Global Offensive için rehber,video,yayınlar için ayrı forumlar açılabilir şuan ki Counter-Strike başlığından ayırıp yani.
Master
59.2997
Sitede ölü toprağı var. Ne zaman girsem nostalji esintisiyle, yadigar bir hava içinde buluyorum kendimi.

Ultima da, korsan CS de gündemden düşeli çok uzun süre oldu. Bu sebeple sitenin ana iki konseptinden uzaklaşıp kısırlaşması sürpriz değil.

Site şu an search engine indeksinden gelen ziyaretçiler ve gediklisi olmuş 3-5 üye dışında etkin değil.

Tasarım günümüz standartlarından çok uzakta. Hele yeni çözünürlüklere hiç adapte değil. Okumak için gözlük takmak gerekecek, o derece.

Forum başlıkları kabaca bir spam reklam botu bulaşmış ilgisiz forumları andırıyor.

İçerikler bölümü zaten en son neredeyse tam bir sene önce güncellenmiş. Sitenin belki de içeriğinin yarısını eklemiş birisi olarak bu durum bence oldukça vahim. Günü yakalayamadığını gösteren en büyük göstergelerden birisi. Eminim ki hala daha paylaşılacak onlarca şey vardır.

Neler yapılmalı orasını tam bilmiyorum. Belki de bir şey yapmayıp huzura kavuşmasına destek bile olunabilir. Ama yapılacaksa köklü bir devrim yapmak lazım. Ortada CS GO gibi bir gerçek var. League of Legends ve Dota 2 gibi gerçekler var. Bunların yakalanması lazım. Ama bu domainle nasıl böyle bir konsept oluşturulur? Eh orasını bilmiyorum belki işin daha ehli arkadaşlarımız varsa onu da onlar açıklayabilirler.

Ultima sunucularıyla entegre birkaç yıl önce eklenmeye uğraşılan toplist, online sıralaması gibi şeyleri eklemek şart. Ultima hitinin çoğunu reklam başlıkları getiriyordur. Bunların derlenip toplanması lazım. Başlık açılıyor. bakıyorsun altında ya da çakma hesaplarla övgüler ya da hakaretler yağıyor. Reklam işinin göze çarpan bir şekilde ayrı bir sayfa düzeninde yapılması taraftarıyım.

Bence forum özelliği kenara bırakılsın. Dökümantasyon, içerik paylaşımı ve reklamlar üzerinden yürünsün. Taş çatlasa 5-10 üye giriyor zaten. Yeni üye toplanması da artık kolay değil. Millet artık forum tercih etmiyor. Etse de facebook, twitter gibi hesaplarıyla bağlayarak kullanıyor. Mail hesabı aktivasyonuyla yeni hesap almak artık zulüm. Sözlüğe benzer bir konsept güzel olabilir. Canlandı mı diri bir moderasyonla bir süre daha iş yapılabilir.
Lucretius : Selamlar Yeniden,

Şu an veritabanını Cotonti Siena 0.9.17'e çevirdim. Altyapısal bir sıkıntı kalmadı. Artık bu başlığın altındaki içerikleri inceleyip Ultima-Strike'da neler görmek istediğinizi ciddi olarak paylaşabilirsiniz. Bu fikirleri ciddi olarak değerlendireceğim çünkü benimde kafamda hala tam olarak yapı oturmuş değil. Şu an logo ve tasarım çalışmalarına başlayacağım. Profesyonel grafik tasarımcı arkadaşlar varsa logo çalışması bana yollayabilirler kim bilir belki Ultima-Strike'ın yeni logosunu yapmış olabilirler :)

Selamlar Yeniden,

Aslında uzun zaman önce biten logoyu geçenlerde facebook'da paylaştım ayrıca burda paylaşmak isterim. Diğer haberlere gelincede Cotonti konusunda türkçe karakter problemimiz vardı o çözüme ulaştı. Arayüz tasarımı bitti ve şu an cotontiye çevirme aşamasındayım.Bu işlem bittiğinde şu anda sitede bulunan bir kaç özgü plugini ve url altyapısını cotontiye çevirmem gerekiyor. Ayrıca yeni bir çok özellik gelecek.



Ultima Online ve Counter-Strike'ı tek çatı altında toplayıp forum, döküman ve dosyaları günümüz koşullarına getireceğiz.
Popüler Moba'lara ve özellikle Espor'a ağırlık vereceğiz.
Uo Scripts bölümünü kaldırmayı düşünüyorum bilmiyorum ne düşünürsünüz?
Streamer ve Youtuber arkadaşlarla gelir paylaşımlı birşeyler yapmayı planlıyorum. Eminim eski üyelerimizden birileri bu işlere başlamıştır.

Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2016-11-05 02:10, 7 yıl önce)
Script bölümündeki tüm scriptler miladi scriptlerdir kaldırılması iyi olur kimsenin işine yaramaz.
Uo Scripts bölümünü kaldırmayı iyi düşünmüşsünüz,Bana göre kaldırılsın tarafındayım.
Novice
-0.500001
Kapatılmasın abi ne gerek var scripts bölümü var diye mi site öldü sanki bırakın dokunmayın kalsın hatta izinli Pack paylaşımları da açılmalı amatör arkadaşlarımız faydalanabilir
Oraya bi editör gibi bir şey ayarlamak lazım sürekli kontrolleri sağlayabilmesi ve paylaşımları kontrol etme açısından
Bölümün kapatılması pekte hoş durmaz ! Sonuç olarak bilgi platform'u.
Vay be son mesajımın üzerinden 3 sene geçmiş o zamanda bi girip çıkmışım, 5-6 senedir UO oynamıyorum. Buralara bir bakayım dedim, UO ölmemiş hala. Daha o zamanlarda öldü-ölecek muhabbeti yapıyorduk, hala aynı muhabbet var ama UO hala ayakta :) Sitenin şuanki görümüne döndüğü zamanı hatırlıyorum, kimse beğenmemişti eskisine alıştığımız için baya eleştirilmişti. Sonradan alışmıştık. Güzel bi nostalji oldu benim için u-s'nin hala sapasağlam durması da hoşuma gitti. Selamlar hepinize. Umarım daha da gelişir site.
Hm anladığım kadarıyla script bölümünün bir database olarak kalması taraftarı olan insanlarda var bu bölümdeki scriptlerin işe yaramayacağını düşünüyordum. Şöyle yapalım üst menüde vurgulamayalım ama dokümanların altında yer verebiliriz.Fakat şöyle bir sıkıntı var o dönem özel olarak kodlayıp seditio'ya yedirmiştim cotonti'e çevirmem biraz zaman alacak belki ilk etapta değil site yeni haliyle açıldıktan 1-2 hafta içinde koymaya çalışacağım.

Ayrıca script packleride açmayı düşünüyorum referans kod olarak insanlar yararlanabilir. Üst menüdeki sunucular bölümünü kaldırıp sadece forum başlığı olarak gitmeyi planlıyorum.

Bilmiyorum online oyuncu sayısını çeken bir liste ister misiniz?
LDU sonrasında Seditio bir süreden sonra (günümüz) web teknolojilerine cevap vermediğinden ya da o veya bu nedenlerden ötürü doğru bir karar vermişsiniz. Kategoriler olarak yeterliliğin yanı sıra fazlalığın bile olduğunu söyleyebilirim. Bunlara ek olarak;

+ Responsive tasarım
+ Javascript ile görsel ve işlevsel beslemeler
+ Stackoverflow tarzı veya şöyle bir tagbased forum yapılanması
+ Kategorilerde sadeleştirme

Şahsi düşüncem çok esnek bir yapıya ihtiyaç duyulmadığıdır. Sonuçta yapılan iş belli, hitap edilen kitle belli. Paylaşılan/paylaşılacak/tartışılacak içerikler belli. Basit bir yönetim paneli kurup geri kalanını kendin bile kodlayabilirsin. Zaman sarfiyatın artar ama daha güzel olur kanımca.
Tasarım hariç geri kalan tüm adımlarda frontend backend yardımcı olabilirim.
Şimdiden kolay gelsin.
Script bölümünün kaldırılması denildiği gibi hiç hoş olmaz sonuçta bir çok kişi bu siteyi tanır, bilir.
İhtiyaç gereksinimi olan arkadaşların çoğu gelip buraya göz atıyor o yüzden script bölümü kaldırılmasın ve her bölüm ile ilgilenebilicek kişilere de ihtiyacımız var dosyaların güncel kalması açısından diye düşünüyorum.
Ayriyetten hali hazırda bulunan script packlerinde izinli olarak paylaşımı yapılması amatör ve yeni başlayan bu işe gönül vermiş kişiler için gerçekten iyi olabilceğini düşünüyorum.
Önceden hepimiz bir kaç scripti indirip değiştirip birşeyler öğrenmeye çalıştık yeni arkadaşlar içinde yararlı olucaktır.

