Arkadaşlar Merhaba;
Başlığı açma sebebim herkes sunuculara yükleniyor işte 3 shard var neden üzerine server açıyorsunuz da player bölüyorsunuz vs. gibi yazılar gördüm. Sunucu başlıklarının altında olduğu için yorumda yapamıyorum.Örneklendirme yapacağım yapamadım dedim hep beraber dedikodumuzu burada döndürelim bari.

Herkes birbirine saldırıyor deli gibi.

Neyse işin özüne döneyim :

Şimdi işte Dot UO 200 Player
Nebula 80-90 Player
Pyramid 70 player deniyor

bildiğim kadarıyla . Peki Şunu sorgulayanlar var mı?

Eski Uo Oyuncuları içerisinde Amentes 7 , FatalWar 3 vs. görmüş insanlar olarak şunu sormak istiyorum;

Bu ara haberini aldığım ve Asura Kadrosununda takibinde olduğum üzere Arcadia Uo Shard açılıyor kaldı ki bende eski Arcadia Fan ı olarak girip oynayacağım açılırsa Türkiye serverında uzun zamandır ilk kez. ;
bunun yanı sıra yine bir kaç shard açılacakmış .

Ben Eski arcadia oyuncusu olarak gidip oynayacağım , şuanda yabancı bir kaç shardda oynuyorum. İnsanlar Ultima Online oyununu Türkiye kitlesi olarak neden 360 kişi olarak görüyor bunun açıklamasını yapabilecek varmı bana? Bizler yabancı sunucularda uo oynuyoruz diye 3 shard türkiye de egemen başka sunucular açılmasın neden deniyor?

Şimdi aramızda ben dahil Nebula , Revolution , Pagan , Asgard , HW, Origin'de Stafflık yapan kişiler var. Bunun yanı sıra bu shardlarda oynayan oyuncular da UO popülasyonunun yine düştüğü dönemlerde bu tarz yazılar yazılmamıştı.

Şimdi neden bu kadar kesin çizgileriniz var?
ismini vermek istemediğim insanlar var burada aramızda yine kesin çizgiler çizenler sunucu açıp başkalarının hesaplarını account dosyaları ile patlatan oyuncular vardı aramızda .

Yani yurt dışında oynayan bizler adam yerine konmuyormuyuz?
Bu Shardların sistemleri vs. çok güzel de biz mi seçmedik ?
Ya da şımarıklık mı bizimkisi?

Amentes her açıldığında 200 üstü popülasyon gördü

FatalWar deseniz bugün FatalWar'da yapılan Editi herkes kabul ediyor oyuncular buna rağmen oynuyorlar ve Real para karşılığı Britain Kalesi satıldı oyunda bunu oyuncular hatta camiada herkes biliyordu ve oyuncu kitlesi belliydi oynayan oyuncularda kaliteliydi.

Arcadia derseniz 450 oyuncu sınırını geçebilmek için VIP almamız gerektiği günler oldu.

Kısacası Anlatmak istediğim nokta şu ;

Ultima Online oyuncu popülasyonu azalmadı. Kaliteli oyuncuların bir çoğu ya WOW oynuyor ya da yurt dışı shardlarda bir kısmı ise Türkiye'de kaliteli tabir edilecek kaldı ki gerçekten Kaliteli sunucularımız var RunUO serverı olarak bunlarda oynuyorlar.

Ama gerçekten insanların isteklerini karşılayacak eski popülasyonu canlandırabilecek bir shard bugün dahil hiç bir sunucu yok.

PowerPlay dediğimiz olaya o kadar kaptırdık ki , kitle içerisinde oyuncuları aslında kendimiz böldük benim kanaatimce. Bugün Ultima Online'ı bölen şey ;

PowerPlay mantığı ile açılan sunucuların Role Play oyuncularını dışlaması PVP oyuncularına ise Lamer gözü ile bakmalarından kaynaklıdır.
Süper PVP sistemimiz var über şunu yaptıkla olmuyor benim kanaatimce ve malesef ki kendi aramızda arkadaş kadrolarımızı o kadar çok sevdik ki ;
Onların açtıkları sunucuları ilah olarak görüp diğerlerine şans vermedik.

