bu uox3 tabanlı eklentili yamalı emunun adını uoOS(uo old school) koydum, githubdan repo oluşturacam
Novice
12.5
Deniz jquery kodlarını emulatore tanıtma şansın var mı acaba ?
Alta düşmesin yahu bu başlık.
sourceforgeda svn kurdum da şimdi test mest edeyim, bir de script packi de svnye koyacam. daha sonra katılmak isteyenlere permission dağıtacam
Xantier : malum sphere development süreci adeta durdu, tamamen durdu diyebilirim hatta. kendisi open source da değil, bug olsa bir yılda geri dönüş alırsınız öteki yılda da fixlenmiş olur. ben derim ki uox3 tabanını alalım güzelcene bir emu inşa edelim. zor bir şey değil, stabil bir şekilde çoğu şey çalışan bir emu. hem de c++ ile yazılmış. linuxe port edilir. scripting dili javascript olduğu için güzel bir interpretera sahip doğal olarak spheredan kat kat hızlı. hatta uox3 adminleri bile yapacağınız şeyi internal değil javascript ile ekleyin falan diyor eklenebiliyorsa. hem apaçi uo shard sahipleri kolayca öğrenemez, hazır olan hiçbir şey yok içinde server falan açamazlar.

sourcelar olduğu için potansiyel hileler engellenir, haksız connector kazancı azaltılır. özellikle spherede keşke olsaymış denen şeyler eklenebilir. yine sourcelar olduğu için kendi clientinize özel encryption koyabilirsiniz. kısaca uoda keşke olaydı denen şeyler yapılır işte.

en basitinden sphereda hala daha kıyılara düşüp takılma, map bugları düzeltilmedi yaklaşık 10-12 senedir. bunun için fix yapıp commitledim. bu tarz inatla düzeltilmeyen buglar düzeltilebilir.

yaz aylarındayız varsa ben de uğraşırım c++ biliyorum diyen işsiz güçsüz, ben de girişirim böyle bir şeye. community oluştururuz. svn açarız ara ara bir şeyler commitleriz falan. aslında amacım c++ bilgimi geliştirebilmek için fırsat yaratmak, yaz aylarında yapacak bir şey bulamadım.


her neyse ilgili olanlar şu başlığı takip edip kodları incelesin derim :
https://www.uox3.org/forums/viewtopic.php?f=6&t=453

Bilgisayar derslerimde olumlu olarak C++ etkileyebilir beni dili bilmiyorum ama zamanla öğrenirim, sonuna kadarda yardımcı olabilirim.
vs2010'da alacağınız hata şu şekilde

 error C2668: 'std::bitset<_Bits>::bitset' : ambiguous call to overloaded function
1>          with
1>          [
1>              _Bits=32
1>          ]
1>          c:\program files (x86)\microsoft visual studio 10.0\vc\include\bitset(174): could be 'std::bitset<_Bits>::bitset(const char *)'
1>          with
1>          [
1>              _Bits=32
1>          ]
1>          c:\program files (x86)\microsoft visual studio 10.0\vc\include\bitset(136): or       'std::bitset<_Bits>::bitset(_ULonglong)'
1>          with
1>          [
1>              _Bits=32
1>          ]
1>          c:\program files (x86)\microsoft visual studio 10.0\vc\include\bitset(127): or       'std::bitset<_Bits>::bitset(int)'
1>          with
1>          [
1>              _Bits=32
1>          ]
1>          while trying to match the argument list '(const UOX::UI32)'


direkt vs2010 ile ilgili bir bug, vs2005 veya 2008 kullanılmalı. msdnde tartışıldı bu bug.
Master
59.2997
up :selektor
Expert
34.0001
scriptlerle uğraşabilirim bende
anladığım kadarıyla işin source kısmına pek yanaşan olmayacak, default script pack için ayriyetten bir svn açayım oraya contributor eklerim. js syntaxi sphere scriptingden birkaç kat daha rahat ve mantıklı, hem öğrenmenizde fayda var, yalnızca emu için gerekmez js bilgisi.
Expert
34.0001
js az çok biliyorum zaten geliştirmiş oluruz.
Adept
4.3
Source konusunda ancak yardim sunabilirim, soru falan varsa.
uosu olanlar uox3ü test edebilirlerse faydalı olur doğrusu. en basidinden dümdüz kurun uox3ü, bir şekilde servera girip dolaşabilin. kurulumlar :

https://www.uox3.org/documentation.shtml
Master
59.2997
az önce indirdim test ediyorum, şu ana kadar gayet güzel görünüyor. sphere kullananlar özellikle kurulumde sıkıntı yaşamayacaktır. scriptler js bilenler için hiçte zor değil. inceledikçe yorumlarımı buraya yazarım.
Şöyle basit bir js kodu koyun da uodan bir kod mesela inceleyelim ben de çalışabilirim belki üstünde.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.