Yahu ben her şey rastlantı sonucu oluştu mu dedim, yukarıda da yazdım. Ben ateist değilim.


Onu bunu geçelim de, biraz da öteki taraftan bakalım. Ya senin savundukların doğru değilse ?
Novice
-0.500001
Somut kanit mi istysun Islamiyetin yada hristiyanlgn bi anda okadar genis kitlelere ulasmasi buyur sana olabildigince somut kanit o donemde bir peygamber den baska kimsnin evrensel kulture bu kadar buyuk bir katki yapamaz dikkat edin hz.Muhammed den once arap kulturu zayif bir kulturken islamiyetle birlikte arap klturu birden iran endulus gibi devltleri icine alarak buyumustur.Ateist arkadasima soruyorum pki maymun ile insanin geldigi canlidan nicin ara gecis turu blnamadi? Bana bi tne blnan ara tur sole
Adolf Hitler ve Nazizm de yayıldı bir sürü yahudu öldürüldü. ? Pegyamber dediğiniz kişi döneminin başarılı bir devrimcisidir. Tabiki insanlık için iyi şeyler yapmak istemiştir , insanlara temiz olmayı , içkiden uzak kalma gibi iyi şeyler öğremiştir.

Evrimi anlayabilmeniz için öncelikle öncelikle 13.7milyar yıllık varlığın ne kadarında canlılık olduğunu düşünün 13,7 milyar yl gibi bir zaman dilimini hanginiz kafanızda canlandırabiliyor ?.

Beyni sınırlı olanlar için anlaşılamaz bir kavram.
Novice
-0.500001
Ben sana bisi soyliyim mi seni populer kulturle kandirmslar.1920-30 larda afrikali bir insani maymuna benziyor ve ingilizce konusamiyor diye kafese tikip millete gecis turu diye yedirmeye kalktilar bunu biliyormuydun sonra anlasldki meger adam afrikada ender gorulen bi dil konusuyomus :) Bi ornek daha hala anlamadysn 1940-50 lerde yplan bir kazidan sonra bir maymunun cenesi ve bir insanin kafatasini birlstrerek millete yedirdiler snra kemikler incelendikten snra ne b.k oldugu anlasildi :) Somut knt iste
Xlore : Yahu ben her şey rastlantı sonucu oluştu mu dedim, yukarıda da yazdım. Ben ateist değilim.


Onu bunu geçelim de, biraz da öteki taraftan bakalım. Ya senin savundukların doğru değilse ?


YA VARSA!


Bir gün Hz. Ali Efendimiz, namaz kılmış giderken müşriklerden biriyle karşılaşır. Müşrik Hz. Ali Efendimize şöyle der:
“ Ya Ali! Şu sizin halinize bakıyorum da düşünüyorum. Ahiret var, insan bu dünyada yaptıklarından bir bir hesab verecek diye, namaz kılıyorsunuz, oruç tutuyorsunuz; Cennet var, Cehennem var diyorsunuz... Ben bunların hiç birine inanmıyorum. Hem aramızda ne fark var, sen de yaşıyorsun, ben de yaşıyorum. Sizin bu kadar çabanız nedir? Her gün vaktinde namaz kılacağım, oruç tutacağım diye bu kadar çaba niye?
Hz. Ali Efendimiz bütün bunları vakar ve sükunetle dinledikten sonra şu cevabı verir:
“ Ey koca kafir! Farzet ki, öldükten sonra dirilmek yok.( Var ya ) Bizim imanımız var. Farzet ki senin dediğin gibi dirilmek yok. Senin dediğin çıkarsa, o zaman ben bu yaptıklarımdan ne kaybederim. Namaz kılıyorum, dinimin emrini yerine getiriyorum, oruç tutuyorum. Bunlar benim kulluk vazifemdir. Bundan dünyada hiçbir zarar görmüyorum. Ahirette bir zararım olur mu, ne dersin?... Adam biraz düşündükten sonra, olmaz, dedi.
Oruç tutuyorum. Burada senin gözünde bir zarar görüyor musun? Hayır der. Zekat veriyorum, hem dinimin emrini yerine getiriyorum, hem de fakir, muhtaç insanlara yardım etmiş oluyorum. Bundan benim kaybım olur mu? Ne dersin? Kafir hayır, olmaz, der.
Ya ahiret varsa! Burada yaptıklarından hesab varsa, imandan, namazdan, oruçtan, zekattan haktan, hukuktan, insan yaptığı işlediği her davranıştan hesaba çekilirse, ya bütün bunlar varsa! Ki var. O zaman ey koca kafir, o zaman senin halin nice olur?
Ömrünü puta tapmakla geçiren ihtiyar müşrik, uzun uzun, derin derin düşünmeye başlar... Ve Hz. Ali’nin önüne diz çökerek:
Ya Ali! Evet varsa der! Sizin dediğiniz gibiyse!...
Öldükten sonra yeniden dirilir, Allahın huzuruna çıkarsam o vakit benim halim nice olur? der ve derhal iman eder.
Ya yoksa ? Cihat uğruna kendine bomba bağlayıp patlatanlar nolucak ?

