yapılan çalışmalar yeni güncellemeler yeni sistemler farklı menüler ve binekler ekliyoruz en önemlisi sistemleri geliştiriyoruz cogu sunucularda göremeyeceginiz farklı sistemler oyuna girdiginizde daha iyi anlayacaksınız ki. Etkinlik sistemi tamamen yenilendi daha güzel bir hal aldı erken acsaydık yenileye yenileye restart ata ata bir hal olucaktı böylelikle daha iyi oldu az bir zaman dilimi kaldı hepinize teşekkür ediyoruz iyi forumlar
Ahey ,hergün şu post yukarı zıplayınca ,aha açıldı olmak pahabiçilemez.
Hahaha az kaldı valal bizde açmak istiyoruz artık :)
kaos wors açılmaz heralde 1 2 ay
Çok kısa bir süre içinde serverımız aktif olacaktır. Bekleyen herkese teşekkür ederiz.
merhaba;

sunucuyu açıyoruz artık eksiğiyle fazlasıyla web sitesi ve sunucu arasındaki işlemleri tamamlıyor sunucuyu açıyoruz ancak bir süredir üzerinde düşündüğümüz ve yahu ne yaparsak milleti tek bir tarafa toplanmaktan alı koyarız dediğimiz olayı tamaladık.

şimdi 3 klan var birbirine düşman ancak klanlarda oynayacak insan sayısını biz kendimiz belirlemiyoruz isteyen istediği yere girebiliyor bir sakınca yok fakat bir taraf güçlü bir taraf güçsüz olursa ne yaparız diyorduk onuda çözdük.

normalde olsa kişi sayısı bir diğerinin +-5 yada 10 fazlası olunca giremesinler dedi çoğu insan ancak isteyen istediği yerde oynayabilmeli sonuçta arkadaşınız gitti caphernosa girdi aradaki fark limit sayıya ulaştı diye siz gidip illa aspectora girmez zorunda olmamalısınız çünkü mantıksız.

üzerinde biraz çalıştık ve total puanı 3 klana bölüp oyunda o anda olan insan sayısına bağladık ne gibi mi? gayet basit eğer düşman klandaki insan sayısı sizden fazla olur ve sizi ezmeye başlarsa diye bizde xp sistemindeki xp oranını yeniden düzenledik.

hangi klan oyuncu sayısı oyunda o anda azsa onlara gelen xp puanı diğer klanlara göre daha fazla oluyor mesela siz toplamda 10 kişisiniz ve karşınızda 45 kişi var. onlar sunucudaki bonus xp oranından %10 yararlanırken siz %40 yararlanacaksınız. normalde 10xp veren bir headless sizin klan'a 40 ve üzeri xp verirken 45 kişilik klana 10xp vermeye devam edecek.

bu sayede dinamik bir populasyon ve xp kontrolünü sisteme entegre ettik. özellikle xp bundle kullanan biriyseniz sunucudan gelen xp bonusu+xp bundle+normal xp oranlarıyla bir headless dan 200xp bile kazanabilirsiniz rahatlıkla. eskiden olsa onlar çok fazla bizi eziyorlar denebilirdi ama artık sayıca az olmanında size getirisi çok büyük oldu.

Chaos Wars yakında açılıyor bence toparlayın ailenizi akrabanızı çoluğunuzu çocuğunuzu!

görüşürüz.
Server gezmek isteyen ve incelemek isteyenler için açılmıştır. Son ayarları bittikten sonra gerçek açılışımız her şey resetlenip yapılacaktır. Merak edenler siteden dosyalar bölümünden dosyaları indirip girebilirler.
QaOs WoRS 2016 yazında vizyonda

** ısrarla aynı davranışı tekrarlamaktan lütfen vazgeçiniz, uyarı I /Gh

Bu konu Ghlahn tarafından düzenlendi(2015-10-04 15:53, 8 yıl önce)
incik boncuk detay kaldı ahali.. insanlar girip deniyorlar sizleride bekleriz.



