Eos :
Xlore : O konuda haklısın kostok. Orada hemfikiriz. Ancak sen de " Din olmazsa Dünya'da yaşamamızın bir manası olmaz " diyerek, bu bahsettiğin " Ruh " hastalığına biraz da olsa girmiyor musun ? Yani, cennet ya da cehennem inancı olmadan insanlar ahlaklı, dürüst kısacası iyi bir şekilde yaşayamaz mı ? Ben çok ateist tanıyorum ( Kesinlikle ateist değilim ) bir çok teistten daha ahlaklı. Bence böyle bir kanıya varmak yanlış.

Allah bizleri kendisine kul olmamız için yaratmış.Eğer herkez dinsiz olsaydi , Allah'a inanmayip ibadet etmeseydi , dünya olmazdı dıye düşünüyorum.

Asıl konuya gelelim.
kehanetlere ınanmıyorum , ınanmam ıçın bır sebepde yok ,
1-2 ay önce Discovery channel kanalında , bunlarla ılgılı bır program ızlıyordum.Orada bir profesör Nostradamus ile ilgili şöyle bir görüşünü ortaya sürdü , eğer bir kışı günün coğunu oturup ılerde ne olucak dıye yazmaya başlasa 1-2yılda 10000-15000 arası sayfaya ulaşır ve bu yazdığı olaylardan mutlaka birı ılerkı zamanlarda yaşanabilecek bır olay olabılır. Bu profesör'ün görüşünü beni çok etkiledi , ve ona sonsuz olarak katıldım bu görüşü ile ilgili.(Bu profesör Müslüman değil)

İslâm'da geleceği Allah'tan başka kimsenin bilmeyeceği vurgulanır. Bu yüzden falcılık, kâhinlik yasaktır. Hz. Peygamber kâhinlerin sözlerine inanılmamasını, cinler tarafından onlara söylenen sözlerin ancak yüzde birinin doğru, gerisinin yalan olduğunu buyurmuştur. Kur'ân'da fal hakkında bir hüküm yoktur. Ancak geleceği kimsenin bilmeyeceği vurgulanır. "Falcılara inananın, Muhammed'e geleni inkâr etmiş olacağı" şeklinde bazı rivayetler varsa da bunlar, hem zayıf hem de Hz. Peygamber'den güzel fal hakkında gelen sözlere aykırı rivayetlerdir.




Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.