Konu hakkında hepinizin seviyeli yorumlarınızı dinlemek isterim.+
Yeni bir sunucu açılsa ve sistemler olarak değişik birşeyler sunsa diyeceğim birşey olmaz ama piyasadaki sunucuların birebir aynısı gibi birşey çıkarsa ona diyeceğim olur,derimk neden açtınız ve amacınız nedir napmaya çalışıyorsunuz?

Diğer dediklerine ise diyecek birşey yok katılıyorum
salamsucuk : Yeni bir sunucu açılsa ve sistemler olarak değişik birşeyler sunsa diyeceğim birşey olmaz ama piyasadaki sunucuların birebir aynısı gibi birşey çıkarsa ona diyeceğim olur,derimk neden açtınız ve amacınız nedir napmaya çalışıyorsunuz?

Diğer dediklerine ise diyecek birşey yok katılıyorum

Farklılık Aslında Ultima Online'da Katılabilinecek en güzel şey çünkü gerek Sphere olsun gerekse mullar olsun oynanabilen hamur edilebilinen en güzel şeydir Ultima Onlineda. Neden diyeceksin mesela at arabası yapmak ya da yeni grafikler eklemek mümkün. istersen Neoyu koyabilirsin matrix çekersin uoda .

Öyle serbest bir sistem ....

Ama Biz at arabası yapmak istediğimizde saçmalamayın abi ne gerek var denmişti zamanında . Bunun dışında yeni birşeyler eklemek istediğimizde olmaz yeaa dendi.

Oturup günlerimi harcayıp Vampire vs Werewolf hikayesi yazıp + Human ekleyip shard açmak istediğimde kimse yanımda olmadı. Aynı insanlar şimdi farklılıktan bahsedip ego yaptığında kafayı sıyıracak gibi oluyorum
stones-dot örneği. stonesda bir ton sistem ve farklılık var ama millet nebula ocak pack 2003ü istiyor.
Xantier : stones-dot örneği. stonesda bir ton sistem ve farklılık var ama millet nebula ocak pack 2003ü istiyor.

Ocak 2003 pack ide değil aslında istekleri insanların.
Ne kadar az renk okadar iyi.
ne kadar az +lı farkı o kadar huzur
Şuan bunların hepsi Dotta var zaten insanların isteği buysa karşılığıda var ama orayıda karalamayı seçiyorlar,aynı şekilde nebula ve pyramidde çoğu abuk subuk renkli servera on basacak serverlar hadi dotu beğenmedin git oralarda oyna ama hep karalıyorlar
Master
59.2997
UO’nun Türkiye’deki en iyi zamanlarından ve ortamlarından bahsetmişsin. 450 limitlerin olduğu, girmek için ekstra efor sarfedip hatta vip tarzı üyelikler almamız gerektiği zamanlardan. Fatalwar, Amentes, Arcadia gibi devlerin olduğu zamanlardan bahsetmişsin.

Saydığın tüm sunuculardan 1-2 tanesi hariç hepsinde uzun süreler oynamış ve o zamanları yaşamış birisi olarak söylemeliyim ki, o zamanlarla bu zamanlar kesinlikle bir değil. Türkiye’de UO, o zamanlardaki ortamı 2008 sonrasında tamamen kaybetti. Ne o zamanki oyuncular ne de o zamanki sunucular kaldı. 2008 sonrasında açılan sunucuların bir çoğu, hatta tamamı zamanında o sunucuda oynamış yaşı ufak oyuncular, ortamı kıskanıp içindeki yönetme dürtüsüne hakim olamayan veya aklı başında ama hayatı tamamen oyundan ibaret olup sadece oyun üzerinden rant elde ederek mutlu olmayı başaran insanlar tarafından açıldı ve açılmaya devam ediyor, edecek. Bu yüzdendir ki o zamanlardaki ortam hiç bir zaman geriye dönmeyecek.