Bu konu Gokku tarafından düzenlendi(2015-10-02 17:45, 8 yıl önce)
selamlar ilk çoktan seçmeli aktif ve günlük quest sisteminide yazdık. sistemin tamamı web tabanlı olduğu için hangi questleri ne kadar sürede ne kadar adette yaptığınızı web üstünden de kontrol edebiliyorsunuz. 4 farklı vendorla 32 farklı görev ile başlayan sistem warrior mage craft ve random olarak 4 parçada bulunuyor. aynı anda birden fazla quest alabildiğiniz gibi istediğinizi istediğiniz zaman tamamlayabiliyorsunuz. günlük olması şu anlama geliyor; chaos wars dünyası zamanıyla bir gün her gece saat 3 te resetleniyor o zamana kadar istediğiniz kadar yapabiliyorsunuz ancak o gün yaptığınız bir questi bir daha yapamıyorsunuz sistemin kendini resetlemesini beklemeniz gerekiyor.



herhangi bir görevi aldınız ve listesini görmek istiyorsunuz paperdoll üstünde bulunan quests buttonunu kullanarak questlerinizi ve ne durumda olduğunuzu görebilir yine yanındaki tuşa basarak görev hakkında bilgi alabilirsiniz.



Son harita güncellemelerini yapıyoruz artık minik minik açılış tarihimiz belli oluyor.

genel güncellemeler de şu şekilde oldu;

- jail sistemini kaldırdık çünkü jail yok bizde onun yerine daha efektif bir çözüm geliştirdik. kişinin oyununu donduruyoruz olduğu yerde kalakalıyor ve etrafında olan bitenide görmüyor bu süre boyunca.

- experience kazanma olayını tüm craft karakterler vb meslek grupları için yeniden düzenledik. sadece yaratık kesmek değil aynı zamanda üretim yapmak yada hayvan ehlileştirmekte artık xp kazandırıyor.

- gezinirken etrafınızdaki objelerle etkileşim halinde olabileceksiniz. dinamik kasa ve varilleri patlatarak içlerinden +lı silahtan runebook'a kadar herşey bulabilirsiniz..

- yeni bir oyun modu geliştirdik öyleki çoğumuzun bildiği capture the flag olayını ana haritaya bağladık. ana şehirlere ve her şehrin moongate'ine yakın bölgelere birer tapınak koyduk bu tapınakları ele geçirmek için içinde beklemeniz ve sürenin dolmasını beklemeniz yeterli. bu tapınaklara sahip olunca sizin klanın kazandığı bonus xp oranını arttırarak daha fazla xp sahibi olabileceksiniz. (belirli zamanlarda açılıp kapanabiliyor)

- 2 farklı köyde toplamda 64 farklı quest alınabilir bir sistem yazıyoruz. ilk 32 görev tamamlandı daha sonraki 32 görevin yeri ve vendorları farklı olacak bu sayede oyunda aksiyonun yanı sıra kendi başınızada görevler yapabileceksiniz. tek vendordaki görevlerin tamamını yapmanız halinde size bir rütbe veriliyor bu rütbeyi sadece o vendordaki tüm görevleri tamamlarsanız alabiliyorsunuz ve isminizin yanında rütbeniz beliriyor. ileriki seviyeler ve diğer vendorlarıda tamamlamanız halinde rütbeniz giderek büyüyor.

- market içerisine eklenen ürünleri 2 ye ayırdık. sadece xp ile alınabilen ve oynadıkça kazanılan eşyalar (set silah vb.) birde para ile satın alabileceğiniz ürünlerki bunlar içerisinde binekler animasyonlar vb ürünler bulunmakta.

- binekle adam öldürmenin mümkün olmadığını her fırsatta dile getiriyoruz, 65 e yakın bunun 24 tanesi eterial olacak şekilde binek skalamız var. hiç görmediğini binekler farklı türlerde tameleme oranları ile çok farklı şeyler bulabileceksiniz.

- neredeyse 100 e yakın yeni yaratık ve bunlara ait animasyonlar, yaratıkların gruplaşarak saldırmaları ve grup halinde kesilecek quest görevleri eklendi. npclerin tepkileri çok çeşitli ve değişik ancak kesmek için ilah olmanıza gerek yok kesilmeleri gayet kolay. en kötüsünden en iyisine tüm npclerden hazine haritası dahil olmak üzere artılı silah çıkmakta.

