Bir serverin başarılı olması elbette player sayısıyla orantılıdır playeri yoksa başarısızdır çünkü single player bir oyun değil bu çok oyuncuyla oynanacak bir oyun 70 80 kişi bile az en aşağı 100 oyuncu ile zevki çıkacak bir oyundur bu

Yoksa bomboş bir sosaria haritasında dolaşmanın anlamı nedir?Pazar alanı gibi abuk şeylerde bu tarz serverlarda olur 15 kişi birbirini görebilsin diye

Aynı zamanda istikrar demişseniz başarı kıstası olarak daha önceki 4 sunucuda kapanmış ve istikrarlı olamamıştır ben cidden edit olmasa 15 kişilik ve daha önce 4 kere kapanmış sunucular açan birinin sunucusunda oynamam oynayanıda anlamam beklenemez

Ve hele bu sunucunun scriptleri başkasına ait ise ve bu sunucu gidip forumlarda başlıklar açıyorsa doğal olarak eleştiririm

Boş işler yani başarılı değilsiniz yukarıda hiç değilsiniz ve insanların hafızasına uo yu katledenler olarak iz bırakma yolunda emin adımlarla ilerliyorsunuz
Ya Allah aşkına ne Queraymış be konuş konuş bitiremediniz.
Sıkıntı yok 3 5 gün sonrada sethuo yu konuşuruz forum burası napıcaz konuşmayacağız.
Novice
12.5
Narsia : Quera konusunda bilmediğiniz geçen sene sunucu içi kavgalar oldu, zaten çoğunu Semih anlatmış. Bilmeden bazı şeylere salça olmayalım.

@Mortal

Ben gelipte Semih'e hiçbir zaman tetikleyip sunucu aç demedim, demem de. Beraber çalışmalarımız oldu, nasıl bir karaktere sahip olduğunu bırakında sizden iyi ben bileyim. Adamla benim en az 8 yıllık bir geçmişim mevcut. Semih'in hatası çok defa sunucu açıp kapaması oldu, yalnız siz ne kadar karalama politikaları yapsanızda hepsinde başarılı oldular. Quera hk. fazla konuşmak istemeyip başarılar deyip geçtim sadece.

Nerede ne politikası izlemişim yahu.O kadar server açılmış eleştiri mesajlarım sadece Quera ile ilgiliydi.Berkay samimi arkadaşım olmasına rağmen Quera'nın ilk açılışında olmamış dedim eleştirdim.Kendisi gelirse söyler forumda da yazdım zaten.Başarılar diliyip geçiştirecek bir yapım yok maalesef benim.

Bir insan 5 tane veya daha fazla server açma (yetkili değil, açma) seviyesine gelmişse bazı şeyler ya ters gidiyordur ya da olmuyordur.Burasıda zaten oyuncuya değil daha çok developerlara hitap eden bir platform olduğu için kimine göre eleştiri kimine göre karama olacaktır.Bu işin doğası böyle ancak gereksiz eleştiri olduğunu düşünüyorsanız siz gerçekten ayrı bir dünyada yaşıyorsunuzdur.

Sizede saygım sonsuz.Size başarılı dünyanızda daha fazla başarılar.
Ya abicim tartış tartış bitiremediniz. U-S Modu bile gelip burda kıllatıyor. Ağzımı açtırcaksınız. Çalıntı Scriptmiş Bilmemnemiş.

Özgür Gelip şuraya Benim Scriptlerimi Kullanıp seneler boyu binlerce shard açtınız lan yazsa bir tanenizin cevap vermeye yüzü yok.
Yok efendim oranın oyuncusu gelip Başka Shard'ın Admine verir veriştirir.
Sanki O adamla çok sohbeti varmış gibi burdaki başlıklardan isim ezberleyip onu suçlar bilmem ne .

Bumu Abicim Ultima-Strike.
Yok Efendim ben şuyum ben böyle adamım diceğinize gidin karı kız için sokakta kavga edin

Seneler önce Nightmare'nı kesti diye adam bıçaklayan tiplerden farkınız kalmadı

Yazıklar olsun size be

Görende Sanki Seneler Boyu Açık Sunucu Açtınızda hizmet verdiniz sanacak. Bir Çoğunuzun Süper projemiz var diyip 10 defa açıp kapattığı sunucuları biliyorum yüzlerce oyuncunun emeklerini iç ettiğiniz serverları .
Ne Sunucular Gördük nereden kapanan.

İstediğiniz kadar ultra süper Scripter WB yada verdatacı olun Varsa birinizin Senelerdir Açık sunucusu Konuşsun ! O zaman verirsiniz yargıyı. her seferinde oyuncu toplayıp o oyuncuları Ultima 'dan Soğutan Sizlersiniz Bide gelip burada ahkam kesmeyin ben şöyle adamım sen adam değilsin diye millete.

