Death_Rider :Lucretius : korkarım ama bir tartışmada en uç 2 örneği karşılaştırarak savunma yapmak en ucuz yollardan biridir. Bunu sende iyi biliyorsun ki anlatmak istediğimiz bu değil, anlatmak istediğimiz Türkçe'i elimizden geldiğince düzgün kullanılmasını teşvik etmek. Yoksa hiç bir ingiliz de Kraliçe Elizabeth gibi konuşmuyor. anlamak istememek ile anlayamamak arasında bir fark yoktur.Şuan konuşmuorm bile Sadece bir Forum a post atıyorum amacım yazdığımın anlaşılması. Türkçenizi kompozisyonlarınızda konuşturun msn nicklerinde değil. Herhalde kuralları biliyorum Günlük yaşamda saçma salak kelime ekleyenlerden ben de rahatsızım. ha ayrıca sandığınız gibi değil ingilizler de Amerikanlar da bizim gibi kısaltıyor bozuyor saçma salak şeyler yazıyor... Lütfen sanal hayatı şu kadar ciddiye almayın.
Dilin evrim içinde oludğunu kabullenemiolar hocam xD dil gelişir hoşuna gider ya da gitmez. Hangi millet kendi dilini alfabesini kullanıyor ki?
isteyin ya da istemeyn hayatınızda baskın olan öğeler dile girecektir bi şekilde. Mesela Teknolojik gelişmelerden başlayalım Notebook fln demeye başladık sanırsam mouse diyoruz, e bnun yanına keyboard eklenir, bunun yanına alakasız teknolojik olmayn terimler eklenir. Bakmayın bir zamanlar bir Türkçe vardı araştırın edebi dilde adamlar bir cümle kuruyordu sadece mi takısı türkçe xD sonra düzeldi şimdi yine bozuluyor yine düzelir 123121231 yıllık dil ölmez de değişmez de 10 yılda
Death_Rider :Yahu cümlemi iyi oku "hiç bir ingiliz de Kraliçe Elizabeth gibi konuşmuyor.". Bende zaten o kadar dikkat ettiğini söylemedim. Burası bir forum, anlık mesajlaşma alanı değil. Bodozlama virgül nokta vs kullanmadan veya şu kelimeyi kullanırken hangisi daha anlışılabilir ? "gzl" "qzl" "güzel"Lucretius : korkarım ama bir tartışmada en uç 2 örneği karşılaştırarak savunma yapmak en ucuz yollardan biridir. Bunu sende iyi biliyorsun ki anlatmak istediğimiz bu değil, anlatmak istediğimiz Türkçe'i elimizden geldiğince düzgün kullanılmasını teşvik etmek. Yoksa hiç bir ingiliz de Kraliçe Elizabeth gibi konuşmuyor. anlamak istememek ile anlayamamak arasında bir fark yoktur.Şuan konuşmuorm bile Sadece bir Forum a post atıyorum amacım yazdığımın anlaşılması. Türkçenizi kompozisyonlarınızda konuşturun msn nicklerinde değil. Herhalde kuralları biliyorum Günlük yaşamda saçma salak kelime ekleyenlerden ben de rahatsızım. ha ayrıca sandığınız gibi değil ingilizler de Amerikanlar da bizim gibi kısaltıyor bozuyor saçma salak şeyler yazıyor... Lütfen sanal hayatı şu kadar ciddiye almayın.
Lucretius : Burası bir forum, anlık mesajlaşma alanı değil. Bodozlama virgül nokta vs kullanmadan veya şu kelimeyi kullanırken hangisi daha anlışılabilir ? "gzl" "qzl" "güzel"
xwerswoodx :Vebruer : Soru işaretinin olmasının sebebi oradaki "niye" kelimesihalen aynı hata bulma hevesleri içindesin. Ben tekrar üzerine basa basa söylüyorum;
Vebruer : Tabi ki yapıyorum hata, bu gayet doğal. Ama hatamı gördükten sonra bir daha yapmamaya dikkat ediyorum. Nedir ki bu hata bulma hevesi?
ben hata bulma çabasında diilim sen hata yapmadığını ıspatlama çabasındasın ben kimse alınmasın sadece örnektir die üstüne basa basa söyledim
Lucretius :Ben hepsini anlayabiliyorum biraz başkalarının açısından bakın bazı insanlar sizin egibi düşünmeyebilir. Fikirlerinizi insanlara benimsetmeye çalışıyorsunuz bir insan Turkche yazmak istiyorsa öyle yazar. isterse kanji yazsın sorun değil. Size veya kültürümüze bir zararı yok. Ne zaman ki bu yazm şekli sanal alemin dışına akar o zaman dur demek gerekir.( dip not: Lucretius ben hala konuşmadığımız, post attığımız konusunda ısrarcıyım. Bunu ayırt etmek lazım)Death_Rider :Yahu cümlemi iyi oku "hiç bir ingiliz de Kraliçe Elizabeth gibi konuşmuyor.". Bende zaten o kadar dikkat ettiğini söylemedim. Burası bir forum, anlık mesajlaşma alanı değil. Bodozlama virgül nokta vs kullanmadan veya şu kelimeyi kullanırken hangisi daha anlışılabilir ? "gzl" "qzl" "güzel"Lucretius : korkarım ama bir tartışmada en uç 2 örneği karşılaştırarak savunma yapmak en ucuz yollardan biridir. Bunu sende iyi biliyorsun ki anlatmak istediğimiz bu değil, anlatmak istediğimiz Türkçe'i elimizden geldiğince düzgün kullanılmasını teşvik etmek. Yoksa hiç bir ingiliz de Kraliçe Elizabeth gibi konuşmuyor. anlamak istememek ile anlayamamak arasında bir fark yoktur.Şuan konuşmuorm bile Sadece bir Forum a post atıyorum amacım yazdığımın anlaşılması. Türkçenizi kompozisyonlarınızda konuşturun msn nicklerinde değil. Herhalde kuralları biliyorum Günlük yaşamda saçma salak kelime ekleyenlerden ben de rahatsızım. ha ayrıca sandığınız gibi değil ingilizler de Amerikanlar da bizim gibi kısaltıyor bozuyor saçma salak şeyler yazıyor... Lütfen sanal hayatı şu kadar ciddiye almayın.
