adam para veriyor siz karşılığında hizmet veriyorsanız bu bağış değil satıştır açıkcası kandırmaca olmasın . hala neden donate lafıyla pazarlanıyor anlamıyorum
Xlore * Kardeşim ilk başta problem yoktu da 6-7 ay sonra birşeylere sinirlendikten sonra mı işi yokuşa sürüyorsun. Bu etik değildir. Evet arkadaşın bağış alma hakkı yok, ancak sana zorla da para gönder demiyor ki? Oyunuma para ödemeden giremezsin de demiyor. Sen istiyorsun gidiyorsun yatırıyorsun, sonra da bir şeyler oluyor ve vay ben yandım anam. Ayıptır vallahi.

dostum ben o sunucuda 6 7 aydır oyuncuyum dedim 6 7 aydır alişveriş yapiyorum demedim sunucuda edit bollugundan mecbur item almak zorunda kaldım ve aldıgım itemler stafflar tarafından kacirildi web sitesini ziyaret ederseniz herkez bineginin kalesinden kacirilmasiyla şikayet bölümünde konu açmiş haksızlık olduğu için benim bu kadar sinirim telefonda kendisine durumu acık acık anlattım bana daha dünkü bebesin diye hitap ederek laf söyleyen birisi donate sistemi diye sitesinde herhangi bir yazı bulunmayan ben konuyu acinca tekrardan sitesine donate sistemi ilgili yazı yazarak yırtcagini biliyorsa yaniliyor orasi ONLİNE OYUN avukatın dediği gibi donate bağişı ne anlama geldiğini arkadaş araştırsın dedi :)
Mağdur arkadaşa sesleniyorum,

olay 5 lira 10 lira 1000 lira degil bence.

1 liran bile gitse dava açmalısın, gider talepli dava açarsan mahkemede verdiğin ücreti geri alabilirsin.
Adept
4.3
itemi aldıgım sirada konuşmalarım "skype" üzerinde kayıtlı ve benden 100 tl odersem baya bir item vericegine dahil diger staff yöneticisinin konuşmaları duruyor istiyorsaniz yayınlayabilirim ?

Loglar degistirilebilir oldugu icin, pek bir yere götürmez. Video/Ses kayitlari ise ve karsi tarafin izni yoksa, zaten yasadisidir, mahkemede de delil olarak sunulamaz.

Isin icinde herhangi dogrudan bir ückagit olmadigi icin bir sonuc elde edilemez bu gibi mahkemelerden. Avukatlar neden bunu kabul ediyorsa artik...
maddi manevi tazminat davası açacaksın, mahkeme masrafını da karşı taraf öder, web sitelerinden satış ss lerini al cachele çıktısını al kanıt onlar hep zaten yaptıkları iş illegal. zorla mı ödettiler diye bir şey yok parasını ödemişsin hizmet alamamışsın. bankaya git hesaplarını bile bloke ederler


itemi aldıgım sirada konuşmalarım "skype" üzerinde kayıtlı ve benden 100 tl odersem baya bir item vericegine dahil diger staff yöneticisinin konuşmaları duruyor istiyorsaniz yayınlayabilirim ?


skypein türkiye temsilciliği var hukiki bir durum halinde sunuculardan loglar alınır zaten

avukatlarımız tarafından tazminat davası açılıcağını unutmayın.

tazminat davasından ne kadar kaldırmayı düşünüyosun 170*2 lira mı :S
kabul edilmez bile o tazminat mahkemede rofl
senin loglarının herşeyi kaydetmesi senin gözünde gördüğün birşey loglarını hergün bizimle teker teker paylaşmıyorsun neyse arkadaşım hakkında her işlem yapmak için elimden geleni yapicam hakkındada diger platformlarda yeterince dolandirici olduğunu açıga çıkarmişlar.


https://www.uoplayer.com/q-831--Evaluate-Nelph---Doland%FDr%FDc%FDl%FD%F0%FD/n-last.html#bottom
bağış alabilmek için bir vakıf, dernek vb. bir kurum olmanız gerekmekte ve "kurum hesabına" meblağların aktarılması gerekmektedir. Öyle herhangi bir insan çıkıpta bana bağış yapın diyerek bağış toplayamaz. yapılacak bir şikayette (artık vergi dairesi mi olur savcılık mı olur bilemem) banka hesabı sahibini güzel sürprizler bekler.
Avukat sekreterliği yapmıştım. Tabiki avukat ağzıyla konuşamam ama az da olsa bilgim var.
Dava butlanla malül görülebilir. Usulden dava reddedilebilir. Mantıklı düşünmek gerek. Verdiğin paranın neye karşılık verdiğini ispat edemiyosun. Silinen itemlerinin silindiğinimi yoksa kayboldunuğunumu veya actionda kaybettiğinimi ispat edemiyosun.

Bilirkişi tuttular diyelim fantazi yapalım. Eski save dosyalarını sunucu sahibi sildi. Hadi geri buldunuz HDD den eski save dosyalarını. Hangi item verildiğini bilirkişi nasıl bulacak UID den. Buldu diyelim silindimi, lootlandımı bunu nasıl bulacak.

