Alan memnun satan memnun olmuş zamanında fakat ilerleyen zamanlarda gözünü açmışsın fakat iş işten geçmiş mi bilemem en iyisin avukatlar bilir dava edersen 6 ay sonra duruşma olur sonra ilk duruşma ertelenir bir daha ki 6 aya yani adamı sıkar gözün alıyorsa sana kalmış bir iş.

Bu konu Volter tarafından düzenlendi(2012-06-11 19:05, 11 yıl önce)
Hakkının arkasında sen durmazsan ben durmazsam kim durucak güzel kardeşim sıksın ne olcak ? Böyle açlara bedavadan para mı yedireceğiz...
size zorla para ver diyen yok ayrıca stafflar geri aldı diyor nerde bunun kanıtı önce bunu bir söyleyin belki çöp tenekesine attı veya hack yedi veya verdiği paradan ötürü pişman oldu attı yere itemi parasını geri istedi bunu kanıtlasın önce
Nelph itemin silinmesini yalanlamadığına göre doğrudur.
yalanlamadığı yalanlamayacağı anlamına gelmez belki gerek görmedi bir yazıyamı takılıyorsun
Bilemiyorum en küçük gereksiz detaya kadar anlatan birinin o önemli detayı atlayacağını düşünmüyorum açıkcası.
sen böyle düşünmeye devam et
Haksız çıkmayı bende sevmem dert etme.
MHP – Prof.Dr.Alim Işık ve 13 diğer milletvekili imzası Meclise“online oyunların neden olduğu kayıt dışı sanal ticaretin tespiti, çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde yarattığı etkilerin araştırılması ve önlemlerin belirlenmesi.” konusunda ÖNERGE verildi. Bu önerge den sonra Meclis Araştırma komisyonu 2012 yılı içerisinde çalışmalarına hızla devam ederek verilen önergelerle ilgili araştırmalar yapmaya başladı.

Özellikle online oyunlarda kayıt dışı ekonomi ve hesap hırsızlıkları ile ilgili önerge sonrasında Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanı Sn. Mevlüt DİNÇ Meclis araştırma komisyonu tarafından dinlenildi. Meclis Araştırması sonrasında bu konulara ilişkin rapor ne zaman yayınlanacak bilinmiyor.

İşte ÖNERGE METNİ

"Günümüzde, internet üzerinden oynanan online(çevrimiçi) oyun sektörü, bütün dünyada önlenemez bir şekilde büyümeye devam etmektedir. Oyunların çoğunluğu ücretsiz üyelik sistemi ile ücretsiz olarak oynanabilmekte, fakat bu oyunların aşırı şiddet içeren bazılarında ise kahramanların daha başarılı olması ya da seviye atlayarak silah veya eşya sahibi olması için para ödenebilmektedir. Bu işlemler sonucu oluşan kayıt dışı sanal ticaretin ülkemizde yılda 1 milyar $’ın üstünde bir meblağa sahip olduğu tahmin edilmektedir.

İnternet üzerinden çocuklar ve gençler arasında büyük rağbet gören bu oyunları oynayanların, kahramanlarını satışa çıkartması, sanal alemde kayıt dışı olarak büyük bir sanal ticaretin yaşanmasına neden olmaktadır. Online olarak oynanan internet oyunlarının sadece ülkemizde 2 milyonun üzerinde kullanıcısı olduğu ve bu oyunların dünya genelindeki yıllık cirosunun 55 milyar dolarak ulaştığının tahmin edildiği göz önüne alındığında, bu sektörün büyüklüğü daha da iyi anlaşılabilmektedir.

Anılan oyunlarda seviye atlanması, yani bir üst aşamaya geçilebilmesi için oyuncunun ya internet üzerinden beli bir ücret ödemesi ya da internet başında saatlerce bekleyerek vaktini harcaması gerekmektedir. Dolayısıyla bu tür oyunları oynayanlar, 6 ay veya 1 yıl sonra süper bir kahraman sahibi olabilmekte, ancak daha kısa sürede buna sahip olmak isteyenler ise süper kahraman satın almak zorunda kalmaktadırlar. Ayrıca, oyunda kullanmak üzere eşya ve silah alınması amacıyla para talep edilmekte, bu paralar değişik kanallarla tahsil edilebildiği gibi cep telefonundan kontör transferi ile çok basit ve kayıtsız bir şekilde de tahsil edilebilmektedir.

