Pek takip edemedim yazılarınızı ama düşüncemi şu şekilde dile getiriyim. Bence tamamiyle yersiz ve gereksiz bi tepki olmuş bu, kendi vatandaşına, kendi polisine, zarar veren, taş atan, sözde vatanını, sözde ağacını koruyan bu zihniyeti gerçekten anlamıyorum. Havaalanları, büyük AVM'ler, metrolar, kara yolları, vs vs.. yapılırken yıkılan binlerce ağaclara TIK demeyen zihniyet 3 5 ağacamı ayaklanıyor? Aynı anda verdiğimiz onlarca şehitler olabilirken buna tepkisiz kalan zihniyet sözde ağacamı tepki gösteriyor? Saçma, yersiz, gereksiz.. Neyi savunduğunu bilmeyen, neyin peşinden gittiğini bilmeyen cahillik söz konusu.
Uzun uzun yazardım buraya ancak size sadece bu sabah olanları anlatıcam..

4 gündür dışardayım bugün 5.gün yeni uyandım birazdan yine çıkıcam.
Bu sabaha karşı saat 4.30 - 4.40 civarı antalya cumhuriyet meydanında 400-500 kişi civarındayız. Herkes birasını , sigarısını yudumluyordu şarkılar söylenip oynuyorlardı bir çok kişi çimlerde uyuyordu. Artık bu işi yapanlar polisler değil Ak parti il gençlik kolları yapmakta herşeyi. Hiç bir provakatör yoktu birden bire 30 kişilik bir çevik kuvvet ekibi , 60-70 kişilik bir grup sivilde üzerimize doğru saldırmaya başladılar 1 tane bile şise atılmadı onlar birşey yapmadan ancak görülşür görülmez koşarak geldiler ve biber gazıda değil portakal gazı atmaktadırlar buda insanı felç etme ihtimali var. Neyse bir tarafa kaçarken ordanda çıkan siviller saldırmaya başladı bu sefer yat limanına doğru kaleiçine daldık hiç bir polis içeri dahi girmedi yoktu bile polis ancak hep siviller ellerinde sopalar , joplarla saldırdılar ve olay yerinden arabaya gitmem 2 saatimi aldı normalde 3 dakikalık yer çünkü her taraf sivil kaynıyordu sabah 5.30'unda dışarda kimi görürlerse saldırıyorlardı..

Artık polislerin bu olaylarla ilgisi çok az tamamen akparti il gençlik kolları bu işleri düzenlemekte.
Novice
-0.500001
Kocaelide dun ak parti genclik kollarına polisler tarafından job dagıtılmıs bır sekilde uzerimize geldıler hala durumu 1-2 agactan ıbaret sananlar sadece bırgun sokaga cıkıp bır baksın noluyor burda desın amk ulke hepimizin bişeylerden fedakarlık yapın bır bakın.
Kanglaoo : Pek takip edemedim yazılarınızı ama düşüncemi şu şekilde dile getiriyim. Bence tamamiyle yersiz ve gereksiz bi tepki olmuş bu, kendi vatandaşına, kendi polisine, zarar veren, taş atan, sözde vatanını, sözde ağacını koruyan bu zihniyeti gerçekten anlamıyorum. Havaalanları, büyük AVM'ler, metrolar, kara yolları, vs vs.. yapılırken yıkılan binlerce ağaclara TIK demeyen zihniyet 3 5 ağacamı ayaklanıyor? Aynı anda verdiğimiz onlarca şehitler olabilirken buna tepkisiz kalan zihniyet sözde ağacamı tepki gösteriyor? Saçma, yersiz, gereksiz.. Neyi savunduğunu bilmeyen, neyin peşinden gittiğini bilmeyen cahillik söz konusu.

Lokman üstad olay 3-5 ağaç değil tam olarak takip edememişsin. O sadece bir fitili ateşledi. Aslında 100-200 kişiden onbinlere yükselmesinin sebebi polisin aşırı güç kullanması. Direk olayların içinde beşiktaş'da oturuyorum biliyorsun. Daha dün gece polisler aşağıdan geçerken tencere tava çalan insanlara "aşağı gelin bakalım" diye durup bağırdı. İnsanları düşman olarak görüyorlar işgal kuvveti gibi inanamazsın burada gördüklerime hepsi gerçek ve abartı değil çoğunu gözlerimle gördüm diğerleri için dönen videoları inceleyebilirsin zaten.
Novice
-0.500001
Aga biz otururken (ki ben ve arkadaslarım tek cop kutusuna bile dokunamyan adamlarız) polisin teki kışkırtın bunları demesi uzerine kamerayı gozumuzun ıcıne kadar soktular ses cıkaranı gozaltına aldılar nerde demokrasi
Arkadaşlar öncelikle şunu bilelim, mesele 3-5 ağaç meselesi değil 3-5 ağaç sadece bahane oldu, artık Türk milleti dayanamadı ve burdan patlak verdi polis gerçekten aşırı güç kullanıyor videoları izlerseniz göreceksiniz %90'ı gerçek olan videolar.
Yahu bende vatandaşım, benim uyuduğumu iddia eden bu şahıslar uyanıklığı polislere taş atarak, camı çerçeveyi indirerek, dükkanlara zarar vererekmi belirtiyor. Ben, sen veya diğer arkadaşlar eminimki o polisin yerinde olsaydık aynı gereken gücü kullanırdık. O polis dediğimiz insanlar atıyorum istanbulda dayak yiyen kızın belki abisi belki bi akrabası izmirde başka bir kızı yada erkeği dövüyor, anlatmak istediğim o polislerde vatandaş, sizde vatandaşsınız bizde vatandaşız. Ben neden dayak yemiyorum? Diyeceklerki e uyuyorsun.. Peki siz uyanık kalın diyelim ozaman.. dayağa devam =)
Lokman millet hakkını savunuyor her ne olursa olsun insan kendi vatandaşına bunları yapamaz yapmamalı. Bu iki foto sadece örnek bunlar gibi binlerce insan var, öleni var..

