Nerde o eski serverlar ah ah ... aklıma gelenler sananedeki skill kasma cılgınlıgı ; quaxisteki ortam ve skill kasma zorlugu , nebuladaki arkadaslık ortamı ,wildareadaki ortam hg deki ortam , nebula andoria sayertr amentes quaxis hg pyramid ve daha nicesindeki pwpler ... Simdi gecenlerde denedim bi su 200 fln yazılan serverlarada bakıyorum 50 kısı varsa var serverda oda yok :D %80ı multı zaten :) Daha bugun bır arkadas can sıkıntısından yenıden uoya basladı dedıgı laf olum nolmus uoya ya bı gerı donıyım dedım server bulamadım azcık pwp serverında tkaılıp cıkıım barı ... Neyse artık .....biz teklifimizi yaptık :)
u-s serveri açılırsa seve seve ücretli oynarım
platform içerisinde sunucu işi oldukça zor bir iş.Kadroda bulunacak kişiler arasında iletişimin çok sıkı olması gerekmekte.Toplanan insanların ego larından arınması gerekmekte.Daha önce de us platformu sunucusu açılsın gibi önerilir yapıldı fakat hiçbir zaman hayata geçirilemedi geçireleceğini de zannetmiyorum.
Böyle bir proje asla olamaz. Kimsenin sadelik anlayışı birbiriyle eşleşmiyor. Neye göre kime göre yapılacak bu sunucu ?
Sonya Royal :
Microp33 : Şuanlık açılmasından yana yeni uoculara ihtiyacımız var
Sağlam server olmadan yeni uocu yaratmak zor gorsunler bı nasıl oyunmus nasıl zevklıymıs sonra gelırler .... O aptal knighttır metin2 :D den ne anlarlarsa....
Umarım U-S server projesi dusunulmeye baslanmıstır :)
Sağlamlıktan kastın ne? 5-10 hizmetmi çook iyi staff kadrosunu(Tanınmak bakımdan)mı?
Böyle bir şeyin olucağına inanmıyorlarmış, mümkün değilmiş bla bla bla.İnanmazsan, istemezsen zaten olmaz? İstiyceksin ki olucak?Hem istiyorsun hem inanmıyorsun? Mantığını çöpe at.
Bilocan

Xantier : Kimsenin sadelik anlayışı birbiriyle eşleşmiyor. Neye göre kime göre yapılacak bu sunucu ?

Öyle bir kişinin karar vermesiyle olmaz bu.
Tam tersi 1 kişinin karar vermesiyle olur.O 1 kişiyi de herkes biliyor.İlk adımı atması gereken, işlerin başlamasını tetikliycek karar o 1 kişiden çıkıcak ki geri kalanlar yani gönüllüler (gönülsüzlere lafım yok) devamını getirsin.
Ya tutmazsa ya Erathia gibi bir sonu olursa?
Bu seferde U-S kaybetmezmi?
U-S sağlam bir sunucu açabilir, sağlam yönetici kadrosuda ayarlayabilir. Bunun yanında birçok problemide yanında getirir. En başta parasal sebepler şuan server açmak riskli. Burda anket yapılsa 500 kişi ankette servera başlayacığını belirtse ne kadar tutarlı olur. Server paralı olsun fikri ortaya atılmış, kaliteli olduktan sonra neden uygun bir ücret verilmesin? Zamanında Nebula ve doruknete de para ödedik. Ancak benim aklıma gelen şey şu madem para ödeyecek insanlar var ve editsiz, adam kayırma olmadan bir server istiyorlar neden OSI'de oynamıyorlar? Türkiye sucularında "event" kelimesinin karşılığı GM Topuk denen anlamsız bir şeye dönüşmüş. Yetkili kadrosuna gelelim, gerçekten sağlam bir grup oluşturulduğunu var sayalım. Gelicek olan yardım isteklerinde "X bana küfür ediyor" gibi saçma bir sürü şey gelicek. Yetkili gelmeyince bunu atan kişi sunucuya sövecek. Sunucudaki diğer kişileri rahatsız edecek çorap söküğü gibi devam edicek. Benim fikrim yetkili kadrosunun oyunla ilgili teknik bir problem olmadığı halde, hatta o tür problemler için geldiğinde bile görünmemesi gerek. Çünkü yardım için birinin yanına gittiğinizde etraftaki bazı oyuncular "GM bey şu şöyle yapıyor" gibi şeyler yazıcaklar. Bir çok MMORPG oynadım ücretli olarak OSI'de dahil hiçbir oyunda yetkili kişinin göründüğünü görmedim sadece yazı gelir ekranınıza. Ayrıca ücret olayı bir süre sonra kesilirse server nasıl ayakta duracak ? Dışarıdan gelen saldırılar programlarla sunucuyu çökertme çabaları vs. bir sürü problem olucaktır. Bu bahsettiğim sorunlar çözüme kavuşursa oyuncular düşünmeden gelir diye düşünüyorum. Eski oyuncuların gelmesi belki biraz zor çünkü "eski" diye bahsedilen zamanda insanların vakit problemleri fazla yoktu. Şuanda çalışan, aile kurmuş bir çok eski oyuncu vardır. Sunucu Ultima Online hakkında iyi bilgilendirme yapar, oyun senaryosunda akıcılık ve güncellik sağlarsa uzun soluklu bir şey olabilir.
Eğerki böle bi proje olursa, U-s dışında olmasını tercih ederim çünkü burası bi yardımlaşma platforum'u, saçma olabilir fakat şuanda Tanınmış ve bu zaman'a kadar işini gerçeten iyi yapan kişiler mevcut eğerki birleşip güzel bi proje çıkarırlarsa bence gayet hoş durur ve Bencede playerlardan aylık bi ücret talet edilmesi gerekmektedir, Türkiyede Uo'daki coğu server free server, bence biraz daha kaliteli olması gerekmektedir.
Master
59.2997
burası bir yardım platformu. yardım platformu üzerinden bir sunucu açılmasına karşıyım. ileride olası ters sonuçlarda platformun karşı karşıya kalacağı durumu da düşünmek gerekiyor.
her uocunun aklında mükemmel ou projesi :) onuda us ye yakıstırıyolar işte
RieL : Ya tutmazsa ya Erathia gibi bir sonu olursa?
Bu seferde U-S kaybetmezmi?

U-S nin kaybedecek cok birseyi olmaz cunku uonun bitisi cok yakın elinde sonunda her devrin osnu gibi U-S ninde sonu gelecek ancak Ultima - Strike olark Ultima kolunu kaybetmemsi icin U-S nin Türk serverları adına bir adım atması sart dıye dusunuyorum .... Neyse artık umarım lucretisten bir adım gelir
Sonya Royal :
RieL : Ya tutmazsa ya Erathia gibi bir sonu olursa?
Bu seferde U-S kaybetmezmi?

U-S nin kaybedecek cok birseyi olmaz cunku uonun bitisi cok yakın elinde sonunda her devrin osnu gibi U-S ninde sonu gelecek ancak Ultima - Strike olark Ultima kolunu kaybetmemsi icin U-S nin Türk serverları adına bir adım atması sart dıye dusunuyorum .... Neyse artık umarım lucretisten bir adım gelir

buna bende katılıyorum u-s deki muazzam düşüş ortada bencede elini taşın altına koymalı



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.