sphere bu kadar tutar mıydı türkiye'de ?
bu kadar shard olur muydu?
scripting bilen sayısı azalır mıydı?
connectorlere, vpslere harcanan bunca para nereye giderdi?
hala 250 kb housing sistemi yazılır mıydı ?
fix.scp olur muydu?
belki de nebula hala eski dönemlerinde olabilir miydi?
belki de ortam işi bilenlere kalırdı?


nebula ocak pack, büyük kısmı sphereserver.netten alıntılarla ve yardımlarla oluşturulmuş bir pack olduğu aşikar, ama bu olmasaydı bile kim sphereserver.nete girip scripting kasardı ?
bazı hazırcı, aşağılık kompleksi yaşayan karaktersizlerin eline düştüğünde çok bariz çöküşler oluştu. nebulada kasamadım ühühü :( o zaman full ph server açayım

nebulanın şu anki iç acıtıcı halde olma sebebi de bu aşağılık komplekslilerin ph, yenme, adam öldürme hırsı.

Bu konu Xantier tarafından düzenlendi(2012-08-28 09:53, 11 yıl önce)
Çöküş başından beri kaçınılmazdı zaten. Çöküşü gerçekleştiren pack değil insanların tutumu ve birbirine karşı davranışları oldu her zaman. Oyunun en verimli dönemlerinde ( 2002-2008 ) rekabet kavramını abartanlar, varolan oyuncuyu farklı oyun platformlarına kaçırmaya başladı.

O dönemlerde alternatif sunucuların bulunması, oyuncu için tek bir tekelci sunucu sömürgesinden çok daha iyiydi. Üstelik bu konu hangi senaryo üzerinden ilerletilirse ilerletilsin, Nebula 2010'da zaten çökecekti ve değişen hiç bir şey olmayacaktı.
aile terbiyesiyle de direkt ilgisi var o durumun.

o dönemin alternatif sunucuları bile güzeldi, orta dünyalı, levelli falan her biri ayrı süperdi. biraz bizim neslin yediği ekmek içtiği suyla ilgili sanırım oyun içi terbiye kalmadı.

şimdi nebula başlıklarını okuyorum, gzde kalvas yedim yaa bu ne ya jailleyin şunları tarzı başlıklar. ağlamalar falan. iyi ki 2003te oynamamış henüz bombacı mülayimleri görmemiş sanırım. explosion potionu gzde yasaklatan bir zihniyet. stealingi de yasaklatacaklar bu gidişle. adamın biri online chat sistemi bile önermiş, o derece bi halde. geberen forumlara koşuyor. şu güne kadar ne bir page isteğim oldu ne de forumlara kayıt oldum nebulada. hala daha da atmış olduğum bir post yok. memnuniyetsiz hazırcı kafalarla oyun oynuyorlar. eğlenmek yok, kanını içmek istiyor adamlar karşısındakinin. evde tuzak yiyen oyunu bırakıyor. tuzak kuran jaile atılıyor. actionda explosion potion kullanana bebe deniliyor. biri de rp yapacam diye bütün game of thronesdaki isimlerden aile üretmiş. dümdüz hikaye anlatımı oyun içi resim olmadan.

bizim şu anki jenerasyon kan dökmek istiyor, bütün olay bu. tamamen aldığı aile terbiyesi, çevresiyle ilgili bir durum. 20 yaşına gelmiş adam orda herkese abisi, abicim diye konuşuyor gereksiz bi samimiyetle. 15 yaşındaki kişi ise kalkmış babası yaşındaki insanlara ana bacı giriyor. nebulaya başladığımda 9 yaşındaydım sanırım, böyle işlemiyordu bu olay. eşyası çalınan adam ortalığı ayağa kaldırır oldu şimdi. nedir bu stafflara sürekli bi çağrı, bi ihtiyaç. 3-4 sene oynadım, ne bir staffa ihtiyaç duydum ne de forumlara post atmaya. gm bile görmedim ki, silencerın o siyah gm robeu hariç.

oyunu bu hale getirenler, sürekli aç kapa yapıp milleti kolaya alıştıran oyun bilmez eziklerdir. bir de üstüne aileden aldıkları terbiye gelince...
Bu bambaşka bir konu zaten, o zamanki oyuncuyla bu zamanki oyuncuyu karşılaştıramazsın bile o derece çok büyük farklılıklar var. İşin acı tarafı yöneticileri bile karşılaştıramıyorsun. Şu anki oyuncu eskiye göre çok daha yozlaşmış, amaçsız ve karışılıksız hizmet kavramından yoksun durumda. Yöneticiler ise amaçsızlık kevranının başını çekiyor. 2008'den itibaren bu oyun, insanların normal yaşamındaki bastırılmış duygularını ve toplumsal ezikliklerini dışa vuruş ortamı haline getirildi. Bu mantıkla işleyen bir sistem zaten çökmeye mahkumdur.

Başını oyundan kaldırıp çevreye, üniversitelere ve sosyal ortamlara çevirirsen zaten sayısı çok fazla olan bilinçsiz boş beyinler görüyorsun. E nüfusun büyük çoğunluğu bunlardan oluştuğu için, bu tip insan topluluklarından oluşan oyunlarda pek farklı bir şey bekleyemezsin.

