NightCrawler : ben çikolata tadında bir sunucu istiyom :D:D

Sana anlık zevk vericek ve sonra kapanacak bir sunucu istiyorsun o zaman?
Son yıllarda varolan sunucuların oyunucuyu kolaya alıştırma rejiminden sonra böyle bir projenin ayakta durabileceğini veya kalıcı bir kitleye sahip olacağını sanmıyorum. Günümüz insanı bu denli basit grafiklere sahip bir oyuna ayıracağı vakti, daha gelişmiş 3D oyunlara ayırma bilincinde iken devrim niteliğine sıraladığım bu tür projeler bu ülkede yeni nesil diliyle; iş yapmaz.
Members
0.1
ZoxiC : Eski tatlar.

Aslında eski tat diğe bişey yok amatör ruh var. 2000-2005 yılları Ultima Online'ın Türkiyede patlama yaptığı dönemlerdi. Hatta bilmemne tayfası dediğimiz kafe oyuncularının bir araya gelip oynadığı dönemler hatırlamışsınızdır. O dönem artık bitti artık Knight Online, silkroad gibi oyunlara yöneldi kafeler ve müdavim müşterileri nedeni belli para alışverişi.

O yıllar artık geri gelmez. İlkokul çağındaki çocuklar Knight Online, silkroad, metin2 gibi oyunlara yöneldiler. Yani yaşını başını alıpta Ultimayı bırakanların yerini dolduracak olan kişi sayısı azalmakta, doğal olarak serverlardaki acemi ruhta yerini en az 5 yıldır bu oyunu oynayan oyunun her türlü pisliğini çözmüş kişilere bırakmakta. Bu durumda o eski tat diğe tabir ettiğimiz yardımlaşma ve dayanışmayı bitirmektedir.

Kısaca kafelere gidip abilik yapmalıyız Ultima Online tekrar hatırlansın. Zamanında bu oyunu bize öğreten abiler gibi :)

Kafelere konuşlanma dışında katılıyorum :) Gerçekten o amatör ruhtu oyunu tatlı kılan. Oyunun bilinmezlikleri ayyuka çıkınca alınan zevk de oldukça azaldı.
gcx : Kafelere konuşlanma dışında katılıyorum :) Gerçekten o amatör ruhtu oyunu tatlı kılan. Oyunun bilinmezlikleri ayyuka çıkınca alınan zevk de oldukça azaldı.

Evet bazı yerlerde diyolar ya eski tadı tekrardan keşfettiricez falan diye bence bu imkansız. O ozamanda alınan bi zevkti. Çünkü kimse daha oyunu çok iyi bilmiyordu. PvPden çok oyunu öğrenme çabasındaki oyuncular vardı. Oynayanların çoğuda 25-40 yaşları arasındaki kişilerdi. Skill kasmak için mezarlıkta Skeleton keserdi veya bi oyuncuyla tanışıp beraber muhabbet ede ede skillerini tamamlamaya çalışırlardı. Şimdi kaç kişi Skeleton keserek skill kasıyo ? Ya dummyle kasar yada illegal programlarla...

Eski Ultima Online zevkini ancak bir şeyle tekrar yaşayabiliriz. Oda Ultima Online 2 çıktığı zaman. Geçen ayın bir oyun dergisinde okudum, Ultima Online 2 yapılmış fakat tam çıkarırlarken vazgeçmişler. Buna sebep olarakta yapımcıları Ultima Online'nın gelmiş geçmiş en çok Online oyuncu sıralamasında 1. olmasına bağlamışlar. Çünkü bu başarıyı Ultima Online 2'de yakalayamamaktan korkup, Ultima Online 2'yi çıkarmama kararı almışlar...

Kendimden bir örnek verirsem eğer benim hayatımda en çok oynadığım oyun Diablo2'dir. 2 Gün arkadaşlarla aralıksız oynadığımı bilirim. Halada en sevdiğim oyun odur. Fakat ne kadar sevsemde, arada aşkımda depreşip yüklesemde oynayamıyorum. Çünkü kaç kere sırf zevk amaçlı 0'dan karakter kastığımı hatırlamıyorum. Ayrıca bütün Unique, Rare ve Set itemlerin hepsi mevcut...

Tabi benim Ultimacılara göre şöyle bir şansım var, Diablo 3 yapımına başlandı hatta çıkış tarihi bile konuşuluyor. :) Blizzard tarafından çıkacak olan Star Craft 2'de şubat ayında piyasada olması bekleniyor. Diablo 3'ten önce Star Craft 2 oynamak süper olucak... :)
Zaman yada, kitle değil olay. Gerçekden yaşamak isteyen arkadaşlar varmı sadece amaç bunu araştırıp bulmak... Yorumlarınızı bekliyorum...
O dönemin scriptlerini accountlarını bulabileceksiniz yapın derim. Belki o şekilde o dönemin oyuncularınıda kazanırsınız.
Bende Eski Tadların Yandascısıyım,Aradıgımda Bu Zaten...
Eskiye dönmek çare değil bir arkadasımız çok güzel açıklamıs keşfetme isteği bitmiş ise zaten heycanda bitmiştir.

Eğer imkanın, zamanın ve takıntıların yoksa. eskiyi unutup daha güzel neler yapabilirim demelisin.

Çok güzel dusuncelerim vardı bir ara uo için Pvm ve rp ağırlıklı bir sunucu. bunun için güzel bir harita 4 ırktan ulusan ırk sistemi runebook yok mage var ama regleri öyle bir zor yapacaksınki impor atarken bile dusunecek. vendorlarda hiç bişe satılmayacak hersey playerda baslıcak ve bitecek pvp diye bir mantık olmıcak. dungeonlarda atmosfere uygun olarak dizilecek +lı para vs. yaratıklardan çıkması zaten saçma örnek bir dragon kesersin etrafında hazine olur onu açarsın içinden alırsın kasa dragonla beraber spawm olur oldurmeden açamazsın. ve harita üzerinde en fazla 3 dragon 1 deamon olmalı. ins kasıp para toplama olmalı makro yapılmamalı günde en fazla 10.0 skill kasma sınırı olmalı skill caps sınırlandırılmamalı. vs. diye uzayıp gidiyor. boyle bir serverda pvpci bir player zaten tutunamaz gelen kitle belli olur.
Hersey hayal gücünde...
eski eskide kaldı artık , zaman yenilik zamanı.
Yenilikten kastın?
Mesela eskiden multi client yoktu şimdi serbest bırakabilirsin.
yenilik derken ne kastettiğimi yakında görürsünüz =)

çoluk çocukta laf soktuğunu fln düşünüyor sanırım ?
hmm ok ne zamanda zorda kalın o zaman çoluk çocuk burada bana laf yetiştirenler neden oyuncularıyla ilgilenmiyor
Hangi oyuncularla ? nimloth dan bahsediyorsan , şuanda nimlothla bir alakam yok.
Açılsa asla aynı olmaz. Bunu artık kabullenmemiz lazım, ne kadar çabalasanız da geçmişi asla tam olarak geri getiremezsiniz...



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.