allah yolunda savaşcağına inandırılığta ölenler ne olucak ?
kuranı kerimde cihat uğruna kendinizi öldürün , kendinizi bırakın suçsuzlarıda yanınızda götürün diye bir ayet varda benmi bilmiyorum.İslamda en günah şeylerden biridir allah tarafından emanet edilen kendi canınıza kıymak , herkes zerresine kadar hesaba cekilecek merak etme. ve sonuçtada dediğim gibi inanıp inanmamakta herkes özgürdür ki Kur'an dada bu belirtilir.Dinde zorlama yoktur.serbesttir herkez ki islam dinini kabul ettikten sonrada kimse sana 7/24 ibadet edecen gidicen bombalıcan biryerleri bilmem ne yapıcam demez.Hem dünya hayatımızı yaşayıp hemde ahireti düşünmemiz istenir.senin düşündüklerini emin ol hissediyorum , dinler yüzünden belkide binlerce insan ölüyor , acı çekiyor . fakat bunun suçu islam veyahut başka bir din değildir. kişilerdir kişiler.Kişiler hiç bir zaman ölçü olamaz.Ölçü olsaydı emin ol burda dinime ben küfrederdim.sakallı hocalardan yediğimiz kazının haddi hesabı yok.bu yazıyı genel bir yazı olarak yazdım kardeş , dediğim gibi o gün (ahiret günü)
gelsede gelmesede kaybedeceğimiz bir şey yok.İnandığımız sürece.

Bu konu flich tarafından düzenlendi(2009-12-15 21:44, 14 yıl önce)
Nowanka : Somut kanit mi istysun Islamiyetin yada hristiyanlgn bi anda okadar genis kitlelere ulasmasi buyur sana olabildigince somut kanit o donemde bir peygamber den baska kimsnin evrensel kulture bu kadar buyuk bir katki yapamaz dikkat edin hz.Muhammed den once arap kulturu zayif bir kulturken islamiyetle birlikte arap klturu birden iran endulus gibi devltleri icine alarak buyumustur.Ateist arkadasima soruyorum pki maymun ile insanin geldigi canlidan nicin ara gecis turu blnamadi? Bana bi tne blnan ara tur sole



Hımm, bunlar somut kanıt demek.


Demek ki ben " somut " kavramını bilmiyormuşum.

Ha ayrıca yukarıda okudum, geçiş türleri bulunamadı denmiş. Bunların hepsi Harun Yahya efsaneleri, öyle bir şey yok. Evrim Teorisi, sadece insan ile maymunun ortak atası vardır demez zaten, bazıları buna takılmış durumda. İşte size bir geçiş türü fosili;






Daha fazlası için; https://www.archaeologyinfo.com/





Pompeii Felaketi
Roma İmparatorluğu�nun gördüğü en korkunç doğa olayı, şüphesiz 24 Ağustos 79 tarihinde Vezüv yanardağının patlamasıydı. Dağ o kadar şiddetli lav püskürdü ki sadece kent sakinleri değil tüm Romalılar dünyanın sonunun geldiğini sanmıştı. İki gün boyunca gökyüzünün külle kaplanmasına neden olan felaket, halkın büyük bölümünün hayatını kaybetmesine, Pompeii kentinin de haritadan silinmesine neden olmuştu. Yazar Senaca, felaketten 12 yıl önce gökyüzünün dumanlarla kaplanacağı ve dünyanın yok olacağı kehanetinde bulunmuştu.