Herşeye rağmen çöküş hikayesinin kahramınını arıyorsanız siyah robelu karaktersize bakıcaksınız, objektif olarak gürhanın bu konuda pek bir suçu yok :)
Master
59.2997
sphere bu kadar tutar mıydı türkiye'de ?
Sanmam.

bu kadar shard olur muydu?
Shard çokluğu paylaşımla değil insan kalitesiyle alakalı. Yabancılar neler neler paylaşıyor. Adabına göre davrandıktan sonra insan o paylaşılanlardan dünyanın tecrübesini, bilgisini kazanır. Ama bizim gibi tembel topluluk anca alıp kıçını başını düzeltip öyle kullanmasını, hatta o paylaşan kişinin kodlarıyla paylaşanı zan altında bırakmaya çalışmayı bildiği için bir halta yaramıyor.

scripting bilen sayısı azalır mıydı?
Mutlaka. Eski scripterlara baktığında en azından başka bir alanda tecrübesi, geçmişi vardı onun sayesinde bir şeyleri yazıp mantık geliştirebiliyorlardı. Galentos, Akillis vs. Şimdi ne mantık var ne bilgi. Dümdüz yazıyorlar.

connectorlere, vpslere harcanan bunca para nereye giderdi?
KO premium falan alırlardı :) :) Şimdiki birçok sunucu sahibi hala KO psikolojisinde ve o nesilden geliyor. Sistemlere bakılırsa zaten anlaşılır.

hala 250 kb housing sistemi yazılır mıydı ?
Bu çok ironik ya. 2011 de 56b kullanarak onca sistem yazdım en büyüğü 500 satır civarıydı sanırım. Housing gibi bir sistemden daha komplex bir sistem olmasına rağmen o kadar uzatamadım. Nasıl beceripte onca uzun sistemleri yazmayı başarıyorlar şaşıyorum. Bilgisizlik burda ön plana çıkıyor işte. Düz mantık herkes kod yazar. "Kulağı apış arasından tutsanda olur algoritmanın önemi yok" demişti büyük bir üstat geçenlerde. İşte bu kafadaki elemanların eline kodu verirsen 500kb bile olur :)

belki de nebula hala eski dönemlerinde olabilir miydi?
Hayır. Nebula bir ara, hatta hala daha sırf oyuncuyla işi götürdü/götürüyor. Bir ara bildiğim kadarıyla sunucuda uzun zamanlar scripter bile yoktu. Kendi imkanlarıyla fix yapmaya vs kalktıkları için onca sorunla karşılaştılar. Geçen sene 1-2 sistemini inceleme fırsatı bulmuştum. Yama yapa yapa scriptler 5000 satır civarına çıkmış ve hala daha sorun çıkartıyorlar. Hala daha 55i kapasitesine dahi ters gelen scriptleri boya yapıp kullanıyorlar. Bir ara Noxier kadroya girdi de anca o zaman pack biraz toparlandı. O da ayrılınca yine aynı duruma düşüldü. Kadro cidden kalitesiz. Hem geçen yıl gördüğüm kadarıyla eskilerden kalma bir büyük baş staff tayfası sunucunun anasını belliyordu. Geçen yıl ayrıldılar diye biliyorum ama iş işten çoktan geçti. Nebula şu an piyasadaki bir çok sunucudan daha beter durumda. Makyajla, isimle anca götürüyor.

nebula ocak pack, büyük kısmı sphereserver.netten alıntılarla ve yardımlarla oluşturulmuş bir pack olduğu aşikar, ama bu olmasaydı bile kim sphereserver.nete girip scripting kasardı ?
Kimse uğraşmazdı.


Patrick : Pack dağıtımı o zaman en mantıklı yoldu, en azından karaktersiz bir kişi bu sektörde tekelcilik yapamadı.
Bu açıdan bakınca da doğru. Nebula zamanında sadece tekel olmasıyla kazandı. Hep diyorum Nebula hiç bir zaman o kadar üst düzey kaliteli bir sunucu olmadı. Sadece devrini ve zamanını iyi değerlendirmesini bildiler. Birde Silencer'ın makina sağlamasıyla oluşan istikrar. Artık Silencer da sunucuyla ilgilenmiyor. Makina da başka yere taşındı. Bakalım neler olacak.

Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2012-08-28 11:21, 11 yıl önce)
keşke sphere hiç olmasaydı da precasta alışmış bir millet olabilseydik
Novice
12.5
Ben durumdan açıkması memnunum.Her geçen gün kaliteli sunucu sayısı azalıyor.Yakın zamanda (1-2 yıl) acemilerde işin içinden çıkamayacak (piyasada scripter kalmadı neredeyse) ve büyük ihtimalle herşey sıfırdan başlayacak.Tabi o zaman işin üstatları bu işlerle uğraşırsa bir şeyler olur.Yine piyasa arkadan gelenlere bırakılırsa bu işin sonu yok.
kaşar uoyu yine açıcaklarmış, bizim stockholm sendromlular koşa koşa oynar. bu olay hep aynı döngüde işledi. işin ucunda kısa yoldan kan dökmek varsa gogogo
Expert
34.0001
nebula'nın kadro skandal ya şu anda. adamlar da kendilerini nebula da staff oldum diye havalarda görüyor. çok komik şeyler bunlar.

bi sylveria vardı ne güzeldi, cafe de abileri izlerdim.
Shard olurdu bayram harçlıklarıyla açılıyor çoğu
KeLL : bi sylveria vardı ne güzeldi.

Ahh, ah...
Taşak PVP vardı bi aralar :D
Bence o kadar da kötü olmadı. Belki olumsuz etkileri fazla olabilir ama olumlu etkileri de göz ardı edilemez.
Aaaah ah Kalmiria Kolayoyun Nebulaaa Sylveria :(



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.