Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.



C-C++-C#(veyahut Java)-J#(fason Java)-VB-VB.Net(asp Content)-asp.net(vb-c# Content) Bu Dillerin Tamamı Normal Bir Bilgisayar Mühendisinin Zaten Bilmesi Gereken Diller, Lakin Tüm Bu Dillerde Ortak Olan ve Asıl Olan Algoritmik Yapıyı ve Algoritma Kurabilecek Mantığı Kavramış Olmaktır. Kullandığınız Dil Tabiki Gerek Libraryleriyle Gerek Kullanımıyla Size Kolaylıklar Sunacaktır Ama Esas Olan Mantığı Kavramaktır. O Açıdan Hiçbir Dil Size "En İyi Para"'yı Kazandırmaz. 7 Yaşımdan Beri Bilgisayarlar Haşır Neşirim, 10 Yaşımdan Beri Dilleri İnceliyorum, Elimden Birçok Kod Örneği Geçti ve Birçok Kod Hazırladım. Çoğunu İlgili Konu Hakkında Yardım Sunan Sitelerle Paylaştım Şayet Serbest Yazılım Geliştiriciliği-GNU-BSD-LGNU Hepsi Özünde Fikir ve Kaynak Paylaşımını Taşır. Bu Bağlamda Bu Gün Benim Yaratımım Olan Birşey Yarın Çok Daha Büyük Projelere Dahi Ön Ayak Olabilir. Özgür Yazılımcıların Tamamı Bence Para Kazanma Kaygısının Ötesinde Yaratımlarının Gelişimini Gözlemlemekten Keyif Alır Diye Düşünüyorum, Yahut Ben Böyle Keyif Alıyorum. O Açıdan En Azından RunUO-C# Açısından Konuşayım Hazırladığım Tüm Kodları Paylaşmaktan Çekinmiyorum. Şayet Bundan Önce, (Kayıp Diyarlar'dan Önce) Birçok Sunucu İçin Yada Kendinin Sunucunun Coder'i Olduğunu İddia Eden Internet Tanışlarım İçin Kod Yazdım-Düzenledim-Geliştirdim ve Bundan Hiçbir Zaman Para Almadım. Sanmıyorum ki Eşeklik Bende, Eminim Benim Gibi Düşünen ve Hareket Eden Başka İnsanlar da Var. Sadece Burada Değiller, Hala Basit Bir 2D Oyun İçin Kod Yazmak Yerine Çok Daha Büyük Projeler Üzerinde Çalışıyor ve Gerçek Paralar Kazanıyorlardır. Yine de Ben Halimden Memnunum =)

oguz13, Teknoloji Çok Gelişti, E-Book'lar ve Paylaşım Siteleri Herkese Bu Alanda Birşeyler Yapabilme Şansı Sunuyor, İhtiyacın Olan Tek Şey, Merak Etmek, İncelemek ve Biraz Zeka. Elde Ettiğinin Değeri İse Paha Biçilemez. Basit Numara Olan Sadece Alıp Ben Yaptım Deme Kısmı, Bunu Yapanlar Zaten Kendilerini Belli Ediyorlar. Ama Bunun Dışında Türkiyede Gerçek Coderlar da Var ve Takdir Ediyor, Başarılarının Devamını Diliyorum =)

Konunun Çok Dışına Çıktım Evet Farkındayım;
Anemon Fikirlerini Görüyor, Destekliyorum; Sadece Genelleme Yapmamalısın. Emin Ol 3-4'ten Fazla Düzgün Sunucu Var Türkiye'de. Konu Sadece Yetersiz Reklam-Yetersiz Çaba ve Yetersiz Oyuncu Kitlesi. Artık UO Eski Oyuncu Kitlesine Sahip Değil. Yeni Oyuncuların Çoğu Power Play Arzuluyor, Herşeye Kolayca ve Kısa Sürede Sahip Olmak İstiyorlar. Bu da Elde Ettikleri Herşeyin Değerini Düşürüyor ve Bunun Farkında Değiller. Sunucu Kuranlar da Onlara Ayak Uydurmak Gibi Bir Hataya Düşüyor Malesef ve Sonuçları Ortada. Hosting Firmalarına Kazandırılan Onca Para. Büyük Bir Rant Dönüyor Oyun Sektöründe Aslında. İnsanlar KO Accleri Satıyor, Yıllar Önce de UO Accleri Satılıyordu. UO Gold-Itemları Satılıyordu. Şimdi UO Çürürken Kendi Köşesinde, Biz Bazıları da Hala Onu Canlandırmak Namına Çabalıyor-Çırpınıyoruz. Asıl Soru Şu, UO mu Diriliyor, UO'dan Kopuk Yoz Yeni Bir Oyun mu? Bunun Cevabını da Zaman Gösterecek. Yine de Hiçbir Sunucu Yöneticisinin Hevesini Kırmadım Bu Güne Dek, Elimden Gelen Her Yardımı Yaptım Hiçbir Ücret Almadan ve Yine Olsa Yine Yaparım. Şayet Her Denemenin Temel Bir Sonuca Ulaşma İhtimali Var. İçerik O İhtimali Yükseltiyor Sadece. Bazense Bizim Durumumuzda Olduğu Gibi Düşürüyor Başarıyı, Oyuncuya Hitap Etmediği İçin, Eski UO Oyuncusu Kalmadı Kısaca. Bunu Yapan da Boşu Boşuna Açılan Sunucular Değil, Boşu Boşuna O Sunuculara Güvenen Oyuncular.
İyi Geceler,
İyi Çalışmalar...
herkes gözüne koyduğu bir serverin scriptini çalmaya uğraştığı kadar script yazsa.. (herkes kendini bilir sakın ha alınmayın) adam gözünün içine bakıyo script istemek için 1 hafta kanka mıdır ne haltsa ondan oluyo abi aga yalvar yaka paça sonunda scripti alıyor son cevap :
S*kt*r ulan ! Bebe (bana diyo bak) 13 yaşında ne işin var lan git sütünü iç uyu mal bebe hahaa !
Cevabım : S i e