Death_Rider :Lucretius :Ben hepsini anlayabiliyorum biraz başkalarının açısından bakın bazı insanlar sizin egibi düşünmeyebilir. Fikirlerinizi insanlara benimsetmeye çalışıyorsunuz bir insan Turkche yazmak istiyorsa öyle yazar. isterse kanji yazsın sorun değil. Size veya kültürümüze bir zararı yok. Ne zaman ki bu yazm şekli sanal alemin dışına akar o zaman dur demek gerekir.( dip not: Lucretius ben hala konuşmadığımız, post attığımız konusunda ısrarcıyım. Bunu ayırt etmek lazım)Death_Rider :Yahu cümlemi iyi oku "hiç bir ingiliz de Kraliçe Elizabeth gibi konuşmuyor.". Bende zaten o kadar dikkat ettiğini söylemedim. Burası bir forum, anlık mesajlaşma alanı değil. Bodozlama virgül nokta vs kullanmadan veya şu kelimeyi kullanırken hangisi daha anlışılabilir ? "gzl" "qzl" "güzel"Lucretius : korkarım ama bir tartışmada en uç 2 örneği karşılaştırarak savunma yapmak en ucuz yollardan biridir. Bunu sende iyi biliyorsun ki anlatmak istediğimiz bu değil, anlatmak istediğimiz Türkçe'i elimizden geldiğince düzgün kullanılmasını teşvik etmek. Yoksa hiç bir ingiliz de Kraliçe Elizabeth gibi konuşmuyor. anlamak istememek ile anlayamamak arasında bir fark yoktur.Şuan konuşmuorm bile Sadece bir Forum a post atıyorum amacım yazdığımın anlaşılması. Türkçenizi kompozisyonlarınızda konuşturun msn nicklerinde değil. Herhalde kuralları biliyorum Günlük yaşamda saçma salak kelime ekleyenlerden ben de rahatsızım. ha ayrıca sandığınız gibi değil ingilizler de Amerikanlar da bizim gibi kısaltıyor bozuyor saçma salak şeyler yazıyor... Lütfen sanal hayatı şu kadar ciddiye almayın.
kısaca bi örnek vereceğim bildiğiniz gibi japonlar 3 alfabe kullanır hiragana katakana kanji Hiraganayı bazı yerli sesleri vermek için katakanayı yabancı kelimeleri yazmak için kullanırlar. Hocamıza sorduk biz eğer örnek Watashi yazacağımız zaman kanji değil hiragana kullanırsak ne yapmış oluruz dedik. Dedi ki Anlaşılır, ama bu 15-16 yaş kız çocuklarının kendini şirin göstermek için yaptığı bir çocukluktur. Bizde de aynısı ben hiç 25 yaşında böyle konuşan birini görmedim. İnsanlar belli bir yaşın altındayken saçmalar sonra yolu bulur. E msnlerinizde 15-20 yaş arası insanlar ekli sürekli, şöyle açıklıyim düşüncemi mesela çevremizde bir çok emo punk metal gibi akımlara kapılmış insnalar görüyoruz pembe saçlılar uzatanlar fln ama belli bir yaştan sonra hepsi normale dönüyor konuşmaları da olgunlaştıkça düzelir. 100 bin kişi saçmalıyor diye türkçemiz bozuluyor falan demeyin insanlar kitaplarının kenarlarına niçin küçük süsler çiziyorsa o yüzden böyle yazı yazıyorlar fark ettirmek için kendilerini bir farkları olsun istiyorlar.
Death_Rider : ya bakın japon dilinde okuyorum benkısaca bi örnek vereceğim bildiğiniz gibi japonlar 3 alfabe kullanır hiragana katakana kanji Hiraganayı bazı yerli sesleri vermek için katakanayı yabancı kelimeleri yazmak için kullanırlar. Hocamıza sorduk biz eğer örnek Watashi yazacağımız zaman kanji değil hiragana kullanırsak ne yapmış oluruz dedik. Dedi ki Anlaşılır, ama bu 15-16 yaş kız çocuklarının kendini şirin göstermek için yaptığı bir çocukluktur. Bizde de aynısı ben hiç 25 yaşında böyle konuşan birini görmedim. İnsanlar belli bir yaşın altındayken saçmalar sonra yolu bulur. E msnlerinizde 15-20 yaş arası insanlar ekli sürekli, şöyle açıklıyim düşüncemi mesela çevremizde bir çok emo punk metal gibi akımlara kapılmış insnalar görüyoruz pembe saçlılar uzatanlar fln ama belli bir yaştan sonra hepsi normale dönüyor konuşmaları da olgunlaştıkça düzelir. 100 bin kişi saçmalıyor diye türkçemiz bozuluyor falan demeyin insanlar kitaplarının kenarlarına niçin küçük süsler çiziyorsa o yüzden böyle yazı yazıyorlar fark ettirmek için kendilerini bir farkları olsun istiyorlar.
tamamen şirin gözükmek için yapılan özentilikler. 14-15 yaş insanın gelişme dönemine girdiği yaşlardır. Bir çok özellik o yaşlardan sonra belli olur. Böyle şeyleri desteklemeni gerçekten istemem. Ama tabi ki senin düşüncen buna da bir lafım olmaz. Sen bilirsin..