oyum Nebula'ya.
Clement :
Noxier :
Clement : Ben oyuncuya oynanabilirlik sunarım kişi beğenir veya beğenmez ben iddia'mın arkasındayım stabil bir yol izleniyor olabilir ama insanoğlu herşey'den sıkılıyor bakarsınız bir gün stabil olmakta sıkıcı gelir.

Ben anlayamadım dediğinizi. Bence eğer bir sunucu stabilitesini zaten belirli bir süre içinde yakalayamıyorsa ve stabilite hedefinden vazgeçiyorsa o ekip iyi bir ekip değildir. Sunucuya tabiki oynanabilirlik için yenilikler sunmak güzel. Beğenenler olacak beğenmeyenler olacak. Fakat herkes için söylüyorum Nebulayı eleştirirken 2002-2004 senesi arasındaki kriterlere göre abilerinizden, arkadaşlarınızdan duyduğunuz sözlerle eleştiri yapmayın. Öncelikle oyuna olmasa bile foruma girin bakın. 2002 den beri hangi sistemler değişmiş, cq baggio bronx dönemindeki yayınlanan pack den sonra neler aynı neler farklı. Kim neler yapmış, şuan kimler varmış bi araştırın ondan sonra her türlü yorumu yapın ben çok mutlu olurum. Sözlerimi kimse yanlış anlamasın herkesin fikrine görüşüne saygım sonsuz. Benim beğenmediğim nokta eleştirilerin 2002-2005 dönemi nebulasına ait kriterlere göre olması. Lütfen bu konuda biraz daha dikkatli olun.

Ben şuan ki nebula'ya da elbet bir kulp takarım fakat görüş alanınızı genişletmiyorsunuz sürekli bir kitle var zamanla ölen o kitleye hitap etmek yok olmanın eşiğine getirir neyse şuan konuşmam zaten anlamsız bunu zaman gösterecek umarım ben haksız çıkarım.

Zaman öyle şeyler gösterecekki yakında görürsünüz o zaman başka da bişi demiyorum...
Bu arada dargath oy almamış ama sanırım bilinmediğindendir hakkı yenmesin diye burda söyleyeyim türkiyedeki tamamen ml açık , aktif olan tek sunucu. Ben de oynuyorum ama oyum başkasına :)
Nebula nebula diyorsunuzda nebula eski nebula değil şuanki nebula acınası bi durumda sistemleri aşırı saçma Run uo ya çevirmye çalışıyorlar adamlar derin devlet gibi girid olaya Runuo açıcaklardı playerlar istemedi isyan etti onlarda yine Sphere açtı ama her gün Runuo sistemi ekliyorlar 100 bandaj a adam falan resleniyor ben nebulayı orjinalliği için severdim orjinallik falan kalmadı bu nebulaya oy vermeniz oyunuzun boşa gitmes ibence
Orjinallik anlayışına göre değişir. Orjinalliği özgünlük olarak görüyorsan(ki gerçek anlamı budur) nebula'nın yaptığı orjinalliğin ağa babasıdır. Ama anlamı dışında kullanıyorsan bilemem.
Ben ultima online in orjinalliğinden bahsediyorum sadelik diyelim yada
-Sidious- : Nebula nebula diyorsunuzda nebula eski nebula değil şuanki nebula acınası bi durumda sistemleri aşırı saçma Run uo ya çevirmye çalışıyorlar adamlar derin devlet gibi girid olaya Runuo açıcaklardı playerlar istemedi isyan etti onlarda yine Sphere açtı ama her gün Runuo sistemi ekliyorlar 100 bandaj a adam falan resleniyor ben nebulayı orjinalliği için severdim orjinallik falan kalmadı bu nebulaya oy vermeniz oyunuzun boşa gitmes ibence

senin runuo ya çevirmeye dediğin durum necromancy ise playerlar aşırı bir istekle chivalry yani paladin sınıfını istiyorlar. Yukarıda yazdıklarımın anlaşılamamış olması çok üzücü. Araştırıp eleştiri yapalım. Ayrıca bu RunUo ya geçiyorlar gibi cahilce bir söylemde doğru değil. hayatınız da belki 1 gün bile runuo tabanlı bir sunucuda oynamadınız bile tahminimce fakat işte kulaktan dolma saçma sapan şeylerle sadece eleştirmek için böyle şeyler yazmayın. benimde sinirlerimi bozmayın. Yazdığınız şeylerle çelişkiye düşmeyin.
1.Run Uo sunucusunda oynadım.Kendimiz bile açmıştık zamanında amatörce

2.Necromancy skill ine bir şey söylemedi o yeni gelen bir sistme ben nebulanın bu durumunu çoktandır eleştirmekteyim.

