Members
0.2
Bugün başlayan ve birçok ilde futbolun içinde yer alan yönetici, kulüp çalışanları ve sporcuların göz altına alındığı "Şike ve Teşvik" operasyonu belki de Türk Futbolu'nun her türlü pislikten kurtulduğu bir milat olabilir. Gözaltına alınanların birçoğuna bakıyoruz da defalarca bu tür haberlerle anılmış isimler olduğunu görüp pek de şaşkınlık yaşamıyoruz !... Umarız adı burada geçen ama masum olan var ise en yakın zamanda aklanır...

Geçtiğimiz yıllarda İtalya'da da benzer bir operasyon yapılmıştı ve suçlu her kim ise gözünün yaşına, cebindeki paraya, makamına kısacası kim olduğuna bakılmadan cezalar kesilmiş ülkenin en büyük kulüplerinden biri küme düşürülmüş ve 2 büyük kulübe de önemli ölçüde cezalar kesilmişti. Kısacası alınan kararlar kamu vicdanını rahatlatmış, İtalyan Futbolu'da itibarını kurtarmıştı.

Ülkemizde başlatılan eş zamanlı bu büyük operasyonun da sonuçlarının tıpkı İtalya örneğinde olduğu gibi dünyanın her yerinden dikkatle takip edildiğini ve sonuçlarının beklendiğini bilerek hareket edilmesi gerekir.

İşin doğrusu eş zamanlı başlatılan ve çemberi bir hayli büyük olan bu operasyon ile ilgili yeterli delil ve bu delilleri oluşturan bilgi ve belgeler olmasaydı çemberi bu denli geniş olur muydu?

Demek ki, bu operasyondan da ciddi ve kamuoyunu tatmin edecek sonuçlar çıkabilir. Polisin elinde bazı sporculara para verilirken görüntüler olduğu bilgisi ise işin çorap söküğü gibi çözülmesine neden olabilir...

Yeter ki yüce yargıya müdahele olmasın yeterki siyasiler ellerini özerk futboldan ve bağımsız yargıdan uzak tutsun.

Kısacası bu operasyon büyük bir operasyon ve beklentiler yüksek.

"Dağ fare doğurur" ise veya operasyon sonunda "Filler tepişir çimenler ezilir" mantığıyla bir kaç kulüp çalışanı maaşlı garibanın kellesi gider de hayatımıza kaldığımız yerden devam edersek tüm dünyayı kendimize güldürürüz.

Ayrıca tüm dünyada iddiaya giren Türkiye Süper Ligi de şaibe altında kalır, güven kaybeder ve belki de özellikle Avrupa'daki toto ve iddialardan çıkarılır.

Ülke imajımız erozyona uğrar, sahtekar bir toplum olarak tanınırız. Sporu bile kirleten bir millet olarak biliniriz.

Şike ve teşviğin var olduuğu söylentisi bile, operasyonun bu kadar büyük biçimde başlaması bile dünya futbolundaki bahis şirketlerinin dikkatini çekmiş ve sonucu onlar da merakla beklemektedir.

Ama dediğim gibi "Dağ fare doğurursa" Türk Futbolu dünyada itibarınını tamamen kaybeder.

Bu nedenle ülkemi ve Türk Futbolu'nu rezil etmeden bu işin çözülmesini yanlış yapan kişi ve kurumların cezalandırılması Türk Yargı sisteminin boynunun borcudur.
Sabırla bekliyoruz, adalet yerini bulacaktır. Temennimiz kötü sonuçların doğmamasıdır, neticesinde Türk futbolu sözkonusudur.

Bu konu Kanglaoo tarafından düzenlendi(2011-07-04 10:46, 12 yıl önce)
Banned
-3
Kanglaoo : Sabırla bekliyoruz, adalet yerini bulacaktır. Temennimiz kötü sonuçların doğmamasıdır, neticesinde Türk futbolu sözkonusudur.
Türk futbolu için iyi bir yandan da kötü bir durum ama olsun kirli çamaşırlar çıksın ortaya..
Bekleyip göreceğiz :)
bülent başgaaannn.. deseme yeterlidir :D

Aziz Yıldırım Sağlık Kontrolü İçin Hastaneye Götürüldü




Bir Fenerbahçeli olarak böyle bir durumla karşı karşıya kaldığımız için üzgünüm. Şuanda yorum yapmak doğru olmaz, ancak böyle bir operasyon yapıldığına göre ortada gerçekten ciddi şeyler var. Bu durumdan dolayıda bir Fenerbahçeli olarak değil sporculuk geçmişimden dolayı profesyonel anlamda üzüntü duymaktayım. Eğer ki suçlamalar yapıldığı gibi sonuçlanırsa, Türk futbolunun Avrupa'da ki değerinin sarsılacağını ve ligin ciddi anlamda yara alacağını düşünmekteyim. Öncelikli olarak yayıncı kuruluşun yeni bir sözleşmeye imza atması durumunda futbol piyasasındaki bir çok futbolcunun değeri düşecek ve Türk futboluna yabancı olarak yeni futbolcular şuanda ki rahatlıkla transfer edilemeyecek. Temennim başta Türk futbolunun bu olaydan en az yara ile sonuç alarak çıkmasıdır, sonrasında ise eğer ki böyle bir şey varsa kim olursa olsun cezasını çekmesidir.