böle kişiler bile açmama sebebidir. türkiyede bi kaç tane script yazabilen insan var.. kalanlarının ne mal olduğunu gözünden tanırım hiç bana muhabbet yapmasınlar bu scripti ben yazdım diye. dialog editlemekle , yazıları değiştirmekle , bir eşyanın dış görünümünü değiştirip de bu benim sistemim demekle olmaz bu işler. ben uo ya ne zaman başladım hatırlamıorum ama scriptingle en az 2 sene uğraşmıştım. 2 sene boyunca hiç bir türlü shard ortaklaşa açmadık. şimdi öyle değil ama , 1 hafta uğraşan ben skriptörüm aga diyo.

edit : böyle çalıntı tipler yüzünden , yardım etmekten tiksiniyorum artık. tanımadığım hiç bi adama yardım etmiyorum artık. msn listemdekiler biliyordur.
Novice
0.1
Anemon : Ama kalkıpta nebula pack üstüne 3 tane sistem ekleyip yeni sunucu açmak saçma biraz sonunun ne olacağı bellidir yani. Ha çıksa ya sağlam bi server bütün sistemler farklı Kaliteli staff kadrosu sağlam bi web sayfası hızlı bir sunucu arkasına sırtını dayamış sağlam bi sponsoru olan bi server çıksa ya ozaman belki player ları orada toplayabilir ama bu zor biraz.

çok fazla değil biraz geriye gittiğmizda Wish Uo yu görüyoruz. Dediklerine genel olarak uyan. Ama olanları hepimiz gördük.

Türkiyedeki oyuncu zihniyeti bu şekilde devam ettikçe sen istersen uo yu tekrar yaz gene değişen bir şey olmaz.
Xoxo'a katılıyorum bence çalıntı script ile alakası yok.Oyuncu zihniyeti ve doğru konuşursak kişisel maddi geliri iyi olmayanlar zevk amaçlı yahut ilk deneyim amaçlı sunucu çabalarına girmesidir.


Script ile bence alakası yok şuan yüksek player kitlesine sahip sunucularda var ama bütün scriptleri baştan yazılmadı.
XoXo :
Anemon : Ama kalkıpta nebula pack üstüne 3 tane sistem ekleyip yeni sunucu açmak saçma biraz sonunun ne olacağı bellidir yani. Ha çıksa ya sağlam bi server bütün sistemler farklı Kaliteli staff kadrosu sağlam bi web sayfası hızlı bir sunucu arkasına sırtını dayamış sağlam bi sponsoru olan bi server çıksa ya ozaman belki player ları orada toplayabilir ama bu zor biraz.

çok fazla değil biraz geriye gittiğmizda Wish Uo yu görüyoruz. Dediklerine genel olarak uyan. Ama olanları hepimiz gördük.

Türkiyedeki oyuncu zihniyeti bu şekilde devam ettikçe sen istersen uo yu tekrar yaz gene değişen bir şey olmaz.
Zaten Wish'te , büyük bir kıskançlık vardı. Yani kıskançlık derken başka serverların Wishi kıskanmasından sözediyorum. 0 dan sistemi gören serverlar bakakaldı sonra elpidia mı neydi hiç hatırlamıyorum bi saldırı yapmıştı. Eee bir server ap ayrı bişey oluncada amma ilgi çekiyor. İçine atamayanları görebiliyoruz böyle sunucular sayesinde.
Arkadaşlar ben yazdığım yazıda kısaca şunu anlatmaya çalıştım.
Eğer Script'lerin çalıntı ise üstüne 2 tane daha kendin script yazıp eklediysen gece gündüz server açmak için ugraştıysan emeğine zamanına parana yazık.

Ben kalkıpta kimse server açmasın kardeşim tüm serverlar kapansın tek bir serverda toplansın herkez demedim. Sizin dediklerinizden bunları anlamış oluyorum.

