Siz emulator yazmayı ne zannediyosunuz ya :D az biraz kıyısından ucuncan c++ öğreniyorum diyen herkes projeye dahil oldu 100 kişide olsanız ileri düzey algoritma ve c++ bilgisine sahip değilseniz yapacağınız koca bir sıfır. Boşuna uğraşmayın o kadar kolay bi iş değil
pyramid : hanginiz socketler, algoritmalar exe yapıları debug hakkında ileri düzey bilgiye sahipsiniz?

ben.

edit : aptal muhasebesi yapmak, ııh olmaz bu uğraşmayın demek kimsenin faydasına bir iş değil. boş muhabbeti bırakın.

Bu konu Xantier tarafından düzenlendi(2012-07-05 14:35, 11 yıl önce)
İnsanların hayalinde veya yapmak için kararlaştırdığı bir fikri "imkansız,yapamazsınız,kolay mı sanıyorsunuz ?" diyerek insanda topluluk oluşturma niyeti olsa dahi oluşturmaz bu saatten sonra.Ha diyeceksiniz ben eleştirimi ortaya koyuyorum sana ne ? Bir günde şu platformda eleştiri yapmaya tenezzul etmeseniz bence daha güzel olacak.
https://www.eksisozluk.com/show.asp?id=29179503



eleştiri yapmayın. çünkü bu herhangi bir ürünü sunma başlığı falan değil, uo server tanıtımı da değil. community oluşturma isteği. yapmayın arkadaş, bomboş fikirlerinizi kendinize saklayın.


sphere developmentında çalışan, mrsugarcube hariç herkes c++ı kitaptakiler kadar biliyor ve buna rağmen düzeltilebiliyor bir şeyler. çünkü crash fixleme, multithreading, optimizasyon tarzı ağır şeylere girişmedikçe bu kadar ağır c++ bilgisi gerekmez.

Bu konu Xantier tarafından düzenlendi(2012-07-05 15:06, 11 yıl önce)
Master
59.2997
Türk programcılığının hastalığı; kıt görüş. Burda bile pyramid'i ne güzel örnek olarak görüyoruz. Herşeyi biliyorum, çok tecrübe kazandım, yıllar beni çok geliştirdi mantalitesine devam edin. Gerçekten çok şey biliyorsunuz. 2-3 teknik, otomasyon bilgisi vs öğrenip herşeyi biliyorum diye o olmaz bu olmaz diye ahkam kesmeyi gerçekten çok iyi biliyorsunuz. Büyük projeler çok bilgili olmadan, çok tecrübeli olmadan, bilmem kaç yıl çalışmadan yapılamaz... Ne saçma hastalıklı bir görüş bu ya? Yabancıları siz çok mu zeki, çok mu bilgili sanıyorsunuz? Millet 17-18 yaşlarında, bizim ergen deyip ezmeye çalıştığımız yaşlarda ne projeler yapıyor. Çok mu bilgililer, çok mu tecrübeliler? Salatalık gibi zamanla mı olgunlaştı bunlar? Bir geçiniz...

Ya adam çıkıp emulator kodlarını geliştirelim hem tecrübe ediniriz hemde ortaya bir şeyler koymaya çalışırız diyor. Çıkıp çok bilgili üstün programcı insanlar onu yapamazsın, yapta gör :) gibi sidik yarışına giriyor, şevk kırıyor. Hani sizin seviyenize inip şunu sorayım; siz bunları zamanında yapamadığınız, yapmadığınız için mi millete b*k atıyorsunuz? Yapabiliyorsanızda neden yapmadınız (hani bir şeylerin illa yapılabilmesi gerekiyor ya..)? Bir bitin artık ta rahatlasın şuralar. Programcı kaprisi gerçekten çekilmiyor.
ilk posta bi bakın sourceler vs.
Adept
4.3
Ingilizcesi o kadar iyi olmayan arkadaslar icin ilk adim olan dosyalari sisteme cekmek kismini cevirdim. TortoiseCVS bana göre daha dogru secim, o nedenle sadece onun aciklamasi asagida. Program secenekleri ingilizce biraktim, türkcesi elimin altinda olmadigi icin.

Adim 1: Kaynak kodlarini CVS üzerinden cekmek
Program: TortoiseCVS
Asagidaki adimlari uygulamadan önce, TortoiseCVS programini yükleyin ve bilgisayarinizi yeniden baslatin.

UOX3 Kanyak Kodlarini Cekmek
1. Diskinizin herhangi bir yerinde UOX3 adinda bir klasör olusturun.
2. UOX3 klasörünüze sag tiklayin ve "CVS Checkout" opsiyonunu secin. Yeni bir pencere acilacaktir.
3. Sorulan bilgileri su sekilde doldurun: CVSROOT: : pserver:[email protected]:/cvsroot/openuo (: ile P arasinda bosluk yok, gülücük girmesin diye)
4. MODULE adli kisma projects/uox3/source girin.
5. Ok'e bastiktan sonra, TortoiseSVN kaynak kodlari ile ilgili herseyi sunucudan sisteminize cekecektir.
6. Gelecekte UOX3 kaynak kodlarinizin versiyonunu güncellemek icin UOX3 klasörünüzdeki "source" klasörüne sag tiklayarak "CVS Update" secenegini secin.

Mozilla Spidermonkey JS Kodlarini Cekmek
UOX3 Mozilla projesinin Spidermonkey Javascript kütüphanesini kullanmaktadir, o nedenle ona da ihtiyacimiz var.
1. UOX3 klasörünüzü acin, klasörün bos bir yerine sag tiklayip acilan opsiyonlardan "CVS Checkout" secenegini secin.
2. : pserver:[email protected]:/cvsroot/openuo girin. (: ile P arasinda bosluk yok, gülücük girmesin diye)
3. MODULE olarak da projects/uox3/spidermonkey girin.
4. OK'e bastiktan sonra, gerekli Javascript dosyalari sisteminize cekilecektir.
5. Bunlari güncellemek icin ise gene spidermonkey isimli klasöre sag tiklayip "CVS Update" secenegini secin.

