Çok saçma yorumlar gördüm hepsini okumadım. Günlerdir direnişteyim ara ara eve geldim dinlendim. Şunu söyleyebilirim ki 22 yaşındayım daha gencim ama hayatımda ilk defa Türk milletini böyle birlik ve beraberlik içinde gördüm. Arada provokatörlük yapanların olacağını biliyor herkes ve bizi onlarla bir tutanlar sadece cahiller. Yaşanan bütün gerçekleri kendi gözlerimle görüyorum, her şeyi kendim yaşıyorum o yüzden kimseye laf anlatma gibi bir derdim yok. Sadece rica ediyorum bu uğurda destek veren arkadaşlarım kimsenin galeyanına gelmesin ve haklıyken haksız duruma düşmeyelim.

Şahan Gökbakar, Gezi Park eylemlerine ilişkin twitter'dan ilginç bir soru paylaştı...

Şahan Gökbakar, "Adam gibi konuşacak olanlara bir sorum var? Diyelim hükümet istifa etti, yerine kim gelecek? Lütfen? Alternatif kim? Mantıklı cevaplar bekliyorum" diye yazdı.


Bunu cevaplarmısınız lütfen.
Bu konu zaten şu anda ince bir çizgide ilerlerken, burada ki kimseyi kendi siyasi görüşüne çekme niyetine girilmemeli. Herkesin düşüncesi fikri kendine. Sağcısı solcusu kimse bu soruyu cevaplamasın, konuyu kilitlemek istemiyorum. Bu soru burada herkesin kendi düşüncesinde tartışmaya yol açar gerek yok.!
İçki içildiği söylenen camii müezzini ile görüşmüşler; https://www.aksam.com.tr/siyaset/gezi-parki-eylemcilerinin-sigindigi-camide-yasananlar/haber-212629
Camide bira içmediler diyorsunuz ya, buyrun.
TIK
Saygı duymadan, saygı bekleyemezsin..
Neophyte
26.6001
Uğur GÖK:
https://www.aksam.com.tr/siyaset/gezi-parki-eylemcilerinin-sigindigi-camide-yasananlar/haber-212629
Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı. Fakat ben de bazı şeyleri fark edemezdim çünkü 14 yaşında çocuğum ve eşim de yanımdaydı ve can güvenliğimizi de düşünüyordum. Twitter ve Facebookta burada içki içildiğine dair bilgiler çıkınca araştırdık. Bir tane bira kutusu vardı polis kamerasında görünen ezik bir bira kutusuydu.
Expert
34.0001
KeLL : ... kangloo'ya pek laf anlatamazsınız. ölü taklidi yapın :)
Arkadaşlar herkes birbirinin düşüncesine saygı göstermeli burda sağcı solcu aramıyoruz herkes sadece düşüncelerini paylaşsın.
//ugur
Lütfen insanları daha kışkırtmadan fikirlerinizi dile getirirseniz sevinirim. ilgili kısımları düzenliyorum gerisi aynı şekilde kalıyor.


Aksini iddia eden onlardan dahada aşağıdadır.
Polise taş atanı gördüğünüzde beyler, teröristin çocukları diyorsunuz. Peki ya polise çivili top atan kimin çocuğu ? Elinde Türk bayrağı ile Türk arması taşıyan polise saldıran nedir efendiler. Sizin atanız değilmiydi binlerce ağacı kesip dar ağacı yapıl on binlerce müslümanı asan ? O zaman ağaç sevginiz neredeydi. O kadar cehalet varki bu toplumda ordan biri atatürk diye zıplayıp ne dese yaptırıyor sizlere. Farkındamısınız arap ülkelerinden ve suriyeden sonra ilk iç savaş niteliği bize sıçradı. Peki hiç düşündünüz mü ? Ağaçla ve alkolle başlayan bu terörizmin karşısına birde Tekbirle karşılık verilirse ne olur ? Amerikanın ve Avrupanın destek verdiği bi eylem nasıl Türkiye'nin yararına olabilir. Bence efendiler alın o başınızı iki avucunuzun içine ve bir düşünün kime, neden, hangi yol ile saldırdık. Ve birdaha düşünün bu ülkede her gösteride tekbirler uçuşurken bu sefer neden bira kutuları ve savaş alanına dönmüş caddeler kalıyor geriye. Son olarak bir daha düşünün baylar son bir sefer daha BDP nin bile destek verip nerdeyse ön ayak olduğu bu eylemde kimin safındasınız.