Son olarak'ta başkanımızın yüzünün güldüğünü görmek içini rahatlattı diyebilirim.
Fifa yetkilileri Şampiyonlar ligi UEFA ile ilgili şu an alınıcak olan kararları bekliyor :D Turnuvalara katılma hakkı iptali sözkonusu Tam rezillik...
bende şunu diyebilirim eğer gerçekten maçlar satıldıysa. onurunu , şerefini ve haysiyetini satan takım(lar) kişi veya kişilerden ne beklenir. bugun bunları satan yarın neleri satar herkes bilir nokta
"Futbolda Şike !!!" demişinde ortada daha kesin kanıt olmadan sanki olmuşcasına, kendi gözlerinizle görmüşcesine konuşup yazı yazmak boş olmuş. Aslında fazla konuşmaya gerek bile yok. Trabzon Fenerbahçeye sadece 1 gol atsaydı şuan şampiyon Trabzonspordu. Veya ilk yarıda oynanan Trabzon deplasmanında yedek kaleci Mert Günok penaltıyı kurtarmasaydı yine Trabzonspor şampiyondu. "Şike yapıyor" diye suçladığınız Fenerbahçe 2 sezonda son haftada şampiyonluğu kaybetmiş ve şike'nin ş'si konuşulmamıştır. Gerçi bu ülkede Fenerbahçe hangi takımı yense hep yendiği takımın hatasından dolayı Fenerbahçe yendiği konuşulur. :) Tabiki 17'de 16 yapmak, 5 büyük branşta şampiyon olup dünyanın sayılı spor klüpleri arasına girmek dikkat çekicidir. Ama biz takımımıza ve başkanımıza sonsuz güveniyoruz. Atalarımızda boşuna dememiş, meyve veren ağaç taşlanır. :)

Bu arada herşey yavaş yavaş açığa kavuşmaya başladı. Bakalım buna ne kulp takacaklar :)

Karabükspor'dan Emenike açıklaması
Kardemir Karabükspor Kulübü Menajeri Seyit Üçgül, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili ''Emenike, Fenerbahçe maçından bir hafta önce sakatlanmıştı, bu doğrultuda doktor raporu var'' dedi.
adamların elinde belge kanıt falan olmasa aziz yıldırım gibi birini alamazlardı..anlaşılacağı üzere Kirli eller Türkiye versiyonu gerçekleşiyor..Türk futbolu adına hayrolsun..
Ellerinde belge kanıt falan yok arkadaşım olsalardı açıklamışlardı şimdiye kadar beklemezlerdi. Mahkeme özel yetkili mahkeme bir kere. Bu şekilde sorgusuz sualsiz başbakanı bile içeriye alabilirler. (Örnek Adnan Menderesin idamı) Tıpkı suçlarını bilmeyen ve açıklanmayan içerdeki onlarca yatan komutan ve yazarlar gibi. Neyse zaten yavaş yavaş herşey belgeleriyle açıklanmaya başlamış. Umarım biran önce bu soruşturma biter.
Nasıl yok ya sen gözlüklerini çıkar bence.Onca ses kayıtları,Hesaplardaki para akışı,teşfik primi adı altında(ki buda yasal değil) alınan evler,arabalar ? Nasıl birşey yok ? Devlet erkanı bile bu işleri yakından takip ediyor demek ki birşeyler var uyanın.Zaten bunların çoğu biliniyordu anca patlak verdi...

Şimdi bir daha baktım haberlere 60 kişi gözaltına alınmış ve daha aranan çok kişi var örnek:Yılmaz Vural :D
yılmaz vural almanya'da :D
Mahkeme daha sonuçlanmadı bence sen gözlüklerini çıkarıp ön yargıyla bakmamalısın. Zaten herşey belgeleriylede açıklanmaya başladı. Bunun haricinde diğer boş ve çatlak seslere kulak verirsek boş yere muhabbet döner gider ;)

Taurasi iftirası gibi bu iftirada Türk sporunu lekelemiş, ve belkide şampiyonlar ligine katılamayarak sadece Fenerbahçenin değil Türkiyeninde başarısı engellenmiştir. Tıpkı Fenerbahçe bayan basketbol takımının Avrupadaki şampiyonluğunu engelleyen federasyon gibi. Doping kullandığı gerekçesiyle Fenerbahçeli 2 oyuncunun lisansını donduran federasyonun yüzünden Avrupa şampiyonluğu engellenmesi bir yandan, aynı test sonuçlarının Avrupa ve Amerikada test edilip tam tersi doping kullanılmadığı açıklandığında bir özür bile dilememeleri dikkat çekmişti.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.