Tamam oynamayı bilen osi gibi platformlarda oynayan oyuncular ben acıyorum ultima online'a rezil rüsva kişilerin eline düştü.
Eskilerin Ultimayı bıraktığını farkettim. Kuzenim , UO oynayan bazı akrabalarım , eski dostlar vs.. Onlar gittikçe yeni gelenlere adam akıllı rehber olabilecek birisi kalmıyor. O da değil zamanında birileri "of ya çok zormuş" diyip intikam alırcasına "%100 ph var gelin" serveri açıyor. Oyuncunun kalitesini düşüren olay bu.. Sadece bu. Yoksa zamanında ben de girip kolaya alışıp 2003'te tekrar nebulaya başlasaydım küfür saydırarak çıkardım. Ama zorluğa alıştıkça kolayı , kolaya alıştıkça zoru yapası gelmiyor insanın.
Silindi
Master
8.5
Ya arkadaşım bence cok haklısın 500 player ama lagdan geçilmiyor + olarak staffların affedersiniz ama bi yerleri kalktı önüne geleni jaila atıyorlar banlıyorlar böylelerine 500 player fazla !
Ultima Online bir rpg (role play oyunudur) ve aranızda eminim ki role play'in ne olduğunu veya nasıl yapıldığını bilen yoktur. Ultima'da Role Play'e hiçbir türlü rastlamadım. Çünkü role play yapmasını bilen yok birkaç kişi var o da 15-20 kişi civarı. Şimdi size sorsam '' role play '' nedir diye ? Cevabınız %90 bir moonglow sabahında yabancı bir kişiye selam vermek veya bunun gibi şeyler söyleyeceksiniz ki bundan %100 eminim .. Neyse konuyu uzatmaya gerek yok. Malüm Ultima'yı bitirdik, oyuncuların canını sıktık ve birtürlü adam akıllı 400-500 online'lık sunucularda oynatamadık veya birleştiremedik. Şimdi bırakın oraya buraya b*k atmayıda tadını çıkarın. Ultima Online ruhunu yaşayamaya bakınız.
Some_one : Ultima Online bir rpg (role play oyunudur) ve aranızda eminim ki role play'in ne olduğunu veya nasıl yapıldığını bilen yoktur. Ultima'da Role Play'e hiçbir türlü rastlamadım. Çünkü role play yapmasını bilen yok birkaç kişi var o da 15-20 kişi civarı. Şimdi size sorsam '' role play '' nedir diye ? Cevabınız %90 bir moonglow sabahında yabancı bir kişiye selam vermek veya bunun gibi şeyler söyleyeceksiniz ki bundan %100 eminim .. Neyse konuyu uzatmaya gerek yok. Malüm Ultima'yı bitirdik, oyuncuların canını sıktık ve birtürlü adam akıllı 400-500 online'lık sunucularda oynatamadık veya birleştiremedik. Şimdi bırakın oraya buraya b*k atmayıda tadını çıkarın. Ultima Online ruhunu yaşayamaya bakınız.

Some_one güzel yaklaşım. Ultimanın içinde barındırdığı sadece UO ya özel bir güzelliği ve roleplay i var. Onun tadını çıkarmaya çalışmak yerine "wariorlar ezilio, şu bonus aktif değilmi, şu robe yokmu, yenilik yokmu," tarzında yaklaşanlara zaten çok yazık çünkü Ultima'dan alınması gereken hazzı alamamışlar ve hiç bi zamanda alamazlar.

500 player olan sunucuda TRİLYON tane eksik bulunabilir fakat sağlam sunucu dediğiniz n....a ilk açıldığında nasıldı hatırlayanınız varmı?

Ama o zamanlarda sizin gibi tipler yoktu ve eksiklerini giderip çok güzel yerlere geldi.o zamanki insanlara oyuncu diyorsak siz bir hiçsiniz. Artık siz varsınız ve o 500 kişilik sunucu bu eksiklerin yanında sizinle de savaşmak zorunda.

Ben daha öncede bi topicde belirtmiştim.Zaten hiç kimseden profosyonel 0 eksiksiz bir sunucu beklemeyin çünkü bunun olması bilgi yetenek istemiyor. Profosyonellik bir bakış açısıdır ve zeka ister.Amatör ruhla profosyonel iş yapmaya kalkanlar hep kaybetmişlerdir kanaatimce..


Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2009-06-22 06:39, 14 yıl önce)
Ultima online Rpg oyunu ama türkiyede hiç bir zaman rol yapan olmadı bunun sebebi sunucu sahipleri zaten

Eskiyi ne kadar hatırlayan var bilemem ben ilk client ile ve oyunla tanıştığımda internet cafe şehirde 1 taneydi ingilizce terimleri sözlükten bulup oyunun nasıl oynandığını çözmeye çalıştım.Sunucu fiyatları o kadar ucuzladıki zırt pırt sunucu açılıyor.Üşenmiyorum şu son zamanlarda açılan sunucuların forumlarına yazı yazıyorum adamlar kayış gibi yüzleri kızarmıyor.