Benim diyeceklerim tam olarak bu kadar. Kimseyle bir alıp veremediğim yok. Ülkemize değer verelim vede en başta Dinimiz İslama. Zira bu terör olayıdır ve bu islama karşı yapılan bir direnişin aynasıdır. Hiç bir partiye hiç bir oluşuma ve derneğe destek veren değilim. Bu sözlerim tam olarak Ülke'de bu pisliği ve iğrençliği yaymaya çalışanlaradır. Selametle.
https://www.facebook.com/photo.php?v=127781240760699&set=vb.437598172966312&type=2&theater

bunada elinde aksi ispatı olanlar konuşsun lütfen
amerika: (her eyalette farklılıklar olabiliyor).

21 yaşından küçükler hiçbir yerden alkol satın alamıyor. kural katı şekilde uygulanıyor.
bazı eyaletlerde pazar günü yüksek alkollü içki satın alamazsınız ama barlarda, restoranlarda içebilirsiniz.
spor müsabakalarında, festivallerde, konserlerde vb. içki satışı da, içki firmalarının sponsorluk yapmaları da serbest.
arabanın içinde şişesi açılmış içki bulunduramazsınız.
çocukların özenmemesi için içki reklamlarında oyuncular içki içerken gösterilemiyor.

nevada eyaletinde bulunan las vegas'ta sokakta içmek serbest. las vegas dışındaki en büyük yerleşim olan kuzey'deki washoe county'de sokakta içmek yasaktır.

california'da gece 02:00'den sabah 06:00'ya kadar alkol satışı yasak. (barlar dahil) ayrıca sokaklarda da içemezsiniz. tutuklanma sebebidir.

abd montana eyaletinde gece 12 den sonra alkol satışı barlar haricinde yasak. gece 2'de barlar da kapanıyor. sokakta içki içmek yasak, medikal marihuana ise serbest.

ingiltere:

sokakta içki içmek serbest. fakat polis uyarırsa içmeyi bırakmanız gerekiyor. ayrıca güvenlik sebeplerinden cam bardak ya da şişe yerine plastik tercih etmek gerekiyor.
saat 22:00 sonrası marketlerde içki satışı yasak fakat tanıdık market vasıtasıyla bu rahatça aşılıyor.
içki firmaları spor, konser, festival vb. her türlü organizasyona isimleri ile sponsor olabiliyorlar. bu organizasyonlarda içki içmek de serbest.

almanya:

sokakta içki içmek serbest. toplu taşıma araçlarında ise yasak. (gerçi metroda bile içen gençler mevcut)
içki firmaları her türlü organizasyona sponsor olabiliyor, adlarını verebiliyorlar.
14 yaşından büyükler ailelerinin gözetiminde içki içebiliyorlar. 16 yaşından büyükler bira ve şarap gibi hafif içkiler içebilirken, 18 yaşından sonra tüm içkiler serbest.
herhangi bir içki satış saati kısıtlaması yok.

yunanistan:

sokakta içki içmek serbest.
içki firmaları her türlü organizasyona sponsor olabiliyor. spor müsabakalarında içki satılıyor. ama spor kulüplerinin formalarında içki reklamı yapılması yasak.
herhangi bir içki satış saati kısıtlaması yok.

fransa:

saat 21:00 - 05:00 arasında sokakta içki içmek yasak.
içki firmaları konser, spor müsabakası, festival vb. organizasyonlara sponsor olabiliyorlar fakat tam isimlerini kullanamıyorlar. örneğin rugby kupası heineken cup "h cup" olarak geçiyor.
televizyonda, sinemada ve gençlere yönelik yazılı basında içki reklamı yasak. internette ise sadece spor klüplerinin sitelerinde ve çocuklara yönelik sitelerde içki reklamı yasak.
barlarda belirli bir ücret karşılığı sınırsız içki sunmak yasak. (fiks menü)
herhangi bir içki satış saati kısıtlaması yok.

