Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.



Xantiere kağıt kalem versek yazamaz o zaten rp diye rahat ol sen huah :p
yaptığın espriyle benim yaşımdan da düşük insanları güldürebilirsin. lordum repecileri sizi.
Kızma be başkan biz biliyruz kimin ne oldugunu
Silindi
Novice
0
Serverimiz açılmıştır ip adresimiz: 77.223.154.142 port : 2593. bekleriz arkadaşlar ilgilenen olursa
Sunucuyu açmakta çok aceleci davranmışsınız.Sitede daha spawnlar ve özel itemler bölümü aktif değil.Başarılar dilerim.
Silindi
Members
1
Forumda hepsi aktifdir sadece ana sayfaya ekleme yapmadık, ana sayfayıda düzenlicez en kısa zamanda
Adamlar pişman oldu sunucuyu açtıklarında sizlerin bu görüşlerinden sonra, Arkadaş "rp, pp, pvp" açıklayında birşeyler önerin.
Sanki bundan 5, 6 yıl önce "rp, pp, pvp" olayı vardı. Kasmalı sunucu kasmalı sunucu diye konuşuyordunuz. Ne çabuk unuttunuz.
Yok şuna rp demeyin şu shardlara yahu,
Yok uzayın ortasında bir şehir var rp ile alakası ne onu anlamadım hiçbir sistem rpye dayalı değilki :S
Pwp sunucu gibi olmuş başarılar.

Biraz tymaron'u örnek alırsanız sizler için çok iyi olucak en azından kötü anılmazsınız.
Adam direk bir döküman sunmuş önlerine bilgi edinsinler diye, Ama sizde nerde o kapasite.
https://www.ultima-strike.com/dokuman/ultima-online-ve-role-play

Okumanızı tavsiye ederim. Başarılar...
bu resime aciklama bekliyorum ben hiç bi serverda görmedim yaratiklarin icinde bankeri adam kayirma degilde ne bu ?

https://i1106.hizliresim.com/2011/6/17/5072.jpg
Re pe serverı bura gardaş olabilitesi var aaaaa:yes
Silindi
Novice
0
Ilshenar' recal ve marklanmaya kapalıydı onları ayarlayana kadar bir gün için banker koyduk sonuçta aynı şey recall ve mark olayı ayarlandı saniyesinde bankere gidip geri gelebiliyorlar artık ben bi fark görmüyorum
Yahu Ne Meraklısınız Şu Yeni Server Açanlara Negatif Yaklaşmaya. Bırakın Adam RP dediyse Rpdir. Çok takıntı yapmış herkez RP yi PP yi.
Superadminstratours : Xantiere kağıt kalem versek yazamaz o zaten rp diye rahat ol sen huah :p

Güzeldi.Ben güldüm :)

Tam insanına gitmiş neyse
güzel güzel
başarılar
Members
0.2
Rp nin ne olduğunu çok iyi biliyorum 2002 Wampires 2011 Art Craft ki 11 senelik uo hayatımda sadece Nebulada,Sanane,Hardgamer,Exile gibi sunucularda rp yapmaktayım ve hala devam etmekteyim.Burası bir platform ise ve reklam yapiyorsanız her söze her fikire cevap vermeniz gerekir. Öncelikle rp oyunun inceliğini ve şartları göz önünde bulundurur her mmoprg oyununda rp yapabilirsiniz.

Uzun süre wow sunucularındada Rp yaptım, fakat sen tutupta orta çağ oyununda pp sistemler ekler ve sunucuya Uo rp sunucusu dersen olmaz. Uoda her şehrin birbirine uzantısı olması zaten oyunun nasıl gerçeğe yakın olduğunun ispatıdır ve dökümanlarda mevcuttur. Normal şartlar altında ilk uo oyuncuları bilir hard gamer ve sanane de gate sistemi yoktu. Tabiki traveller mevcuttu fakat random atmaktaydı yani ben tıkladım jheloma gidiyim gibi seçenkler yoktu.Bizim oyuncu kavramımızda üşengeçlik mevcut olduğundan seçme hakkı verildi.Sonuçta ph %90 olduğu zaman ya gm bey skill kasiyoruz 1 saatir gm mage olamadim diyen bir toplumdan jhelom şehrine kayıkla gitmesinimi bekliceksin ?

Zaten adı üstünde gate travel seyhat kapısı demek birnevi maceraya atılmak anlamını taşır. Şuanda rp denildiğinde gösterebilceğim bir sunucu yok çünki gerçeğe yakın şeyler yerine uzaklaşma yönünde ve malesef potdüzenle, regdiz ,oraya uç, evden firla ,gibi komutlarla sunucular biz ppyiz ama rpyede yakınız diyerek rpnin ne olduğunu bilmeden, gelen player olsun mantığında dayanakmaktadır.Hala shrink sistemi kullanılmaktadır.Peki ayarları elinizde olan sunucuda atlar küçülüyor çantada dolaşıyor hatta tavuk,inek, gibi npcler çantaya koyuluyo hatta vendorlarda sergileniyor,peki sizce rp bumudur ? .Bu örnekleri vermemdeki amaç rp nedir değildir eksikleri kabul etmememizdir.

Örneğin ben xx sunucusunda rp karakterime büründüm ve karakteri açtığım günden beri yaşamaktayım ve asla ölmedim.Eğer ölürsemde o karakteri tekrar kullanmam yada hikaye kavramında kendi aramızda quest yaparak karakteri diriltmeyi denerim,eğer siz içinde bulunduğunuz kişiliği oyuna yansıta biliyorsanız emote ile onu bunu yapar demenize bile gerek yok .Öncelikle rpnin tam olarak türkiyedeki sunucu lardaki anlayış tarzını belirtiyim

emote* Merhaba Lordum*
emote*Nasılsınız*
emote*Gülümser*
emote*küfür eder*
emote*amuda kalkar*
emote*uçan tekme atar*

bla bla bla.. =)

türkiyedeki rp mantığı 'emote'kavramına ve bilgisine dayalır,malesef sunucularımızda emote demek rpdir.Bir çok yabancı sunucu ve oside oynadım eğer ingilizcem yeteri kadar olsaydı kesinlikle türk sunucularında rp yapmazdım.2002 yılından sonra hiçbir sunucuda rp yapılmadı ve aksine saçma hale getirildi. Bir ara mondoain uo açıldı fakat oda gelen playerların çoğu rp bilmediğinden ve öğrenmeye çalıştığından dolayı sunucu verimsiz gözüktü..Lütfen rp sunucusu açarken sistemlerinizi inceleyiniz..Ve burada rpyi savunan kaçkişi rp yapiyor merak ediyorum ? lütfen laf olsun torba dolsun mantğını bırakalım şurada 10 forum üyesi var ve rp nin ne olduğunu biliyor varsayalım kaçtanesini kaç sunucuda rp yapıyorken görmüşüz ve biliyoruz. Lütfen taraftara değil sahalara oynayalım bukadar rp yapan vardıda bizmi göremedik =)


Bu konu LeO tarafından düzenlendi(2011-06-26 06:54, 12 yıl önce)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.