valla quann locus döneminde quann her çöktüğünde büyük şehirler pkk eylemi gibi oluyodu
Master
59.2997
Özellikle ikinci yazımın oldukça yanlış anlaşılmış.

LeO : Slothere Güven meseles ine şöyle bir yorum yapmışsın al Pyramid'i de ekle, Arcanum'u da ekle. Güven verme olayına girdiğimizde eleme yap Revolution ve Nebulayı ortaya koy. Birde bunlara oyunu layığıyla sunmaya çalışanları ekle (ki bu durumda benim tercihim Stones oldu)
Şimdi stones yeni bir sunucu 2011 de açıldı bildiğim kadarıyla , nebula trde açılan ilk uo sunucularından eski ve sıfır birşeyi yapmak herzaman zordur, nebulanın kalitesini yeni açılan bir sunucuyla karşılaştıramayız,Bana Sylveria yada Elan Realms deseydin oturur düşünürdüm ama Stones nedirki abi ? Script olarak belirli yerlere gelmiş olabilir yada belirli kalitede olabilir fakat bu sunucularla kıyaslamak doğru olmaz, pro oyunlarla uğraşan çok insan olur,...


Yazımın ilgili kısmında verdiğim sunucu örnekleri tamamen temsili ve konu üzerine verilmiş örneklerdi. O kısımdaki; yalnızca parantez içlerindeki görüşlerim bana ait olan, benim düşüncelerimi yansıtan görüşlerdi. Gerçek örneklerde belkide o sunucuları eklemeyecektim bile, bunu bilemeyiz.

Bu yüzden; şu an, bunu tartışmak geçerli ve mantıklı değil. Yazımı daha dikkatli ve vurgulu okumanı tavsiye ederim.

Gilderoy : @Slothere
Konu hakkındaki görüşlerinize saygı duyuyorum, doğruluk payı olan cümlelerinizde bir hayli fazla fakat bazı noktalara değinmek istiyorum. Nebula Sunucu Power Hour'u tutunamamaktan açmadı. Böyle bir yol izlenmesi söz konusu bile değildir. Nebula sunucu çalkantılı dönemler geçirebilir, ki geçirdi de fakat tutunmak amaçlı açılan bir Power Hour söz konusu değil. Nebula'yı yakından incelerseniz ve önceki duyurulara da bakarsanız (web.archive.org vb sitelerden) Sunucunun bitirmiş olduğu 11 senelik hizmet süresi içerisinde 7. Power Hour olduğunu sizde görebilirsiniz. Nebula Power Hour'u Nebula'da oynamak isteyip bir ışık belirtisi bekleyen kişiler için açtı. Önceki Power Hourlarda da durum hep aynıydı. Sunucuda yakın zamanda yapılan 3 ay içerisinde girilmeyen karakterlerin silinmesinden sonra gelen istekler üzerinde böyle bir karara vardık. Bundan 2 sene önce Power Hour Nebula'da aktif edilmişti. Sizde takdir edersiniz ki 9 sene içerisinde açılan 6 Power Hour'a göre, 11 senede açılan 7 Power Hour zamanı bahsettiğiniz gibi abest bir durum teşkil etmiyor. Nebula'nın duruşunda da herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Nebula'nın belli başlı çiğnenmeyen kuralları vardır ve bu yolu izleyerek devam eder. Bu Power Hour'un kararı yeni gelen staffların isteği ile değil, Silencer'ın da içinde bulunduğu oyunculardan gelen teklifleri göz önünde bulundurarak yapılan bir toplantıda verilmiştir. İnternetten bulabileceğiniz röportajlarda da seneler evvel bahsettiğimiz oyuncuların düşüncelerine gösterdiğimiz özen ile şu an da attığımız adım da aynı yol üzerindedir.


Gilderoy,

Görüşlerine tamamen saygı duyuyorum. Fakat belirtmeliyim; ilk yorumumda (Nebula ile ilgili olan) yalnızca sunucuların içine düştükleri durumu değerlendirdim. Yoksa PH açılması konusunda herhangi bir karşıt görüşüm, iğneleyici bir tavrım veya abes, gereksiz bir eleştirim söz konusu değil. Bende sunucuya hareket getirilmesi için gerekenlerin yapılmasını, bazı adımlar atılmasını destekliyorum. Hatta Nebula ile ilgili bazı konuları belki sizin kadar belki de bazı noktalarında daha detaylı şekilde biliyorum. Bu yüzden yazımda bir art niyet aramamanı rica ediyorum.