Ultima Online 'ı Türkiye 'de bitirmekten başka ne +nız varda Burada Konuşuyorsunuz siz ya?
Bir çoğunuz 1 sene yada 2 sene önce 18 i bitirdi. Neyin Kafasındasınız Siz?

Bronx musunuz? Noxier misiniz?
Ne katkınız Oldu ?
NE kattınız Türkiye 'de ?
Kaçınız Nebula Staffı oldu?
Kaçınızın Hala açık sunuculardan birinde Sistemleriniz var sizin yazdığınız?

Gelmiş buraya ahkam kesiyorsunuz.

Dot açılmış iyi hoş güzel.
Dot Uo'da +150 oyuncu gördü ohhh ego içinde ego.

Ne zaman Bir Revolution Ownerı Geldi burda yazdı benim sunucum böyle diye ya da Nebula Ownerı .

Büyüyün ARtık ya

Bu konu Fream tarafından düzenlendi(2012-11-06 08:00, 12 yıl önce)
Ben dot yetkilisi değilim :D burda dot yetkiliside yazmıyor oyuncu olarak fikrimi belirttim ne bir scripterım ne birşey aksine bir oyuncu olarak oyunu bu tarz şeylerin bitirdiğini söylüyorum yoksa banane hangi server kaç kişiymiş

Ben sevdiğim oyunu egoları yüzünden hiç eden sizin gibilere karşıyım olay bu

Bu konu salamsucuk tarafından düzenlendi(2012-11-06 09:19, 12 yıl önce)
"dark knight risesı sevmedim ama eleştiremem çünkü yönetmen değilim veya risesa eşdeğer bir film yapmadım." muhteşem mantık
Novice
12.5
Ee Can senin hesabına göre Bronx'da Özgür'de konuşamaz.Sphereyi ben yaptım der biri diğeri UO'yu ben yaptım, diğeri bilgisayarı ben yaptım, diğeri interneti ben yaptım, diğeri elektriği ben yaptım.

Böyle bir mantık kurulamaz.Burada takılan 50 tane player yok sonuçta developerlara reklam yapılıyor.Developerlarda ah çok güzelmiş başarılar ben oynuyayım demiyor.Bir şekilde yorumluyorlar.Bazen insanların geçmişlerini, bazen geleceklerini, bazen kullandığı sistemleri.

Sen ne öneriyorsun.2 yıldır script yardımı çok az isteniyor 2-3 kişi yardım ederse ediyor.Forum mu kapatılsın ne bekliyorsun.Yıllar sonra geldin hoşgeldinde artık o sphere meraklısı gençler kalmadı bitti.Bir kısmı öğrendi, bir kısmı öğrendim diye çevrede geziyor, bir kısmı bıraktı.

Forum kim ne derse desin "Gündem" bölümü ile ayakta duruyor.
salamsucuk : Ben dot yetkilisi değilim :D burda dot yetkiliside yazmıyor oyuncu olarak fikrimi belirttim ne bir scripterım ne birşey aksine bir oyuncu olarak oyunu bu tarz şeylerin bitirdiğini söylüyorum yoksa banane hangi server kaç kişiymiş

Ben sevdiğim oyunu egoları yüzünden hiç eden sizin gibilere karşıyım olay bu

Dot yetkilisisin demedim sana verilen cevapları yanlış seçmişsin ordan tekrar bakmanı öneririm

@Xantier
Eleştirin Kimse direk suçlama ile gelmesin

@mortal

Yunus laf çekme gözünü seveyim ne söylemek istediğimi anladın şimdi burda laf çekme. Bunun yeri burası değil. Anlatmak istediğimi herkes anladı.
Bu iş UO'yu ben yaptım Sphere'ı ben yaptım işi değil.
Gençler iş yapsın yapmasın.

Sunucu açıldısa saydı duyulsun ben çok mu Tanıyorum Cyclone u . Yada çok mu seviyorum ?
ne tanırım ne sohbetim var

Ama bişeyler yapıldı edildi afedersin bişeyi çıkarıldı.

Yazılanlar yazıldı. Herkes cevap vermesi gereken yerde cevap yazıldı.

Hatırlarsın U-S 'de daha önce böyle başlık açmanın cezası bandı.
@Fream Niye? Biz yetkililer robot muyuz? Beyler şunu anlayın artık burası oyuncuya hitap eden bir platformdan ziyade developer platformu. Burada teknik ve genel bilgiler konuşulur. Yapılan işler düzgün bir biçimde tartışılır. Bizler de robot değiliz yeri geldiği zaman elbette fikir belirtip tartışmalara ortak olabiliriz. (Ayrıca söylediğini üstüme alınmadım, sadece yetkili olduğum için cevap verdim.)