Hepsinden öncesi, sunucu sahibi bana borcu vardı ödedi der. Dava düşer.
Türkiyede binlerde hosting firması var vergi levhası olmayan sadece ysl belgeleri mevcut ancak bunların vergı kesemıyor ve suç olarak işletiyor anlamına getırtıyorsun sen yada şöyle diyelim kortez bir tema yapıp satıyor aynı olay veya g-defender connectör yapıp satıyor bunlarda fautra kesmiyor bunlarda suç olarak görüyorsun ancak değil.

Suç malesef :)
Eğer birşey satıp bunun karşılıgında para alıyorsan devlet babaya vergi vermelisin.

Sokakta çorap dahi satsan vergi vermek zorundasın.
ahah avukatı varmış bi de.

Donate sistemi bir nevi bağış sistemidir. Hiçbir sorumluluk kabul edilmez. Yapılan işlemleri kendi isteğinizle gönderip hiçbir sorumluluğu kabul etmemekteyiz.

böyle bi cümle ekleyerek sorumluluktan kaçacağını sanıyor.

arkadaşım git vergi işlemi başlat en azından 3 yıl yer veya ağır tazminatla çıkar.
mal mal şeylere para veriyosunuz bi de hak arıyosunuz. osi hariç uoya para vermemeniz gerektiğini öğrenin bence önce. ayrıca adamlar şirket değil bir şey değil, belki evaluatenin sahibi kuzenin ve kuzenine para yolladığını farz et ? ortada resmi bir şey mi var ?
Fatura kesmek için bir dükkan olması gerekıyor bir connectör için tutup dükkan açacak halim yok vergi nedir? iyice araştırmanı öneririm.

Misal muhasebelere gidip sorabilirsin. belirli işyeri adresin ve elektırık faturan ve varsa doğalgazın su faturan vs bir çok şey gerekıyor bunun için bilip bilmeden konuşmayın öyle dışardan satıyor vergi vermıyor fatura kesmıyor laga luga yapmanın anlamı yok.
bütün banka transferleri resmidir şantiyerciğim
Master
59.2997
Hibe etmek ne demek? Kendi isteğinle karşı tarafa malının mülkiyetini teslim etmek. Donate ne demek? Bağış (hibe) demek. Ee peki neyin kafası bu? Birisi demiş fiş kesmesi lazım, fatura göndermesi lazım. Fiş ve fatura kesmesini gerektirecek ne satışı yapıyor bu arkadaş? Oyundan .add ile çıkarttığı item için fiş mi kesecek. Ne yazacak fişin üstüne, ultima online +15 katana mı yazacak :)

Yahu sen adama kendi hür iradenle zorlama, baskı olmadan hesap numarasına para gönderiyorsun. Ben şimdi çıkayım x kişisinin hesabına y miktar para aktarayım sonra çıkıp bu adama dava açayım para gönderdim karşılığını yapmadı diye. Demezler mi hani resmi belge, karşı tarafın yapacağına dair teminat, kendinin bu hizmeti alacağına dair bir şey? Bu da aynı hesap.

Sonra çıkıp maliyeye şikayet edicem tazminat davası açıcam diyorsun. Bilişim suçları kanunlarını bir okuyun bakalım. Bu adam Ultima Online sunucusunda kendi hesabı üzerinden böyle bir işi yapıyor. Hem ücretsiz yazılıp paylaşıma sunulan oyun platformunun ne gibi yasal bir sorumluluğu olabilir ki? Hiç bir resmi kurumla bağlantısı yok. Bir tek üstünde bulunduğu hosting ile resmi bir bağı söz konusu. Onun dışında hiç bir mevkinin mevcudiyetini bilmesini gerektiren bir durum yok. CS hostingleri milyarları kaldırıyor ayda makina kiralayıp satış yaparak. 5 kuruş vergi verenini görmedim. Çünkü aracı olarak geçiyorlar. Onlara ceza uygulanmazken kıçı kırık bir UO için kimse zamanını harcamaz. Harcıcam diyen de, avukatının öyle söylediğini söyleyen de lütfedip buraya nereye dayanarak işlem yapacağını belirtirse memnun olurum.
Expert
34.0001
İşin aslı, web sitesiymiş, connectormüş bu tarz freelance işlerde fatura kesmeniz gerekiyor. Fatura kesmek için de şahıs şirketi kurmanız ve vergi vermeniz yeterli, burda hesaplarınıza 3-5 kuruş giriyor onun için sorun olmuyor, eğer sürekli büyük meblağlar girse maliye soruşturmasına takılırsınız.

Bağış almak için vakıf olmalı ve alındı belgesi vermelisiniz, dernek defteriniz de aldığınız paraların kayıtları olmalı ve bu alınan paraların çıkışları sadece ne hakkında bağış yapıyorsanız onunla ilgili olmalı. Sunucu için bağış topluyorsanız, çıkışlar sunucu giderleri vs. olmalıdır. Bağış adı altında para toplayıp, bu niteliklere sahip olmazsanız dolandırıcılığa girer.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.