Yazmışlar sistemler vs hepsi hazır pack diyorum siz umuyormusunuz bu server tutacak ses yok anca yeni nesil laf sokuyor beğenmiyorsan oynama :)

Zaten eskiden beri oynayan player biliyor emin olun kimin ne kadar açık kalabileceğini zor iş değil gir siteye makine özelliklerine sistemlere forumlara clientine bak alsana yüzde 80 lik bilgi neyin ne oldugu anlaşılır.

hadi bye gereksizce yazdıgıma inanıyorum değmez bile bu akdar uzun yazı yazmaya bizene kime ne olmuş ultima online oyuncusuyum diyebilen varsa gitsin orjinalini oynasın binlerce player içinde ne demeye sürünüyorsunuz 1 ay dayanmayan sunucularda sinir hastası olacağınıza verin ayda 20 tl adam gibi 5 senedir acık olan sunucuya girin oynayın varmı ötesi
257 kere yazdım yine yazıyorum

@Superadminstratours
Bahsettiğin tipte sunucular hala Türkiyede var ama oynayanı yok!
Ne kadar özgün sistemlerde olsa , ne kadar kaliteli hazırlanmışta olsa OYUNCULAR KASAPLIĞI SEVİYOR
Millet takmış adam gibi sunucu yok diye ama etrafına bakmaktan acizler. Milletin psikoloji belli , nerde çok player gördüyse hemen oraya saldırır. Kalite artık önemli değil , yeter ki player olsun. İsterse GM küfür etsin olsun yav player var nolcak... Mantık bu !
hımm tum yazıları okudum herkese hak vermek gerekıyor ama konuyu acan arkadasımızın dedıgı olusakı zamanında stormda boyle olmustu. ınsanlar bır daha ultıma online oynamak ıcın bır serverda skıll kasmazlar nedenı cok acık barız kandırıldıkları için umarım uzerınde durdugunuz bu suncu husrana ugratmaz . soyledıgınz suncunun yazılımsal anlamda sorun yasaıcagaını sanmıyorum cok kadım bır dostum aynı zmanda kendısı cok yeteneklı suncuya bızaat yardımcı oldugu ıcın bug vs bunlar onlar ıcın sorun degıl real sorun sudurkı eger suncu boyle artmaya devam ederse kı artıcak gbı gozukuyor suncu ıcın saglam bır makına kıralanması gerekıyor 20 gbit hatlı yukesek ıslemcılı i7 4 gb ramlı bır makınaya gecmelerı gerekıcek aksı takdırde lagdan oynanmıycak . boyle guclu makınaların aylıgfı 700 lira cıvarı boyle bır konsepte varız dıyebılıyorlarsa hersey gonullerınce olsun. ama dedıgım gıbı ultıma suncusu kurmak kolaydır . bazılarını ntabırıyle hazır pack bır ıkı dusnleme ek komut dılaog degısımlrı ozel bır kac kısının yazıdgı systemlerı entegre eder ve kurarsınız onemlı olan o suncuyu ayakta tutabılmektir. kımse baskaları eglensın dıye bosa para harcamaz. kısacası soponsor edınemesse kapanıcaktır . ılerleyen zmanlarda . ve zmanında basımaıza gelen extreme ısımlı suncun kazım koyuncu muzıgıyle bırlıkte bbır sabah kalkıp actıona gıdecem yenı bır seyler varmı dıye sıteyı yazıoyrum karsımdakı olay su ıste gıdyorum bır sey demeden . ıste o zman ultımanın asıl amacını anladım . o akdar mekler o kadar zman bosa gıttı bır parcayla bırlıkte tum staff kadrosu herkese hayatına basarılar extreme vs kapandı elımızden olamyan durumlardan dolayı sevgılı kardesım nedım mukembelı yaratmak ıcın kendını cok kastı ama neymıs hersey bosaymıs . sonuc olarak Ultiöma Online Son Demlerinde.


Donulmez bır aksamın ufkundayım vakıt cok gec :)
herkse var olan dusunduklerı ve hayallerı oldugu projelerınde basarılar. egerkı ıyısen bır zman gelıcek sende fark edılleceksın. kımsyı karalamaya veya su bu olcak demeye gerek yok herkes ne olacaıgnı bılıyor gun gelır gorunur hersey e tabıkı bu sahıslar ozman ben demıstım derler aslında senın gıbı kas kıcı demıstı bunu bılemessın . iyi gunler .
Çok susuyorum gerçekten susuyorum ve zorlanıyorum insanların suratına sen kötü olduğunu beceremediğini vurasım geliyo gerçi vursanda bir işe yaramıyor ama kim bilir şimdi role play nedir ondan aciz bir toplum varken nasıl role play serverı açılır ayrıca o malum sunucu için gerçeten 700 lrailık bişey gerekmez merak etmeyın.
Novice
11.9
Scytheren : 20 gbit hatlı yukesek ıslemcılı i7 4 gb ramlı bır makınaya gecmelerı gerekıcek aksı takdırde lagdan oynanmıycak . boyle guclu makınaların aylıgfı 700 lira cıvarı boyle bır konsepte varız dıyebılıyorlarsa hersey gonullerınce olsun.