@salamsucuk Üstelik şunu da belirteyim ben burada ki tartışmalarımda Quera'yı savunmadım. Başarı=İstikrar yorumum genel anlamda herkes için geçerliydi ve geçmişte bunun örneklerini yaşadık. Arkadaş başarıyı sormuş bende cevapladım. Ayrıca her şey oyuncu kitlesi ile ölçülmez. Ne sunucular gördük oyuncusu yokken başarılı diye adlandırdığımız ve hala başarılı olan. Örnek olarakda Dipsizkuyu'yu gösterebilirim.. DK bir role play sunucusuydu ve bence bugüne kadar haritasıyla, kadrosuyla, web sitesiyle, sistemleriyle artık aklınıza ne gelirse tamamen başarılı bir sunucuydu ve herkes öyle bildi, kimse aksini inkar etmedi çünkü verilen emeğin ve yapılan çalışmanın herkes farkında olsada oyuncu kitlesi hiç bir zaman 150 veya 200 olmadı. Yeri geliyordu 20 kişi zor oluyordu ama güzel rol yapılıyordu. Eğer tek başarısızlığı oyuncu kitlesiyse bu başarısızlık sunucunun değil oynamayan oyuncuların başarısızlığıdır. Hak edileni sunucuya vermedikleri için. Böyle bir kaç örnek daha var ama şuanda üzerindne çok zaman geçtiğinden sunucu isimlerini tam hatırlayamıyorum.
Developer Olarak yanıtlanırsa yanıtlanır kimseye tutupta laf söylemem. üstüne alınanlar alınsınlar.

Verilcek cevap tabi ki ama tutup ta bunu vermenin yolları var. developer platformuna Player gelip böyle başlık açtığında topic hala kapanmıyorsa problem var demektir
Novice
12.5
Can ben sana forum ölü diyorum sen eskiden böyle başlık açmak ban sebebiydi diyorsun.Geçmişe dönük/bağımlı yaşayamazsın.

Ayrıca senin anlatmak istediğini çok iyi anladım ama yine yanlışın var.Burası bir forum, bir başlık açılırsa yorum yazmak serbest olur.Eğer sadece reklam verip yorum yaptırmak istemiyorsa ücretini öder reklam alanı kiralar orada reklamını yapar.Ben sunucu başlığında veya sunucu ile ilgili şeylerde playeri yönlendirme kaygısına düşerim.Bazıları emek veriyor 25 kişi ile oynuyor bazıları yarısını bile yapmazken (belkide sattığı packi) yeniden aktif ederek server açılıyor.Ben bunu eleştirmeyeceksem oyununda, forumunda, kişilerinde değerleri nerededir ?

Buradaki yetkililerde beni iyi bilir ben genelde yönetimi eleştiririm.Bana göre haklı sebeplerim var ki kimseyi kırmadan eleştirimi yaparım.Yetkili olan hemen herkesle belkide tartışmışlığım var ama uyarı-ceza sistemine daha maruz kalmadım.Demek ki yanlış bir iş yapmamışım ki tartıştığım kişiler beni cezalandırmamış.

Birde sunucuya saygı duyuyorsun ama yapılan eleştireye saygı duymuyorsun.Sen yeterli bu kadar eleştiri diyorsun ben diyorum ki, buranın önemli görevlerinden biri playeri yönlendirmek olmalı.20 player bile gelse bir serverin durumunu her yerde belirteceksin ki en azından 10 kişiyi düzgün bir sunucuya kazandırmaya bakarsın.
Yunuscum şundan bahsediyorum.

Sunucunun Kendi başlığında eleştirildimi?
Eleştiri dozu yapıldı hatta sunucuya eklenen scriptle yapılayan ve sunucuda oynayan oyuncuların bütün emekleri gene boşa çıkarıldımı?
Çıkarıldı.
Tamam. O başlıkta bende hak verdim bunu yazmıştım?
Yapılan şeyin saygısızlık olduğuna hep beraber kanaat getirdik mi?
Ona da Tamam.

bu başlığın altında bu kadar yazılması artık bardağı taşırır ama
Novice
12.5
İlgilenmiyorsan girmezsin Can bu olay bu kadar basit.Başlıkla ilgili sıkıntın varsa yetkiliye bildirebilirsin.

Bu başlığın içeriğinin yanlış olduğunu buradaki ilk mesajda bende belirttim.Ancak bu konuda da başka konularda da yine eleştiririm kimsede niye eleştiriyorsun diyemez.Anlamışsındır umarım.
Mortal : İlgilenmiyorsan girmezsin Can bu olay bu kadar basit.Başlıkla ilgili sıkıntın varsa yetkiliye bildirebilirsin.

Bu başlığın içeriğinin yanlış olduğunu buradaki ilk mesajda bende belirttim.Ancak bu konuda da başka konularda da yine eleştiririm kimsede niye eleştiriyorsun diyemez.Anlamışsındır umarım.

Olay bu kadar saçma uzarsa benimde birşeyler söylemeye hakkım var yunus. Alınmanı saçma buldum.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.