Michaell : "Multi client açmak caiz değildir" mantığı Türkiyede ne kadar devam edecek diye merak ediyordum. Deneyelim dedik. Bakalım bitirebilecekmiyiz.


Lucretius öncelikle senden özür diliyorum fakat Michaell 'in yazdıklarına karşıt görüş bırakmadan silmek gerçekten ayıp olur diye düşündüm.Sadece 1-2 şey söylemek istiyorum lütfen silinmesin...
Sevgili Michaell;
Multi client açmak caiz degildir gibi agdalı cümlelere gerek yok, bu senin sunucundur ortak kararınızdır açtırmışsınızdır okey fakat e be Michaell neden bu kadar kesin düşüncelerin vardıda ilk connectorde multiyi engelledin? (veya engellemeye çalıştın?) Ve üstüne üstlük ''Türkiyede birçok serverda multi açılabilirken. Benim multiyi engellemeye çalışmamın karşılığı enayilik olur.'' diyebiliyorsun cidden şaşıyorum sana.

''Bizim öncelikli hedefimiz oyuncu sayisinin cok olmasi degil, oturmus ve güzel bir sunucu sunmaktir.'' bu söz sitenizin anasayfasında Nimloth Yine Iş başında başlıklı topicteki yazınız.Yazının sahibi Neran... Şimdi bir tezat oluşuyor nedir bu tezat ? Sen sistemin veya yarattıgın ortamın oyuncu sayısına katkısını degil , multi açılmasına izin vererek trişkadan oyuncu sayısının servera katkı saglamasının peşinde oluyorsun...

Michaell : Bir uo oyuncusu düşünün, yıllardır uo oynamıyor. Uo oynamak istiyor ve sunuculara bakıyor. x sunucusunda 300 kişi var. y sunucusunda 100 kişi var. z sunucusunda 10 kişi var. Bu adam seçim yaparken z sunucusunu kafadan sildi. x sunucusuna başladı. Beğendiyse devam etti. Beğenmediyse y sunucusuna geçti.

Cidden çok garip bunları yazanın sen olduguna inanmak güç.Neden mi? Nedeni gayet açık bir önceki paragrafla bir sonraki paragraf tamamen zıt anafikirler içeriyor. Siz multi açılmasına izin vererek o oyuna yeni başlayacak olan playerın belkide sistemleri sizin sunucunuzun sistemlerinden kat ve kat daha kaliteli olan z sunucusuna gitmesine engel oluyorsunuz, bi nevi kalabalıkla(aslında olmayan kalabalık) oyuncu kandırıyorsunuz ve bu sebeple bu bahsettigin z sunucusu kapanmaya mahkum oluyor.Bir sistem yöneticisinin bu derece katı ve çocukça düşünmesi ne kadar gülünç bilemezsin.
Michaell : Anketle ilgili oy veren herkese teşekkür ediyorum. Ankette çok değerli sunucular var. Revolution, Nebula gibi sunucularla yarışabilmek bile ayrı bir tad bizim için.
Bu anketlere inancım yok, nasıl ki kendi sunucunuzda multi açılmasına izin veriyorsanız burdada 2 farklı accounttan oy verme gibi bir durumunuz olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca yukarıdaki ankette bir yarış durumu yok =) Yarıştıgın tek sunucu 2 fazla oyunla Etheria.

Yazdıklarımda hiç bir art niyet yoktur.Kimse alınmasın gücenmesin ama umuyorum düşüncelerinde haksız çıkacaksın.Sunucun ve yönetici kadron hakkında hiç birşey söylemiyorum fakat bu düşünceyle devam edersen sunucunda multi açacak pek fazla adam kalmayacak.

Dip Not: Multi açılmasına izin vermeyen Nebula isimli sunucu şu anda 67 online sayısına sahip, anketteki oyu 24. Nimloth şu an 126 online sahip oy durumu 14...Anlık degerler olmasına ragmen bu 3 günlük oylama sonucunda bize çogu şeyi gösteriyor.Saglıcakla kalın...
Aynı postunuzla yeni bir başlık açarsanız Lucretius'a da saygı göstermiş oluruz. Herbir kelimenize verecek cevabım var ama yeri burası değil.
Evet lütfen sizzy. Mesajı normalde silerdim ama uzun bir yazı yazmışın. Mesajı editleyerek bbcode'ları ile birlikte kayıt edip, yeni bir başlık açarsan sevinirim.
Etheria baş taçım :utangac1
konu dışı olacak ancak, burada hepimize yapılmış bir hakaret var. multi clienti engellememek enayilik denmiş. sözüm lafı kullanan kişiye: bu tarz saçma sapan laflar ederek, serverınızın adını lekeliyorsunuz. kadronuzdaki bir şeyler için uğraşan kaliteli adamların yaptığı işi de batırıyorsunuz. yazık. mesajlarınızı biraz düşünüp de yazın, yaşınızla mı alakalı artık bilemiyorum ama bu tarz laflar bir server yöneticisine hiç yakışmıyor. hem de serverınızda bir sürü insan oynuyorken.