finlandiya (isveç - norveç) (en katı yasaklar bu ülkelerde var)

marketlerde %3.5 oranından fazla alkol içeren ağır içkilerin satılması yasaktır. %3.5'tan fazla alkollü içkiler "alko" adı verilen devlet kontrolündeki tekellerde satılmaktadır. buralardan sadece 20 yaş üzerindekiler içki alabilir. hafta içi 10:00 - 18:00 arası, cumartesi günleri 10:00 - 13:00 arası, pazar günleriyse kapalıdır.
bar vb. yerlerde mekanların sarhoşluk seviyesine gelmiş müşterilerine içki satışını durdurmaları zorunlu.
akşam 21:00'dan önce televizyonda alkollü içki reklamı yapmak yasak. yüksek alkol içeren içkilerin reklamı ise her zaman yasak. 18 yaş altına hitap eden programlarda içki reklamı yasak.
barların belirli saatlerde içkide indirim yapması yasak. (happy hour)
norveç ve isveç gibi iskandinav ülkelerinde de hemen hemen aynı kurallar mevcut. danimarka'da fazla içki yasağı olmadığı için bu ülkelerde yaşayanlar sadece içki içmek için feribota binip günübirlik buraya gidiyorlar.
(bkz: systembolaget) (bkz: alko)

hollanda:

sokakta içki içmek yasak, cezası da 40 euro fakat özellikle amsterdam'da etrafı rahatsız etmedikçe göz yumuluyor.
herhangi bir içki satış saati kısıtlaması yok.

ispanya:

sokakta içki içmek yasak fakat madrid ve barcelona gibi turistik yerlerde göz yumuluyor, herkes çevreyi rahatsız etmedikçe içebiliyor.
saat 23:00'dan sonra marketlerde içki satışı bitiyor. bu saatten sonra bar vb. yerlerde içki içilebiliyor.

isviçre:

sokakta içki içmek serbest.
hafif içkiler için yaş sınırı 16, diğerleri için ise 18.
saat 22:00'dan sonra marketlerde içki satışı bitiyor.

italya:

sokakta içki içmek yasak fakat roma gibi turistik bölgelerde 00:00'a kadar sokakta içki içmek serbest.
marketlerde 20:00'dan sonra içki satmak yasak.
gece kulüplerinde gece 02:00'dan sonra içki satmak yasak.

litvanya:

sokakta içki içmek yasak.
gece 22:00'dan sonra marketlerde içki satışı yasak.

rusya:

sokakta içki içmek yasak. (bkz: #33766545) düzeltme: yasak her yerde geçerli değilmiş.
saat 23:00'dan sonra %5'ten fazla alkol içeren içkilerin marketlerde satışı bitiyor.

namibya:

sadece içki satan dükkanlar hafta içi 17:30, cumartesi günlerindeyse 13:00'te kapanır.
pazar günleri restoran ve barlar haricinde hiçbir şekilde alkol satışı yapılamamaktadır.

tayland:

sokakta içki içmek yasak.
marketlerden 11:00-14:00 arası ve 17:00-00:00 arası içki alınabilir.

kanada:

sokakta içki içmek yasak. (piknik alanlarında serbest)
yüksek alkollü içkiler sadece tekel mantığında işleyen içki marketlerinde mümkün. bunlar da genelde gece 02:00'a kadar açıktır.

portekiz:

sokakta içki içmek serbest.
saat 19:00'dan sonra açık market yok ama bu alkole özel bir kural değil.

sırbistan:

23:00'dan sonra perakende satış yasak.

