bence o kadarda değil, hiçte azımsanamayacak bir kitle var dediğim gibi. şöyle de bir durum var, birçok sunucu denedi rp olarak açmayı, ama hiçbiri fazla dayanamadı. buda oyuncuların bakış açısını köreltip, pp ve pvp ağırlıklı sunuculara yönelmesini sağladı. kaliteli ve dayanıklı bir sunucu açılırsa, bu kitlenin yavaşta olsa toplanacağına inanıyorum.
Marlock : PvP'den Elbet Sıkılacaklar ama Role Playin Bir Özelliğide Sürekli Bir Yenilik Olması.
Valla Mert , insanları bi anlasam. Role Play denilince sanki pvp , pvm yok sanıyo millet. Ya da kazanması zor diye mi ?
Ya Türk İnsanında Var Biraz Tembellik Armut Piş Ağzıma Düş Zoru Görünce Kaçıyolar İşte TekTük İnsan Çıkıyo Kasabilicek Onlarda Azaldı İşte.
Ultima Online, tür olarak bile RPG (Role Play Game) kategorisine girerken ülkemizde role play sunucuları dışındaki sunuculara ilgi gösterilmesi ilginç.Zaten role play sunucular belirli bir eğitim düzeyine erişmiş,oynadığı oyunun amacını gerçekten kavramış,seviyeli insanların olması gereken bir platform.Ne yazık ki ülkemizde online oyunlardaki ,oyuncuların birbirlerine gösterdikleri hoşgörü,saygı ve bireylerin sahip oldukları seviye ortada.Bu nedenle bırakın role play sunuculara ilgi göstermeyi,ülkemizde Ultima Online'ın hala eriyip gitmediğine şükretmeliyiz.
Peki Arkadaşlar Sizce Bunun İçin Bir Şey Yapılabilirmi?
Bu saatten sonra zor biraz.Ancak role play sunucularda hiçbir yerde görülmemiş,farklı,ilgi çekici sistemler yer almalı ve reklamı iyi yapılmalı ki oyuncuların merakı role play sunuculara doğru kaysın.
İlginç Sistem Nedir Role Play Yapıcaksan Orjinal'e Yapıcaksın Yada Başka Bir Hikayen Varsa İtemini Ona Göre Ayarlicaksin Böyle Meditasyon Bonusu İbranice Gibi Ezilmiş Kavramlar'ın Olduğu Çok Server Gördük ve Görüyoruz Şimdi İsim Vermiyim 150 player bulan PP Serverlari falan Medi Bonusu İle Dolu Hepsi Ama Medi Bonusu Taaa Nerelere Dayanıyor Bizim İnsanımız Saf Eğitmek İlgisini Çekmek Farz.!
Tabi ki meditation bonusu ve ibranice gibi role play dışı sistemlerden bahsetmek istemedim.Daha önce başka bir serverda görmüştüm,örneğin kill sayısı düşürmek için Sosaria üzerindeki Ankh (Ressurection taşı) lara gidip dua etmek gerekiyordu.Bunun gibi role playi,role play yapan sistemler oyunu her zaman güzelleştirir ve eğlenceli hale getirir.Ben de diyorum ki ancak bu tarz şeylerle çekilebilir oyuncuların ilgisi.
İyi bir senaryo ve sağlam scripter işi tek başına götürür.Gerisi traş.
Tedbunny haklı olabilir.
Novice
-0.500001
Kesinlikle HakLı!.
Quivalen : Tabi ki meditation bonusu ve ibranice gibi role play dışı sistemlerden bahsetmek istemedim.Daha önce başka bir serverda görmüştüm,örneğin kill sayısı düşürmek için Sosaria üzerindeki Ankh (Ressurection taşı) lara gidip dua etmek gerekiyordu.Bunun gibi role playi,role play yapan sistemler oyunu her zaman güzelleştirir ve eğlenceli hale getirir.Ben de diyorum ki ancak bu tarz şeylerle çekilebilir oyuncuların ilgisi.

Şu örnekteki tarz şeyler gerçekten hoş olur. Ben oyundan ancak bu şekilde keyif alabilirim.Yalan söyleyecek halim yok burda zamanında pvp ve pp serverlarında oynadık ve büyükte zevk aldık. Ama bir yere kadar insan özünü istiyor bir süre sonra.

Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2009-03-29 19:26, 15 yıl önce)
Role play'de gereken tek şey gruplaşma. Belki de yanlız , gizemli adamı oynamak istersiniz ama gerçek yaşamda da olduğu gibi yanlızlık paylaşılmaz :)

// reklam girişimlerine yönelmeyin.

Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2009-03-29 19:25, 15 yıl önce)
Dikkat dikkat reklam var!!!!
:)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.