sanırım biraz zor gözüküyor..
Bırakın sunucu formatını suncuyu açan kadro belirlesin. Bunları tartışmak yersiz. Bu son sunucu olayıda henüz olması mümkün değil. Piyasada zaten sunucu bolluğu var hala. Gün gelir piyasada 1 server kalır oda can çekişir durumda olursa, belki o zaman herkes el atıp son mohikanı oynayabilir =)

Ayrıca Lucretius'un değindiği konu da ütopya olarak kalacaktır. Senin, çalışan ücretleri + ofis masrafları + host masrafları gibi birçok masrafın olacak. Bunları ya hayrına karşılayacak bir sponsor bulacaksın. Yada oyundan bu parayı çıkarmaya çalışacaksın. Ki Türkiyede o parayı çıkarabilecek kitleyi artık bulamazsın.

Kısacası birileri henüz değil bir süre sonra artık tam sona yaklaşıldığında elini taşın altına sokup birşeyler yaparsa güzel günler yaşarız.
@Michaell

Tamam masraf çok ama bunlar bu kitle ile karşılanabilir. Ben burada bu konunun açık bırakmamın nedeni konuyu tartışmaya açmaktı. Ve eğer olucaksada ancak bu şekilde bu iş olur demek istedim.
Bu kitle dediğiniz kitle pek kalmadı ne yazıkki Lucretius.Farkında değilsiniz sanırım fakat forumun takipçisi git gide azalmakta.Bu takipçilerin bir kısmının da oyuncu değil yetkili olduğunu hesaba katacak olursanız ortada pek bir kitle kalmayacaktır.Başka sunucularda oynayan oyuncuların da para verip u-s sunucusunda oynayacaklarını pek sanmıyorum.
Lucretius : @Michaell

Tamam masraf çok ama bunlar bu kitle ile karşılanabilir. Ben burada bu konunun açık bırakmamın nedeni konuyu tartışmaya açmaktı. Ve eğer olucaksada ancak bu şekilde bu iş olur demek istedim.

Anladım zaten demek istediğini de, işte malesef o bütçeyi sağlayabilmen için gereken kitle artık yok. Eskisi gibi binlerce oyuncumuz kalmadı =) Eski oyuncular iş güç sahibi oldu. Gençliğe de artık 2D oyunumuz pek çekici gelmiyor sanırım. Şuanda pvp serverlarında oynayan kitleninde zaten emeğin zor olacağı bir sunucuya para vereceğini hiç sanmıyorum.
İstediğin herşeyi yaparsın ama Türkiye'de para lafı girdimi baya zor oluyor.
Tamam sakin olun siz oynamazsınız.Ben varım aylık neyse veririm.

count me in
tamam bilo sen oyna ...
@Bilocan
1-2 kişi ile olucak iş değil.Zamanında Nebulada paralı idi?
bence bu olayın kesinlikle gerçekleştirilmesi gerekiyo , us nin ne halde olduğu belli eski tadı tuzu yok ki bu ultima online içinde geçerli paralellik gösteriyor anlıyacağınz ama söyliyeyim herkes aylık 10 lira veremez belki çok düşük bir mebla ama vermez yani bundan emin olun onun yerine donate sistemi veya gold üyelik gibi yeni yazılmış orjinal bir sistem getirilir belli bi ücreti olur ve serverinda böyle dönmesi sağlanır . bu işi bence türkiyede tek başarabilecek yer u-s .bunun nedeni türkiyede saygın olan belli çevresi olan tek yer. eski üyeleride toplarız hem. ha eğer böyle birşey gerçekleşmezse görün bakın 1 sene sonra kac kişi uo oynuyor =)
merhaba,
ben Yosi ImmortaL ; SlayerTr veya Elpida İNC'den tanıyan vardır en son rp Slayertr ve Elpidada oynamıştık ailecek,ama şimdi bi sw'ye giriyorum 14 15 yaşındaki çocukdan anama bacıma küfür yiyorum ee dogal olarak Uo'dan soğuyoruz arkadaşlar eskiler bırakınca yeni kişikler türüyor 14 15 yaşındaki cocuklardan seviye düşmüş.Bizim zamanımızda böylemiydi ya Slayertr kapandıgından beri Hiç bi rp sw'sinde oynamadım oynamamda ama U-S'nin gerçekleştirecegi projeye ailecek katılırız maaliyet ne olursa olsun.Tek istedigimiz Seviye,gün geçtikce player'da gelir seviyeye göre Yeterki U-S platformu Bi sw açsın
Birde paralı olunca telif hakları olayı olmayacak mı ? EA Games'e para ödenmesi gerekiyor yanlış bilmiyorsam.
Slothere : burası bir yardım platformu. yardım platformu üzerinden bir sunucu açılmasına karşıyım. ileride olası ters sonuçlarda platformun karşı karşıya kalacağı durumu da düşünmek gerekiyor.
+1
Adept
4.3
Birde paralı olunca telif hakları olayı olmayacak mı ? EA Games'e para ödenmesi gerekiyor yanlış bilmiyorsam.

EA'ya para ödenmesi gibi bir durum ortada yok. Ancak senin "dogrudan" parali sunucu acman yasaktir. O nedenle baska taktiklere basvurulur, Donate Sistemleri, Email Satislari, vs.
Düzeltme için teşekkürler Neran.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.