Merhabalar tekrar (: (Reklam yoktur)

Beni U-s forumlarından az çok tanıyorsunuz, az çok da neler yaptığımı bilirsiniz.

Şimdi sizlere yeni açacağım sunucudan biraz bahsetmek istiyorum,

1. Zor bir server olacak, bırakın skill'i stat geliştirmek için bile box yapıp, mezarda iskelet kesmesi gerekecek.

2. Sistemler ve scriptler ciddi çok sağlam, (Zamanında suicide ve holygun'ın yardımlarıyla yapıldı)

3. Bazı sistemler web sitesi ile entegre halde, Binek Spawnları, Guildler, Ölümler, Clanlar(Evet clan sistemi var), Jail ve Player Vendorlar.

4. Ev yapım sistemi var, runuo sunucularında oynamış olanlar bilirler, kendiniz ev dizayn edebiliyorsunuz.

5. Binekspawnlarına farklı bir bakış açısı getirmek istiyoruz, bu sebeple belli yerlerde spawnlar olmayacak, World'ün üzerinde herhangi bir yerde karşınıza binek çıkabilir. Tabiki Tamer'lar ranger yeteneğinden çoğunlukla faydalanmak zorunda (Minoc'un yanında bile çıkabilir)

6. Developerlar bilir, Client 6x. Böylece Ultima Online ve sphere'in bize sunduğu birçok yenilikten faydalanabiliyoruz. En basitinden Buff.

7. Web sitemiz, gayet şık (ben yaptım :D ) Oyundaki birçok sistem entegre, Forumlar ve kayıt sistemi birbiri ile bağlantılı. En basitinden, Staff bölümüne girdiğinizde, Staff'ın o an online olup olmadığını görebiliyorsunuz. (Avantaj ve dezavantajları vardır elbet, ama biz şeffaf olmayı seçtik)

8. Farming gibi oyuna zevk katan özellikler mevcut. Kendi inşaa ettiğiniz evinize, güzel bir bahçe yapmanızı dört gözle bekliyorum.

9. Küfür konusunda kesinlikle affımız yok. Ancak, oyuncular en çok öldüğü zaman küfür ettikleri için, ölünce 3 dk konuşamama kuralı koyduk. Bu süre zarfında kendi kendilerine küfür edebilirler. Eğer daha sonra küfür eder ve bunu oyuncular bize bildirirse, sunucudan süresiz uzaklaştırılır. Çünkü oyun bile olsa, artık insanların olgunlaşması gerekir.

10. Sunucumuzda donate sistemi olacaktır. Bunun karşılığında bizden göreceğiniz sadece daha stabil bir sunucu olacaktır. Herhangi bir şekilde ayrım yapılmayacaktır. Eğer oyuncu, sunucusunu seviyorsa; ona sahip çıkar.

11. 6x Client olduğu için, oyuncu sayımıza göre, 2. ve 3. haritaları da açabilme imkanımız var.

12. Genel anlamıyla, zor ancak eğlenceli bir sunucu olacak.

13. Connectorumuzu bu işi çok iyi bilen birisi yapmaktadır. Hile veya oyunu kolaylaştırıcı programlar çalışmayacaktır.

Peki U-s kullanıcıları olarak, böyle bir sunucuda yer almak ister miydiniz?

Kadromuz ise,

Connector : Wildgenie
Web - Quest Writer : Ben
Scriptler : RazieL (Bayrak yarışında Suicide ve Holygun'ın başlattığı koşuda, arkadaşımız bayrağı devralmıştır)
Sponsor ve Makine işleri : Poppy
Genel Oyun Koordinatörü : Eshlann

Burda önemli olan, ekibimiz birbirlerini çok iyi tanıyan insanlar. Fikir ayrılığı dahi olsa, sunucuya zarar verecek herhangi birşey yapmayacak kişilerdir.

Bu konu tukrok tarafından düzenlendi(2010-08-01 18:24, 13 yıl önce)
dediklerinin hepsini yaptıysan güzel emeğine sağlık ama bunu 2 3 sene önce yapıcaktın o zaman emeğinin karşılığını alırdın şimdi affedersin ama koy g. gitsin.
Şimdi veya 3 yıl önce (zaten o zaman da yaptık ama connectorumuzu yazacak birisi yoktu o an)

Bence değişen birşey yok. Yeni nesillere bu oyunun zevkini yaşatmalıyız.
Bloodgodtr : dediklerinin hepsini yaptıysan güzel emeğine sağlık ama bunu 2 3 sene önce yapıcaktın o zaman emeğinin karşılığını alırdın.


