xwerswoodx rp için en iyi demeden önce biraz çevrene bakmalısın. gerçekten de var ama oynayan yok nemesisin dediği gibi.
lol ^^'
Açık olmak gerekirse Türkiye'de hiç bir rp sunucusu yok. Etrafıma bakmaktayım fakat gerçek bir rp sunucusu görememekteyim. Rp'nin anlamını daha bilmeyen kişiler ve ben biraz olasada bilmeyen kişilere biraz anlatayım. Rp demek bir karakteri hikayesine göre canlandırmak demektir. Mesela kayıt olurken karakter hikayesi istenir ve bu karakter hikayesinde ailesi, amacı, ne yapmak istediği, cinsi, dini, boy, yaş vb. şeyler yer alır. Mesela diyelim ben 1.80 boyunda, esmer, yakışıklı, kendine güvenen, hristiyan bir şovalyeyim. Amacım ise İyileri sonuna dek korumak ve adaleti sağlamak. Oyunda ben bu karakter hikayemde ki şeylere uyarım. Mesela ''do, emote, whisper'' gibi komutlar olur. Do'da karakterimizin üstündekilerini veya bir dolabı açtık ve dolapta neler olduğunu tanırız. Mesela '' do Ahmet'in boynunda altın kaplama celtic haç bulunur '' ve karşı taraf ona göre rp yapar. ''Emote'' ile karakterimizin yapamadığı animleri canlandırırız. Mesela '' do kemerinde altın bir hançer asılıdır(veya bulunmaktadır) '' bunu emote ile elimize alırız yani > . '' emote Elini kemerine doğru uzatır ve altın hançerini çıkartır '' deriz. Böylece elimize hançeri alırız. Whisper isede fısıldamaktır. Mesela ortamdasınız canınız sıkılır ve bazı şeyler dersiniz. '' whisper off ne zaman gidecek bu herif '' gibi. Neyse umarım açıklayıcı olmuşumdur. Role play hazırladığınız karakter hikayesine uyarak karakterinizi canlandırmaktır. Umarım iza edebilmişimdir. Ayrıca rp sunucuları açan kişiler .animler diye bir komut hazırlayabilir ve bu .animler komutunda bilmem, .geridusmek, .ileridusmek, .ellerinikaldirmak gibi komutlar hazırlayabilirler. Animleri öğrenebilmek içinde .anim 1'den başlayıp 20'e kadar yazarsanız öğrenebilirsiniz. Mesela şöyle örnek göstereyim. .geridusmek'i (anim 19 veya 18'di onu yapabilirsiniz). Umarım rp sunucuları artar ve gelişirler ve non-rpcileri sunucularına sokmazlar. Çünkü önemli olan rp oyuncularına rp ortamı sağlamak ve oyuncu sayısına bakmayarak onlara hizmet vermek. ister 5-10 oyuncu olsun ister 100-150 oyuncu. 2'side aynı şeydir. Ama ben isterim ki 100-150 birşey bilmeyen saygısız oyuncum olacağına, 5-10 birşeyler bilen oyuncum olsun isterim.

Ha ayrıca pvp ile pp'ye deniyilmiş. Pvp ve pp arasında hiçbir fark yoktur. Bende ortağımdan öğrendiğime göre (gcx) pvp ve pp arasında ki fark birinde skill kasıyorsun birinde kasmıyorsun ve skill kastırdığın zamanda onların vaktini az-çok olsada alıyorsun. Günümüzde ph'ı %40-50 olan bir pp sunucusu yok.Hep bakıyorum hepsi %100 ve pvp sunucularından farkı yok ve hatta buna deyinmek isterim ki, pp sunucularının bazılarında ne sistem var nede birşey. Amaç item kasıp gösteriş yapmak.
+1 :D
@xantier