Yeni logoda sade ve hoş olmuş bir kaç basit değişiklik güzel olabilir :)
Selamlar..
caos : LDU sonrasında Seditio bir süreden sonra (günümüz) web teknolojilerine cevap vermediğinden ya da o veya bu nedenlerden ötürü doğru bir karar vermişsiniz. Kategoriler olarak yeterliliğin yanı sıra fazlalığın bile olduğunu söyleyebilirim. Bunlara ek olarak;

+ Responsive tasarım
+ Javascript ile görsel ve işlevsel beslemeler
+ Stackoverflow tarzı veya şöyle bir tagbased forum yapılanması
+ Kategorilerde sadeleştirme

Şahsi düşüncem çok esnek bir yapıya ihtiyaç duyulmadığıdır. Sonuçta yapılan iş belli, hitap edilen kitle belli. Paylaşılan/paylaşılacak/tartışılacak içerikler belli. Basit bir yönetim paneli kurup geri kalanını kendin bile kodlayabilirsin. Zaman sarfiyatın artar ama daha güzel olur kanımca.
Tasarım hariç geri kalan tüm adımlarda frontend backend yardımcı olabilirim.
Şimdiden kolay gelsin.

Aynı fikirleri taşıyorum yeni gelecek forum tagbased olacak ama tabi kullanıcılar ne kadar kullanır bu sistemi bilmiyorum çünkü çok vurgulanmıyor ama tasarım olarak temiz yalın okunaklı bir yapıda olacak.
Kategoriler dediğin gibi sadeleşecek özellikle ultima online ve counter strike tek kategori altına girecek ama eklenecek yeni kategoriler olacak tabiki.
Diğer özellikleri hali hazırda yapmış bitirmiş durumdayım şu anda.

İleride browser kullanmak istemeyen mobile kullanıcılar için mobile app'de yapmayı planlıyorum.

Xecutioner : Yeni logoda sade ve hoş olmuş bir kaç basit değişiklik güzel olabilir :)
Selamlar..
Benim gözümde logo bitmiş durumda fakat fikirlere her zaman açığım ne tarz bir değişiklik düşünüyorsun ?

Oraya bi editör gibi bir şey ayarlamak lazım sürekli kontrolleri sağlayabilmesi ve paylaşımları kontrol etme açısından
Bölümün kapatılması pekte hoş durmaz ! Sonuç olarak bilgi platform'u.

Evet özellikle espor haberleri ve içerikleri hazırlayabilecek bir editör ihtiyacı var. Bunun ile ilgili mail adresim açık [email protected]

Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2016-11-17 21:28, 7 yıl önce)
GitHub bile responsive tasarımla yetinirken mobile app ne denli gerekli orası tartışılabilir. Yinede tercih ve zevk sizin. Demem şu ki; yönetim paneli ve diğer envanterler olsun herhangi bir portal bazındaki cms'lere bağlı kalmadan bişeyler yapabileceğiniz. Misal stackoverflow konu açarken bile benzer soru(n)ları listeleyip "bak zaten sormuşlar gir bi bak", hatta ve hatta konu içeriği soru standartlarına uymuyorsa post etmeyi bile engelliyor.
Komplike olmadan basit düşünerek çok daha verimli bir site elde edebilirsiniz. Bu ve bunun gibi geribildirimleri dikkate alacağınızdan emin olduğum için anlatımda detaya girdim.
Bunlara ek olarak espor denildiğinde ilk aklıma hastalık derecesinde oynayabildiğim LoL geliyor. Bunun da şampiyon dökümanları, stratejiler, çeşitli eşya dizilimler, takım kompozisyonları ve daha bir çok bilgi eklenebilir. İnkar edilmeyecek kadar oyuncu kitlesi var.
Hatta şuraya göz atarsanız anlık maç sorgulama, hesap karşılaşma geçmişleri lig sorgulama gibi API konusunda da yardımım dokunabilir. Bunlara örn: lolnexus ve op.gg
Arkadaşlar,

Geri sayım başladı.. Bu gece son veritabanını yedekleyip cotonti'ye aktaracağım. Yani bu geceden sonraki yazdığınız veya eklediğiniz içerikler yeni site açılana kadar kayıt edilmeyecek.

Herşey yolunda giderse hafta sonu yeni siteyi aktif etmiş olacağımı düşünüyorum.

Yeni konsepte alışmak zaman alacak eski klasik moddan sonra ama bana göre güzel iş çıkarılmış hayırlı olsun :)




Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.