İnsanlar Allaha neden kulluk etmek zorunda demiyoruz. Allahın, bizim insanların kulluğuna neden ihtiyacı var diyoruz ? Gerek dualarımıza, gerek kulluğumuza. En başlardada demiştim. Kafanızdaki Allah korkusundan dolayı rahat düşünemiyorsunuz. Bu gibi sorular hep aykırı geliyor. Bu tip sorulara yanıt ararken dini öğretileri unutmanız gerekiyor. Tabiki bu kolay olmadığından verilen cevaplar aynı olup, soruların yanıtı alınamıyor. İmamlara dahi sordum. Hepsinin cevabı, sorduğum sorunun cevabı olmadı. Herşey insanın içinde biter. Eğer siz bu gibi şeyleri araştırıyor ve kafanız karışıp inancınızı sorgulamaya başlarsanız, bu araştırdığınız konularla ilgili değil yine sizinle alakalıdır. Araştırmak, okumak, anlamak, anlamaya çalışmak kötü birşey değildir...
Massacre : dinsizlik ne zamandan beri gençliğin bilinçliliği oluyor ? anneniz babanız sizi dinsiz olun yetişin diyemi doğuruyor ? Allah'ı inkar edin diyemi büyütüyor . ateist olan herşeyi yapar apaçık ortada kullanıolar ateistleri eylemlerde orda burda şurda
Ayrıca ateist, dinsiz falan değilim. Daha öncede dediğim gibi amaç araştırmak başka birşey değil. Konuyu okumadan anlamsız cevaplar yazmayın komik oluyor
Sodom :Massacre : dinsizlik ne zamandan beri gençliğin bilinçliliği oluyor ? anneniz babanız sizi dinsiz olun yetişin diyemi doğuruyor ? Allah'ı inkar edin diyemi büyütüyor . ateist olan herşeyi yapar apaçık ortada kullanıolar ateistleri eylemlerde orda burda şurda
Kim dinsiz arkadaşım ? Kim Allahı inkar ediyor ? :))) Ateist olan herşeyi yapar demişin, merak ettim soruyorum ateistlerin eylemleri nerde olmuş ? Birde savaşların neden başladığına dair bi araştırma yap bakalım altından ateistlermi çıkıyo dinler mi tamam ?Ayrıca ateist, dinsiz falan değilim. Daha öncede dediğim gibi amaç araştırmak başka birşey değil. Konuyu okumadan anlamsız cevaplar yazmayın komik oluyor
Massacre : dinsizlik ne zamandan beri gençliğin bilinçliliği oluyor ? anneniz babanız sizi dinsiz olun yetişin diyemi doğuruyor ? Allah'ı inkar edin diyemi büyütüyor . ateist olan herşeyi yapar apaçık ortada kullanıolar ateistleri eylemlerde orda burda şurda
Ateistler olarak bizim birinci hedefimiz eleştirel düşünceyi, bilimsel yöntemi, insancıllığı, sevgiyi, kardeşliği yaymak değil mi? Biliyorum, ateizm ya da diğer din dışı duruşlar bu saydıklarımı tanım itibarı ile içlerine almazlar. Ancak çok iyi bildiğim diğer bir husus var ki, çoğu ateist ve diğer dinsizler pozitif bilimin bulguları ışığında şu anda sahip oldukları görüşlere kavuştular ve çoğumuzun ortak noktası hümanizmdir. Tabi bunu antroposentrik bir anlamda kullanmıyorum.
Azıcık mantığınız varsa benim için din yoktur demeyiniz.Güneşin doğuşuna evrenin büyüklüğüne bakınız.Diyebilirsiniz maymundan geldik hadi biz maymundan geldik ya bu dünya nasıl geldi ya bu evren ya bu sonsuzluk nasıl evrim geçirdide geldi sizin mantığınız maymundan geldikmi gelmedikmi tartışması yaparken ya bu koca evren bu alem nasıl dünyaya geldi.
Xlore :Azıcık mantığınız varsa benim için din yoktur demeyiniz.Güneşin doğuşuna evrenin büyüklüğüne bakınız.Diyebilirsiniz maymundan geldik hadi biz maymundan geldik ya bu dünya nasıl geldi ya bu evren ya bu sonsuzluk nasıl evrim geçirdide geldi sizin mantığınız maymundan geldikmi gelmedikmi tartışması yaparken ya bu koca evren bu alem nasıl dünyaya geldi.
Evrim teorisi insan maymundan geldi demez, insanla maymunun ortak bir atası vardır der. Araştırmadan yorum yapmayın arkadaşım. İkisi arasında dağlar kadar fark var.
Şöyle kanıtlara da bayılıyorum ha," şu güneşe bakın ne kadar mükemmel, şu dizilişe bakın ne kadar mükemmel."
Ateistlerden ya da diğer blablaistlerden istediğiniz somut şeyleri siz sunamıyorsunuz ki ?