Merhabalar;
Arkadaşım aynen söylediğim gibi bak sendede Allah korkusu var düşünmesi bile aykırı geliyor sana

Tabiki bende herkes gibi korkuyorum. Normaldir küçüklükten beri böyle yetiştik. Ama kendime şunu soruyorum Neden dinler 2,000 seneden beri var?? Dünyada binlerce, milyonlarca yıl önce yaşamış olan insanların ne suçu var? Onlara neden peygamber veya bir din verilmedi??
İslama göre, müslüman olmayan kafirdir. Dünyanın nüfusu 5 milyar diyelim. Bunun sadece 3 milyarını Çin, Hindistan, Japonya ve diğer Asya ülkeleri kapsıyor. Amerika, Avrupa'da 1 milyar yahudi ve hristiyan var sayarsak, geriye kalan rakam 1 milyar. Afrika'nın tamamı olmasada çoğu farklı inançlara sahip. Kurana göre İslam inancı olmayan herkes cehennemde sonsuza dek yaşayacak. Sonuç olarak dünya nüfusunun 5/1'i müslüman olduğuna göre çoğu insan cehennemden çıkamayacak

Tabi bu hristiyana göre farklı, yahudisine göre daha farklı.
Bunları düşünmek dinsiz yapmaz. Araştırmak bilmek, öğrenmek, öğrenmeye çalışmak, okumak en büyük Hak'tır.
"Hiçbir din kötü bir şeyi içermez" demişsin. Senin adına süper birşey keşke herkes senin gibi olumlu olabilse. Kutsal kitaplardaki yazan yerleri çıkarlarınca kullanmasa..
Tevratta yazan bir ayette (Yahudilerin kitabı) yazanı söylüyorum;
"Dünyadaki hiçbir ırk senden üstün değildir. Onların parası sizin paranız, onların kadınları sizin cariyelerinizdir, Tanrı her daim sizinlerdir"
İsrailde çocuklar konuşmaya başladığı anda ellerine Tevrat verilir. Düşünün bunu hayatı boyunca okuyan bir insan neler yapmaz...
Kurana gelecek olursak peygamberin cariyelerinden bahseder. Cariye'LER. Bunu okuyan cahil insan "Peygamberin cariyeleri varmış" diyip kendi çıkarlarınca kullanmaz mı? Hüseyin üzmez denilen ilahiyatçı profesör bile 13 yaşındaki kıza taciz ettiğini biliyoruz. Ayrıca bir peygamberin dünyaya örnek olacak insanın cariyeLERİ olması mantıklımıdır ??
Cennette, beyaz tenli güzel kokulu huriler, bu dünyada nedense yasak ama cennette serbest olan, en iyi tatta şarapların olacağını bahseder. Öldükten sonra cennettede aynı bedenlerdemi olucaz ?? Etten kemikten ?? Olmayacaksak huriler neden var ?? Yiyecek içecek dünyevi objeler nasıl olur ??
Tekrar Tevratta geçen sözlere göre, Tanrı dünyayı 6 günde yaratmış. 6. günün sonunda yorulup dinlenmiş :S Burda yazdığım hiçbir yazıda abartı yoktur arkadaşlar. İsteyen buyursun okusun... Allah, Tanrı yorulurmu ?? Bu kadar basitmidir ??
Neden dünya ilk kurulduğunda bir din yoktu ?? O zamanlarda yaşayan insanlar islama göre cehennemden çıkamayacak. Burasıda bir muamma ??
Bana 1,500 sene önceki peygamberin yaşamını ve kitabının olduğunun garantisini kim verebilir ??? Bir insan mı ?? İnsanlara neden güveneyim ?? Gözümle görmedikçe, bir insanın çıkarlarınca yazılmadığının garantisini başka bir insanmı verecek ?????
Kuran okumakla iyi insan olunsaydı inan bana araplar şuan dünyada tek güç olurdu

(Bu çağda bile tuvaletlerini ağaç altlarına yapıp, temizlenmeden kalkıp giden insanlardır) Unutmayalımki günümüzde, tarihte çıkan savaşların hepsi dinler yüzünden çıkmıştır. Bir dini çıkarlarınca kullanmanın son noktasıdır bu.
Ayrıca ahlaklı insan olmak için illa bir din mensubumu olmak gerekiyor ? İyi olan şey zaten hep iyidir. Kötü ise zaten kötüdür. Bunu anlamak için kimsenin dine ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bu sadece benim görüşümdür. Ayrıca dinsiz falan değilim. Bende Tanrıya inanıyorum fakat körü körüne inananlardan değil, görerek, araştırarak ve en çokta mantığımla düşünenlerdenim sadece.
Gece yattığımda, evrenin ve herşeyin tek sahibi olan Tanrıya sadece teşekkür ediyorum. Çünkü O'nun, benim duama ihtiyacı olduğunu düşünecek kadar basit olduğunu düşünmüyorum...
Saygılar sevgiler...