O zamanlardaki bilgi ve kafa yapısı ile şimdiki bir değil. Oyunun herşeyini çok iyi öğrendik. Tabiri yerindeyse b*kunu çıkarttık. Herkese sorsan herşeyi biliyor, herşeyi yapabiliyor. Herkes scripter, herkes developer, herkes web master, herkes servis sağlayıcı. İlla bilgi var diye herşeyin yapılmasını, yapılması gerektiğini düşünen insanlar tarafından sunucular açılıyor. Başka oyunlarda, filmlerde gördüğü veya kafasından her kurduğu sistemi oyuna eklemek isteyen kişiler mevcut. Bu adamlar sunucu açıyor. Günümüzde UO’yu UO gibi düşünüp o şekilde sistem geliştiren, kalıp oluşturmak yerine kalıba uydurmaya çalışan birkaç tane insan var. Onların sunucularının da başarısı ortada.

Ultima Online popülasyonu düştü. 300-400 denilen rakamlar doğru olmayabilir. Senin gibi yurtdışı sunucularda oynayan oyuncu sayısı da pek fazla olmasa da az değil. Fakat eskisi gibi ortamları sağlayabilecek oyuncu sayısı toplasan 50 bile değil. Dediğin ortamların ağırlığını kaldırıp oralara uyum sağlayarak oynayabilecek kaç kişi var da böyle sunucular açılsın da tutsun? İddia ediyorum şimdiki kitle ile o zamanlara dönme şansımız olsa, o sunucular tamamen aynı kadro ve aynı şekillerde bu gün aktif olsa taş çatlasa 1 tanesi 100 üzerini görür, diğerleri 10-20 arası gezinir. Sonunda onlar da pes eder kapatır. İllaki herşey sunucuyu açanlar yüzünden gerçekleşmiyor. Büyük çoğunlukla oyuncu ne isterse sahiplerde onları vermeye çalışıyor. En azından rant elde etmek isteyenler...

Yeni sunuculara ben şahsen karşı çıkıyorum. Ama kopya sunuculara, amaçsız, sadece kendi ve başkalarının vaktini öldürmek amaçlı açılanlara karşı çıkıyorum. Sırf tutmuş bir ortam, toplanmış bir oyuncu kitlesini görüp eskileri canlandırıp bende onlardan bir şeyler koparırım düşüncesiyle açanlara karşı çıkıyorum. Oyuncular kalabalık ortam istiyor. Hangimiz istemiyoruz ki? Şöyle 100-200 kişi olsa, girsek oynasak. Brit köprüde 50-60 kişi action dönse. Kim kime daldı belli olmasa. Kim istemiyor ki bunu? Fatalwar örneğini hatırla. O köprü action’ları nasıldı? O ortamı şimdi de istemez misin? Uzun lafın kısası bu sunucular açılıyor ve bir şekilde toplanmış ortamları bölmeyi başarıyor. Edit yapıyor, arkadaş çevresini kullanıyor, eski sunucu adını veya kendi adını kullanıyor bir şekilde 20-30 oyuncu koparmayı başarıyor. Daha da kötüsü bu kopardığı adamlar da kendi çevresini koparıyor. Böylece tutmuş, eğlenceli ortam bir anda yerle bir olurken sırf amaçsız muhtemelen birkaç ay sonra kapatacak adamların sunucusu ve adamlar rant elde ediyor. Sonra 1-2 ay sonra bu adamlar sunucudan sıkılıyor veya parası bitiyor sunucuyu kapatıyor. Sonrası için açık kapı bırakmak amacıyla artık uo dan kopuyorum, benim için bu oyunun miadı dolmuştur, ileride belki tekrardan görüşürüz vs deyip ortamdan bir süre kayboluyor. Oyunculara ne oluyor? Hepsinde bi nefret, vakit boşa gitmiş, emekler çöp... Bu adamları daha sonra tekrardan aynı şekilde skill ve item kastırıp benzer bir sunucuda oynatabilir misin? Bir çoğu giriyor pvp sunucularda vakit öldürüyor, bir kısmı da artık yaş kemale erdi vs deyip oyundan kopuyor veya başka oyunlara yöneliyor.