Gilderoy : Son olarak sayın Slothere, Xantier, Michaell; Eminim ki pek çok sunucuda görev aldınız, görevinizi elinizden geldiğince yaptınız ve belirli başarılara imzanızı attınız. Anlık olarak açılan Power Hour'u bu kadar kötülerken, bu girişimin çok kötü ve düşük bir seviyede olduğunu söylerken sizler başarılara imza attığınız sunucularda Power Hour'u açmadınız mı diye sormak istiyorum. Power Hour'un hükmetmediği bizim bildiğimiz 2 sunucu bulunmakta. Senelerdir hizmet verip sadece belirli aralıklarla aktif edip kapatan Nebula ve Revolution sunucuları haricinde bildiğim bir sunucu bulunmamakta. Eğer ki yanlış bir bilgim var ise affola, kimseyi ve kimsenin hayallerini küçümser tavır sergilemek istemem ama durum benim bildiğim gibiyse sizde o başarılara imza attığınız, hayallerinizi gerçekleştirdiğiniz sunuculardaki yaptıklarınızı siz neden burada kullandığınız cümleler ile bu kadar düşürdünüz? Bu lafı gerçekten art niyet olmadan, saygısızlık yapmadan söylüyorum. Power Hour'un gereksiz açılması durumunda bizde katı duruşlar sergiledik ve sergiliyoruz hala. Yukarıda açılan Power Hour'u açıklamıştım, bunun haricinde gereksiz yere açılan, oyunun dengelerini bozacak olan her şeye bizde karşıyız bunu da bilmenizi isterim.

PH konusundaki yanlış anlaşılmayı bir üst paragrafımda anlattığım ve Sercan (Michaell)'ın belirttiği örnekteki gibi sürekli bir "halt" yemediğim (sunucu açmadığım) için ilgili konudaki yazına yorum yapamayacağım.

Genellikle ben sunucu başlıklarına pek yorum yapan birisi değildim. Ta ki son günlerde ortaya çıkan gülünç, abes davranışlar ve girişimleri görene kadar. Takdir edersin ki bu oyunla çok fazla birlikteliğim oldu. Gerek teknik yönüyle, gerek oyuncu yönüyle bazı şeyleri gördüm, geçirdim. Belki bazılarının dediği gibi 10-15 yıllık tecrübem, o kadar görmüş geçirmişliğim yok ama neyin ne olduğunu bilecek, neyin kötü, neyin yalnış, neyin iyi ve yerinde olduğunu görecek kadar bilgi ve birikimim mevcut. Bu kadar bilgi ve birikim içinde somut bir başarıya, elle tutulur bir işe imza attın mı diye sorarsan bunu da içtenlikle yanıtlarım. Hayır, atmadım.

Nebula için kıstaslarımızı düşürdüğümüz konusunda kişisel olarak şunları söyleyeyim. Kıstası ben kişisel olarak düşürmüyorum. Üstte belirttiğim ve tekrar edeceğim gibi ben yalnızca sunucuların şu sıralar içine düştüğü/düşürüldüğü genel durumu, genel olarak yorumluyorum. Yoksa Nebula için kişisel bir yorumum mevcut değil.


Başlık altında benimle ilgili yerleri, atlamadıysam yanıtlamaya çalıştım. Kişisel sorularınız veya söylemek istedikleriniz varsa başlık altından değil de özel mesaj aracılıyla iletmenizi rica ediyorum.
Members
0.2
Sürekli düzenlencek.. eksik olabilir zaman buldukça düzenlicem
Nebulada oynayacak arkadaşların bilgisine kısaca sunucu hakkında class dengelerini veriyorum..
Nebula 7xtir ve kasılacak karakterler hakkında bilgi vererek sizleri aydınlatmak istiyorum

Warior 2 gruba ayrılmış durumdadır

Defansif: dediğim gibi defansı sağlam atack konusunda biraz etkisizdir genelde warlcok ve mageler in attığı büyüler %30,40 gibi oranlarda etkisizlik ve blok özelliğine sahiptir, unutmayın nebulada bineksiz atılan her ok binekten düşürme özelliğine sahiptir (sadece crossbowlar için geçerlidir) ayrıca Animal lore skilliniz 100 ise binekten düşme olasılığı daha azdır

Örnek olarak skillerinizi böyle verebilirsiniz

a)
Tactic100
Sw 100
heal 80
anatomy80
resist100
parrying100
mage 30
Archery 100

b)
Sw 100
heal 80
anatomy80
Poisoning 90
parrying100
mage 30
Armslore 90
Tactic100

c)
Sw 100
heal 80
anatomy80
Lumber 90
parrying100
mage 30
Armslore 90
Tactic100


gibi 3 seçeneğiniz mevcut


Warlock kasan arkadaşların ise yapması gereken şey çok fazla yoktur

Skilerinin yanında kasabilceği armslore yada resist dir resist kasmasını kesinlikle önermiyorum
önerilen skiller
a)
Sw 100
heal 80
anatomy 80
mage 100
Eva 80
Tactic100
Poi 80
Medi 60

b)Sw 100
heal 80
anatomy 80
mage 100
armslore 80
Tactic100
Poi 80
Medi 60


c)
Sw 100
heal 80
anatomy 80
mage 100
armslore 80
Tactic100
Poi 80
Medi 60


Mageler zaten nebulada iyidir ben 11 senedir heal ve anatomysiz oynuyorum çunki nebulada magenin bandaj res atması neredeyse imkansızdır çunki defansı azdır.res süresi boyunca 1 kahve içebilcek kadar beklemeniz gerekmektedir ))) şaka biyana baya uzundur frozen durmak zorundasınız
a)
a)
ınscription 100
mage 100
eva 100
resist 100
Poi 100
Medi 100

c)
heal 100
anatomy 100
mage 100
eva 100
resist 100
Poi 100
Medi 100



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.