Master
59.2997
2014 yılında uğraştığınız işlere bakın. Ultima Online çıkalı 17 sene geçmiş. Artık esamesi okunmayan, birkaç deli divane (iyi anlamda, oyuna sevdalı anlamıyla :)) dışında kimsenin oynamadığı bir oyun Türkiye şartlarında dahi en az 200-300 oyuncu bulmayı başarıyor. Fakat birkaç kaypak çıkıp her zamanki gibi kendi çıkarı için ya da yeni neslin zehri “trollük” amacıyla bu ortamın içine limon sıkmak niyetinde. Bunu sadece Nebula için değil herhangi bir sunucuya karşı söylüyorum.

Görülüyor ki yıllardır süregelen saldırı modasını geliştirip şikayet kıvamına getirmişsiniz. Öncelerde çok oyuncusu olupta başka sunucu tarafından bölünenler yazılım lamerliği yapıp büyük iş yaptığını zannederdi. Şimdi de anonim şikayetle bir halt ettiklerini zannediyorlar. Ben size söyleyeyim, Nebula kapanırsa oradaki 300 oyuncu piyasaya dağılmayacak. Bir çoğu kalabalığı gördüğü için, bir kısmı da tekrardan maziyi canlandırırız mantığıyla oyuna geriye döndüler. Yani Nebula'yı baltalayanlar Nebula'dan sonra o oyuncular kendi sunucularına akacak diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Oynayanlardan bir kısmının görüşünü bildiğim, bir kısmını tanıdığım için bunu kesin bir şekilde söyleyebiliyorum. Kimse A sunucusu iyi, B sunucusunda X sistemi var, C sunucusunda edit yok mantığıyla sunucu seçmiyor. Kalabalık neredeyse, arkadaş çevresi nerede kurulacaksa, neresi kolaysa, neresi rahat hizmet sunuyorsa orayı tercih ediyorlar. Bu gün Nebula bunu sağladığı için insanlar Nebula'yı tercih ediyorlar. Yoksa kim ne yapsın hala daha bunun 3-5 yıl öncesinin paketlerini sistemlerini kullanıp 3 aylık host ödemesi yapan sunucuları? Hala daha ısrarla sunucu açıp sunucudan donate ile 3-5 harçlık koparırız kafasında insanlar var. Donate kurun, kazanın, helali hoş olsun. Ama biraz destur... Başkasının işini bölerek oluşturduğun oradan direk kopup sana gelen kitle yarın öbür gün seni de bırakır, başkasına geçer.

Siz bu oyunun sevdalısı olduğunuzu düşündüğünüz halde, yaşlarınız 20-30'lara ulaştığı hatta bazılarınızın işi gücü, evi barkı olduğu halde böyle işlerin peşinden koşuyorsanız daha da kötüsü iş için 50-100 lira host ücreti, 3-5 lira donate parası, 20-30 lira connectör parası koparabilmek için bunu yapıyorsanız size söylenecek pek söz yok. Kendi halinize bırakılmanız ya da ciddi bir destek almanız gerekmektedir. Ama tabi bunların altında esasen ego tatmini, gerçek hayatta karşılığı bulunamayan başarıları sanal ortamda elde ettiğini düşünme yanılgısı ve anonimliğin verdiği güç yatıyor. Egoyu okşayan, insana güçlü olduğunu hissettiren her şey bağımlılık yapar ve insan bu amaçla her şeyi yapacak kıvama kolayca gelebilir. Hele bir de UO gibi bir ortamda parmağını kımıldatmadan bunu yapabiliyorsanız daha ne istersiniz?