- artılı vb önemli araç gereçlerin sadece npclerden yada hazinelerden düşmesini kaldırdık artık etrafınızdaki herşeyden eşya düşürebileceksiniz. her xp kazanmanızda düşme ihtimali olan 5 seviyeli magical bag sistemide bu olaylara dahil. yolda durupta kestiğiniz bir headless tan düşecek magical bag'den +15 katana düşmeyeceğinin garantisi yok!

balansları sürekli güncelliyoruz piyasadaki 342 dk süren ve kimsenin kazanç sağlayamadığı oyun türü artık yok. bunun yerine güçlü büyüler güçlü silahlar ve tek bir hatanıza bakacak aksiyon türü geliştirdik..




hiç düşündüğünüz gibi bir uo sunucu değil, genelde girmeden önce herkes harita farklı oynanmaz böyle olmaz diyor ancak şuana kadar giren tekil 50 kişilik oyuncu ekibinin tamamı bu kadarını beklemiyorduk diyor. sizleride bekleriz.
inceleme amaçlı giren ve birşekilde bizimle irtibata geçen herkes nedense farklı bir robe vb birşeyleriniz varmı diye sordu. genelde ortak nokta bu ve binek vs.. olayıydı. bunun üzerine bizde düşündük ve arqas'dan çok klasik bir robe ve yeni arkadaşlarını sisteme dahil ettik. ilgilileri için;

Arayüz olarak bu mu kullanılacak? Ortada bu kadar emek varken özgün bir arayüz seçimi daha başarılı olabilir.
arayüz zaten özgün aslına bakarsanız sadece geçmişi konusunda pek bilgi sahibi değil piyasa. bu çizimi bir ilk türkiyede arqas için kullandığımızda aynı zamanda bu çizim the miracle içinde kullanılıyordu. sonra aynı şekilde paganuo içinde kullandım ben ve şimdi chaos wars için kullanıyorum niye diye sorarsanız. çünkü tüm projelerde bende vardım ve çizim neredeyse ilk çizildiği günden beri bende vardı. aslında arayüz sadece paperdoll-status-hits bars-trade ve quit screen olarak var onun dışında haritadan diğer tüm görsellere orjinal uo.

mesela şimdi pek göremeyeceğiniz bir özellik daha ekledik şuanda aktif olarak denenebilir durumda görüntüsü ve animasyonu olan vücut kemeri.
bu kemere istediğimiz herşeyi ekleyebileceğimiz gibi animasyonu olmasıda çok ciddi bir farkındalık ve farklılık yaratıyor.



hatta itiraf etmek gerekirse hep üzerinde çalıştığım sunuculardan alıntılar yaparak geliştiriyoruz bu sistemi. mesela paganuo nun orjinal sembolü pegasustu ve paperdollda pegasus vardır arqasdan dragon robe getirildi the miracle ın baş harfleri aynı zamanda logo olarak ekli. keza arcadianın balanslarını geliştirirken bir yandan yine pagandan oradaki binekleri falan getirdim. bugüne kadar üstünde uğraştığım onlarca projenin bir harmanlaması oldu bu proje ve ne benim nede ekip arkadaşlarımın tahmin ettiği gibi küçük ölçekli olmadı..

Bu konu Gokku tarafından düzenlendi(2015-10-26 16:31, 8 yıl önce)
Tüh gene açılmamış yaw :asik2
Expert
34.0001
Sabırlı olmak lazım, yakınen takip ediyorum; her ayrıntı üzerinde çok uğraşılıyor, bütün olasılıklar gözden geçiriliyor. Mevcut sistemleri geçtim, kodlanıp sonrasında dengeyi veya stabilliği bozduğu için vazgeçilen sistemler, diğer sunucularda ki büyük yenilik olarak lanse edilen sistemlerin çok ötesinde. Çok iyi niyetli ve hiç şahit olmadığım yoğunlukta bir çaba harcanıyor, karşılığını alacağından ben yüzde yüz eminim.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.