Bu konu Qnd tarafından düzenlendi(2010-08-01 04:02, 13 yıl önce)
eski günleri hatırladım bir an çok güzel olurdu ama online olmayacagını düşündügüm için eski günlerdeki kadar heyecanlı olmaz :D öyleki artık playerlar zor kasarak zevkini almayı bırak kasmak ta neymiş diyor ve pvp serverlerine geçiyor ayrıca 6x i bırak 7x vardı bir zamanlar dengeli onunla yetinmeyip 8x yaptılar sornada pvp serveri bahanesiyle allskills 1000 baslattılar :D zor yani bukadar kolaya alışmış olduktan sorna playerler..

eski playerleirnde cogu bıraktı..
Qnd, düzenlemen için teşekkür ederim.

PeterJoseph, hayırlısı diyelim. Ben eski oyunculardan ziyade yeni nesili kazanmak istiyorum. Wow Ko falan sarılmışlar gidiyorlar. Zevk'in nerde olduğunu görseler bir :D
Bu dediklerinin bazıları Nebula'da var.
Nebulada bir çoğu var haklısınız. Özellikle -bildiğim kadarıyla- edit olmaması büyük avantaj.
RieL : Bu dediklerinin bazıları Nebula'da var.

Nebula artık şahsi görüşüm eskidi yeni nesil'in ilgi duyacağı aynı zamanda zor olup bir şeylerin değerlerini anlaması gerekmektedir, fakat bence böyle bişey şuanlık mümkün değil sebeb olarak, yeni neslimiz artık zor'u istemiyor kolay yollan direk action artık ne craftların değeri kaldı nede actionların bi eskiyi düşündüğümüz zaman ve şuanki Uo'a baktığım zaman eskilerden bişeylerin kalmadığını her geçen gün daha iyi anlıyorum, evet sistem olarak eskiye göre daha iyi oldu fakat bu sistemler eski düzen'i bozdu diye düşüyorum. ( şahsi görüşüm )
ahah craftlar :D ben genelde craft takılan biriyimdir pvp falan pek sevmem ve craft kasarken bütün gün boyunca ingot toplamaya calısıp akşamına once ironları sorna dull copperleri vs set yaparak bs kasardım :D
Emeğine harcıyacağın paraya yazık player bu tarz bi oyunu hak etmiyor açsan bile zora gelemiyor. bkz: mondain ve secondage
kolay gelsin de bu şartlarda kasıcak adam sayısı azdır geçen rp serverine basladım ph 100 açık ama kasmak hiççimden gelmedi biliyormusun yanı 10 dk orda dummy de kasma hiç istemedim app charla actionda kastım skilimi anlıyacagın kascak adam pek yoktur kendimden yla çıkarak vardım bu kanıya
Örümcek ağı ile sarılmış şu o oynamaz bu oynamaz düşüncelerinin bi kenara bırakılması gerekiyor artık.

Kalite kavramı çerçevesinde gerçekten yazılan maddelerin son kullanıcı hizmeti için tasarlanıcağını varsayarak gayet güzel bir çalışma olacağına inanıyorum.

Ultima Online projeleri sadece sphere den ibaret değil, tukrok'un belirttiği maddelerdeki bütün bileşenlerin birleşmesi ile oluşan bir projedir.
Web,connector,uo script her birindede tecrübeli kimselerden söz ediliyor.

@tukrok

Başarılarının devamını diliyorum.
Böyle bir sunucu hayal.Nebula ve Revo'da bile phler okadar düşük olmadiği halde gerekli ilgiyi bulamiyor.Yeni acacağiniz server maximum 15-20 kişi olur.Herkezin işi güçü var eskisi gibi saatlerce girip skill-item kasmak istemiyorlar.Yeni nesilde zor olan sunuculara alişik değil.Genellikle pvp serverlarini tercih ediyorlar.

Başarılar dilerim fakat açmamanizi öneririm.
nebulanın tek avantajı edit yapılan kişiler asosyal olan kişiler toplum içinde konuşmayan anlaşılmayan kişiler olduğu için nebula kazanıyor



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.