//uğur
ne olursa olsun bu tarz fotoğrafları eklemeyelim. en azından blurlayalım.

Bu konu Uğur GÖK tarafından düzenlendi(2013-06-03 20:28, 10 yıl önce)
Inan bana bu resimleri görünce, video'ları görünce benimde içim acıyor, canım yanıyor ama o kargaşada, o mücadelede bu tip kazalar olabiliyor, işte bunlara sebebiyet vermemek adına söylüyorum gerek yok böyle dolduruşlara, gerek yok böyle muhalefet'e benim izahım budur.
kaza değil, youtubeye girersen onlarca video yüklendi dünden beri, gaz bombalarını direk kafaya nişan alıyorlar, onlarca polis bir kızı sıkıştırıp öldüresiye dövüyor, evlerin içine gaz bombası atılıyor, sivil polisler ara sokaklardan topladıklarına doğrudan joblarla saldırıyor, tomalar insan eziyor, her türlü kışkırtıcı sözler söylüyor ve kışkırtıcı hareketler yapıyorlar, aynı şekil de polisler de mülke ve arabalara saldırıyorlar bunlar sadece videolardan görünenin birkaçı göremediğiniz neler oluyordur kim bilir..

Bu konu Brownie tarafından düzenlendi(2013-06-03 19:50, 10 yıl önce)
Ozaman birazdaha sert olalım, derimki ben polis olsam, dev gibi taşları kafama kafama yağdırsalar, bende nişan alır atarım. Eminim bir çoğunuz'da öyle yapardınız. Daha yeni işini yaptığım sivil polis bi tanıdığımla muhabbet ettik mevzu üzerine, araya alıp bacağını kırdılar üniversite olaylarında 3 aydır izinli adam. Herzaman tek taraflı bakmamak lazım objektif olmak lazım.


EN tuhaf olanıda ne biliyormusunuz? ülkeyi bira şişeleriyle kurtarmaya çalışan yeni nesil, caminin içine bira şişeleriyle sığınan yeni nesil, bu hareketlilik sadece alkole gelen kısıtlamadan kaynaklanıyor, bende alkol kullanıyorum ama sokakta elimde şişeyle ömrüm boyunca bir sefer gezmemişmidir, bir insana zarar vermemişimdir, biraz dönerek etrafa bakın, batılaşma yolunda ilerleyen nesile bakın, kucaktan kucağa gezmelere bi bakın, dolmuşlarda arka koltuklardaki sevişmelere bi bakın rahatlık değil, edepsizliğe bi bakın. Bu benim şahsi görüşümdür, aramızda belki kızını otobüs arkasında o şekilde görüp normal karşılayanlarda olabilir. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.


Bu konu Kanglaoo tarafından düzenlendi(2013-06-03 20:05, 10 yıl önce)
Belki farkında değilsiniz ama belki bunların hepsi planlanmış birşey. Polisin sert müdahaleleri, başbakanımızın bir bölge için inatlaşması, göstericilerin sürekli yaşanan her kötü şeyi tweet etmeleri, insanların iyice kendi kendini galyana getirmeleri... Farkında değil kimse ama şuanda dış ülkeler Türkiye'de arap baharı başlangıcını görmekte. Ki öyle olursada avrupanın, abd'nin işine gelir. Yani farkında olmadan sizi piyon niyetine kullanıyor olabilirler. Ve bu arap baharı denilen şey Türkiye'de gerçekleşirse TL diğer para birimleri karşısında hızla değer kaybeder. 1 senede kazandığınızı 10 sene çalışarak kazanırsınız. Bankalarda faiz oranlarını öyle bir yükseltirki, 2000'li yıllara geri dönülür. O zamanlar bankalar yüksek faizle çalışıyordu ve bankada parası olanlar deli para kazanıyordu. Kimse inkar etmesin ama gerçek bu. Yakında seçimler var, muhalefet ile erken oylama ile seçim istenilebilir. Bazı uyanık kişilerin oyunlarına gelmeyin. Bu arada marjinalmiş pehh. Biber gazına harcanan para şuanda 25 Milyon TL. Arap baharı gibi olduğunda bu 25 Mİlyon TL'nin yeni değeri 250 Milyon Tl olacak.
kanglaoo içimizdeki irlandalı beyler yorumlara bakarak gülüyorum yanlızca düşünceleri hep önceliği polis alarak düşünmüse sen adam jobla vurursan adam da sana taş atar nabacak dua mı edecekti ? neden ilk saldırı polise yapılmış gibi konusuyorsun ayrıca akplilere polis tarafından dağıtılan jobları unutmadık senın hukumetin seyirci kaldı nerde senın başbakanın fas da neden gitti muabbete senın ulkende ne oluyor polislerin senın yandaslarına job verıyor izmirde bir kıza 10 tane sakallı akp linin jobla linç ettiği resimlerde videolarda geziyor ama sen hala kalkmış 2 -3 ağaç dersin ne de uyuyan güzelsin.
tekrarlıyorum videoları seyret saldırıların hepsi önce polis tarafından yapılıyor, düzgün davranan polise bazı provakatör dışında bir şey yapan yok ki taş atanlar, bira şişesi atanlar vs çoğu sağ duyulu vatandaşlar tarafından engelleniyor iki gündür, fakat yukarda da söylediğim gibi arada birçok kanı bozuk polis de var.
kanglaoo




Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.