bu arada oyum revo'ya. (bu mesajları okumadan önce de ona verecektim kararım değişmedi)
nebula son demlerini yaşıyor
Ben nebula'nın oyuncusuzluktan kapanacağına inanmıyorum fakat başka nedenler olabilir ;-).
Forever Nebula
Merhabalar, öncelikle Nebula hakkında biraz konuşmak isterim. Tam senesini hatırlamıyorum fakat(Mail sistemi ile para verilip, aylık oynama hakkı kazanma sistemi gelmeden önceki Nebula'dan bahsediyorum, Quann ve Locus zamanı.), Nebula'yı hatıralarımı şöyle süslemektedir:
Oyunu ilk gördüğümde "grafikleri iğrenç" dediğim, sonradan Ultima Online'yi tam anlamıyla öğrendiğim bir sunucuydu Nebula. Yaklaşık 350-400 kişi vardı, bu zamanda oyundaki her türlü eşyanın bir değeri vardı(Şimdi vendordan 575gpye satın aldığımız deri setlerin bile). Yetenek geliştirmek zordu, haftalarımızı harcardık, ve yeteneğimize göre kazandığımız şeylerin bir değeri olurdu(yetenekler 1-2haftada fullendiği için : ) ). Gerçekten kaliteli oyuncuları, gerçekten sade ve güzel sistemleri ile göz bebeğimizdi bizim Nebula... O zamanlarda oynayan arkadaşlarıma soruyorum, hiçmi hatırlamıyoruz lonca savaşlarından sonra "Abi bi loot çekmişim weight 400 oldu, bi cesetteki +12 katanayı alamadım bile ağırlıktan : )" muhabbetlerini, 6 kişi arasından çektiğiniz Mustang'dan sonra ellerinizin titremesini...Nebula'dan aldığımız zevkin haddi hesabı yoktu gerçektende.Ve Nebula oynadığım süre boyunca sadece 1 kere yetkili gördüm, onuda tam anlayamamıştım, elinde Halberd, altında 2 ayaklı bir binek olan bir yetkili, evimizin etrafını gezdikten sonra "Çimlere basmayın!" yazısını yazıp gitmişti, ne gülmüştük... Sonradan mail sistemi geldi, para ödeyemeyen insanlar bıraktı, bizde oyun içindeki abilerimizi seferber ederek bir şekilde almıştık mail. Fakat gittikçe oyundan aldığımız zevk azalıyordu, nedenini hatıralayamıyorum, yine 200 oyuncu vardı fakat zevk alamıyorduk. Ve sonunda sunucu kapandı(sanırım, tam hatırlayamıyorum böyle olmadıysa kusuruma bakmayın).
7,5 senedir oynadığım şu oyunda, Ultima Online oynama zevkini bir tek şu sunucuda yaşamışımdır. Fakat hepimiz biliyoruz ki o zamanlar geri gelmeyecek, istenilse bile artık yapılamayacağını düşünüyorum.

Konuya dönmek gerekirse, açıkçası artık Nebula'ya girmem, çünkü Nebula'yı, yukarıda bahsettiğim anılar ile hatırlamak istiyorum, o sunucuyu tüm sunuculara önderlik etmiş bir sunucu olarak hatırlamak istiyorum, bu haliyle değil(Yanlış anlamayın eleştiri yapmıyorum.). Fakat yapılan onca şeyden sonra artık Nebula'ya da oy veremem, çünkü iyi anılarımız olduğu gibi kötü anılarımızda oldu(Kapandı, açıldı, karakterler gitti vs.).
Oy verdim, fakat hangisine verdiğimi söylemeyeceğim...
Saygılar.
nebula oynamadım, revolution oynadım ve 500 oyum olsa 1 tane vermem.

nimloth da oynuyorum şu an ama bu servera da oy vermem.

staff'lar serverı açmışlar ilgi 0 , eğer öyle olmasa şu an nimloth çok iyi yerlere gelirdi.
nebula tektir.
up !
ahh FATALWAR ahhh YEdin kendini bak bu SıraLamada seninde oLman Lazımdı. ama en kısa zamanda geri dönüceni biliyoroz.
Bir şey soracağım. En iyi pp uo shard(2009) başlığı değil mi burası? Neden Nebula'nın eski işlerinden bahsedilip oy kullanılıyor anlamış değilim.
Sonucta Nebulaya Verırım Onun Bır Adı Var Hıc Olmassa.



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.