Oyuncu neresi kalabalıksa orada oynar. En azından çoğunluğu bu şekilde. Aklı başında eskileri isteyip oynamaya çalışanlar zaten kendini belli edip uygun bir yerde gruplaşmayı başarıyor. Çıkıp herkes sunucu açarsa (eski dahi olsa) bu oyuncular 10-20-30 oraya buraya dağılırsa kalabalığı nasıl oluşturacağız? 10-20 oyuncusu olan sunucuda da oynadım. Wish gibi açıldığında rekor kıran sunucularda da. 10-20 de de yerine göre zevk almasını bildim. Fakat benim gibi crafter ağırlıklı oynayan bir oyuncu için 10-20 oyuncu yetersiz gelmeye başlıyor. Sırf crafter oynamak gerekmez. Hangi türden oynarsan oyna 10-20 yetersizdir. Bir süre sonra kalabalık ararsın. Kısacası çok oyuncu olacak ki zevk alacaksın. Bunun da yolu yeni sunucu açmak değil, oynamaya değer mevcut sunucuları iyileştirmektir.
Expert
34.0001
https://www.nagaroth.com/

ak koyun kara koyun burası açılınca belli olacak :)
çok sistem var 2003 ocak pack varken millet kaliteyi napsın
Novice
12.5
KeLL : https://www.nagaroth.com/

ak koyun kara koyun burası açılınca belli olacak :)
Bence tüm mesele Türk oyuncu profilinde. Örnek vermek gerekirse, ben X'te oynayacağım der ama Y'de oynar. Ben sade sistemler istiyorum der, gider abuk subuk sistemli sunucularda oynar. Yani Türk oyuncusunun nerde, ne zaman, ne yapacağı belli değildir. Ayrıca bu Nebula packmiş, bilmem neymiş, sıradışıymış vs vs, bunlar biraz hikâye geliyor. Hatta bir sunucu vardı ismini unuttuğum, 300-400 online vardı. Ama sistemleri biraz janjanlıydı yanılmıyorsam. 300-400 online oynayıpta, 1-2 ay sonra kapanmıştı. Neyse işte..
şahsi fikrim; online sayısının çok büyük önemi var yani benim şuan oynadıgım sunucuda oynama sebebim sadece online sayısıdır.
bundan 10 sene evvel hep online sayısı 30-60 arası değişen herşeyi custom [custom derken sadece yeni ore-log eklemekten bahsetmiyorum ya da 2 3 yaratıktan sistemler olarak genel] yabancı serverlarda oynadım hatta bir tanesinde scripterdım world at war die ve hiçbir arkadaşımı çağırmama rağmen 4-5 türk arkadaşda vardı benım gibi zamanında custom oynamayı seven ama şuan için kriterim online sayısı yani türkiyede oynuycaksam, çünkü gerçekçi olalım şuan açık olan sunuculardan kaçı custom diyebilir?? bence diyemez çünkü hepsi imitasyon; dipnot biz farklıyız diyen çoğu sunucuya girdim yani scriptler açısından yok gene fix.scp leri aynı :))) hala düşünürüm bronx nebula paketini yayınlamasaydı nolucaktı?
https://www.nagaroth.com/forums,111/ çok hoş sistemlere örnekler
werb : hala düşünürüm bronx nebula paketini yayınlamasaydı nolucaktı?

İsmini vermek istemediğim bir arkadaşımız var... Çokta seviyoruz hepimiz bu arada onu. Scripter Gurusu kendisi. Açtığı ilk sunucunun packini yayınlaması şuan Uo oynayan hala 400-500ler olurmudu onu dusunuyorum
fream sunucu açma lütfen yeterince player bölündü



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.