Bu konulardan haberdar olan pek çok internet korsanı(hacker), süper kahraman sahibi olan oyuncuların şifrelerini kırarak süper kahraman çalarak yine internet üzerinden belirli bir ücret karşılığında arzu edenlere satmaktadırlar. İnternet korsanları, süper kahraman sahibi olmak için her türlü yolu denemekte ve şiddeti gösterebilmektedirler. Bu kayıt dışı sanal ticaretin vergilendirilememesi ve paraların yurt dışına gitmesinin yanında çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin mutlaka önlenmesi gerekmektedir.

Bu tür online oyunlar sadece çocuklar ve gençler arasında değil yetişkinler arasında da çok yaygın olarak oynanmaktadır. Genellikle evlerde veya internet kafelerde oynanan bu tür oyunların özellikle ilköğretim çağındaki çocukların psikolojilerini ve sosyal yaşamlarını olumsuz yönde etkilediği belirtilmektedir. Online oyunlar nedeniyle saatlerce bilgisayar başında kalan çocuklarımızın; kendilerini yeterince derslerine veremedikleri için eğitimleri aksamakta, sağlıksız ve sosyal iletişimden yoksun büyümeleri sonucunda aileleri ve arkadaşlarıyla sık sık sorunlar yaşamaktadırlar.

Evlerinde bilgisayarı veya internet bağlantısı olmayan çocuklar ve gençler, çocuklara yasak olmasına rağmen, yeterli denetim yapılmadığından dolayı, bu oyunları oynamak için internet kafelere gitmek zorunda kalmaktadırlar. Bu da güvenlik başta olmak üzere bir çok sorunu da beraberinde getirmektedir.

Bilgisayar oyunlarına aşırı düşkünlük, evlilikleri de sarsmaktadır. Ekran karşısından kalkamayan erkeklerin, eşleriyle ilgilenmek yerine bilgisayar oyunlarını tercih etmeleri, eşler arasında sorunların büyümesine ve boşanmaya kadar giden sonuçlara yol açabilmektedir.

Yukarıda özetlenen nedenlerle “Ülkemizde oynanan online(çevrimiçi) oyunların neden olduğu KAYIT DIŞI sanal ticaretin tespiti, çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde yarattığı etkilerin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi” amacıyla bir Meclis Araştırması açılması gerekli görülmektedir"

gerekli tüm bilgileri elde etmek için 3 tane avukatla görüştüm durumu açık açık ortaya koydum ellerinden gelen desteği vericeklerini dile getirdiler herkeze teşekkürler yardımcı olduğunuz için :)
Bağış toplayamaz vergi dairesine şikayet edebilirsin. Ayrıca gerekirse taz'ın başı bu konuda derde girmişti ondan bilgi alabilirsin.
Direk sunucu ismi vermeden bu konuyu tartışmalıyız. Malum item'ın verilip verilmediğini bilemeyiz bu sadece iddaa ama arkadaşın neler yapabileceğiniz tartışalım.

başlığın başınada not bıraktım.
Bu olaydan hiç birşey çıkmaz. Sonuç olarak aldığınız item'ları kanıt olarak sunamazsınız. Ayrıca mahkemeye çıksanız dekont'u gösterdiğinizde size sorulacak sorular;

* Neden para ödedin ?
* Zorla mı ödedin ?
* Oyun için ödedi isen alma zorunluluğun varmıydı ?