3.Ben o yazıyı tartışma amaçlı yazmadım sadece Nebulanın şuanki durumuna gerçekten üzüldüğüm için yazdım, oynamak istiyorum fakat o kadar kötü durumdaki speed miş client ın durumuymuş vs oynayamıyorum ve şuanki durumuna üzülüyorum

4.Malesef sizden daha eski bi ultima online oyuncusuyum, daha çok tanınabilirsiniz vs vs fakat siz yokken emin olun ben vardım.Siz kendinizi scpterlıkta geliştirdiğiniz için tanınmış olabilirsiniz fakat bu yüzden ultima online hakkında benden daha çok şey bildiğinizi sanmayın

Gereksiz tartışmalara gerek yok ultima online hayatıma çok uzun zaman önce nokta koydum
www.nebula.gen.tr
Başlık amacından saptı aklımda yolundan şaştı artık konuya dönelim.
Revolution Tek Gecerim Ama:yes
Birde İlgilenseler :(
"Multi client açmak caiz değildir" mantığı Türkiyede ne kadar devam edecek diye merak ediyordum. Deneyelim dedik. Bakalım bitirebilecekmiyiz.

Şimdi bi online oyunlara bakalım. Hangisinde aynı anda bağlanma yasağı var ? Knight ? Wow ? SilkRoad ? Metin2 ? Ragnarok ? Hiçbirisinde multi engeli gibi bir saçmalık yok. Diyebilirsiniz ki bunlar başka oyunlar. Tamam Uoya bakalım. RunUO olan bütün sunucularda multi serbesttir. Ayrıca Razor ve Uogateway ile açılan sphere sunucularda da serbesttir. Yani şunu söyleyim size. Türkiyede açılan sphere sunucular hariç tüm dünyada multi yasak değildir.

Türkiyede birçok serverda multi açılabilirken. Benim multiyi engellemeye çalışmamın karşılığı enayilik olur. Göz göre göre ben online sayımı neden düşük tutayım ki ? Playerin tercihi online sayısı yüksek olan sunucudur.

Nimloth için online player sayısı önemlimidir ? Bu ne kadar saçma bir soru böyle. Tabii ki önemlidir. Hatta en önemli şeylerden bir tanesidir. Bırakın Nimloth'u bırakın Uoyu. Tüm Dünyada tüm dallarda en önemli şey alınan hitdir. Televizyon, radyo, online oyunlar, web siteleri vs vs Yahu bunların hepsi alınan hitler sayesinde ayakta durur. Nimloth da alınan hit sayesinde ayakta duracak. Ama öyle bir konuşuyorsunuz ki. Sanki "online player olmasa da olur. Biz stafflarla star da uzun eşşek oynayabiliriz. Player kimin umrunda." diyorsunuz. "Nimloth online sayısına çok değer veriyor. Aaaa ne kadar ayıp. Halbuki umurlarında olmaması lazım." Diyenler de player sayıları az olduğundan geçmişte serverlarını kapatan adamlar ve sunucuları 300 400 çektiğinde ortalıkta ben ki 300 400 çekmiş serverlarda scripterlik yaptım diyen adamlar =)

Bir uo oyuncusu düşünün, yıllardır uo oynamıyor. Uo oynamak istiyor ve sunuculara bakıyor. x sunucusunda 300 kişi var. y sunucusunda 100 kişi var. z sunucusunda 10 kişi var. Bu adam seçim yaparken z sunucusunu kafadan sildi. x sunucusuna başladı. Beğendiyse devam etti. Beğenmediyse y sunucusuna geçti.

Türkiyedeki player kitlesi için önemli faktörler, ph derecesi, kolay item ve online sayısı. Siz hala bu gerçekleri kabul etmeyip. Aaaa multi serbest. Yazıklar olsun benim için bittiniz diyorsanız. Geri kafalısınız demektir. Biraz kafanızı kaldırıp etrafa bakın. Nimloth da birden fazla client özelliği kaldırılmayacaktır. Eleştirebilirsiniz ama biraz düşünün sonra eleştirin.

Anketle ilgili oy veren herkese teşekkür ediyorum. Ankette çok değerli sunucular var. Revolution, Nebula gibi sunucularla yarışabilmek bile ayrı bir tad bizim için. Tek söyleyebileceğim Nimloth'un da yıllar sonra o sunucular gibi değer göreceğidir.

Bu konu Michaell tarafından düzenlendi(2009-11-30 17:18, 14 yıl önce)
Eğer her sunucu sizin gibi düşünürse duvarlara kafayı vurursunuz bu playerler çok küfür ediyo adam gibi biri kalmadı diye.. Hala piyasa mantığıyla sunucu yönetmeye devam ederseniz , herkese herşeyi kolay ph kolay item diye sunarsanız daha çok vurursunuz o kafayı. Siz herşeyi kolay sağladıkça oyuncuların beklentileri değişir.
O söylediğin zaten olmuş birşey ve gerçi çeviremezsin. Yıllardır onlarca Power play sunucu açıldı. Hepsi o mantıkla açıldı. Hala var ve hala açılıyor. Açılacakda. Sen onların açılmasını engelleyebileceksen ben Nimloth'u zorlaştırırım mesele değil. Ama ben zorlaştırıcam 3 tane adam skill dummylerle server açıcak ve onun serveri tutacak benimki tutmayacaksa, hadi ordan derim. Kimse de birşey diyemez.
multi client ile ilgili tartışmayı başka bir başlık açarak yapabilirsiniz. lütfen konuya dönelim. bu mesajdan sonraki alakasız mesajlar silenecek.



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.