Bundan sonra proje ile alakali bütün kodlari inceleyebilirsiniz.
compile etmek isteyen arkadaşlar en fazla visual studio 2008 kullanmalı, 2010daki bir bug dolayısıyla compile edemezsiniz. compile ile ilgili detaylar başlığın alt kısımlarında mevcut
400-500 aktif player kalmışken hiç kimse gelip de bu işin altına girmez panpa, neranın sölediği gibi 2-3 sene önce olsaydı 10 numara olurdu, artık iş işten geçti maalesef.
4 kere heves edip indirdiğim uox3 :) javascript biliyorum kendimce. Yardımım dokunur umarım. SVN için googlegroup falan geçti aklımdan.
Novice
12.5
Alta düşmesin yahu bu başlık.
1-2 güne dönecem tatilden böyle up kalsın habire, üşenmeyip inceleyen var mı bilmiyorum ama vs2008de tekrar compile etmeyi başardım. yapmanız gereken şey spidermonkey klasöründeki js.mak dosyasını compile edip çıkan dllleri visual studioya additional lib olarak eklemeniz. javascript engine libraryleri oluyor kendisi. uox3 içindeki javascript interpreterı compile edebilmeniz için eklemelisiniz. dediğim gibi vs2010 çok büyük ihtimalle hata verecektir, yine de deneyin. uğraşan olmasa da muhtemelen ben azar azar uğraşırım,
şimdi amacım:
-sphereda olan bunda olmayan şeyleri, sphereda inatla buglı kalan şeyleri düzeltip eklemek
-old client desteği koymak (bu desteğin %90ını yaptım sayılır ancak book, bulletin boardlarla ilgili paketlerdeki unicode sorununu halletmeliyim, malum eski booklar unicode desteklemiyor)
-türlü hile koruması. gerçi teot yalnızca spherea özel çıkmış bir şeydi
-birim zamanda gelen "movement request" paketini kısıtlamak, gerekirse açık kaynak olan runuodaki speedhack engelli sistemi kullanarak speed olayını yok etmek.
-combat sistemini versionlara bölmek (t2a combat, uor combat, aos, se, ml)
-aynı şekilde old school menüleri eklemek.

bu internal kısımlar tabi. bir de bunun scriptingiyle uğraşmak isteyen olacaksa yapılması gereken;
-combatı tamamen customizable yapınca buna uygun bir combat sistemi kodlamak.
-old school menü desteği koyunca craft menülerini düzenlemek. aynı şekilde guild menu
-skillgain sistemi

belki ekleyebileceğim şey:
-encryption sistemi. spherecrypt.iniyi düşünün, her client encrypted bir şekilde. uox3e giriş yapmak için muhtemelen razor veya client içindeki encryptionu kıran bir program kullanmak zorundasınız. uo encryption ile ilgili yeterli kaynak bulabilirsem bu olayı eklemeyi düşünüyorum ama öncelik sıramda yapacağım en son şeylerden birisi. elimde eski sphereın sourceları var muhtemelen encryption için oralara göz atarım.
-bir de uzun vadede multithreading desteği kodlamaya başlarım. ancak bu kesinlikle tek başıma yapamayacağım kadar riskli bir durum. mutex lock tarzı durumları, multithreading ve critical section hakkında bilgisi olanlar anlayacaktır riski. şu anki uox3teki multithreading sistemi 2-3 threadden oluşuyor, biri login paketlerine bakıyor diğeri ise main loop. yalnızca iki thread için bile kodları incelerseniz bol bol critical section kullanıldığını görürsünüz. multithreadingin amacı çok çekirdek,thread işlemci desteği. daha doğrusu çok çekirdeğe bağlı hızlandırma.


bunun dışında spheredaki kıyıya köşeye düşüp takıldığınız, aslında geçilen ama sphereda geçilemeyen yükseklikli yerleri falan düzelttiğim bir movement sistemi koydum. indirdiğiniz son cvsde ve uox3 versiyonunda bulunmaktadır. bir de üst üste item stacklenme olayını koydum, yani masanın üstüne attığınız bir cisim altına değil masanın üstüne düşecek, aynı şekilde üstüne item bindirdiğiniz sürece yükseklik kadar yukarıda kalacak vs.

bu arada yeni uo versionlarını eklemeyle asla uğraşmayı düşünmüyorum. high seas tarzı, eğer varsa desteği bizzat uox3 sitesinde, o şekilde eklerim. onun dışında boş bir zahmet. ayrıca yeni dosyalama şifreleme sistemini bulmak için de ayrı bir boş zahmet.

Bu konu Xantier tarafından düzenlendi(2012-07-09 10:27, 11 yıl önce)
Sphere hariç yazılım denen olaydan bir gram çakmam. Dolayısıyla elimden gelen birşey yok kolay gelsin demekten başka :) Aslında bu işe el atsa altından kalkabilecek bir kaç kişi tanıyorum fakat Uo için kim uğraşır bu saatten sonra bilemem. Kendinizi geliştirmeniz için güzel bi proje olabilir orası ayrı.
en azından scriptingle uğraşırım diyenler için :
https://www.uox3.org/documentation.shtml
Novice
12.5
Scriptleri indirdim 1 haftada çözersem ki zor bir şey değil gibi hemen yardımcı olmaya başlarım.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.