önemli not: zaten avrupa'da çoğu şehirde belli bir saatten sonra açık market olmadığı, bunun alkol ile alakası olmadığı eleştirisi var. listedeki yasaklar resmi yasaklardır. yani market açık olmadığı için bulunamayan alkolden değil, yasak olduğu için satılamayan alkolden bahsediyoruz. zaten belli bir saatten sonra alkol satması yasak olan marketler doğal olarak kapatırlar. ne yazık ki türkiye'de de yakında çoğu market gece açık tutmaktan vazgeçecek çünkü asıl parayı içki satışından kazanıyorlardı. o zaman da "zaten türkiye'de açık bakkal yok o saatte, yasak olduğu için değil ki" diyecek misiniz?

listenin son güncellendiği tarih: 26 mayıs 2013 - 13:18

Bu konu Uğur GÖK tarafından düzenlendi(2013-06-05 00:55, 10 yıl önce)
Expert
34.0001
Tabi bu ülkeler de alkolizm diye bir problem olması, kişi başına düşen yıllık alkol miktarının bu ülkelerde ortalama 10 litre iken, Türkiye de 1 litre(bknz akpli sağlık bakanı mehmet müezzinoğlu'nun açıklaması) olmasını falan hiç düşünmüyoruz. Çünkü zekamız yok. Onlarda yasak biz niye yasaklamayalım?
KeLL zekanı bilemiyorum fakat 1 litre içiliyor diye serbest 10 litre içiliyor diye yasak yani (: sen gerçekten de çok zeki imişsin. Rica ediyorum edebin ayaklarıma dolaşmasın. Bu ülkelerin bazıları bizim bazı illerimizin nüfusundan az nüfusa sahip. Yani senin o çok içiliyor az içiliyor argümanın var ya tam olarak komiklik.
Expert
34.0001
khabil:
Bu ülkelerin bazıları bizim bazı illerimizin nüfusundan az nüfusa sahip. Yani senin o çok içiliyor az içiliyor argümanın var ya tam olarak komiklik.
istatistik bilimini çürüttün tebrikler.


ek olarak; yazıyı arakladıktan sonra alttaki entrylere de bir göz atsaydın, herkes kahkahalar atarak, zaten bu ülkeler de saat 22 den sonra açık market kalmadığını belirtiyor. ama işimize gelmeyen şeylere hiiç bakmayalım :)
hermes.. (: elhamdülillah müslümanız kürtaja alkole serbestiz öylemi (: gülmek sana verebileceğim en güzel tepki be gülüm Allah ıslah etsin LAİKİNİ bul inşallah komik çocuk. duvara inşaat ya resulallah yazıp birde önünde resim çektiren çarşıcı bizim imam efendi zaten. hadi güzel kardeşim böyle işler senin haline iyi gelmez. haydi.

aah kel ah okuduğun yeri birdaha birdaha birdaha oku (: diyorki zekası yüksek adamlar zaten bu yasaklara karşı o saatten sonra açık market yok derler (: kendi kendini rezil eden ilk insan değilsin üzülme güzel kardeşim.
Neran:
4 – Hassas Icerikler
...veya bu forumlarda olmamasi gerekenler

Yasalarca hassas sinirlara varan iceriklerin yayinlanmasi yasaktir. Özellikle asagidaki maddeler Ultima-Strike platformunda istenmemektedir:

- Siyasi icerikler
- Pornografik icerikler
- Siddet dolu icerikler
- Yasalara ayriki icerikleri
beyler karşılıklı chat durumuna geçirmeyelim birbirinize pm atabilirsiniz. sildim o mesajları.

bu arada ayakkabı konusunda haklısınız ama ordaki insanlar çok zor durumda fotoğrafların hepsi yerde ve kötü durumda olanlara ait. sıraselvilerdeki camii'nin yağmalanması barikat olarak kullanılanlara birşey diyemem ama su sebili felanda almışlar hoş olmamış. yerdeki içki kutuları photoshop olduğunu biliyorum.

Bu arada nerdiyse her şehirde eylem var. kalkıp o halk'ın arasına karışsanız senin benim gibi insanların çoğunlukta olduğunu göreceksiniz internette televizyonda gördüklerinize körü körüne inanmak istiyorsanız ayrı tabi.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.