Pompei içinde hala gizemleri barındırıyor. Hâlâ kazı çalışmaları yapılmayan, daha doğrusu bilerek kazılmadan bırakılan bir çok yer var Pompei'de. Burada amaç, günümüz teknolojisi ile zarar vererek ufak tefek bir şeyler öğrenmek yerine, olduğu gibi koruyarak gelecek nesillerin, gelişmiş teknolojisi ile buranın sırrını çözmesini sağlamaktır. Pompei'yi gidip görmek, oralarda gezmek hayatımda tutkuyla yapmak istediğim şeylerden biri.

Bu konu Xlore tarafından düzenlendi(2009-12-15 22:16, 14 yıl önce)
Novice
-0.500001
Bana gore Harun Yahya teorileri Evrim teorisinden cok daha mantikli bana gelip yok din baskisinda soyledin fln demyin sakin.Nese arkeoloji den anlamam ama Benim gosterdigim kanit daha somut olduguna bahse girerim somut kanit getirceksen getir bana butun ulkelerin kabul ettigi bir site ondan sora somut kanittan bahset.Ayrica Evrim teorisinin gercek oldugunu varsaysak bile ki hala teoriden ibarettir bu Din in olmadigi anlamina gelmez.
Darwin in evrim teorisinin yaptığı tek şey işi zamana vurmak farkındaysanız.Darwin in teorisinin en büyük sorunun ilk canlının nasıl oluştuğu sorusudur ki yanlış bilmiyorsam ilk canlının Tanrı(Allah C.C) tarafından yaratıldığı kendisi tarafından da kabul edilmişti(Yanlış biliyor olabilirim).Darwin in söz ettiği süre çok uzun bir süredir ve bu sürede sayısız evrim ile canlılar bu duruma gelmiştir fakat bu sayısız evrimden nedense ceviz kabuğunu doldurmayacak kadar canlının fosilleri bulunabilmiştir ki bunların da geçiş türü olduğu kesin değildir.
Darwin in teorisini düşünürsek ben buraya 1 ton metal koyuyorum bilmemkaç yıl geçiyor ve bu metallerden bilgisayarlar,binalar vs. herşey oluşuyor.Darwin herşeyi zamana vurarak şöyleydi şöyle oldu demiş fakat ortada doğru düzgün bir kanıt bile yok bunu destekleyecek.Biraz düşündüğünüzde ve etrafınızı incelediğinizde de bazı şeylerin tesadüfi olarak gerçekleşemeyeceğini anlarsınız.
Novice
-0.500001
Size Harun Yahya nin teorilerinden birini daha soyliim maymun egik bir bicimde yurur ve bu yuruyus tarzi dik yurumeden daha etkilidir agaclara daha hizli tirmanirlar, daha hizli kosarlar peki niye insanlar evrimlesirken dik yurume ihtiyaci hissetmistir ve teknik olarak dik ve egik yuruyusun arasnda gecis turu bulunmasi imkansizdir oyle bir yaratik olsaydi fazla enerji kaybidan direk olurdu.Asil soru insanlar neden bukadr yuksek bir beyin gelistirdi??
Yahu, diyorsunuz ki etrafınıza bakın. Bu mu somut ? Alın size somut bir örnek verdim yukarıda ? Elle tutulabilir, gözle görülebilir. Utanın biraz yahu, somutluk kavramını öğrenin önce.


Harun Yahya =)


https://www.evrimteorisi.org/



Yukarıda, harun yahyanın sitesinden alıntı yaptığınızın ve diğer bütün iddaaların cevapları var. Ne zaman kendi kafanızdakilerle tartışabilecek kıvama gelirsiniz, o zaman tekrar tartışırız.
Ilk canlı olarak adlandırabiliceğimiz organizma kuaservat hücredir organik moleküllerden meydana gelmiş bir organızmadır.
bilmem kaçyıl dedğiniz yılda milyarlarca yıl sonrasıdır. O koyduğun metal'in 1.000.000.000 yıl sonra ne olucağını bilemezsin. taibiki kalkıpta sana bilgisayar olmayacaktır ama doğada çözünüp bambaşka bir organizamnın yapısına katılabilir.

Harun yahya (adan oktar) gibi şahısları kaale bile almam. Kendilerini bilim insanı sanıyorlar. türkiyeye " motor " kavramını getiren insanlardır.
ahmet mahmut ünlü ( cübbeli ahmet hoca ).. harun yahyayı onu bunu araştırcanıza buyrun adam gibi adam ^^ adam musevi olsa benide musevi yapardı belki..
Şş, n'oldu o iş. Araştıracaklar araştırdı mı acep ki ?



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.