Öyle yani... Akşam akşam yine içimi iyi döktüm :) Kavgasız, tasasız günler geçirmenizi dilerim. Sağlıcakla kalın.
büyük samimiyetle söyleyebilirim ki tns nebuladan daha kaliteli şuanki durumda, tns en azından dotu taklit ederek zorunlu olarak kaliteli oluyor. uzun süredir 40-60 iqlu türkçeden yoksun banka üzerinde gezip sağa sola laf atan, egolarını oyun sunucularında arayan veya özenle paragraf paragraf yazılan eleştri cümlelerini acımadan silecek kadar eziklik içinde olan moderatörleri uzun yıllar sonunda nebulada gördüm, şu an para kaynağından başka bir şey olmayan bu her anlamda iğrenç sunucu bu kadar oyuncuyu ve geliri hak etmiyor.

not: nebula staffları bulgaristana varmış diye duydum
Brownie, Nebula'dan da TNS'den de haz almadığın açıkca ortada. Fakat başkalarını kendi pis işlerinize neden alet etmeye çalışıyorsunuz onu da anlamıyorum. Adamlar kazanıyorsa kazanıyordur. Ayrıca sana şunu da belirteyim. DOT dan önce TNS yetkilileri dotun daha ismini bilmediği sistemlerle sunucu açmıştır. Şimdi uza yol al. Nedir bu DOT çilesi, bir bitmediniz la harbi. Nebula ile alıp veremediğimiz birşey yok. Brownie acil tedaviye ihtiyacın var. Okadar oyuncuyu ve geliri hak etmiyorsa git oku ve çalış para kazan. Herkezin kazancı farklı yerlerden. Derdinin ne olduğunu halen anlamış değilim fakat hal ve hareketlerinin sağlıklı olmadığını söyleyebilirim.

@Some_one
Sana gerçekten acıyorum kardeşim. İki üç tane gereksizin dolduruşuna gelip millete laf atmayı marifet edinmişsin. Sana belirteyim git gez dolaş diyorsun da, Burak milli takım da sporcudur ve ülkemizide aynı zaman da temsil eden birisidir. Günde en az 3 saatini antrenman da geçiriyor. SEnin gibi parazitlik yapıp 7/24 nasıl olay çıkarırım diye kafasını yoracak bir adam değil zaten. Kendisi çok yakın bir arkadaşımdır. Tanımadığın insanların hakkın da çok konuşma kapat o çeneni.
Anlamadığım bir şey varsa nebulayı kötülemek için açılmış bir topicde neden bazı insanlar özellikle Tns reklamı yapıyorlar inatla. Nebula farzımahal kapansa ultima oynayacak daha bir sürü server var açılmış açılacak . Bu tavır yukarıdaki tartışmalar noktasında haklılık kokusu çıkarıyor başka birşey değil. Senelerdir bir çok serverda oynamış birisi olarak tek diyeceğim şudur ki hiç bir serverın farkı yoktur Türkiye de biri laglıdır ölürsün diğerinde lag yoktur serverın fişi çekilir aniden ne olduğunu bile anlamazsın. İlla hepsinde bug vardır zira bu oyunun doğası bu. Al birini vur ötekine yalanmı?
Sen bi uza hayvansever, birde senle uğraşmayalım. Bir TNS fobik geldi gene. Neyse takılın. Bir daha mesaj yazanı... Herkes değişik. Brownie'ye hak veriyorum şu konu da. Diyor ya iq falan, no brain harbi.
ApachiStyle : Brownie acil tedaviye ihtiyacın var. Okadar oyuncuyu ve geliri hak etmiyorsa git oku ve çalış para kazan. Herkezin kazancı farklı yerlerden.

bu ne olm, nebula marketi kaparsa donate paraları bana aktarılıyo felan gibi bi denklem mi kurdun kafanda

ApachiStyle : Her fırsatta DOT ile TNS kıyaslaması yapan sen Brownie gördüğüm en kaliteli insansın. Bir dahada mesaj yazmaya gerek yok eğlenebilirsiniz. Kolay gelsin. Bencesi mencesi sensini yok bu işin.

dotla tns kıyaslanamaz çünkü arkadaşın yani tns'nin sahibi de bir dotfan;

burak demirsoyun yeni tapeleri çıkmış:

[04.11.2013 15:42:15] Burak Demirsoy: bu dot tayfası
[04.11.2013 15:42:20] Burak Demirsoy: server açcak mı tekrar
[04.11.2013 15:42:22] Burak Demirsoy: haberin varmı
[04.11.2013 15:47:40] ******: bılmem
[04.11.2013 15:47:41] ******: nerden cıktı
[05.11.2013 01:24:53] Burak Demirsoy: hiç
[04.11.2013 15:47:50] Burak Demirsoy: meraktan sordum
[04.11.2013 15:47:53] Burak Demirsoy: o cocuklar iyi iş yapıyorda
[04.11.2013 15:47:56] Burak Demirsoy: cok karaktersizler ama
[04.11.2013 15:47:59] Burak Demirsoy: :D

[16:50:37] Burak Demirsoy: ahaha
[16:50:41] Burak Demirsoy: bu başlık nerede
[16:50:44] Burak Demirsoy: nebula damı
[16:50:51] Burak Demirsoy: linkini atsana
[16:50:52] Burak Demirsoy: bi cevap yazalım
[16:52:33] Burak Demirsoy: atsana bi
[16:52:35] Burak Demirsoy: linki at
[16:52:35] Burak Demirsoy: bana
[16:57:28] Burak Demirsoy: Cevap
[16:57:30] Burak Demirsoy: yazdım abi oraya
[16:57:33] Burak Demirsoy: girip


Bu konu Brownie tarafından düzenlendi(2014-02-08 20:30, 10 yıl önce)
Apachistyle sen avatarsın kardeşim kimseye yalan söyleme kıvırma boşu boşuna.Kendi kendini savunamayıp başka nickler seçiyorsanda bu zaten senin serverinida senide belli eder.Boş boş yazıp kendi kendini kandırmak dışında iş yapmıyorsun.Ulan 1 yıldır her server,saldırı,isyan başlığında TNS adı geçiyor bu kadarıda tesadüf olamaz.Heryere saldır dotu karala bok at sonra yok tns süper yok tns çok iyi hasssiktir be
@ApachiStyle Seni de sewiyorum üzülme emi. :D
dsfsddsdffgfd, süpersiniz.
delir amınakoyim deliiiirr
Şahsım adına konuşmam gerekirse; Sunucu sahibiyim...Eğer bana böyle oyuncu gelecekse gelmesin beyler (yine şahsi görüşüm Nebuladaki oyuncu kitlesinin %70'nin Nebula sevdalıları olduğu yönündedir. )...Rekabet böyle yapılmaz.Biz böyle öğrenmedik en azından.Gönderilen mail'e gelen cevapta; "ASICAZ,KESİCEZ SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNDÜRÜCEZ" demiyor.Sadece süslü bir şekilde ilgili departmana ileteceğiz diyor işin özeti...Haa burada ne çıkar ? Benzer duruma şahit olmuş biri olarak diyebilirim ki; Eğer EA GAMES bir şeyler yapabilseydi şayet! Sphere'e 10 sene önce veda ederdik...Ben çok fazlada müdahele etme sevdalıları olduklarını düşünmüyorum zaten...Bana bunu düşündüren EA GAMES'in tavrı :) Yabancı serverların ki buna ABD tabanlı sunucularda dahil olmak üzere hepsinde DONATE vardır.Kısacası boşa konuşuyoruz :D Mail'i atan kişininde adaşım olması ayrı bir üzdü beni...
yabancı serverlarda aylık masraf tamamlandığı anda donateler kapanır, nebula donate başlığı altında gelir elde ediyor.
Dot u açında oynayak hadi dsfdfgdfg. Yazım tarzı ve diğer zımbırtıları göz önüne alırsak Brownie denen gereksiz Xantier denen velet olsa gerek :) Ahaha. olum süpersiniz la vallahi bundan iyi eğlence yok. Ben bir rüstem abiyi arayayım 2 bira atsın çekirdek falan süpersiniz.
Expert
34.0001
brownie dot ownerı arkadaşlar, kesin bilgi. yayalım.
https://www.iskur.gov.tr/tr-tr/isarayan/kayit.aspx

bence tartışcağınıza iş bakın hangi sunucu ne kadar kazanıyor sayıcağınıza.... daha yararlı olur



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.