connector konusunda bazı sıkıntılar yaşandığı için açılış tarihimiz hep ufak ufak ertelendi. connector bitti sayılır sadece real time test edilmesi kaldı. bu önümüzdeki bir kaç gün içerisinde connector testi esnasında sunucu testide yapılacaktır daha sonrasında da açılacak. kesin tarih diye birşey yok çünkü malum sunucu işleri :) connector testleri ve buna bağlı sunucu testleri tamamlanınca direk açıyoruz yani 1 ay bile yok.
bellow : Silmaril'den beri bizi destekleyen Rsith teşekkür ederiz :) . Silmaril'in böyle olması bizleride çok üzdü ve daha iyisini yapmak için yola çıktık. En azından bunca zaman bizi destekleyen biri olarak betaya katılmanı veya en azından bir göz atmanı ve yorumları duymayı isterim :)

Wolfthorn.
Yeni haritayı araştırmayı, yeni yerleri keşfetmeyi elbette deneyeceğim. Ancak Silmaril'den de biliyorsunuz, ben zanaat yetenekleri üzerine deneme yapmayı seven bir oyuncuyum. Eğer bu konuda sunucuya bir katkım olacaksa, elbette betaya da katılmak isterim. Sunucuyu açtığınızda mutlaka girip, göz atmayı düşünüyorum zaten. :)
tekrar merhaba hemen hızlı bir giriş ve anlatım yapayım sonrada kaçayım istedim;

silmaril world'e daha önce girmiş oyuncularımız bilirler bizde ilk ev temalı tarla sistemini görmüşlerdi ve çok orjinal olduğunu bildikleri bir sistemdir. ancak chaos wars bünyesinde bunu yapmak malumunuz imkansız çünkü ev kurulacak alan bile belirli bir büyüklüğe sahip birde tarla kurulsaydı işin içinden çıkamazdık bizde dedik ki.. ya şehirlerin içine şehir halkının kullanabildiği ve herkesin ortak ekim yapabildiği bir tarla yapsaydık nasıl olurdu?

dürüst olmak gerekirse keşke bundan önceki sunucumuzda da böyle yapsaymışız :sikkin.

olay oldukça basit tarafınızın şehri içerisinde bulunan ortak tarlaya giderek tarlada bulunan boş bir alana .tohum yazarak çantanızda bulunan çiçek yada başka herhangi bir tohumu ekiyorsunuz ve büyümeye bırakıyorsunuz.. süre bittikten sonra bitki otomatik olarak bankanıza gidiyor ki buda sunucuda oluşabilecek semistatic ağırlığı bypass yaparak hafifletiyor. tohumun süresi özelliğine göre değişiyor ancak su kovası kullanarak süreyi kısaltmak mümkün.

ne tarz şeyler ekiyoruz buraya derseniz... sunucuda aktif bir iklim kontrolü var ve yöresine göre günün kafasına göre belirli saatlerinde çiçekler yada normal bitkiler büyüyor. büyüyen bu bitkiler sistem mesajı olarak tüm dünyaya duyuruluyor siz bitkiyi gerekli ekipman ile bulup şehirinize, tarlaya getirip ekiyorsunuz.



dikim yapabilmek için ekstra bir özelliğe tabiki şimdilik gerek yok ancak craft olup farmville yapmak isteyen ve bitkilerini stand içerisinde satmak isteyen tüm tüccarlarıda unutmadık.

görüşürük.
Novice
12.5
Şuana kadar gördüğüm en yenilikçi ve kaliteli sunucu olmaya aday gibi duruyor. Beklemedeyiz bakalım.
2. kez ardarda mesaj atılmıyormuş anlamadım sebebini herneyse.


sunucuyu sürekli değişikliklere hazır hale getirirken bir yandan da sistemleri yazıyoruz yada güncelliyoruz.

aile sistemimiz bildiğiniz aile sistemleri gibi işin iki tarafınıda anlatmak gerek; oyuncu tarafı oldukça basit oyuna giren kişi aile oluşturabilme hakkına sahip kim yada ne olduğunuz önemli değil bir ailenin parçası değilseniz .aile yazarak ailenizi oluşturuyorsunuz. daha sonrasında size verilen aile takısı ile ailenize yeni bireyler katabiliyorsunuz.


ailenize ait ve web sitesindede aynı şekilde görüntülenen 30 logodan birini seçebiliyor ve kullanabiliyorsunuz aynı şekilde aynı aileye mensup kişilerde aile logolarını biliyor ve görebiliyorlar. oyun içerisinde bulunan kişileri "bul" tuşunu kullanarak ok ile takip edebiliyorsunuz ve aile içi konuşma yapabiliyorsunuz. ilk başta aile sistemini kuran kişinin tüm karakterlerini aile lideri olablir şekilde ayarlamaya karar vermiştik ancak daha sonrasında böyle bir zorundalık olmasının saçma olacağını düşünüp kaldırdık. ailenize aynı hesapta bulunan karakterleri tek tuşla alabiliyorsunuz.




