2005 yılından beri u-s ye kayıtlı 2001 yılından beri uo oynıyan 12 yasında uoya baslıyan biri olarak yazıyorum ...

Yıllar geçti aradan ne zevkliydi o gunler ... Saatlerce actionlar vs vs .... Hayatımızda önemli bir yer edindi Ultima Online ... Artık bakıyorumda uoyu yasamıs uo oynamıs cevremdekı ınsanlar dahıl bende wow oynasam bıle wowdan ultimadaki zevki alamıyorum ....Ultimanın gerek 2 boyutlu gerekse gelıstırılememesı nedenıyle yıllar sonra geldıgı durum belı ... Eskiden 20 server olur 10 tanes +100 player 2-3u +250 player sevıyelerındeydı multısız :) suan bakıyorumda 70 player maxımum yarısı multı :) ve server sayısı 3-4 ..... Yıllardır saglam server arayısında olduk kastık kastık server patladı eskıden cok dıle getırdık saglam server istiyoruz diye .... Gercekten saglam scriipterlarımız var ... Ancak artık U-S ninde sonu gelmekte cunku U-S ultima online kolunu yıtırmek uzere ... Ultima Gibi Bir oyuna veda etmek asla ıstemıyoruz ara ara ultimayı yukleyıp yenıden denıyoruz ama eskiden dile getirdigimiz bir sey vardi

U-S Son Ultima Online Serverını Sen Açmalısın

Yıllar once cok topic acıldı asla acılmayacagı soylendı ama sona gelindi lutfen artık acın sunu ...

Ultimaya veda edeceksek U-S bunyesi altında veda edelim diyorum ....

Sağlam scripterlar cercevesinde sağlam bir calısmayla adminlerde bile dogru duzgun edit yetkisi olmadan gm loglarının sıtelerde gosterıldıgı guvenılır bır server ıstıyoruz... Ve gerekırse emınımkı server parasını buradan ılk ve son US serverı ıcın bız playerlar karsılarız ben kendı adıma saglamlıgına ınandıktan sonra 3 ay sonra server acıldıktan mınımum aylık 20 tl vermeye razıyım benım gıbı 25 kısı cıkacgınada emınım en az...
ve Ultima Online Türkiye Sphere adına
SON ULTIMA ONLINE SERVERINI ACMANIZI TALEP EDIYORUM


Lady Sonya Royal (SouL)

Bu konu Sonya Royal tarafından düzenlendi(2010-05-25 00:52, 13 yıl önce)
Gerçekleşmesi çok zor, sadece 1 sunucuya destek verip ortak olunabilir bence. Yeni bir ekip oluşturmak, sunucu oluşturmak ve onun masrafı + çilesi çekilir mi bilinmez. Zaten yönetimde bir çok kişinin kendine ait serveri mevcut ekip konusunda da sıkıntılar olabilir.
Noxier : Gerçekleşmesi çok zor, sadece 1 sunucuya destek verip ortak olunabilir bence. Yeni bir ekip oluşturmak, sunucu oluşturmak ve onun masrafı + çilesi çekilir mi bilinmez. Zaten yönetimde bir çok kişinin kendine ait serveri mevcut ekip konusunda da sıkıntılar olabilir.

++1
Masrafının sorun olacaını sanmıyorum bir sure devam ettıkten sonra playerlar olarak gereklı yardım yapılır .... Cunku kaliteyi arıyor herkes ... Yonetimdekilerin farklı farklı serverları var ama tek tek elde patlıyor .... Ekip konusu gercekten sıkıntılı bır surec ancak scripterlar yonetim konusunda olsun bunlara cozum bulmak zor degıl ...Burada uoya yıllarını veren ınsanlar var kımılerı script kımılerı player konusunda playerlar olarak sistemler teker teker denenir(sonradan sureklı degıstırmemek amacıyla bu gereklı kesınlıkle) oylanır test olarak acılır 3-4 aylık surecte her hafta dıyelım 10 bellı konu ıtem damageları spellar oylamaya sunulur denge ıcın fln ...Hem bu surecte yetkili kadrosu oturmus olur ...Sonucta server acıldıgında emınımkı eskı gunlerımıze donerız ... Ben cevremde acıkcası server bulamamaktan uo oynamayan saglam server acılırsa tekrar baslıyacagını soylıyen min 10 kisi tanıyorum daha niceleri vardır emınım ... U-S nin artık bu konuyu dusunmesi gerekir diye dusunuyorum .....
U-S bir server açsa diğer serverlarda oyuncu kalmaz =)

Bende açmasından yanayım. Zaten sunucuları var yeter 100 kişi olalım OSİ Gibi oynuyalım gekirse aylık ücret veririz.
Sunucu açılmamasının u-s'un kuruluş prensipleri dışında benim web tasarım ve yazılım işlerini kurumsallaştırmaktan (ofis ve şirket) dolayı çok meşgul olmam.

