etmesini engelleyerek bu stable düzeni sürdürebilen bir ortamdan başka bir beklentisi yoktur aslında oyuncuların. Bunun bir nedeni, Ultima'nın kendi içinde barındırdığı rol duygusunu yani katkısız bir FRP'yi FPS'ye çeviren bir korku filmini çekiyoruz Türkiye'de. Scriptsel olarak bütünlüğün ve dinamik düzeninin bozulmaması bir sadeliktir. Xantier bundan bahsediyor.

Ultima oyuncuları oyuna girdiklerinde eski çağda ikinci bir hayat yaşıyor olduklarını düşünerek oynarlarsa, elde edeceği onur ve saygıyı günlük hayattaki kişiliklerine değil oyun içerisindeki statülerine endexlerlerse o zaman ilk adımı atmış olacağız.

Golden Age bir geçiş evresidir. Aklınıza gelebilecek herşeyi değiştirebilirdim, 3d terrain texture ve grafikler ile hepsine birbirine karıştırıp sunabilirdim ama bu akılsızca olurdu.İlk etapta bir kademe yukarıda World Build ile karşılaşmanız gerektiğine inanıyorum. Bir hikayeden uzakta sadece oyun olarak yeni bir keşif ve çeşitlilik sunmak yeterliydi.

@Kadir

Senin söylediklerine gelecek olursam, yeni bir haritayı Türkiye'deki oyuncuların sahiplenmesi çok zordur. Ondan dolayı bazı denkleştirmeler gerekiyordu. Örneğin bir oyuncunun haritada en çok kullandığı şehir, alışık olduğu görsellik ve inşa tarzı.

Örnek olarak İstanbul'u gösteriyorum. İstanbul Britain şehir planına benzemekte ve inşa tarzı olarak alışılmış görsellik kullanmak zorunda kaldım.

Britain mezarın aynısını istanbulun bir çıkışına koydum. Diğer çıkışı ise Britain köprü gibi İstanbul köprü vardır. Köprünün olduğu çıkışta tarlalar bulunmaktadır.
Ankara Moonglow'un aynısı, Van Cove gibi, Zonguldak ise Cove'a benzemektedir. Bu tarz ufak benzerlikler oyuncunun Sosaria'dan ayrıldıklarını hissetmeden daha güzel bir build ile oynalamarını sağlayacaktır.

Aşağıda Istanbul'un bir görüntüsü vardır. Diğer Dungeon ve Şehir görüntüleri sitede mevcut.




Ayrıca benim asıl oyunculara aktarmak istediğim şey, bu sunucunun Knight Online'dan bir etkinlik uyarladığı değil, Bomberman, GM Topuk veya buna benzer Flash oyun etkisi yapan etkinliklerin bulunmadığını ve Ultima'nın biraz daha kendi kimliğine uygun uyarlamalar ile ilerlemesi gerektiğini düşünmemizdir.
Silindi
Members
5.2
Dergine de göz attım tabi ki, ama kendin zaten belirtmişsin

Sade bir yapıdan kastımız;

Default binekler haricinde binekler yoktur.
Default renkler haricinde renkler yoktur.
Rare yapımı için Dragon kesmenize gerek yoktur. Reward Barrel'den çıkmaktadır.
Black dye ve Leather dye Reward Barrel'den çıkmaktadır.
Desktop görünümü default.
Ph yoktur.
Stat stone Skill stone, Skill Dummy yoktur.
Teacher diye bir vendor yoktur.
Vendorların üstlerinde "The Banker" tarzında isimler yoktur.
Bleeding, Armor Shot, Attan Düşürme tarzında bonuslar yoktur.
Mage Nightsight büyüsü ile geliştirilememektedir..
İbranice tarzında bir sistem yoktur.
Warior robe Warlock robe veya İlk sayfa büyüleri yemeyen robeler yok.
Binek spawnlarında sadece yeterli sayıda npc vardır.
Hazine sistemi yoktur.
Pazar Alanı yoktur.

sadelik anlayışını.

Bomberman vs PvP sunucuları haricinde bulamazsın. neyse başarılar tekrardan öptüm kkthxby

*edit. Allah'ım yine aynı süper insanlar, sabır sükunet nerede bizde tey tey çok bilmiş kültürlü sabırlı grafiker tasarımcı 4 4lük insan seni

Bu konu Kadir tarafından düzenlendi(2011-07-15 22:00, 12 yıl önce)
Cevap vermeye bile değmez, Kadir isimli kullanıcının mesajlarını araştır fake bir hesap. Tek iyi bir yorumu var o da stones, merak ediyorum neden?? Stones'in nesi var, yalan sunucunun teki..
Çok güzel başarılar
Yönetim kadrosu güzel.Değişik bir map uğraşılmış başarılar dilerim umarım tutar.
Proje genel olarak güzel bir proje. Umarım kalıcı olur. Ama şuanda yaşadığımız devire göre zor gibi gözüküyor.

Başarılar Ceyhan ^^
Basarilar Dilerim !
İnşallah kalabalık ve güzel bir server olur. Serverlarda 3-5 kişiyle tat çıkmıyor :)

Başarılar.
Silindi
Members
0.1
Ben hep burda oynuyorum süper bir sunucu, değerli arkadaşım Some_One'da burda o da severek oynuyor ve herkese tavsiye ediyor.

Bu konu Kadir tarafından düzenlendi(2011-07-16 19:09, 12 yıl önce)
@ Kadir

Tamam iyi hoşta niye çoğu başlığa aynı şeyi yazdın bunu merak ettim doğrusu :con
Kadir : Ben hep burda oynuyorum süper bir sunucu, değerli arkadaşım Some_One'da burda o da severek oynuyor ve herkese tavsiye ediyor.
Bu yaptığın çocukca hareketin için öncelikle uyarıyorum, dikkate almadığın takdirde platform'dan uzaklaştırılacaksın.
Gezmeden bilemeyiz ancak harita çok etkileyici duruyor.

Ancak bu kadar güzel bir harita varken neden sade bir sunucu tercih edilmiş pek anlam veremedim. Farklı ve yenilikçi bir tarz bu haritaya daha çok yakışırdı. Bazı osi'de olan şeyler bile 2001 nebula mantığına uymuyor diye sadelik dışı kabul edilmiş. Sene 2011 olmuşken scriptsel anlamda hala nebulanın ötesine gidilememesi ve sunucuların kendisini bu şekilde limitlemesi çok üzücü.
Kapalı server nasıl gezicez içini adam oynamıs someone da ordaymış heyoo



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.