ben orda onu kendime göre yorumladım tabiki herkese göre vardır en iyi rp sunucu yani buda benim fikrim he tabiki etrafımızda çok var ama oynayan olmaytınca kapanıyor halbuki insanlar pvp ile rp arasındaki farkı ayırt etse güzel olacak çünkü pvpnin en kötü yani oyunu ilk kez oynayan biri bile seni kesebiliyor ama rp de öyle diil oyuna o güzn başlayan biri ne skill biliyor ne birşey sen app iken bile grandmaster olan bir güçsüzü kesebilirsin... Anlatmaya çalıştığım rp daha iyi pvp den yani bence...
Kapanan her sunucu, Türkiyedeki UO topluluğundan bir parça koparıyor. O yüzden hiçbir sunucunun kapanmasını istemem. Sunucu açanların düşünmesi gereken şey " Ben(ekibi varsa biz) bu sorumluluğun altından kalkabilir miyim(z)? " dir. Oyuncuların düşünmesi gereken şey ise "Illegal işlere girmek kısa vadede bana yarasa da uzun vadede başka server aramama yol açıyor o yüzden pis işlerden uzak durmalıyım. " dır.
Sunucu açma ve yönetme sorumluluğunun altına giren insanlar, bu sorumluluğun hakkını verirse ve oyuncular da pis işlere girmeyerek staffın işini kolaylaştırırlarsa sunucular uzun ömürlü olur.
Ultima10Line senin dediğin sunucuyu gayet iyi biliyorum ve hiçde anlattığın gibi bir sunucu olmadığını da biliyorum.Oynayan oyuncular aşırı derecede bencil ve vurdumduymazlar.Bende bir süre orada oyuncu olarak oynadım fakat gördüğüm ve analiz ettiğim kadarı ile oyuncuların tek amacı egolarını tatmin etmek olmuş.Biz gittikten sonra değişmiş olabilirler mi?sanmıyorum onlar da anladı ki 3 aydır kastıkları itemler çantalarında boşu boşuna duruyor artık player gelsin diye yalvarıyolar ondan yeni gelenlere öyle davranıyorlar.Sunucuyu sence biliyorsun.Diğer kastettiğin yere gelince uo nun yüzkarası bir sunucu olduğunu söyleyebilirim sadece.
Syntax : Ultima10Line senin dediğin sunucuyu gayet iyi biliyorum ve hiçde anlattığın gibi bir sunucu olmadığını da biliyorum.Oynayan oyuncular aşırı derecede bencil ve vurdumduymazlar.Bende bir süre orada oyuncu olarak oynadım fakat gördüğüm ve analiz ettiğim kadarı ile oyuncuların tek amacı egolarını tatmin etmek olmuş.Biz gittikten sonra değişmiş olabilirler mi?sanmıyorum onlar da anladı ki 3 aydır kastıkları itemler çantalarında boşu boşuna duruyor artık player gelsin diye yalvarıyolar ondan yeni gelenlere öyle davranıyorlar.Sunucuyu sence biliyorsun.Diğer kastettiğin yere gelince uo nun yüzkarası bir sunucu olduğunu söyleyebilirim sadece.

Bu bahsi geçen sunucuyu bilmiyorum ama günümüzde zaten oyuncuların amacı ego tatmin etmek olmuş. Herkezin amacı ben üstünüm ben kralım benim dediğim olacak ve stafflardan daha bilgiliyim şeklinde ilerliyor. Tabi bazı istisna oyuncular var fakat bunları yaratan ve yapanlar bizleriz. Yinede Ultima Online hergün bir adım daha ilerliyor ve bir adım daha küçülüyor. *Burada hepimizin amacı başarıyı yakalamaktır fakat başarıyı yakalamak önemli değildir, başarı size geldiğinde onu elde tutmak önemlidir. ( bir yerden alıntıdır ve bu cümle buraya yakışacağını düşündüm. ) Neyse ben Ultima Online'da birşeyin değişeceğini hiç sanmıyorum, bu işi gerçekten yapanlar az kaldı. Herkezin amacı uzun süre dayanmak ve en fazla online sayısına ulaşmak olmuş. Bunun içinde hergün oyunculardan küfür yemek, oyuncu burada kalsın diye birkaç item vermek olmuş ve bunların hepsini acıda olsa görmekteyim ve bu küfür eden oyuncular + item isteyen oyuncular her sunucuda böyle olduğunu sanmakta. Ne sunucu sahipleri gördüm, bir oyuncunun kendi sunucusuna adam çekmesi için neler yaptığını. Neyse oyunun amacı zaten amacından çıkmış.
Silindi
Apprentice
17.2
Someone + 1

Evet Gelelim Syntax'a . Arkadasim bazi dedigin seyler dogru ..Simdi o bildigin siteye gir ve yaziyi oku ..Orada ne anlatilmak istiyor ..1 cumle ile herseyi anlatmislar.. Araverdiklerini soyluyorlar , evet ara verdiler cunku biliyorumki Eski "X" Sunucunun stafflari ise bugunun sartlarina uygun tekrar sunucu acicaklardir..Ve bunada firtina oncesi sessizlik diyorum .. Ben suna inaniyorum yukarida bir cumle belirtmistim ..

""Neyse , ben inaniyorum ki bu sezon Reklami ile ; sistemleri ile ; kalitesi ile kendini belli edicek bir sunucu acilicak .... Bekliyelim ve gorelim .."" Bu sozumu , onlar icin kullaniyorum artik .Cunku sitelerinde acik ve acik bunu belirtmisler..Insallah boyle olur.Ve sonucunu hep beraber goruruz.. Onlar olmassa ki yine eminim bu yaz ses getiricek bir calisma yapicaklardir .Bekliyorum bunu dort gozle.!!!


Xantier arkadasiminda sunucusunu biliyorum , ve kendisine yakisir bir sunucu icin cabalamis.insallah hakettigi yeri bulur . Kendisinede uo hayatinda basarilar dilerim.

Nemesis arkadasimada basarilar diliyorum .hersey gonlunuzce olsun ..



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.