Sunucu açılması için ilk önce benim güvenebileceğim bu iş'de kendi başına karar alabilecek olgunlukta özerk bir yönetim sağlayabilecek olgun birisi gerekiyor. Ve sunucunun kesinlikle aylık bir ücreti olucaktır ki hem yönetimde olan kişilerin para kazanmasını ve bu işe daha sarılmasını sağlayalım hemde bu işin gerçekten bir geleceği olduğuna inanalım. Evden bırak ücretsiz yetkili çalıştırmak, ücretli çalıştırmak zor olucaktır. Ve el nihayetinde bir süre sonra yetkililer ofis'de çalışan birer çalışana dönüşecektir ki gerektiğinde müdahale edebilelim. o kişinin nasıl performans sağladığını ve edit gibi konularda üstümüze düşenleri yapabilelim.

benim fikirlerim bu yönde. WOW şu an nasıl bir sistem ile çalışıyorsa eğer sunucu açılırsa buna benzer bir şekilde yapılandırma ile başarı gelicektir.
Şahsen ben açılması taraftarıyım, sonuçta bu platform da bütün scripter' ler ve wb' ler mevcut. Zaten herkez kimin nasıl bi iş yaptığını da gayet iyi biliyor, böyle bir sunucu açılırsa kesinlikle ücretli olarak oynarım.
süper fikir royal valla geri dönerim 2 sene sonra uo ya :) süper fikir maddi olarakda bir çizelge çıkarın ödeyelim birader
Montana LoveLACe : süper fikir royal valla geri dönerim 2 sene sonra uo ya :) süper fikir maddi olarakda bir çizelge çıkarın ödeyelim birader

Aynen bende 1.5 yıldır oynamıyorum en son pyramidde oynamıstım ... Eger oynarsam anca U-S nin serverında oynarım cunku U-Snin onculugunde olabılır boyle bırsey ... Wowa para vermektense uoya para verırım ... Benım gıbı dusunen emınım bırcok kısı vardır ... Eskı oyuncularında yasları arttıgı ıcın para problemını astıgına ınanıyorum .. Ornegın eskıden nebulaya para veremezdım ama artık cok rahat bır sekılde uoya para ayırabılırım ...
Tahminim U-S nin gucu uonun bitmesiyle 1-2 yıl ıcınde kaybolacaktır... Artık birseyler yapmanın zamanı geldi diye dusunuyorum ...Eger boyle bırsey varsa test olarak yetkılendırecegınız kısıler test olarak dahi acsa olusacak ilgiyi dusunemiyorum ... Bircok arkadasımda saglam server olması durumunda yeniden baslıyacagını soyluyor ama nerede o server :) ... Ucretli bir sekilde U-S serverı acılırsa Türkiyede Ultima Online tutkunlarını yeniden tahminin 150+ player seklinde sevgi saygı kaliteli ortamında yeniden toplamıs oluruz .... Umarım acılır :)
Uzun Zamandır Oynamayanlara ( benim gibi ) Run uo Oynamalarını Oneriririm.İlk Kez Oynayacaksanızda Önyargısız Başlamanızı Öneririm.Gerçekten Zevkliymiş.2000 li Yılları Hatırlattı Run uo Bana... warturk adlı serverda stafflar saolsun cok yardımcı oluyorlar.
Uo ya para verilir.Hak ediyor.
Bozo-Real : Uzun Zamandır Oynamayanlara ( benim gibi ) Run uo Oynamalarını Oneriririm.İlk Kez Oynayacaksanızda Önyargısız Başlamanızı Öneririm.Gerçekten Zevkliymiş.2000 li Yılları Hatırlattı Run uo Bana... warturk adlı serverda stafflar saolsun cok yardımcı oluyorlar.
yabancı serverda tek basıma olacagıma runuoya alısacagıma turk serverda eger acılırsa boyle bır server KALITELI playerlarla guzel bır actıon rp ortamında para verıp eglenmek ısterm
ücretli olacağı taktirde çok ilgi olacağını sanmam. 20 kişi olur onlarında hepsi arkadaş olur zaten 1 ayda. sonra 20 kişi destardda dragon keser :)
Noxier : ücretli olacağı taktirde çok ilgi olacağını sanmam. 20 kişi olur onlarında hepsi arkadaş olur zaten 1 ayda. sonra 20 kişi destardda dragon keser :)
En kotusunden servera bıraz destek olunması lazm bence .... Ne bılıyım guıld kurmak ıstenıyorsa bellı bır ucretı olur fln bırsekılde serverın devamı ıcın host parası ıcın
Lucretius : Sunucu açılmamasının u-s'un kuruluş prensipleri dışında benim web tasarım ve yazılım işlerini kurumsallaştırmaktan (ofis ve şirket) dolayı çok meşgul olmam.

Sunucu açılması için ilk önce benim güvenebileceğim bu iş'de kendi başına karar alabilecek olgunlukta özerk bir yönetim sağlayabilecek olgun birisi gerekiyor. Ve sunucunun kesinlikle aylık bir ücreti olucaktır ki hem yönetimde olan kişilerin para kazanmasını ve bu işe daha sarılmasını sağlayalım hemde bu işin gerçekten bir geleceği olduğuna inanalım. Evden bırak ücretsiz yetkili çalıştırmak, ücretli çalıştırmak zor olucaktır. Ve el nihayetinde bir süre sonra yetkililer ofis'de çalışan birer çalışana dönüşecektir ki gerektiğinde müdahale edebilelim. o kişinin nasıl performans sağladığını ve edit gibi konularda üstümüze düşenleri yapabilelim.

benim fikirlerim bu yönde. WOW şu an nasıl bir sistem ile çalışıyorsa eğer sunucu açılırsa buna benzer bir şekilde yapılandırma ile başarı gelicektir.

Evet sistem bu olmalıdır. U-S'ye yakışan 'da budur. Profesyonel yapılanma, başarıyı getirecektir. Fakat sunucuda görev alacak staff'ların size yakınlığı çok önemlidir ki burda size büyük bir iş düşmektedir. Siz kadronuzu ayarlayın biz üye olalım. Ve artık bırakılacaksa hep beraber burda bırakalım. Sonu burda yaşıyalım...



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.