Bu konu Gokku tarafından düzenlendi(2015-09-02 17:50, 8 yıl önce)
@Mortal

Daha neler neler var =) tam olarak bitmedi atıcagız sistemleri yakında

Bize testte yardımcı olan oyuncularımıza teşekkür ediyoruz
mesajı başka bir portal'a yazdığım haliyle koymak istemedim biraz değiştirdim... tekrar merhaba! kaldığımı yerden devam edelim...

oyun son haliyle cs'de dust2 oynamak gibi keyifli oldu oyüzden bekleriz

a_ ilk girişte young başlanıyor ve oyunda biten bir 24 saatlik süre boyunca devam ediyor.
b_ oyuna başlayan kişiye oyunu öğrenmesi ve haritaya bi göz atması için 10 tane young a ait zorunlu görev veriliyor
c_ younglar düşmanda olsalar bu süre içerisinde birbirlerine zarar veremiyorlar ancak npc kesebiliyorlar.
d_ isteyen kişi anında young durumunu bozup normal oyuna katılabiliyor
e_ görevlerde verilenler "iki tane robe" "3 tane silah" değil tamamiyle daha önce görmediğiniz yada bilmediğiniz binekler oldukça yüklü miktarda para ve herbiri farklı yerlerde yeni şeyler.
f_ günlük her tür class için görevler mevcut.

web sitesine anlık görüntü olarak öldürdükleriniz en çok öldürenler en az ölenler kim ne kadar npc kesmiş kimin ne kadar xp si vardan tutunda.. marketten ne aldınız süresi ne zaman doluyor hangi tarihte kimden ne aldınız gibi binlerce veriyi anlık olarak sisteme geçiyoruz.

teknik detayı olayın şudur CROSSFEED SQL CROSSFEED SPHERE server mantığı ile çalıştırıyoruz böylece durmadan devam ediyor tüm kayıt.

oyun iç çözünürlüğümüz standart şekilde sabitlenmiş durumda oyunda en yüksek çözünürlük artık iç pencerede 990x700 ve client çözünürlük limiti yok. falan filan...

oyun sadece uo olarak değil aynı zamanda getirdikleriylede pek orjinal oldu biz çok eğleniyoruz tasarlarken. mesela ekstra ses paketleri mevcut artık. adamı öldürünce herkesin duyacağı şekilde geyirebilir adama doğru bakıp ağlayabilir yada homurdanabilirsiniz.. keza büyük meydan savaşlarını kazanan tarafın sesli anonsu yapılıyor herkesin duyabileceği şekilde mesela "CAPHERNOS BU SAVAŞIN GALİBİ OLDU!" gibi.


ve sanırım bana sorulan yada ekibe sorulan en meşhur soru "binekler adam öldürüyormu binekle adam öldürülebilecekmi" sorusunun cevabı tüm binekler için hayır.

son olarak aranızdan ayrılmadan önce bir minik ss daha
evet tekrar merhaba yeni birşeyler ve sphere'in limitlerine hoşgeldiniz.


chaos wars isimli projemiz farklı bir çok kişininde istekleri ve düşünceleri doğrultusunda ummadığımız bir noktaya geldi hali hazırda olan ve yeni geliştirile bir kaç özelliği paylaşmak isteriz.


Treasure Hunt (Tree of Holy oak)

bu sistem dünya üzerinde bulunan ve günün 2 farklı zamanında sistemin kendi belirlediği herhangi bir noktada beliren büyülü bir ağacın kovuğunda gizli hazineyi bulmak ile ilgili. ağacı bulan kişi ağaca iki tıkladığı an kendini ağaç altına gizlenmiş birbirinden farklı bir sürü odanın birinde buluyor ve kovuk yıkılmadan oda içerisinde bulunan hazine sandığını açıp hazineyi almaya çalışıyor. ilginçtirki bildiğiniz hazine sistemlerinin tam tersine bunda kasayı açmak için beceri yada öldürmeniz gereken bir koruyucu yok. tam tersine size verilen belirli bir süre içerisinde hazine sandığından alabildiğiniz kadar çok eşya ve para almaya çalışıp kovuk üstünüze yıkılmadan kaçmaya çalışıyorsunuz. resimde özelliklerine azıcıkta olsa bakabileceğiniz şekilde ayarladık.



