malum sphere development süreci adeta durdu, tamamen durdu diyebilirim hatta. kendisi open source da değil, bug olsa bir yılda geri dönüş alırsınız öteki yılda da fixlenmiş olur. ben derim ki uox3 tabanını alalım güzelcene bir emu inşa edelim. zor bir şey değil, stabil bir şekilde çoğu şey çalışan bir emu. hem de c++ ile yazılmış. linuxe port edilir. scripting dili javascript olduğu için güzel bir interpretera sahip doğal olarak spheredan kat kat hızlı. hatta uox3 adminleri bile yapacağınız şeyi internal değil javascript ile ekleyin falan diyor eklenebiliyorsa. hem apaçi uo shard sahipleri kolayca öğrenemez, hazır olan hiçbir şey yok içinde server falan açamazlar.

sourcelar olduğu için potansiyel hileler engellenir, haksız connector kazancı azaltılır. özellikle spherede keşke olsaymış denen şeyler eklenebilir. yine sourcelar olduğu için kendi clientinize özel encryption koyabilirsiniz. kısaca uoda keşke olaydı denen şeyler yapılır işte.

en basitinden sphereda hala daha kıyılara düşüp takılma, map bugları düzeltilmedi yaklaşık 10-12 senedir. bunun için fix yapıp commitledim. bu tarz inatla düzeltilmeyen buglar düzeltilebilir.

yaz aylarındayız varsa ben de uğraşırım c++ biliyorum diyen işsiz güçsüz, ben de girişirim böyle bir şeye. community oluştururuz. svn açarız ara ara bir şeyler commitleriz falan. aslında amacım c++ bilgimi geliştirebilmek için fırsat yaratmak, yaz aylarında yapacak bir şey bulamadım.


her neyse ilgili olanlar şu başlığı takip edip kodları incelesin derim :
https://www.uox3.org/forums/viewtopic.php?f=6&t=453

Bu konu Xantier tarafından düzenlendi(2012-07-05 15:30, 11 yıl önce)
Expert
34.0001
c++ bilmemenin ezikliğini yaşadım şu an, güzel fikirmiş.
umarım başarılı olursunuz..
visual studio 2010daki ufak bir bug yüzünden compile olmuyor uox3 bu arada, vs 2008 gerekli, vs 2012de fixlendi kendileri
Adept
4.3
Düsünce güzel, birkac sene öncesinde olsaydik aktif olarak muhtemelen katilirdim da, ancak Ultima Online'a yatirilacak bu kadar emege deger mi sorusu beni rahatsiz ediyor, özellikle RunUO falan varken.
benim birincil amacım c++ tabanıyla bedava server-client sistemi bulmuşken sömüre sömüre c++ bilgimi geliştirmek. bütün emeğim bu yani. network programming öğrenmeliyim ayrıca. dotnete hayatım boyunca bulaşmayacağım için yolum bu yani.


admine pm attım böyle bir community kurulmasının bir problemi yok hatta zaten gnu gpl lisansı bu tür projelerin istenildiği gibi alınıp geliştirilip değiştirilip dağıtılabileceğini maddeliyor. sourcelar açık olduğu sürece.

fail olsun istemem varsa istekli falan toplaşak ya da hiç uğraşmayayım
yapında çekirdek çitleyek panpa
Hem kişisel olarka hemde ultima adına çok yararlı olur, Ardaya katılıyorum c++ bilmemenin ezikliğini yaşadım şu anda. Eğer güzel bir takım oluşturulabilirse çok sağlam projeler çıkabilir.. Umarım başarabilirsiniz ama bu saatten sonra ağımızı açık bırakacak bir proje olsa bile ne kadar çok tercih edilir tartışılır. Malum burası Türkiye ve ultima iyice diplerde..
abi server hazırlamıyoruz ki emu geliştirmeye çalışacaz işte. yani tercih edilsin edilmesin.
Xantier : abi server hazırlamıyoruz ki emu geliştirmeye çalışacaz işte. yani tercih edilsin edilmesin.

peki source'lar nerden bulucaksınız 56b nin veya 55r nin hangisini geliştiricekseniz?
Master
59.2997
Xantier : ben derim ki uox3 tabanını alalım güzelcene bir emu inşa edelim.
:D 40 yıllık tinerciyim böyle kafa görmedim
Ultio : :D 40 yıllık tinerciyim böyle kafa görmedim

xD
Novice
12.5
C++ bilen biri büyük ihtimalle bu ücretsiz geliştirme fikrine sıcak bakmayacaktır Deniz.

Ancak yaparsanız güzel olur hazır javascript derslerine başlamışken sizin emulatoru bol bol test edebilirim =)
hosgeldin yaz mevsimi :)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.