Sonuç olarak keyfi bir şekilde parayı ödedin ve free olan bir sunucudur. İşlem yaptırsan bile aylar yıllar geçer sen yine yaptığın zararla çıkarsın. 50 TL ödediysen 500 TL tazminat alırsın onda da masrafının 100'de birini karşılayamazsın.
itemi aldıgım sirada konuşmalarım "skype" üzerinde kayıtlı ve benden 100 tl odersem baya bir item vericegine dahil diger staff yöneticisinin konuşmaları duruyor istiyorsaniz yayınlayabilirim ?

nelph :) bakıyorum zora gelince siteye direk Donate sistemi bir nevi bağış sistemidir. Hiçbir sorumluluk kabul edilmez. Yapılan işlemleri kendi isteğinizle gönderip hiçbir sorumluluğu kabul etmemekteyiz.
yazı yazmısın sen cok salak sanıyorsun bizi telefonda dedigin gibi siz daha dünkü bebesiniz istedigini yap :)
ben salaktım sabah böyle bir yazı yazmıyordu Ss aldım merak etme

hakkında tüm işlemleri kacılmazsın başlaticam skype üzerinden konuşmalar duruyor bunlarıda birazdan burada izin verilirse yayinlamak istiyorum :)

Bu konu Nescafee tarafından düzenlendi(2012-06-11 22:00, 11 yıl önce)
Nescafee : 7 aydır evaluate oyuncusuyum son zamanlarda sunucuda bulunan fazlaca editlere karşı ben olarak sunucuda yaklaşik 160 170 tllik alışverişim oldu ve her aldıgım itemin sonucunda fatura kesilmedi ve aldıgım itemler stafflar tarafindan geri alinarak hiç bir sebeb ortada göstermediler şuanda ultima online sunucusuna dava açmak istiyorum

bu konuda fazla bir bilgiye sahip degiliyim yardımcı olursaniz çok sevinirim.

//lucretius
Direk sunucu ismi vermeden bu konuyu tartışmalıyız. Malum item'ın verilip verilmediğini bilemeyiz bu sadece iddaa ama arkadaşın neler yapabileceğiniz tartışalım.

Kardeşim ilk başta problem yoktu da 6-7 ay sonra birşeylere sinirlendikten sonra mı işi yokuşa sürüyorsun. Bu etik değildir. Evet arkadaşın bağış alma hakkı yok, ancak sana zorla da para gönder demiyor ki? Oyunuma para ödemeden giremezsin de demiyor. Sen istiyorsun gidiyorsun yatırıyorsun, sonra da bir şeyler oluyor ve vay ben yandım anam. Ayıptır vallahi.

Nelph : Donate ne demek?

Bağış anlamına gelmektedır. Bizler free sunucular açıp hizmet verip sizlere destek olan insanlarız. Bunun karşılığında isteyen bizlere bağış yapar bizlerde kendimize göre ona bize bağış yaptığına dahi bir eşya veririz. Dilediğiniz yere şikayette bulunabilirsiniz. Davayı kaybettığiniz taktirde avukatlarımız tarafından tazminat davası açılıcağını unutmayın.

Bizlerden fatura isteyen oyuncular olursa eğerki bir fatura yada fiş keser kargo ile gönderebilirim merak etmeyin.
Buradaki account name sorgusu ise bize bağış yapanın kim olduğunu öğrenmek amacı ile sorulmaktadır.

Bir kafe & bar restaurant sahibiyim. Faturada illaki Evaluate adı yazması gerekmemektedir.
Bazı çok bilmiş arkadaşlar bilmişlik taslayıp konuya atlamasınlar.
Telefon açıp bizleri tehtit eden bir kişiliksiz biririsin. Bizler kimsenin eşyasına dokunucak kadar aciz değiliz. Sizlere zorla bağış yaptırmadık.
Detaylı bilgi zaten web sayfamızda yazmaktadır.

Bu konu hakkında daha fazla bir yazı yazmıyacağım

Saygılarımla


Kafe-bar ünvanıyla nasıl fatura, fiş keseceksin. Yerli içki olarak mı, yiyecek olarak mı? Bunu yapamazsın yasal değil, oyun sektöründen para kazanacaksan gidip yeni bir defter açtırman gerekir.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.