diğer bir sistemimiz yine oldukça enteresan. chaos wars bünyesinde kendine özel tasarlanmış ve her oyuncuya göre ayarlanmış bir deneyim yani experience puanlama sistemi var. kestiğiniz herhangi bir yaratık yada hayvandan, size ait bir pet'in yada canavarın başka bir yaratığı kesmesinden puan elde edebiliyorsunuz. yada ortaklaşa daldığınız bir yaratıktan herkes vurduğu kadar puan alabiliyor. craft bir karakterseniz yaptığınız özel eşyalardan yada tamamladığınız questlerden experience puanı kazanmanızda mümkün. ne var ki.. biz bunu tasarladıktan sonra cs-go içerisinde bulunan dinamik bir yapıyı uo ya göre yeniden dizayn ettik. bu sistem cs-go oynayanlarında bileceği üzere oyunda kazandıkları sandıkları aldıkları anahtarlarla açarak silah yada yeni skin kazanma üzerine inşa edildi. kazandığınız experience puanına göre belirli oranlarla 5 farklı seviyedeki magical bag'lerden kazanıyor ve günlük çanta açma limitinizi kullanarak kazandığınız bu çantaları açabiliyorsunuz. içerisinde reg'den runebook'a silahlardan setlere, hazine haritalarından normal oyunda bulamayacağınız renklere kadar bir sürü eşya ve silah çıkması mümkün. tabii bunun ticaretinide yapabilirsiniz. resimde 4 maddede anlatmaya çalıştığımız bu sistem başlı başlına bir yeni oyun mekaniği kazandırdı.




devamında ekleyeceğimiz görseller ise dahada enteresan olacak...
kaos wors yükseliyor babacım seneye mi açmayı düşünüyorsunuz acaba
açında oynayalım artık ,daral geldi sıcaklardan zaten
tekrar merhaba; bir süre önce market sisteminden ve olabileceklerden ufakça bahsetmiştim. market sistemi genel olarak oyuna eğlence katması ve görsellik üstüne dizayn edilmiş durumda bunlardan biride aşağıda örneğine rastlayacağınız ünvanlarımız.

karakterinize istediğini kadar ünvan alabilir ve sınırı süresi olmadan kullanabilirsiniz. sadece para vererek değil oyunda yaratık keserekte sahip olduğunuz XP puanlarını kullanarak alabiliyorsunuz.. güzel tarafı koca market alt yapısının neredeyse %80 i XP ile alınabiliyor.

Master
59.2997
Menüler çok hoş duruyor. Şöyle single player havasında takılabilecek bir server olması hoş olur diye düşünüyordum. Sistemlere bakarsak bu sağlanabilir gibi duruyor. Kaç bin pixellik haritada maksimum 40 kişiyle oynayınca oyunun zevki çıkmıyor ne yazık ki. Bu sebeple bu tip quest, hunt tipi görevler, maden işçiliği gibi şeyler hep hoşuma gitmiştir. Hatırlar mısınız bilmiyorum. Eskiden Fatal War diye bir server vardı. Ondaki ırk sistemiyle adapte, çok gelişkin olmasa da sürekliliği olan işlemler vardı. Orc'lara level atlatmak için kafa tası vs. toplanırdı. O havanın çok farklı olduğunu, keyif aldığım şeylerin çoğunu onların oluşturduğunu hatırlıyorum. Böyle bir çizgisi olursa göz atmamak için bir sebep yok.
harita cok ufak britain bu saatten sonra tutmaz olmaz akil var mantik var 20 kisiye 16000x12000 karelik harita cok buyuk. zaten sizinde dediğiniz gibi bu yuzden yeni bir dunya tasarladik ve sadece 5 moonglow adası büyüklüğünde. oyuna girerken verilen zorunlu questler ve sonrasında alinabilen gunluk questlerde oyunu tekilde oynanabilecek hale getirdi. proje coklu olarak tutmasa bile tekil olarak oynamak isteyenler için bir çözüm sunuyor olacak muhtemelen.
Bekleme...
bu serverın oynanmak için değilde tez çalışması gibi bişey olduğuna inanmaya başladım.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.