Taş Çatlasa 350 TL:no
Silindi
Novice
11.9
Kaliteli sunucu dan bahsediyoruz ..Kufursuz,insanlarin yardim ettigi bir sunucuya daha tekrardan girdim baska bir acc aldim ..Onceki aldigim acc da chari olusturdukdan sonra brit banka gittim ..orda gereken herturlu yardimimi yaptilar..Kasmicam gerek yok dedim olsun dursun dediler . yas larini arastirdim 22 -24-26 cevaplarini aldim ki belli oluyor zaten ...Diger yeni acc ile girdim yine ayni ilgi ve yardimlasma .. Ama Uzulerek soyluyorumki 10-20 player arasinda oynayan var ..Bu uzucu bir durum Cunku Bir heal skillini haftalardir kasiyorlar daha Gmleyememisler ...Sitesine baktim ph aciktir diyor yeni acmislar player gelsin diye .. Denedim 4 saatte 10 skill geldi ..Dusunun acilmadan once nasilmis ... Kaliteli biryer ..Ama player sorunlari var.. Iste kalite burada degisiyor .. Diger 400 player olan yerde lag sorunu cok fazla adim atamiyorsun .. iyi hos guzelde bunu acilen duzeltmeleri gerek .. Iyi bir baglanti almalari daha iyi olur ..1 senelik sozlesme den once iyi bir hostingle iyi bir baglanti almalari gerek ..Kufur hat safhada onu zaten soylemiyorum bile ...

Bir soz vardir ..Nerede cokluk orada B..luk : )) Ne az Ne cok olucak ... Bu iki bahsettigim sunucuda buna uymuyor .. Bence ideal 100- max 200 Benim fikrim bu yonde ...
Full ph ve script edit ile ayakta duran serverları savunanları aklım almıyor. Player fazlalığı kalitede ölçü olamaz, bir kaç yüksek playerları sunucunun kapandığı ve yaz döneminin başladığı bir zamanda full phli skill dummyli bir server açılırsa tabii ki dolar. Bahsi geçen 500 playerlık serverdaki tüm scriptleri toplasananız N....a veya R.........ndaki sistemlerden biri kadar etmez buna emin olun.

Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2009-07-02 06:00, 14 yıl önce)
Silindi
Banned
0
Full ph ve script edit ile ayakta duran serverları savunanları aklım almıyor. Player fazlalığı kalitede ölçü olamaz, bir kaç yüksek playerları sunucunun kapandığı ve yaz döneminin başladığı bir zamanda full phli skill dummyli bir server açılırsa tabii ki dolar. Bahsi geçen 500 playerlık serverdaki tüm scriptleri toplasananız N....a veya R.........ndaki sistemlerden biri kadar etmez buna emin olun.


+ 1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bakiyorum da bazilariniz konuyu saptiriyor kimiside okumadan yaziyor .. Zak arkadasim gibi ben gibi dusunen insanlar bazi seyleri anlamis ..

Ben sunucuyu kotulemedim , aksine duzeltilmesi gerekeni belirttim ..insanlar yeni baslicaklari zaman yada server aradiklarinda u-s den fikir alirlar..Burda okusunlar bilsinler,bilgi saibi olsunlarki sorun yasamasinlar cok daha fazla ... Git orda kas super diyelim , Lagdan kosamasin .. Isterse 300-500 degil 5000 Kisi olsun , bana huzuru saglayamadikdan sonra, lag sorununu cozemedikten sonra, ben napiyim 500 u 5000 i !!!

50 olsun adam gibi olsun , 50 olsun sistemi olsun ..Coluk cocugun ellerine dusen sunucularin sonu nedir . ? husran ...Biz buglari konusmuyoruz , hatalari konusuyoruz. once okurken bug ile hata arasinda ki farki anliyalim ..Ikiside hata Bu seye Benziyor .. " YUZ - 100 "

Neyse , ben inaniyorum ki bu sezon Reklami ile ; sistemleri ile ; kalitesi ile kendini belli edicek bir sunucu acilicak .... Bekliyelim ve gorelim ..

Iyi gunler...
Ya ne kadar konuşsakta kötü yandan @nemesis abinin dediği gibi herkes playeri düşünüyorsa birede kendinizi karşıdakinin yerine koyun...

Bir düşünelim biz servere başlıyoruz eywallah kasıyoruz 7x 8x ne haltsa oluyoruz ertesi gün servere giriyoruz bağlanmyıror hadi diyoruz böyle böyle 5-6 serverde kasıyoruz hepsi kapanıyor çünkü çoluk çocuk server çıyor insanda bundan bıkıyor diyor pvp oynayım gidersede gitsin nolacak herşey bedava zaten o yüzden server kapanınca insan üzülmüyor böyle oluncada pvp daha çok ilgi çekiyor çünkü insan diyor ben şimdi rp ye girecem 1 hafta sonra kapanacak pvp oynayım baride kapanınca birşey olmasın....

He eğerde rp oynayacam diyorsanız nebula veya orjinal sunucuları yada yabancı sunucular başkada tavsiyem yok ama türk sunucu olacak ..... en iyisi ...

Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2009-07-06 03:34, 14 yıl önce)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.