İsteyen istediğini yapar bu beni ilgilendirmez. Ama Başkalarının emeklerini çalarak biyerlere gelmeye çalışan insanlara benim sözüm. @Plato'nun dediği gibi 3-4 hadi bilemedin 5 tane Sağlam server vardır. Ben UO ile alakamı uzun süre önce kestim. Şuanda ne script yazmaktan ne player olarak oynamaktan nede sphere'dan anlarım bildiğim ne varsa unutmuş durumdayım çokta mutluyum açıksı.

Şimdi ben böyle bir yazı yazınca ben uo yu bıraktık kardeşim sizde bırakın rahat edersiniz falan gibi anlaşıldı herhalde
Bende Uo oynadım Bende emek verdim bende zamanımı verdim benimde param gitti. Beni tanıyan biliyor 6yıldır beraber olduğum bir kız arkadaşım var ve nasipse evlenicez ve ben UO yüzünden 3 yıl önce tamamen ayrılma durumuna geldim. Ben Lise'yi UO'ya olan bağımlılığım yüzünden bitiremedim. Ozamanlar evimde pc yoktu Okuldan kaçar cafe önünde saatlerce açılmasını beklerdik. Cafe'ye giden paralaramı üzüleyim Host'a verdiğim paralaramı? Yanımda birçok staff vardı 4-5 tanesi şuanda başka serverlarda Developer ve admin olarak görev yapmakta bu kişiler benim yanımda Couns veya Seer olarak başladı benim yanımda admin oldular bende çok emek verdim Okulu bitiremediğim için ailemle kavga ettim maddi desteğim kesildi. Ama sonunda elimde KOCA BİR "SIFIR" vardı ne adımı bilen oldu ne emeklere saygı duyan. Ha bende süper değildim tek başıma açmadım serveri ortak açtık bizdede vardı nebula çalıntı scriptleri yapmadık demiyorum bende yaptım ama cevabını alamadım çünkü hata yaptığımın farkındaydım ama insanlara verdiğimiz bir güven vardı bizi tercih etmelerini sağladık 100 player gördüm 150 yide ama sonuçta bıraktım ve hayatım bir düzene girdi. Birçok şey yaptı eminim bunları yaşamış benim gibi birkaç kişi daha vardır ben sadece uo açmak isteyen kişileri uo değilde başka alanlara yönelmesi için uyardım. Aranızda UO'dan süper anlayanlar manyak script yazanlar dehşet sistem hazırlayanlar vardır yok demiyorum ama siz işinizi bir düzene oturtmuş olabilirsiniz benim HİTAP etmek istediğim kesim sizler değilsiniz. Bu işe yeni başlamak isteyen kardeşlerime arkadaşlarıma bir yazı yazdım. Lütfen yanlış anlaşılmak istemiyorum. Topic'i kitlemek zorunda kalmayım kendimi suçlu gibi hissettirdiniz bana üzüldüm...
Vanq +1
Flam'ı da tanıyan tanır yıllardır uo oynarım 1999 yılından beri yani ama geçen sene bırakana kadar hayatımdan hayat yedi. Kızlarla yalnızca jinekolojik ve psikolojik gözlem amaçlı çıkıyordum resmen. Fikir, akıl, a$k hayat felsefesi gibi insanın ruhunun ihtiyacı olan olgularla alakam yoktu resmen artık. Çünkü UO ruhumu öldürmü$tü. Türkiye 1802.'si olan bir adamdan zar zor EA'dan eski sistemle 316 puan yapabilen bir adam olup çıkıverdim. Üç sene universite okudum. Üniversite hayatımı bitirdim resmen. Geçen sene UO yu bırakmamla hayatıma resmen An nox etkisi oldu. $imdi üniversite sınavına yeniden girdim dört gün çalı$tım sadece ve istanbul üniversitesini kazandım(ma$allah diyin la :P ). Uzun süredir hayatımda olan biri var. Anlayacağınız her zaman söylediğim $ekilde ifade etmek gerekirse;
"-Tanı$alım. Ben en iyi."

Evet $imdi kralım anlayacağınız. Sallayın UO falan. Ayrıca eğer oynayacaksanız bile sakın pvp serverlarında oynamayın. Açın bir server kasın yava$ yava$. Çünkü $imdi arada onu yapıyorum. Bir df char kastım bir serverda. Kasıyorum arada bir. Bazen dü$ürüyorum kral item veya arti. O zaman çıkıp lunada gariban ama bilgili olduğuna karar verdiğim birine hediye ediyorum :) Evet benimle aynı serverda oynuyoırsanız ve iyi bir çocuk olursanız siz de $irinleri görebilersiniz lol
Konu nerelerden nerelere gitmiş. :D

Töbe ya tek lafım " sanane "

Adam isterse gider intihar eder isterse kafasına sıkar seni ilgilendirmez. Fikrini belirtmişsin ama fikrini fikir gibi değil eleştiri gibi sunmuşsun. Başlık hatalı bikere. !!! bunlar ne demek oluyor ? Neden bu kadar sert bi topic açtın kime karşı yaran var anlamadım.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.